milenka_4, в 30 April 2011 - 08:49 PM, написа:
Да, аз именно за това ги харесвам (вече си имам един мързелив любимец

). Благодаря много за бързия отговор и наиситна доста добре съм ги проучила, но тъй като тук има доста фенове и собственици на тази порода се надявах може би някой, който има и Джак Ръсел и друг любимец да ми каже как се спогаждат. :)
Здравейте!
Аз не познавам много добре породата бигъл, но, до колкото съм чела и слушала за тях, те се отглеждат по-трудно в апартамент от джак ръселите. Едно от най-подчертаните негативи за бигъл в апартамент е, че има невероятно силен лай и е много вероятно съвсем скоро съседите ви да започнат да се оплакват. Разбира се, както казах, не познавам добре породата, а и има достатъчно собственици, които отглеждат такива кучета в домашни условия. В този форум обаче нашата любов са джак-ръсел териерите. До колкото си спомням, преди няколко месеца две момичета писаха, че си вземат джакчета, които ще съжителстват с котка. Аз лично бях скептична (то понякога незнанието до какво ли не води), но се оказа, че животинките се сработиха доста добре и си живеят мирно и щастливо (до колкото е възможно да се живее мирно с ДРТ).
Джаковете са невероятни животни - пъргави, енергични, умни, интелигентни, предани и любвеобвилни. Те могат да ви дарят страхотни преживявания и много радости, но имайте предвид, че са и големи дяволчета. Направо са си дяволища в малка опаковка. Изключително важно е обучението им да започне от най-ранна възраст, т.е., едва ли не от първия ден, от който влезе в къщата ви. Обучават се относително лесно, ако имате търпението и желанието да се занимавате с това, но, не се заблуждавайте от бързо заучените команди - джак ръселът винаги ще се опита да се наложи и да ви преметне. Те просто са си такива - хитреци.
Друго просто не знам какво да напиша, сигурна съм, че изборът ви не е лесен.
Каквото и куче да изберете, обичайте си го много и то ще ви отвърне със същото!