Джак Ръсел териер
Публикувано: 27 October 2008 - 08:02 PM
От скоро съм член на този форум и то зашото искам да се сдобия с кученце от тази порода.Страшно са красиви и интелигентни (съдя по това, което прочетох за тях). Искам да попитам откъде човек може да се сдобие с такова сладурче? Четох навсякъде, но никъде неспоменават да има развъдник на тази порода в България.Чета обяви - цените варират от около 500 лева до към 700 лева. До тук добре.В повечето форуми казват,че не е хубаво да се взема така куче - можело да е болно,да е друга порода и т.н. Добре де, а как да имам такова куче? В Англия четох, че си имат форум само за тази порода.И там си има и обяви. А тук - всеки ти казва "Недей, може да е ...еди какво си". Никой непредлага да внася тази порода от чужбина.А някой от този форум случайно да продава кученца от тази порода? Ще очаквам някой да ми отговори, за което предварително благодаря. :)
Публикувано: 27 October 2008 - 10:02 PM
nqkoi mozhe li da kazhe, dali ima drug nachin za ranno ustanovqvane na bremennost (30 ti den) pri kucheta osven videozon.
dnes napravih humanen test za bremennost. beshe otricatelen, no prochetoh, che toi otchita Human Chorionic Gonadotropin- hormon koito, ne znam, dali e tipichen i za kuchetata ili samo za horata.
pri po-malkite porodi kakvato e jack-a plodovete se vizhdali na video edva sled 40 den....:(%%%
Публикувано: 27 October 2008 - 10:31 PM
Цитат
напоследък все по-често в големите зоо магазини се предлагат джакове. рискът да попаднеш на болно куче е наистина доста висок. ако видя хубав и здрав екземпляр във варна ще пиша.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 October 2008 - 12:26 AM
Цитат
напоследък все по-често в големите зоо магазини се предлагат джакове. рискът да попаднеш на болно куче е наистина доста висок. ако видя хубав и здрав екземпляр във варна ще пиша.
Благодаря JackMM. Взех да се замислям да се свържа с някой развъдник на тези палавници в чужбина.
Май вече срещнах един такъв ТУК . Чудя се само защо няма популяризиране на породата в България?!?
Публикувано: 28 October 2008 - 09:53 AM
Публикувано: 28 October 2008 - 10:41 AM
Доста висока цена са обявили от Германия(поне за мен де - това си е една кола :- ). Защо да не се взема кученце от тези страни? Видях бащата Бруно на снимките - голям симпатяга е с тази черна окраска :blink: . Ти мислиш ли да продаваш кученцата, когато се родят?
Ако можеш сложи малко снимки и на твоята красавица. Хайде чао засега :blink:
Публикувано: 28 October 2008 - 01:20 PM
Цитат
Доста висока цена са обявили от Германия(поне за мен де - това си е една кола :- ). Защо да не се взема кученце от тези страни? Видях бащата Бруно на снимките - голям симпатяга е с тази черна окраска :blink: . Ти мислиш ли да продаваш кученцата, когато се родят?
Ако можеш сложи малко снимки и на твоята красавица. Хайде чао засега :blink:

Публикувано: 28 October 2008 - 01:55 PM
здравословното състояние на кучето не трябва да се пренебрегва.
що се отнася до този германски развъдчик- наистина нямам забележки. имат малко, но качествени екземпляри и ги отглеждат в естествена среда!!!! Всички зоомагазини внасят от бившите соц страни и 90 % от кучовете са с дефекти и здравословни проблеми. Имам личен опит. Моята песка едва прескочи трапа.
От къде имаш снмката на Бруно от Врана, която си публикувал в началото на форума Джак?
Публикувано: 28 October 2008 - 02:01 PM
Цитат
При това положение недей да препоръчваш зоомагазини - по-горе беше писал, че ако видиш здрав "екземпляр" ще докладваш. По-добре недей, здраво на вид, но с неизвестни родители и неизвестни гени, потенциални наследствени болести и неизвестност, относно това какво ще излезне като порастне. И пак да си кажа - от къде идват кучетата в магазините - подписа ми.
Другото, което не мога да не си кажа - че въпреки, че твоята е от магазин, си я заплодил. Кучето е с неизвестни родители, 100% няма никакви правени изследвания преди заплождане ... и така - ето опита на форума да обсъжда (и осъжда) подобна безотговорност и беогледно плодене.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 28 October 2008 - 07:17 PM

Публикувано: 29 October 2008 - 10:31 AM
Моля да ме извинят всички, които развъждат кучове по правилата. Високо оценявам това което правите.
Бушката и всички други ариици тук някокога задавали ли са си въпроса, дали техните родители са се изследвали преди да ги заченат и дали като се погледнат в огледалото, виждат себе си като достатъчно "чисти" да оставят поколение?
Ако все пак някога проумея грешката си, обещавам, ще я направя на сапун- майката ... и цялото и поколение ....
Публикувано: 29 October 2008 - 10:43 AM
За съжаление в тази тема май има само кучета от зоомагазини и си ги развъждат така по "зоомагазински" :mazohist:

JulyVell Siberians
Публикувано: 29 October 2008 - 12:49 PM