Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1861 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2010 - 08:43 PM

Един ден, когато бях при нашите, едно момче видяло баща ми да разхожда малкия звяр ... И му изказал съболезнования! Е, не, че баща ми е възрастен - има още, докато остарее, но всеобщото мнение е, че е трудно с тази порода, защото са животни, които имат невероятно много енергия, като на пружина са и имат нон стоп резервни батерии. Това обаче носи и много положителни емоции - с тях е винаги весело и интересно! Ние например играем мач с Джими - той си има лично негова футболна топка и на поляната зад блока пада голяма веселба!
User's Signature

Качена снимка

#1862 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 08:50 PM

И ние днес играхме футбол с празна сдъвкана бутилчица от минерална вода - голямо търчане, голяма забава падна! обаче по едно време явно се скапа милия! А, сетих се нещо да питам - опитвам от един два дни да го свикна с нагръдника. С нашийника нямаме проблем, обаче като му сложа това нещо през цялото телце, направо се парализира от ужас, никакво лакомство, никаква играчка не може да го изкара от това състояние! Дали ще свикне, като гледам снимки на джакчета на два месеца и половина със същите нагръдници, си мисля, че не трябва да има проблем, обаче...
User's Signature

Качена снимка

#1863 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2010 - 09:23 AM

Показване на мнениетоvani6366, в 23 April 2010 - 06:55 PM, написа:

И ние днес играхме футбол с празна сдъвкана бутилчица от минерална вода - голямо търчане, голяма забава падна! обаче по едно време явно се скапа милия! А, сетих се нещо да питам - опитвам от един два дни да го свикна с нагръдника. С нашийника нямаме проблем, обаче като му сложа това нещо през цялото телце, направо се парализира от ужас, никакво лакомство, никаква играчка не може да го изкара от това състояние! Дали ще свикне, като гледам снимки на джакчета на два месеца и половина със същите нагръдници, си мисля, че не трябва да има проблем, обаче...

Ами, честно казано не знам! Джими винаги е бил само с нагръдник! В смисъл, има си нашийник, но за разходки ползваме нагръдника, защото много се дърпа, пък и какъвто е шантав ... Не помня да сме имали проблем със свикването! По принцип първоначално като цяло му беше странно какво се случва, като излязохме на първа разходка, и подскачаше при най-малкия шум! Сега е доста уверен ... предполагам и вие ще свикнете!
User's Signature

Качена снимка

#1864 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 April 2010 - 01:24 PM

:tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#1865 Потребителят е офлайн   _Valentina_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 April 2010 - 11:28 PM

Здравейтеее,аз съм един голям почитател на тази порода.А след няколко месеца живот и здраве и горд собственик.След дъълги преговори с родителите ми те са съгласни да се сдобием с нов член на семейството.За което аз съм безкрайно щастлива.:)
На една моя приятелка и се родиха малки във понеделник и ще вземем дребосъка от нея.За съжеление ще трябва да почакаме малко по-дълго понеже аз живея в чужбина и ще се прибирам в България за лятото за 2 месеца и ще трябва да вземем бебчо като се върна което ще е през август.. :( Но тя обеща да се гиржи за него/ще бъде момче/ до тогава.Не съм много сигурна дали момчето е чистокръвен Джак Ръсел ,но това няма значение за нас ще си го обичаме все така.Вече нямаме търпение,мъника ще е вече на окoло 4 месеца и малко като го вземем.Бих искала ако някои има снимки на тяхното кутре като е било между 4 и 5 месеца да покаже,искам да видя колко голямо ще бъде.ако не е проблем разбира се.И ако може да ми кажете как ще трябва да храня 4 месечно кученце от тази порода,колко често и с каква храна и колочество да започна?Тук живеем до океана и всички кучовци обожават да плуват нищо че е малко хладно/в Ирландия живея/.И мисля че и ние няма да останем по назад и ще ходим на плажа да играем,но нямам идея на каква възраст ще мога да го извеждам на плажа защото все пак тук не е много топло и винаги духа водата си е студена а той ще е бебе..не искам да го простудя.няма да го заведа на първия мсец де,ще изчакам най-малко до 8 месец,но незнам дали и това не е рано?
Мисля че малкия ще се казва Мaйло,така решихме с брат ми.А май видях че и тук има Мaйло :))Всички имате невероятно сладурковци.Просто неoписуеми сладури и сладурани!! :)
Нагушкайте ги от мен!
User's Signature

