Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#861 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2008 - 09:56 PM

Цитат

Здравей и МОЛЯ ТЕ, обясни им какво значи документ за произход - родословие и за какво им служи той. :blink:
извинявай поправих -но който иска винаги може да разбере стига да иска и в нета и навсякъде има информация а и тук сме за това да споделяме --а не да се караме -може да минат кучето си и на експертна оценка ако отговаря на стандарта и така да се включат в селекцията на породата ! ;)

#862 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2008 - 10:00 PM

А така, а сега се надявам да послушат човек от "своите" и да направят необходимото преди да ги плодят "до откат". :ribok:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#863 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 10:14 PM

Не толерираме обяви, запознайте се с правилата на форума.

Мод

#864 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 November 2008 - 10:18 PM

п.п. Форума има вграден кирилизатор.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#865 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 10:35 PM

много благодария за инф.,малко по бавно вклу4вам на bg. станах разногледа със 3 луди ку4ета.радостта е голяма,но и грижите съ6о.

#866 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 10:42 PM

То хубаво, но тук не е борса и подобни продажби никак не са желани.
Ако кучето си има родословие се извинявам.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#867 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 08:41 AM

Гладкокосместо или твърдокосместо - все тая. И дългокосместо да беше - пак отдолу трябва да се крие едно куче - Джак-Ръсел! Все едно да ми кажеш, че обръснатия пудел и фризирания са две различни кучета.

Иначе много се радвам, че се появи някой, който си е направил труда да свърши нещата по правилния начин! Барем неговия глас не бил в пустиня.

Астераки, форумът има много строги правила за продаването на кучета. Прочети ги, за да не ти прасне някое наказание модератор.
User's Signature

Качена снимка

#868 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 05:46 PM

Този прекрасен разговор започна на 28 октомври!!! и по интересното е ,че все още продължава! :( Заболя ме главата от вас!Добре кучетата ни са без родословия,улични и не отговарят на никакъви СТАНДАРТИ!Явно това е форум само за СТАНДАРТНИ ДЖАК РЪСЕЛИ и явно нашето място не е тук така че предлагам на всички с фалшивите джак ръсели да си направим тема за Нестандартни джак ръсели :blink:
  И един въпрос към всички разбирачи,много ми е интересно вие някакъв комплекс ли избивате с тези родословни кучета и дали знаете вашите родословия толкова добре колкото на кучетата си?Съжалявам,че този форум е превърна в това...... :'(

#869 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 05:56 PM

много се изжиниавам,молиа простете ми,едва сно6ти се регистрирах и не ми бе6е ясно,но сега вси4ко е OK .искам да видите моите питомници и да си кажете мнението 

#870 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2008 - 06:18 PM

Цитат

Този прекрасен разговор започна на 28 октомври!!! и по интересното е ,че все още продължава! :( Заболя ме главата от вас!Добре кучетата ни са без родословия,улични и не отговарят на никакъви СТАНДАРТИ!Явно това е форум само за СТАНДАРТНИ ДЖАК РЪСЕЛИ и явно нашето място не е тук така че предлагам на всички с фалшивите джак ръсели да си направим тема за Нестандартни джак ръсели :blink:
  И един въпрос към всички разбирачи,много ми е интересно вие някакъв комплекс ли избивате с тези родословни кучета и дали знаете вашите родословия толкова добре колкото на кучетата си?Съжалявам,че този форум е превърна в това...... :'(

Еееми да, ето за това говорех ....  :blink: ... после аз съм снобаря и комплексаря ... :blink: ... от това по-склеротично изказване ... здраве му кажи .... :blink: .... явно въобще не си разбрал какъв  точно е проблема ...  :blink: ...но ... надеждата умира последна - нали така се казваше?  ;)
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#871 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 06:37 PM

DessyD аз не разбирам и Вашият проблем какъв е?Вие да не би да се занимавата със "СТАНДАРТНИ" джак ръсели и ако да,ще се радвам да ги покажете иначе не разбирам в силата на каква обиждате другите собственици и какво правите във форума за джак ръсели!

#872 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 07:18 PM

мили хора не се караите,оби4аите се.МНОГО ВАЖНО НА КОИ РЪСЕЛА Е С РОДОСЛОВИЕ И НА КОИ НЕ-ГОЛЯМ ПРАС, ВЕ4Е СТЕ УЖАСНО СМЕ6НИ .АЗ ОТ 12 ГОДИНИ ЖИВЕЯ ИЗВЪН BG И НАПРАВО НЕ ВИ РАЗБИРАМ БЕ ХОРАААААААА,ТОВА Е ПРОСТО ЗЛОБА .МОИТЕ ЖИЖОТНИ СА СИ НАИ ХУБАВИ (ДА ИМАТ РОДОСЛОВИЕ),НО КАКЖО ОТ ТОВА ЗА МЕНЕ СА МОИТЕ ДЕЦА И АЗ НЕ ГИ ГЛЕДАМ,ЗА ДА ИЗКАРВАМ ПАРИ И ДА СЕ ХВАЛЯ С ТЯХ.АЗ ПРОСТО ГИ ОБОЖАВАМ.НАУ4ЕТЕ СЕ И ВИЕ ДА ГО ПРАВИТЕ -БИЛО С РОДОСЛОВИЕ ИЛИ НЕ.А ВИЕ ИМАТЕ ЛИ РОДОСЛОВИЕ И КАКВО ПЕ4ЕЛИТЕ ОТ ТОВА?   

#873 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2008 - 07:40 PM

bubaka аз също така и фабрика за обувки нямам, но мога да избера качествените и знам каква е разликата между китайските ментета и оригиналните марки. Също така мога и да чета (и то на четири нематерни ми езика), също така мога и да гледам (направо невероятно, нали), а за отговорността ми като човек пряко ангажиран в развитието и селекцията на породата, с която се занимавам няма да говоря. За прякото ми участие в работата на местното ни киноложко дружество и два клуба по порода също няма да споменавам - какво ли въобще разбирам аз ... :huh: ... те джак ръсел териерите са паднали от луната и са селектирани по абсолютно различни принципи, дума да няма ... sorry, ама тази дискусия вече съм я водила няколко пъти  ;) А в темата правя това, което и другите правят във форума - чета, пиша, изказвам мнения ... такива неща, простички и точнички. За да задоволя любопитството Ви - да, преди време търсех джак ръсел териер за мой приятел, даже попитах и тук, във форума ви, но след като разбрах с какво разполагаме в БГ го посъветвах да потърси в чужбина и му обясних много подробно как да търси и какви документи трябва да притежава кучето му за да е сигурен в това, което купува и за какво дава парите си. Защото информацията е едно от най-ценните неща в днешно време. Дали ще ме послуша - негова си работа! Това е моят начин да му помогна - да ЗНАЕ, а не да му обясняват, че то всъщност е много снобарско и комплексарско да има родословие.
Дали да не Ви припомня кой нарече комплексари хората, които се опитаха да обяснят каква е принципната разлика между родословните и неродословните кучета?!
asteraki, някой да Ви е казал да не си обичате животните ?! Нещо не се сещам, припомнете ми ако обичате! И щом от толкова дълго живеете извън БГ ще е добре да споделите на "своите си" хора тук (защото явно другите не ги разбираме тези неща с джак ръселите) как се дава куче от развъдник там, "извън БГ-то". Защото мен ме проучваха така, както данъчните не са ме проучвали, ама поне и те, и аз сме наясно за какво става въпрос. ;)
User's Signature

#874 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 08:10 PM

И мен вече ме заболя главата, направо съжалявам че повдивгнах въпроса. Не знаех че е толкова голям проблем за някои развъждането на "кучета с недоказан произход приличащи на Джак ръсел"! Нали не нарушавам някои закон или клубно правило, какво се впрягате толкова тогава?

#875 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 November 2008 - 10:47 PM

[font=Verdana]Здравейте и от мен. Скоро не съм писал във форума. Гледам тука рабирател се навъдел  "DessyD"  ;D  ;D  ;D  Та да кажа и аз нещичко по темата. Моя "помияр" също е Джак Ръсел че и териер е май ... знам ли  :huh: А пък тъпо тъпо да не ви казвам. Знае само 25 команди.  за 9 месеца толкова. Даже детето го научи като му каже "дай гепи" и да дава лапа.  ;D  Верно няма родословие ама съм готов да ги срещнем та да видим кои са по умни - тези с родословието или "другите" к'во ше кажеш DessyD а ??? Едва ли ше се навиеш. Направо си те предтавям как тичаш из градинките след  твоя "оригинал" и го викаш да се върне  :angry: [color=red]
User's Signature

Ниамам подпис

#876 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 10:55 PM

Как се спира лавина...

Да речем  - кой разбрал, разбрал.

Тук не се допускат продажби (явни или не) на неродословни кучила, както и уреждане на сватби - кучетата на  Иван от бл. 35 и Марин от бл. 67.

Ако се спазват тия прости правила - може да се прекрати всичко това. За него си има теми в Да пазим породите.

И - дайте  да си говорим вече за кучета.

п.п. Недев, моля, не пиши с червено, това е цвета за редакции на модовете.
User's Signature

#877 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 11:23 PM

Цитат

[font=Verdana]Здравейте и от мен. Скоро не съм писал във форума. Гледам тука рабирател се навъдел  "DessyD"  ;D  ;D  ;D  Та да кажа и аз нещичко по темата. Моя "помияр" също е Джак Ръсел че и териер е май ... знам ли  :huh: А пък тъпо тъпо да не ви казвам. Знае само 25 команди.  за 9 месеца толкова. Даже детето го научи като му каже "дай гепи" и да дава лапа.  ;D  Верно няма родословие ама съм готов да ги срещнем та да видим кои са по умни - тези с родословието или "другите" к'во ше кажеш DessyD а ??? Едва ли ше се навиеш. Направо си те предтавям как тичаш из градинките след  твоя "оригинал" и го викаш да се върне  :angry: [color=red]
Ти си бисерррр та дрънка  :->) всъщност съм напълно сигурна,че кучето ти знае повече "команди" от теб.Ако го беше сложил да седне вместо теб пред монитора щеше да напише нещо по-умно убедена съм.
:wub:
User's Signature

Качена снимка

#878 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2008 - 11:38 PM

nedev   убедена съм, че е много умно животинчето  :palec: направо му съчувствам на горкото  :'(... сигурно му е много трудно да съжителства с теб    B)

п.п. - да ти призная, бягането хич не ми е силна страна, ама хич ... ;) направо не знам как се оправям с моите кучета, тц,тц, тц ...  :kuchence:
User's Signature

#879 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 12 November 2008 - 11:41 PM

Междудругото Dessy d   принципно  е веща във всички теми,при мен например имах личностен конфликт,но след като мина 1 година вникнах в някой нейни думи и решавам,че е била права в много неща навремето ,а аз ужасно се скарах във форума с нея без да има вина момичето,вече е късно да се сдобряваме след ужасиите ,които си изрекахме И колкото и да съжалявам ,вече изгубих стара приятелка ,която ме е въвела в кинологията макар и с каквотои да и било навремето.ТА.... като прочетох всичко...........тя  не критикува никъде неродоссл.кучета от породи,,а иска да каже съвсем друго нещо,,,,,никой не защитавам -просто не се занимавайте с неизяснени мисли ,А се занимавайте с КРАСОТАТА,ОРИГИНАЛНОСТТА И МОДАТА НА ТАЗИ ГОТИНА ГРАДСКА ПОРОДА !!!!!!И НЕКА повече се ХВАЛИМ  с кучетата СИ от ДЖАК РЪСЕЛ  ТЕРИЕР!!!!!!!!!!!!!Всички те са уникално забавни и красиви.
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#880 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 12:05 AM

Гаро,не съм съгласна,че кучетата са "МОДА" мода има в прическите,дрехите,но не и в кучетата.Косата можеш да си променяш всеки месец и да си различен,но кучето остава приятел за цял живот,дори когато "излезне от мода"
Впрочем най-лошото което може да се случи с една порода е да стане модерна....
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема