Джак Ръсел териер
Публикувано: 23 April 2010 - 08:43 PM
Публикувано: 23 April 2010 - 08:50 PM

Публикувано: 24 April 2010 - 09:23 AM
vani6366, в 23 April 2010 - 06:55 PM, написа:
Ами, честно казано не знам! Джими винаги е бил само с нагръдник! В смисъл, има си нашийник, но за разходки ползваме нагръдника, защото много се дърпа, пък и какъвто е шантав ... Не помня да сме имали проблем със свикването! По принцип първоначално като цяло му беше странно какво се случва, като излязохме на първа разходка, и подскачаше при най-малкия шум! Сега е доста уверен ... предполагам и вие ще свикнете!
Публикувано: 24 April 2010 - 11:28 PM
На една моя приятелка и се родиха малки във понеделник и ще вземем дребосъка от нея.За съжеление ще трябва да почакаме малко по-дълго понеже аз живея в чужбина и ще се прибирам в България за лятото за 2 месеца и ще трябва да вземем бебчо като се върна което ще е през август.. :( Но тя обеща да се гиржи за него/ще бъде момче/ до тогава.Не съм много сигурна дали момчето е чистокръвен Джак Ръсел ,но това няма значение за нас ще си го обичаме все така.Вече нямаме търпение,мъника ще е вече на окoло 4 месеца и малко като го вземем.Бих искала ако някои има снимки на тяхното кутре като е било между 4 и 5 месеца да покаже,искам да видя колко голямо ще бъде.ако не е проблем разбира се.И ако може да ми кажете как ще трябва да храня 4 месечно кученце от тази порода,колко често и с каква храна и колочество да започна?Тук живеем до океана и всички кучовци обожават да плуват нищо че е малко хладно/в Ирландия живея/.И мисля че и ние няма да останем по назад и ще ходим на плажа да играем,но нямам идея на каква възраст ще мога да го извеждам на плажа защото все пак тук не е много топло и винаги духа водата си е студена а той ще е бебе..не искам да го простудя.няма да го заведа на първия мсец де,ще изчакам най-малко до 8 месец,но незнам дали и това не е рано?
Мисля че малкия ще се казва Мaйло,така решихме с брат ми.А май видях че и тук има Мaйло :))Всички имате невероятно сладурковци.Просто неoписуеми сладури и сладурани!! :)
Нагушкайте ги от мен!
Публикувано: 25 April 2010 - 11:36 AM
Валентина, страхотен е ентусиазма, с който очакваш новия член на семейството ви! Повярвай ми, кучовците наистина са такива - в един момент започваш толкова да ги обичаш, че не можеш да си представиш как си живяла без тях! Естествено, те са и голяма отговорност, но предполагам, ти вече си проучила тази страна на притежанието на верен приятел!
Твоят Майло, до колкото разбирам, ще си е роден там, в Ирландия, нали така? Т.е. няма да му е нужна климатична адаптация и т.н. Той ще си е роден и ще си расте в хладния и ветровит климат на страната. А и на 4 чесеца и половина се предполага, че ще има поставени вече всички ваксини и даже приятелката ти, най-вероятно, ще е започнала да го извежда навън /честно казано, идва момент, в който наистина си мечтаеш да започнете да излизате и да си върши всички биологични нужди навън!/. Когато го заведеш до океана, той сам ще си прецени дали да плува, или не. Просто носи със себе си сухи кърпи, да го подсушиш. И, естествено, ако е твърде, твърде студено, не експериментирай! Все пак да не забравяме обаче, че това е една доста издръжлива порода ... А и има кученца, които, за съжаление, нямат дом и живеят целогодишно навън, без да се простудят!
Успех с мъничето! Да сложиш снимки, когато го вземеш!

Публикувано: 25 April 2010 - 12:35 PM
SeSo, в 25 April 2010 - 10:10 AM, написа:

Зрасти от Рико.И ние сме на два месеца.Много хапим и пишкаме на всякъде.Имахме проблем с храненето прехранихме го и почна да повръща.Не сме спали 10 дни и дано влезем в някакъв ритъм.
Публикувано: 25 April 2010 - 12:45 PM

.... Майло ни буди по два-три пъти на вечер, но сравнително бързо утихват нещата при нас и ни оставя и да спим

Публикувано: 25 April 2010 - 01:18 PM
Да така е,наистина съм пълна с ентусиазъм.Запозната съм до някъде със задължанията и отговорнастите около отглежданeto на куче,защото сме ималi куче преди,но него го бяхме взели вече голямо и не съм гледала никога бебе,та затова ми е малко притеснено,но съм сигурна че ще се справим. :)
Да тук е роден муника.Те живеят във ферма и малкия ще е свикнал в началото със голямото пространство което има да тича предполагам и това ще му е разходката -da ti4a is poleto.А аз живея в къща с малко дворче,но ще се постарая да има достатъчно разходки и игра навън.Имаме много съседи около нас със кученца от дребни породи които са почти поцял ден навън пред къщите да си игрят понеже квартала е затворен и не е опасно толкова а има и малка рекичка която минава зад къщите и е общо взето много прятно местенце за кучовците и Mailo ще си има и приятели.Едното от съседските кучовци дори мисля че е Джак Ръсел ,но не съм убедена понеже е кафяв.ще ви пусна снимка да го видите скоро.Казва се Оскар.
Скоро се надявам и приятелката ми да ми прати снимка на бебчо.
За океана..няма да експериментирам в никакъв случай,ако е по хубаво времетo ще го водя на плажа и ако той иска да се по намокри.Но каквото и да реши да прави съм сигурна че ще ни е много забавно.Като чета какви дивории правят вашите ръселчета,изглежда никога не ви е скучно.

Поздрави на всички.

Публикувано: 25 April 2010 - 01:59 PM
Би било забавно, ако всеки от нас пише по някоя забавна случка от живота с Джак-че ...
Поздрави от нас на всички ... Особено на бебоците
Публикувано: 25 April 2010 - 04:07 PM

ние май сме с около две седмици по-големи, да ви успокоя, вече спи почти през цялата нощ, важно е да не го оставяме да заспи преди 9.30 - играем си, дъвче кокала и т.н.после заспива и чак към 4.30 - 5 часа сме на крак

следва половин час гушкане и пак заспива докъм 6.30.
влязохме в някакъв режим вече

Публикувано: 26 April 2010 - 06:01 PM
SeSo, в 25 April 2010 - 12:50 PM, написа:

.... Майло ни буди по два-три пъти на вечер, но сравнително бързо утихват нещата при нас и ни оставя и да спим

Здрасти ,Майло кога точно е роден ние на 24.02.10.Кога ще почнем да ги извеждаме на вън.Утре ще ни бият втората ваксина,ако сме здрави.Аз вчера ви казах ,че имаме стомашни проблеми.Вие с какво се храните?От консервата се подрискваме,от Рояла повръщаме,доктора ни даде храна за такива случаи но той нея кусва.
Публикувано: 26 April 2010 - 06:15 PM
Riko24, в 26 April 2010 - 06:06 PM, написа:

Здрасти ,Майло кога точно е роден ние на 24.02.10.Кога ще почнем да ги извеждаме на вън.Утре ще ни бият втората ваксина,ако сме здрави.Аз вчера ви казах ,че имаме стомашни проблеми.Вие с какво се храните?От консервата се подрискваме,от Рояла повръщаме,доктора ни даде храна за такива случаи но той нея кусва.Немога да си сложа снимка на прфила.
Публикувано: 26 April 2010 - 07:53 PM
Riko24, в 26 April 2010 - 03:06 PM, написа:

Здрасти ,Майло кога точно е роден ние на 24.02.10.Кога ще почнем да ги извеждаме на вън.Утре ще ни бият втората ваксина,ако сме здрави.Аз вчера ви казах ,че имаме стомашни проблеми.Вие с какво се храните?От консервата се подрискваме,от Рояла повръщаме,доктора ни даде храна за такива случаи но той нея кусва.
Riko, ако не е тайна какво казва вета по въпроса с разстройството и повръщането. Питам не заради друго, а защото нито с Джаки като малка, нито пък с малките сме имали такъв проблем. Може пък да трябва да се вземат някакви мерки. Иначе за излизане няколко дни след трета ваксина за здраво кученце.
Публикувано: 26 April 2010 - 09:01 PM
izidra, в 26 April 2010 - 07:58 PM, написа:
Riko24, в 26 April 2010 - 03:06 PM, написа:

За храненето на Рико сме притеснени и гледаме да овладеем повръщането , утре ще ходим на лекар дано да бием втората ваксина.Доктора каза,че кучето е много добре,да му вържим червен конец.Затова Ви питам какво ви е менюто.
Riko, ако не е тайна какво казва вета по въпроса с разстройството и повръщането. Питам не заради друго, а защото нито с Джаки като малка, нито пък с малките сме имали такъв проблем. Може пък да трябва да се вземат някакви мерки. Иначе за излизане няколко дни след трета ваксина за здраво кученце.
Публикувано: 26 April 2010 - 09:25 PM
Дано се оправите скоро - ние веднъж само повърнахме от стрес, ама като се сетя как се притесних, искрено ви съчувствам за проблема.

Публикувано: 27 April 2010 - 12:13 PM
[/quote]
Здравей Riko,
има храна Proplan със сьомга и ориз, която се препоръчва за кученца с чувствителни стомахчета. Пробвали ли сте я?
Ние храним ДжоДжо с пилешко филе, пилешки сърчица, воденички и ги смесваме с малко гранули на Роял Канин, защото не ги яде иначе гранулите. Защо не пробвате да му давате чисто месо - пилешко или телешко. Може да пробвате също гранули с малко кисело мляко. ДжоДжо ги харесва така, но чисти не ги яде :).