Качена снимка

#1866 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2010 - 08:37 AM

Привет на всички нови собственици на породата,и на старите естественно.
Вече сме на 8 месеца.
Ето и малко нови снимки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1867 Потребителят е офлайн   SeSo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 25 April 2010 - 10:05 AM

Здравейте и от още един Майло присъединяващ се към форума, горд двумесечен син на мама Джаки :smile: .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1868 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 11:36 AM

Страшно хубави мънъци! Пу-пу, да не им е уроки!
Валентина, страхотен е ентусиазма, с който очакваш новия член на семейството ви! Повярвай ми, кучовците наистина са такива - в един момент започваш толкова да ги обичаш, че не можеш да си представиш как си живяла без тях! Естествено, те са и голяма отговорност, но предполагам, ти вече си проучила тази страна на притежанието на верен приятел!
Твоят Майло, до колкото разбирам, ще си е роден там, в Ирландия, нали така? Т.е. няма да му е нужна климатична адаптация и т.н. Той ще си е роден и ще си расте в хладния и ветровит климат на страната. А и на 4 чесеца и половина се предполага, че ще има поставени вече всички ваксини и даже приятелката ти, най-вероятно, ще е започнала да го извежда навън /честно казано, идва момент, в който наистина си мечтаеш да започнете да излизате и да си върши всички биологични нужди навън!/. Когато го заведеш до океана, той сам ще си прецени дали да плува, или не. Просто носи със себе си сухи кърпи, да го подсушиш. И, естествено, ако е твърде, твърде студено, не експериментирай! Все пак да не забравяме обаче, че това е една доста издръжлива порода ... А и има кученца, които, за съжаление, нямат дом и живеят целогодишно навън, без да се простудят!
Успех с мъничето! Да сложиш снимки, когато го вземеш! :wub: :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1869 Потребителят е офлайн   Riko24 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 12:35 PM

Показване на мнениетоSeSo, в 25 April 2010 - 10:10 AM, написа:

Здравейте и от още един Майло присъединяващ се към форума, горд двумесечен син на мама Джаки :smile: .

Зрасти от Рико.И ние сме на два месеца.Много хапим и пишкаме на всякъде.Имахме проблем с храненето прехранихме го и почна да повръща.Не сме спали 10 дни и дано влезем в някакъв ритъм.

#1870 Потребителят е офлайн   SeSo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 25 April 2010 - 12:45 PM

Здравей, Рико :smile: !
.... Майло ни буди по два-три пъти на вечер, но сравнително бързо утихват нещата при нас и ни оставя и да спим :smile:. Спим по 3-4 пъти на ден и се храним по толкова, след всяко събуждане и хранене се извеждаме на терасата и там до две минути сме свършили работа.... тепърва ни предстои да градим каквито и да е навици, и да трупаме впечатления :smile: , все пак радва къщата ни от няма и два дена.

#1871 Потребителят е офлайн   _Valentina_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 01:18 PM

Ооо какъв е сладур този Мaйлоо,пу-пу,както каза katetol! :) обожавам втората снимката,на kоято гледа нагоре.Невероятна е много мила.
Да така е,наистина съм пълна с ентусиазъм.Запозната съм до някъде със задължанията и отговорнастите около отглежданeto на куче,защото сме ималi куче преди,но него го бяхме взели вече голямо и не съм гледала никога бебе,та затова ми е малко притеснено,но съм сигурна че ще се справим. :)
Да тук е роден муника.Те живеят във ферма и малкия ще е свикнал в началото със голямото пространство което има да тича предполагам и това ще му е разходката -da ti4a is poleto.А аз живея в къща с малко дворче,но ще се постарая да има достатъчно разходки и игра навън.Имаме много съседи около нас със кученца от дребни породи които са почти поцял ден навън пред къщите да си игрят понеже квартала е затворен и не е опасно толкова а има и малка рекичка която минава зад къщите и е общо взето много прятно местенце за кучовците и Mailo ще си има и приятели.Едното от съседските кучовци дори мисля че е Джак Ръсел ,но не съм убедена понеже е кафяв.ще ви пусна снимка да го видите скоро.Казва се Оскар.
Скоро се надявам и приятелката ми да ми прати снимка на бебчо.
За океана..няма да експериментирам в никакъв случай,ако е по хубаво времетo ще го водя на плажа и ако той иска да се по намокри.Но каквото и да реши да прави съм сигурна че ще ни е много забавно.Като чета какви дивории правят вашите ръселчета,изглежда никога не ви е скучно. :smile:

Поздрави на всички. :dog: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1872 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 01:59 PM

Джаковете са удивителни кучета и всеки от тях е със своята индивидуалност! Изключително умни, невероятно темпераментни и страшно упорити! Наистина ежедневието с тях е пълно с емоции. Моят, например, миналата година лятото, когато още нямаше навършена година, скочи през прозореца на балкона ... първата ми реакция беше неописуем УЖАС, защото реших, че се е пребил - нищо подобно! Той се невероятна грация ... подгони една котка ...
Би било забавно, ако всеки от нас пише по някоя забавна случка от живота с Джак-че ...
Поздрави от нас на всички ... Особено на бебоците
User's Signature

Качена снимка

#1873 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 04:07 PM

Привет на всички нови бебоци и от нас, особено на съименниците :ae_085:
ние май сме с около две седмици по-големи, да ви успокоя, вече спи почти през цялата нощ, важно е да не го оставяме да заспи преди 9.30 - играем си, дъвче кокала и т.н.после заспива и чак към 4.30 - 5 часа сме на крак :ab_041:
следва половин час гушкане и пак заспива докъм 6.30.
влязохме в някакъв режим вече :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#1874 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 25 April 2010 - 07:10 PM

Честито на всички нови съформници малките мъници да ви радват много със игрите и белите.Но не ги разглезвайте много защото за напред ще имате недоразумения, те са невероятно умни и интелигенти кучета.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1875 Потребителят е офлайн   Riko24 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 06:01 PM

Показване на мнениетоSeSo, в 25 April 2010 - 12:50 PM, написа:

.... Майло ни буди по два-три пъти на вечер, но сравнително бързо утихват нещата при нас и ни оставя и да спим :smile:. Спим по 3-4 пъти на ден и се храним по толкова, след всяко събуждане и хранене се извеждаме на терасата и там до две минути сме свършили работа.... тепърва ни предстои да градим каквито и да е навици, и да трупаме впечатления :smile: , все пак радва къщата ни от няма и два дена.

Здрасти ,Майло кога точно е роден ние на 24.02.10.Кога ще почнем да ги извеждаме на вън.Утре ще ни бият втората ваксина,ако сме здрави.Аз вчера ви казах ,че имаме стомашни проблеми.Вие с какво се храните?От консервата се подрискваме,от Рояла повръщаме,доктора ни даде храна за такива случаи но той нея кусва.

#1876 Потребителят е офлайн   Riko24 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 06:15 PM

Показване на мнениетоRiko24, в 26 April 2010 - 06:06 PM, написа:

Здрасти ,Майло кога точно е роден ние на 24.02.10.Кога ще почнем да ги извеждаме на вън.Утре ще ни бият втората ваксина,ако сме здрави.Аз вчера ви казах ,че имаме стомашни проблеми.Вие с какво се храните?От консервата се подрискваме,от Рояла повръщаме,доктора ни даде храна за такива случаи но той нея кусва.Немога да си сложа снимка на прфила.

#1877 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 April 2010 - 07:53 PM

Показване на мнениетоRiko24, в 26 April 2010 - 03:06 PM, написа:

Здравей, Рико Качена снимка !
.... Майло ни буди по два-три пъти на вечер, но сравнително бързо утихват нещата при нас и ни оставя и да спим Качена снимка. Спим по 3-4 пъти на ден и се храним по толкова, след всяко събуждане и хранене се извеждаме на терасата и там до две минути сме свършили работа.... тепърва ни предстои да градим каквито и да е навици, и да трупаме впечатления Качена снимка , все пак радва къщата ни от няма и два дена.

Здрасти ,Майло кога точно е роден ние на 24.02.10.Кога ще почнем да ги извеждаме на вън.Утре ще ни бият втората ваксина,ако сме здрави.Аз вчера ви казах ,че имаме стомашни проблеми.Вие с какво се храните?От консервата се подрискваме,от Рояла повръщаме,доктора ни даде храна за такива случаи но той нея кусва.

Riko, ако не е тайна какво казва вета по въпроса с разстройството и повръщането. Питам не заради друго, а защото нито с Джаки като малка, нито пък с малките сме имали такъв проблем. Може пък да трябва да се вземат някакви мерки. Иначе за излизане няколко дни след трета ваксина за здраво кученце.
User's Signature

Качена снимка

#1878 Потребителят е офлайн   Riko24 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 09:01 PM

Показване на мнениетоizidra, в 26 April 2010 - 07:58 PM, написа:

Показване на мнениетоRiko24, в 26 April 2010 - 03:06 PM, написа:

Здравей, Рико Качена снимка !
.... Майло ни буди по два-три пъти на вечер, но сравнително бързо утихват нещата при нас и ни оставя и да спим Качена снимка. Спим по 3-4 пъти на ден и се храним по толкова, след всяко събуждане и хранене се извеждаме на терасата и там до две минути сме свършили работа.... тепърва ни предстои да градим каквито и да е навици, и да трупаме впечатления Качена снимка , все пак радва къщата ни от няма и два дена.

За храненето на Рико сме притеснени и гледаме да овладеем повръщането , утре ще ходим на лекар дано да бием втората ваксина.Доктора каза,че кучето е много добре,да му вържим червен конец.Затова Ви питам какво ви е менюто.
Riko, ако не е тайна какво казва вета по въпроса с разстройството и повръщането. Питам не заради друго, а защото нито с Джаки като малка, нито пък с малките сме имали такъв проблем. Може пък да трябва да се вземат някакви мерки. Иначе за излизане няколко дни след трета ваксина за здраво кученце.

#1879 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 09:25 PM

Rico24, да не би да се опитвате да сменяте храната - ние продължихме с тази, с която беше захранено кученцето при мама Лина - Хилс и нямаме проблеми - омита всичко и за още се увърта и скимти. Доктора каза, че тази храна е супер, но много малко кучета я харесвали, но ако свикнат веднъж с нея, няма проблем и е много добре за развитието им.
Дано се оправите скоро - ние веднъж само повърнахме от стрес, ама като се сетя как се притесних, искрено ви съчувствам за проблема.
User's Signature

Качена снимка

#1880 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 12:13 PM

[/quote]

Здравей Riko,
има храна Proplan със сьомга и ориз, която се препоръчва за кученца с чувствителни стомахчета. Пробвали ли сте я?
Ние храним ДжоДжо с пилешко филе, пилешки сърчица, воденички и ги смесваме с малко гранули на Роял Канин, защото не ги яде иначе гранулите. Защо не пробвате да му давате чисто месо - пилешко или телешко. Може да пробвате също гранули с малко кисело мляко. ДжоДжо ги харесва така, но чисти не ги яде :).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96