Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3041 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2011 - 09:28 PM

Показване на мнениетоiamphand, в 06 May 2011 - 10:54 AM, написа:

Показване на мнениетоkapanec, в 05 May 2011 - 10:08 PM, написа:

Първо се взема кръвна проба и след това се дават лекарства "хапче"защото ако случайно е заразено вече кучето след прима се започва масова изчистване и това е фатално за сърцето в случая .Аз давам всеки месец " Prazimec-D" който деиства и на Дилофилариоза?

Абсолютно вярно. Вече втора година към средата на април първо правим кръвен тест и ако тестът е отрицателен, започва профилактиката. Без да се направи тест, е много рисковано за кучето.

Извинявам се ако се включвам с глупав въпрос, но сега чета за Дирофилариозата и ми настръхва косата. Има ли някаква възрастова граница за прием на лекарства и тестове, защото нашия ветеринар не ни е споменавал нищо за такава профилактика?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3042 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 May 2011 - 09:29 PM

Честит Празник на всички:flagbg: Малко да ви разведрим по празниците с две клипчета на мъниците, които все по-малко спят и все повече дивеят :af_089:
http://www.metacafe....ies_having_fun/
http://www.metacafe....359836/puppies/
Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#3043 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2011 - 09:41 PM

Показване на мнениетоizidra, в 06 May 2011 - 09:29 PM, написа:

Честит Празник на всички:flagbg: Малко да ви разведрим по празниците с две клипчета на мъниците, които все по-малко спят и все повече дивеят :af_089:
Поздрави

Izidra, страхотни пухчета са станали! Незнам как успяваш да се откъснеш от тях, много са сладки! Поздрави!
User's Signature

#3044 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 08:37 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 06 May 2011 - 10:03 AM, написа:

Показване на мнениетоvai, в 05 May 2011 - 08:05 AM, написа:

Към теб katetol имам едно въпросче тъй като вие сте вече по-улегнали,нашият Теро е много луд и се прави на много велик пред други кучета та въпроса ми е дали с възрастта ще поулегне малко,че вече се чудя какво да го правя.Като гледах снимките на Джимчо с овчарката искренн ви завидях защото Теро като види овчарка или прост голямо куче освирепява и иска да ги напада даже вече си имаме дупка в рамото т едн хъски тъй като му се хвърли и естественно хъскито твърна и това силно ме притеснява! :ud_009:
Или ако някой мже да ми даде съвет как да се справя с това ще бъда мног благодарна :rc_036:

Vai, аз държа да отббележа, че малко се провалих с възпитанието на Джими, но имам чувството че и по принцип улегнал ДРТ няма. От снимката с немската овчарска лъха такова спокойствие, защото тя е женска и половин час ги "запознавахме" един с друг, докато те и двамата неистово се лаеха, зъбеха и какво ли още не. Но с мъжки кучета не можем да се понасяме ... Никак даже .... И, като се позамисля, той също смело и безотговорно се метна на едно хъски, но то милото беше толкова изненадано, че не можа да му отвърне... От друга стран а обаче се разбира поносимо с един голдън, може би защото голдъна е още бебе! Знам ли - явно и те са си като нас - с характери и индивидуалности. :ab_041:

ООООООООХ Благодаря ти много хранех някаква надеждеица ама цък :eg_033:
е то и аз малко испуснах Теро даже може бе повечко ама това е друга тема !
Все пак ти благодаря че ме пдготви че трябва да съм подготвена вечно да го дебна дали няма да се метне на някой! :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#3045 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 08:44 AM

Показване на мнениетоizidra, в 06 May 2011 - 10:29 PM, написа:

Поздрави

Немога пвече,като ги гледам направо искам всичките толкова са сладки,малки диваци :wub:
User's Signature

Качена снимка

#3046 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 09:59 AM

Привет отново.
Включвам се само за да ви споделя една случка от преди минути.Нашия калпазанчо откри едно таралежче.
Как ли милия не ни подсказва да му обърнем внимание.Лае, върти се и скимти, а тарльо се скрил в тревата и ....
Когато разбрах какво е причината си помислих ,колко много неща пропускаме ние с нашите оскъдни сетива/ е имаме си други неща за компенсация де./
Хубав ден на всички.

#3047 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 05:04 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 06 May 2011 - 09:28 PM, написа:

Първо се взема кръвна проба и след това се дават лекарства "хапче"защото ако случайно е заразено вече кучето след прима се започва масова изчистване и това е фатално за сърцето в случая .Аз давам всеки месец " Prazimec-D" който деиства и на Дилофилариоза?

Абсолютно вярно. Вече втора година към средата на април първо правим кръвен тест и ако тестът е отрицателен, започва профилактиката. Без да се направи тест, е много рисковано за кучето.

Извинявам се ако се включвам с глупав въпрос, но сега чета за Дирофилариозата и ми настръхва косата. Има ли някаква възрастова граница за прием на лекарства и тестове, защото нашия ветеринар не ни е споменавал нищо за такава профилактика?

Няма никаква възрастова граница, доколкото знам. Докторът Ви трябва да знае по-добре. Може би трябва да го попитате.

#3048 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2011 - 05:41 PM

Малко снимки от вчера - качихме Чара на лифта, :smile: голямо сладурче беше.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#3049 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 07:40 AM

Показване на мнениетоiamphand, в 07 May 2011 - 03:04 PM, написа:

Показване на мнениетоmerry_ny, в 06 May 2011 - 09:28 PM, написа:

Няма никаква възрастова граница, доколкото знам. Докторът Ви трябва да знае по-добре. Може би трябва да го попитате.

Ние също сме на " Prazimec-D" - през лятото всеки месец, още от миналата година, а през зимата може и през два месеца - така каза вета и сигурно затова, когато се дава непрекъснато, не ни се налага да правим кръвни тестове през пролетта.
User's Signature

Качена снимка

#3050 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 09:26 AM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 08 May 2011 - 05:41 PM, написа:

Охххххххх сладуркааа...

#3051 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 06:40 PM

Чара е разкошна .
Оправдава си името .

#3052 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 10:44 PM

Да ви питам, колко често давате кожени кокали на лудетинките? Аз горе долу през ден, два давам по един обикновено вечер (за да ме оставят на мира)? Чудя се дали не прекалявам с тях...

#3053 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 05:30 AM

Аз давам на наш бясчо по една солетка от тези телешките и то само когато остава за няколко часа сам.
Споделете моля ви повече.

#3054 Потребителят е офлайн   turbbomax Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 May 2011 - 06:10 PM

Искам да споделя нещо с вас,

Еди си го имаме от месец и няколко дни. Взехме го точно на 4 месеца. В паспорта му имаше на страницата с ваксините 2 лепенки - Nobivac Parvo C и Nobivac DHP.
На страницата с обезпаразитяването пише, че му е давано 2 пъти Drontal, но нямаме лепенки. Там идват съмненията дали изобщо да му давали такова.

В деня в който си го взехме му сложиха ваксина - Eurican DHPPI2-L и Virbac Vitaminthe за вътрешно и външно обезпаразитяване. 2 седмици по-късно му дадоха пак същото за обезпаразитяване, но само вътрешно...

Днес беше датата да му сложим тази РЕимунизация и обезпаразитяващите отново... и какво става днес...
Даде му първо Cestal Plus, и после му би ваксината Eurican DHPPI2-LR и ветеринарката ми казва, че след месец ОТНОВО трябва да отидем да му даде ваксина против БЯС!

Слизам да се подстрижа и след час се прибирам в къщи и побелях... Еди беше много умърлушен, взех го в ръце, а той почна да плаче, пуснах го и не искаше да го пипам и бягаше от мен. Легна си на дивана и дори след звука от тракащи гранулки в купичката му не стана и тогава много се притесних. Знаех, че му има нещо. След 2 мин бяхме във ветеринарна клиника, и след преглед доктора каза, че най-вероятно при слагането на ваксината е засегнат нерв, и затова го боли кученцето. Биха му инжекция и след 10 мин гонихме една женска питбул-ка. Сега сме на диета.

Показах паспорта в клиниката и доктора ми каза, че няма повече ваксини да му се бият, чак до другата година по това време. Отивам при първата докторка, и тя решава да ми спомене, че при слагането на ваксината днес, НЕ МУ Е СЛОЖИЛА за бяс! а е сложила лепенка за такава.

Звъннах отново в клиниката, и лекаря ми каза, че тази ваксина е НЕделима, и че най-верояно е добавила вода във ваксината, и всичко това само и само да ми вземе още веднъж такса за ваксината...питам се с цената на какво ги иска тия 15 лева? с цената на здравето на кучето ми?

В момента Еди е доста по-добре, лае си кучетата, играе си...мисля всичко е вече наред. След 10 дни сме отново на лекар за последната ваксина. Досега сме извеждали Еди по паркове, с други кучета, а той все още няма ваксина за бяс...мисля, че това трябваше да го знаем, след като си даваме парите!

Аз съм от Сливен, ако някой иска да знае коя е докторката спестила ни ваксини и информация, мога да ви кажа името и на лични. Клиниката в която се погрижиха за нас е на д-р Георгиев, по Раковска. Благодаря!

Утре снимки! :)

#3055 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 06:40 PM

Отвратителното е, че докторите ни се превърнаха в ПЕЧАЛБАРИ!!! Не всички, естествено, но това, което се е случило с Еди е показателно, че има и такива ... :zz_020: Тези хора не заслужават да практикуват ... Чудя се дали няма някакъв вариант да подадете жалба ... Защото ... представяте ли си, че това, вероятно, се е случвало и ще продължи да се случва и на други собственици на домашни любимци ...
User's Signature

Качена снимка

#3056 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 07:13 PM

Турбомакс и Еди привет- свържете се с нас за една обща разходка моля.
Всичко това за което пишете е отвратително.
Радвам се ,че кучо е добре.
Да споделя само за Дронтала - в нашия паспорт също няма лепенка от третия месец насам , защото никога с хапчето не са ми дали и лепка за паспорта - хапчето си му го давам сама и си вписвам датата и ....може и при вас да е така.
А относно кадърни и некадърни - моля сподели име - да не взема да попадна някога точно пък там .

#3057 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 07:23 PM

Показване на мнениетоturbbomax, в 10 May 2011 - 07:10 PM, написа:

Искам да споделя нещо с вас,

Еди си го имаме от месец и няколко дни. Взехме го точно на 4 месеца. В паспорта му имаше на страницата с ваксините 2 лепенки - Nobivac Parvo C и Nobivac DHP.
На страницата с обезпаразитяването пише, че му е давано 2 пъти Drontal, но нямаме лепенки. Там идват съмненията дали изобщо да му давали такова.

В деня в който си го взехме му сложиха ваксина - Eurican DHPPI2-L и Virbac Vitaminthe за вътрешно и външно обезпаразитяване. 2 седмици по-късно му дадоха пак същото за обезпаразитяване, но само вътрешно...

Днес беше датата да му сложим тази РЕимунизация и обезпаразитяващите отново... и какво става днес...
Даде му първо Cestal Plus, и после му би ваксината Eurican DHPPI2-LR и ветеринарката ми казва, че след месец ОТНОВО трябва да отидем да му даде ваксина против БЯС!

Слизам да се подстрижа и след час се прибирам в къщи и побелях... Еди беше много умърлушен, взех го в ръце, а той почна да плаче, пуснах го и не искаше да го пипам и бягаше от мен. Легна си на дивана и дори след звука от тракащи гранулки в купичката му не стана и тогава много се притесних. Знаех, че му има нещо. След 2 мин бяхме във ветеринарна клиника, и след преглед доктора каза, че най-вероятно при слагането на ваксината е засегнат нерв, и затова го боли кученцето. Биха му инжекция и след 10 мин гонихме една женска питбул-ка. Сега сме на диета.

Показах паспорта в клиниката и доктора ми каза, че няма повече ваксини да му се бият, чак до другата година по това време. Отивам при първата докторка, и тя решава да ми спомене, че при слагането на ваксината днес, НЕ МУ Е СЛОЖИЛА за бяс! а е сложила лепенка за такава.

Звъннах отново в клиниката, и лекаря ми каза, че тази ваксина е НЕделима, и че най-верояно е добавила вода във ваксината, и всичко това само и само да ми вземе още веднъж такса за ваксината...питам се с цената на какво ги иска тия 15 лева? с цената на здравето на кучето ми?

В момента Еди е доста по-добре, лае си кучетата, играе си...мисля всичко е вече наред. След 10 дни сме отново на лекар за последната ваксина. Досега сме извеждали Еди по паркове, с други кучета, а той все още няма ваксина за бяс...мисля, че това трябваше да го знаем, след като си даваме парите!

Аз съм от Сливен, ако някой иска да знае коя е докторката спестила ни ваксини и информация, мога да ви кажа името и на лични. Клиниката в която се погрижиха за нас е на д-р Георгиев, по Раковска. Благодаря!

Утре снимки! :)

ТЦ ТЦ ТЦ НЯМАМ ДУМИ НЕ ГИ Е СРАМ :eg_033: САМ ПАРИТЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ КАК МОЖЕ ТАКАВА БЕЗТГОВРНСТ :eg_033:
Радвам се много че вече сте добре и от сърце ви желая никога повече да нямате прблеми!
И чакам снимки с нетърпение! :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#3058 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 07:29 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 08 May 2011 - 06:41 PM, написа:

РАСКОШНИ СТЕ! :wub:
ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
User's Signature

Качена снимка

#3059 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2011 - 09:48 PM

Чара също няма ваксина за бяс, а само лепенка, когато ветеринаря идва за третата ваксина каза, че малките кучета понасяли много тежко ваксината за бяс, а в България нямало бяс от незнам си коя година и аз при мисълта, че мъника ще се тормози казах - Ок, ще я сложим нататък. Сега се замислям правилно ли постъпих и изобщо толкова ли съм наивна да вярвам на ветеринарения лекар??? Явно нищо не се прави в името на животинките, а за поредните 10-20 лв. При положение, че нямам ветеринарно образование, не съм запозната с нужните медицински грижи за кучето си - разчитам на специалисти за здравето на Чара. И какво се оказва - всеки казва това, което му е удобно, без да го е грижа за животинчето. :eg_033:
User's Signature

#3060 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2011 - 09:53 PM

И ви благодаря за комплиментите за Чара :wub: . Напълно съм съгласна - с приятеля ми сме влюбени в нея, обожаваме я...той първо нея целува, а после мен. И понеже знам, че чете форума :db_046:
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема