Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3001 Потребителят е офлайн   just_charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2011 - 11:00 PM

привет :)
имам проблем с кърлежите, не са му се забивали ама донесе два в вкъщи и съм в голяма паника да не се качи на семейството!За него не се притеснявам щот е с фронтлайн,ама ги носи в вкъщи! кажете тези подкожни инжекции добри ли са ? чувала съм че,кърлежите умират на място,ама само за месец, някой ако има инфо да споделя,че съм в паника с тез мизерни боболечки :ud_009:
Благодарско :md_064: :smile:

#3002 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2011 - 08:49 AM

Показване на мнениетоалиска, в 28 April 2011 - 04:22 PM, написа:

Показване на мнениетоLittle_mia, в 28 April 2011 - 08:55 AM, написа:

алиска , искам да попитам колко тежи Бети към момента. Мия вчера я ваксинираха и я претеглиха. Тежеше 2 100. Струва ми се доста малко.Какво е нормалното тегло на тази възраст? С нашето злоядство незнам дали не сме много малки :re_037:

Привет, другите са по около 3 кг, не мисля ,че има място за притеснение когато купих Алис беше на 3 месеца и тежеше 1,6 кг. , беше също злояда, но когато започнахме с големите разходки, започна да се храни както трябва. Да ти кажа честно незнам на какво е нормалното тегло за тази възраст, предполагам си зависи и от кучето, не вярвам всички да тежат еднакво. Ето как изглежда Бети в момента, но нея я разхождат минимум по 2 часа на ден и то в балкана.Прикачен файл P4160119.JPG

Дам права си.Важното е да е здрава:)) да се оплача.Вчера и купих нашийник и повод, но минах след работа и тя не беше с мен.Оказаха се доста големи, днес ще ги връщам :) А с такова желание ги взех. Вета ми каза, че трябва да не излизаме 2 седмици след третата ваксина, така че имам още малко време да и намеря подходящи. Междудругото ти какъв препарат използваш за външно обезпаразитяване.Аз и взех Адвантикс.Четох, че той не позволява на гадините въобще да се качат на животното и съответно не ги носи в къщи.
Ако някой друг има мнение за добър препарат , моля споделете го :)
Поздрави!

#3003 Потребителят е офлайн   алиска Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 10:10 AM

Тези гадинки наистина са напаст, аз лично използвам "Hartz -ultra guard plus" , този препарат е за бълхи, кърлежи, комари и яйцата на бълхите, отделно преди всяко излизане (от двора навън) ги пръскам със спрей Болфо, но нещо изчезна този препарат , сега взех друг ,
"Трикси" , и наистина не се качват дори в/у животинките.
С нетърпрние очаквам да минат 2-те седмици, да я видя малката сладурана. :re_037:

#3004 Потребителят е офлайн   milenka_4 Икона

Публикувано: 30 April 2011 - 10:05 PM

Здравейте! :) не знам точно как се общува в тези форуми, за това извинявате ако не го правя както трябва :ab_041: Аз съм... обсебена от всичко свързано с кучета и от тях самите и страшно искам да си взема някакво куче, но проблемът е, че живея в апартамент и имам персийка и тя до сега не е общувала особено много с животни. Когато разглеждах породите по-обстойно най-много ми допаднаха бигълът и джак ръсел териер. Смятате ли, че ако кученцето е малко ще може котката да свикне и ако имате предложения за по-подходящи породи ще се радвам да ги разбера. Благодаря предварително! :ba_025:

#3005 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 10:44 PM

Показване на мнениетоmilenka_4, в 30 April 2011 - 10:05 PM, написа:

Здравейте! :) не знам точно как се общува в тези форуми, за това извинявате ако не го правя както трябва :ab_041: Аз съм... обсебена от всичко свързано с кучета и от тях самите и страшно искам да си взема някакво куче, но проблемът е, че живея в апартамент и имам персийка и тя до сега не е общувала особено много с животни. Когато разглеждах породите по-обстойно най-много ми допаднаха бигълът и джак ръсел териер. Смятате ли, че ако кученцето е малко ще може котката да свикне и ако имате предложения за по-подходящи породи ще се радвам да ги разбера. Благодаря предварително! :ba_025:

Прочетете форумите посветени на породите, които ви харесват. Поговорете със собственици на такива, преценете добре и тогава си вземете. Не винаги най-симпатичното на външен вид куче е най-подходящото за гледане, особено в апартамент.

И двете породи, които сте си харесали са много симпатични, но и са много енергични :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3006 Потребителят е офлайн   milenka_4 Икона

Публикувано: 30 April 2011 - 10:49 PM

Да, аз именно за това ги харесвам (вече си имам един мързелив любимец :ab_041: ). Благодаря много за бързия отговор и наиситна доста добре съм ги проучила, но тъй като тук има доста фенове и собственици на тази порода се надявах може би някой, който има и Джак Ръсел и друг любимец да ми каже как се спогаждат. :)

#3007 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 07:57 AM

Показване на мнениетоmilenka_4, в 30 April 2011 - 08:49 PM, написа:

Да, аз именно за това ги харесвам (вече си имам един мързелив любимец :ab_041: ). Благодаря много за бързия отговор и наиситна доста добре съм ги проучила, но тъй като тук има доста фенове и собственици на тази порода се надявах може би някой, който има и Джак Ръсел и друг любимец да ми каже как се спогаждат. :)

Здравейте!
Аз не познавам много добре породата бигъл, но, до колкото съм чела и слушала за тях, те се отглеждат по-трудно в апартамент от джак ръселите. Едно от най-подчертаните негативи за бигъл в апартамент е, че има невероятно силен лай и е много вероятно съвсем скоро съседите ви да започнат да се оплакват. Разбира се, както казах, не познавам добре породата, а и има достатъчно собственици, които отглеждат такива кучета в домашни условия. В този форум обаче нашата любов са джак-ръсел териерите. До колкото си спомням, преди няколко месеца две момичета писаха, че си вземат джакчета, които ще съжителстват с котка. Аз лично бях скептична (то понякога незнанието до какво ли не води), но се оказа, че животинките се сработиха доста добре и си живеят мирно и щастливо (до колкото е възможно да се живее мирно с ДРТ).
Джаковете са невероятни животни - пъргави, енергични, умни, интелигентни, предани и любвеобвилни. Те могат да ви дарят страхотни преживявания и много радости, но имайте предвид, че са и големи дяволчета. Направо са си дяволища в малка опаковка. Изключително важно е обучението им да започне от най-ранна възраст, т.е., едва ли не от първия ден, от който влезе в къщата ви. Обучават се относително лесно, ако имате търпението и желанието да се занимавате с това, но, не се заблуждавайте от бързо заучените команди - джак ръселът винаги ще се опита да се наложи и да ви преметне. Те просто са си такива - хитреци.
Друго просто не знам какво да напиша, сигурна съм, че изборът ви не е лесен.
Каквото и куче да изберете, обичайте си го много и то ще ви отвърне със същото! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#3008 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 10:41 AM

Цитат

Едно от най-подчертаните негативи за бигъл в апартамент е, че има невероятно силен лай и е много вероятно съвсем скоро съседите ви да започнат да се оплакват

Това е така, но това не е основния проблем. биглите също са

Цитат

- пъргави, енергични, умни, интелигентни, предани и любвеобвилни. Те могат да ви дарят страхотни преживявания и много радости, но имайте предвид, че са и големи дяволчета.

Но освен това, ако не са си изразходили достатъчно енергията и оставени много време сами, могат в буквалния смисъл на думата да унищожат апартамента ви. Освен това някои бигли стават доста едри 40 см, до 20-на кг., което ги прави доста различни от джак ръсела като размер.

Но понеже темата е за джак ръсел териери, ако ви интересува нещо конкретно за други породи, задавайте си въпросите в съответните теми и мисля, че ще ви бъде оказана съответната помощ и ще ви бъде отговорено.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3009 Потребителят е офлайн   milenka_4 Икона

Публикувано: 01 May 2011 - 03:02 PM

Благодаря много :) Мисля, че Джак Ръсел териерът е по-подходящ, а и без това повече харесвам породата попринцип :ab_041: Няма да стане веднага, но предполагам, че до 1 2 месеца ще намеря развъдник или някой, от който бих могла да си взема. Но наистина благодаря ви за отговорите. :happy:

#3010 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 04:22 PM

Показване на мнениетоmilenka_4, в 01 May 2011 - 03:02 PM, написа:

Благодаря много :) Мисля, че Джак Ръсел териерът е по-подходящ

Аз се сблъсках за кратко с екшъна - джак ръсел и котка на едно място. Е, искам да ви кажа, че въпреки, че Джаспър беше само на 2 месеца, котката си беше доста застрашена и колкото да ми се иска не мога да повярвам, че кучето от тази порода би могло мирно и тихо до края на дните си да съжителства с котка под един покрив! Дори и привидно да се държат толерантно към мацките, дали това ще е така когато останат без надзор?!
Нашият юнак хапеше котката за опашката и я размяташе като "прани гащи" (съжалявам за грубия израз, но е най-точно описателен) :ab_041:
Аз лично не бих поела риска, защото представете си ситуацията, в която котаната и джакчето не се разбират - кой от двамата ще предпочетете да остане и какво ще правите с другия?

#3011 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2011 - 04:43 PM

Ние сме доста пренаселени - Аз и моят приятел и Инки, баща му и майка му на приятелят ми и техния котарак. Та ... не съжителстват заедно. Ако бяха свикнали като беше малка Инки щеше да е добре, обаче котарака е якоооо страхлив. Сега ги разделяме в стаите, не ги оставяме да са сами в една стая в никакъв случай. Защо? Ами защото Инки е бебе, на нея и се играе, само върти опашка и се заиграва с котарака, който е страхлив и й съска и се опитва да я одере с нокти. На няколко пъти мислих да го мятам, че не го обичам хич :)
Но на мен ми казаха, че проблема при нас е, че котарака освен, че е страхлив е и мъжки, което значи пазене на територия :) И така :) При нас не се получава, дано при вас се :)
User's Signature

Качена снимка

#3012 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 08:13 PM

Здравейте от мен и Джаковете ми.Мисля,че не е разумно решение да отглеждате Джак и котка и то в апартамент?!Направо си е експеримент и игра на *колко дни ще бъде жив Писанчо*.Сега съвсем сериозно,противопоказно и не желателно е събирането на куче от порода Джак ръсел териер с малки котенца,зайчета,патета или пиленца.А пък го знам и от собствен опит,дъщеря ми има ангорско зайче и горкото е в постоянна заплаха,въпреки че е в клетка,също имаме и сухоземна костенурка и когато пусна мъжкият ни джак,костенурката се превръща в топка,непрекъснато я бута,хапе,носи и най-накрая от беспомощност я напикава.Изобщо циркът е с пълна програма.А пък да не ви говоря за розовите гущери(тук в Кипър са в изобилие и непрекъснато влизат вътре в стаята и висят от тавана),а Джаковете направо полудяват скачат до тавана и мира няма.Така че помислете за комбинацията Джак и каквото и да е друго животинче.

#3013 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2011 - 01:52 AM

Здравейте Джакове :rc_036: Скоро не сме влизали във форума, но сме живи и здрави :ba_025: и ето, че старите кучета се завръщат :dog:

Ох, като се върнах няколко странички на зад ..... има доста напрежение?! Кой казал, кой не казал и кои се изказал. Кое куче родословно, кое куче ниско, на кое куче ми стърчало косъмче :))))))))) , кое тъпо, кое умно, кое смешно. Дето се вика тепично българска работа :flagbg:

Аз ще ви кажа едно: Обичайте си кучетата !!! Другото е без значение!

В този ред на мисли, ще ви споделя една случка. Нека всеки сам, за себе си направи изводи.
Та значи, на едно от местата за разходка, много често виждам една мадама да разхожда кучето си. Малка бяла булонка. Много добре подържано и възпитано. Минава по един и същ път и отива на едно и също място. Зачудих се къде ходи и попитах дружките с които се срещаме по разходките. Оказа се, че мадамата, всяка сутрин и всяка вечер, ходи до това място и носи храна на едно бездомно куче. Абсолютен помияр. Не къпано, не сресано, не отгледано с любов. Зачудих се за нейната постъпка и осъзнах , че има още истински хора останали тук. Не търси изгода, нито печалба , нито пък се показва или изтъква. Единствено от състрадание и любов към животните. Ето такива хора трябва да има !!! Горд съм , че ги има!

П.п. Ето и няколко скорошни линка
http://vbox7.com/play:57db8bbd
http://vbox7.com/play:0b82ec9e
http://vbox7.com/play:d1767b03
http://vbox7.com/play:635c42b5

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ниамам подпис

#3014 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 07:28 AM

Привет на старите кучета! Много ви се радваме и се кефим на мама Лина! Пишете по-често :re_037:
Ние също сме добре, скоро си намерихме една мноооого възпитана питбулка за игра и изобщо женските кучета са ни слабост и голяма игра пада. :dog: Даже се опитвам да я ползвам за дразнител и го карам да изпълнява команди когато тя е наблизо - в началото се получава, обаче по някое време му писва и ме зарязва посред тренировката :ab_041:
Много се надявам да станем такова възпитано и послушно куче като Лина, ама... :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#3015 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 09:26 AM

Привет на Недев и Лина, изгубихте се нещо ... Аз съм на абсолютно същото мнение - чистопордни, мръснопородни, истински, фалшиви, с прави уши, с криви нокти, каквито и да са, това са си нашите кучета! Ако ще да ги обичаме само заради някаква задължителна породна принадлежност, значи сме яко объркали рейса!!! Аз съм луда по моя маймун - той си е МОЕТО КУЧЕ!!! Мое да има безброй по-добри от него, по-красиви, по-чистопордни и още много по- от него, но никое на тоя свят не е МОЯТ ДЖИМЧО! Той ми е уникален, единствен, прекрасен ... Ох, отплеснах се в лирично отклонение ... ама вярно си ми е най-прелестното сърчице!

Вани6366, страхотно е, че сте си намерили дружка! Ние в последно време нещо не се разбираме много с останалия свят, особено ако принадлежи към мъкия пол! Затова внимавам къде и с кого го пускам ... На поляната до нас се засичаме понякога с един голдън, който е на 8-9 месеца! Няма по-търпеливо животно от него - малкия дзвер го лае, подскача, какво ли не, а голдъна само го гледа от високо и, като хукне Джими, той хуква след него ... Голяма са картинка! :)
User's Signature

Качена снимка

#3016 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 09:56 AM

Здравейте,
имам едно запитване. Някой от вас минавал ли е граница с кучето си и ако да има ли някакви изисквания, с които трябва да се съобразим?
Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#3017 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2011 - 02:22 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 03 May 2011 - 07:56 AM, написа:

Здравейте,
имам едно запитване. Някой от вас минавал ли е граница с кучето си и ако да има ли някакви изисквания, с които трябва да се съобразим?
Благодаря предварително.

Здравей JOJO,
Има тук един потребител tolis75 май се пишеше. Той пътува в Гърция редовно. Има 2 джака. Не е споменавал за някакви проблеми. Мисля, че освен паспорта на кучето и инплантирания чип, който доказва, че това куче отговаря на написаното в паспорта, друго не е необходимо. Все пак се консултирай и с трета страна!
User's Signature

Ниамам подпис

#3018 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 02:40 PM

Показване на мнениетоnedev, в 03 May 2011 - 02:22 PM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 03 May 2011 - 07:56 AM, написа:

Здравейте,
Благодаря предварително.

Здравей JOJO,
Има тук един потребител tolis75 май се пишеше. Той пътува в Гърция редовно. Има 2 джака. Не е споменавал за някакви проблеми. Мисля, че освен паспорта на кучето и инплантирания чип, който доказва, че това куче отговаря на написаното в паспорта, друго не е необходимо. Все пак се консултирай и с трета страна!

За страните от европейския съюз чип и син паспорт с необходимите ваксини са достатъчни. Ако ще минава през Сърбия се изискваше и някакъв докумет здравен сертификат ли нещо такова (понякога сърбите се заяждат за него и ще трябва да си плащате на място), който се вади ден преди пътуването от РВМС. Във форума има цяла тема, просто се поровете да я намерите.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3019 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 07:14 PM

Аз пътувам с мойте Джакове и знам,че се иска освен паспорт от EU,микрочип,стандартни ваксини плюс ваксина против бяс,направена поне месец преди пътуването,а такава ваксина се прави на куче,което е над 4 месеца.Така поне беше преди 1 година,сега не знам как е в БГ нещата се променят с часове.

#3020 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 09:16 AM

Да се включа и аз по въпроса с пътуването, че само преди няколко дни също изживявах тази драма.
Когато си взех кучо, аз работех в страна, която не е членка на ЕС и пътувах с него всяка седмица, без да имам никакви проблеми. Той си имаше само паспорт, който не беше "задграничен", т.е. не е международен и първите няколко месеца даже не беше чипиран. Не защото не исках да сме изрядни, а просто защото не знаех какви са изискванията и мислех, че паспортът му си е повече от достатъчен! :) :) :). Минавах през Македония и за осем месеца само веднъж ми се заядоха на границата и искаха да ме карат да чакам някакъв ветеринар, който да удостоверял, че кучето ми е здрава.
Както и да е - преди три дена трябваше да пътувам за същата дестинация, но вече с различен статут и човекът, който беше обещал да гледа Джимчо се отказа в деня на тръгването ми, та аз изпаднах в нервна криза. Тогава проверих и като изисквания (официални) са кучето да има син паспорт, да е чипиран, да има поставени всички необходими ваксини, да има издаден здравен сертификат, както и заверка от ветеринар, че кучето е здраво и в състояние да пътува, като тази заверка трябва да е направена не повече от 24 часа преди пътуването. Естествено, аз не бях в състояние да свърша всичко това в рамките на няколко часа, но ако вие имате повече време, можете да отидете направо при вет-а, сигурна съм, че и те знаят пълните изисквания за пътуване на животинките.
А, да, мисля, че има значение дали кучо ще пътува със самолет или сухопътен превоз, но изискванията за пътуване със самолет, аз лично, не съм проверявала!
Успех и приятно пътуване! :)
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема