Вчера ни падна първото зъбче. Горен, централен, ляв резец. Оредява на оградата
Джак Ръсел териер
Публикувано: 12 July 2011 - 08:42 AM
Вчера ни падна първото зъбче. Горен, централен, ляв резец. Оредява на оградата
Публикувано: 12 July 2011 - 10:21 AM
Не се тревожете нищо няма да ви оредее - докато падне и до два дни другото е вече на мястото му/ за зъбчетата де/.
Как търпи да е на плаж вързан направо не ми се мисли- поздравления и за Пипин.
Чарли , съжалявам да прочета това.
Публикувано: 12 July 2011 - 10:42 AM
charlie2008, в 12 July 2011 - 09:59 AM, написа:
Дано да се оправите бързичко. Много кофти болест ви е налегнала. Сега сигурно ще отнесете една кофа стероиди, а после имунитета ще е пред срив. Но ползата си заслужава. Много ще ви стискам палци да се оправите.
Дора, стой си на повод без проблем. Опъва се, но не много. Пък повода му е 5 метра. Не е затворник. Предполагам, че на голям плаж ще му е по - добре пуснат, но този до бунгалото е малък.
Смятам, че за Джак Ръсел, Пипин е послушен.
Публикувано: 12 July 2011 - 12:44 PM
sesana, в 12 July 2011 - 10:42 AM, написа:
charlie2008, в 12 July 2011 - 09:59 AM, написа:
Дано да се оправите бързичко. Много кофти болест ви е налегнала. Сега сигурно ще отнесете една кофа стероиди, а после имунитета ще е пред срив. Но ползата си заслужава. Много ще ви стискам палци да се оправите.
Дора, стой си на повод без проблем. Опъва се, но не много. Пък повода му е 5 метра. Не е затворник. Предполагам, че на голям плаж ще му е по - добре пуснат, но този до бунгалото е малък.
Смятам, че за Джак Ръсел, Пипин е послушен.
На пеницилин и витамин Ц сме. До 3 дена трябва да се оправи според вета. Нямало друго лечение и кучетата не предобивали имунитет срещу този вирус. Забележете колко улични "кашлят". ако забележите някое куче от поляната да кашля- беж да ви няма.
Публикувано: 12 July 2011 - 01:09 PM
Чарли, съжалявам да прочета, че сте болнички ... Знам колко е гнусно, въпреки че ние по друг повод бяхма на инжекции. Абе, то май се оказва, че Варна е доста рискова среда за кучовците - дирофиларията се разпространява покрай големи водни басейни (разбирай и море), сега пък и вирусен ларингит ... Май ще си вземам Джуджката и беж да ни няма - обратно в Сф. То не, че там е прелест, ама ...
Между другото и ние нещо не сме в кондиция - много често си тръска главицата и си чеше дясното уше. Мислех, че е осил и веднага го завлякох на вет... Няма да ви казвам, че аз стоях пред кабинета и ревях като магаре, докато го чувах отвътре как скимти и плаче, милото ми то джудженце... И в крайна сметка - язък за барута!-нищо не му намериха в ушето ... Но продължава от време на време да си тръска главата ... Милото ми то ... А след като се прибрахме от вет-а какъв бешеее ... УЖАС! Само се криеше под тоалетката и иззад табуретката опъваше вратленце тайничко да види дали някой не идва пак да го тормози ...
Публикувано: 12 July 2011 - 07:28 PM
charlie2008, в 12 July 2011 - 07:59 AM, написа:
И ние изкарахме нещо подобно преди месец - кашляше и се давеше като че ли има нещо в гърлото. А целия ден докато го заведа на лекар, щеше да опасе всички градинки наоколо - и пасе и връща и .....кошмарно беше
Скорошно оздравяване Чарли!

Публикувано: 14 July 2011 - 11:30 AM
А тази стойка, която аз съм си кръстила "умрял гълъб", напоследък е много на мода вкъщи. Постоянно ходи на някое легло и се търкаля по чаршафите на гръб, пъшка, даже си ръмжи сама на себе си и после застава така и ме гледа наобратно
Публикувано: 14 July 2011 - 12:53 PM
Чарли как е кучо? Има ли подобрение?
Ние вече си имаме стабилен приятел. Бест френд. До нас живее един бигъл на име Майло. Голяма игра правят. За първи път зверчето се отпусна. То не е бягане, хапане, търкаляне. Даже си го търси като излезе. Сутрин рядко се засичаме, но вечер са си двамката, докато не се тръшнат на земята от умора.
Вече втори ден сутрин сме без повод. Днес дори прекъсна игра, за да дойде при мен. Умното ми момче. Все пак вечер, когато има деца си е вързан.
Пожелавам на всички хубав ден. И да се похваля...Вече съм шофьор на 50%. Взех си листовките с 1 грешка.
Публикувано: 14 July 2011 - 05:06 PM
sesana, в 14 July 2011 - 10:53 AM, написа:
Ние вече си имаме стабилен приятел. Бест френд. До нас живее един бигъл на име Майло. Голяма игра правят. За първи път зверчето се отпусна. То не е бягане, хапане, търкаляне. Даже си го търси като излезе. Сутрин рядко се засичаме, но вечер са си двамката, докато не се тръшнат на земята от умора.
Вече втори ден сутрин сме без повод. Днес дори прекъсна игра, за да дойде при мен. Умното ми момче. Все пак вечер, когато има деца си е вързан.
Пожелавам на всички хубав ден. И да се похваля...Вече съм шофьор на 50%. Взех си листовките с 1 грешка.
БРАВОС! Хай, да ти е честита половината книжка! Като я вземеш цялата - безаварийно каране ...
Блазе ви за дружката, дето сте си намерили. Ние сме малко "опаки", бамбашка и какво ли още не! С моми почти нямаме проблеми, освен ако не започнат нещо да ни гледат от високо, но пък момците ... направо ги изяждаме с парцалите! Как стана такъв, хич не знам, ама не ми е по кефа! Трябва да гледам повечко Сизър Милън, та да изкореня тия напъни за агресия!
Иначе и ние на дърти години започнахме да отработваме командата за идване при мен, че преди (пък и сега все още, де) идваше при мен по команда, само ако е на кеф! Ако не е - мога да си скъсам гласните струни - все тая, дреме му на него на опашката! Та сега бавно и славно напредваме - понякога малко се опитва да хитрува, ама и аз вече съм от стара коза яре!
Публикувано: 14 July 2011 - 05:17 PM
sesana, в 14 July 2011 - 12:53 PM, написа:
браво все така да се справяте и двамата
ето и малко снимки от последната фотосесия
Публикувано: 15 July 2011 - 07:18 AM
katetol, в 14 July 2011 - 03:06 PM, написа:
Офффф и ние сме така - бавно и славно, повече бавно обаче и затова, моля сподели какво и как го правите!

Публикувано: 15 July 2011 - 08:21 AM
Малко ви бяхме изоставили, но много работа и пътувания :))
Имаме един сериозен проблем, не искаме да се храним нормално последните 2 дни. Eukanuba, Royal Canin, Purina....
Пробваме ги всичките, но Ото просто не иска да яде. Като цяло е напълно нормален, дивее, скача, вече излизаме на вън, имахме първи социални контакти със себеподобни :))
Но истината е, че малко ме притеснява. До сега не сме имали проблем, яде принципно по-малко, супер спокоен е, играе си ръмжи си играчките, изобщо няма нищо, което да подсказва проблем от какъвто и да е било вид.
Замисляме се, че това се случи тук тези дни в големите жеги, искам да ви попитам нормално ли е да пропуска храна. Вода си пие, и то редовно, но храната....
Снощи му направихме едни пилешки филенца, направо ги омете от чинийката си за 30 секунди, но днес сутринта с Eukanuba-та пак не иска да я погледне. Тъй като излизаме от 2-3 дена доста повече от преди ( 3-тата ваксина мина и дните след нея) възможно ли е да има някаква външна причина за това. Бяхме си донесли 1-2 кърлежа, но това беше преди повече от 2 седмици, не е имал проблем с храненето, а и вече е изчистен.
Моля помагайте със съвети или поне нещо, защото съм искрено притеснен.
Благодаря ви предварително :)

Life's Beautiful, cannot complain :)
Публикувано: 15 July 2011 - 10:36 AM
Shekspirt, в 15 July 2011 - 08:21 AM, написа:
Малко ви бяхме изоставили, но много работа и пътувания :))
Имаме един сериозен проблем, не искаме да се храним нормално последните 2 дни. Eukanuba, Royal Canin, Purina....
Пробваме ги всичките, но Ото просто не иска да яде. Като цяло е напълно нормален, дивее, скача, вече излизаме на вън, имахме първи социални контакти със себеподобни :))
Но истината е, че малко ме притеснява. До сега не сме имали проблем, яде принципно по-малко, супер спокоен е, играе си ръмжи си играчките, изобщо няма нищо, което да подсказва проблем от какъвто и да е било вид.
Замисляме се, че това се случи тук тези дни в големите жеги, искам да ви попитам нормално ли е да пропуска храна. Вода си пие, и то редовно, но храната....
Снощи му направихме едни пилешки филенца, направо ги омете от чинийката си за 30 секунди, но днес сутринта с Eukanuba-та пак не иска да я погледне. Тъй като излизаме от 2-3 дена доста повече от преди ( 3-тата ваксина мина и дните след нея) възможно ли е да има някаква външна причина за това. Бяхме си донесли 1-2 кърлежа, но това беше преди повече от 2 седмици, не е имал проблем с храненето, а и вече е изчистен.
Моля помагайте със съвети или поне нещо, защото съм искрено притеснен.
Благодаря ви предварително :)
Чака си филенцата. трябва да решите как ще го хранете ако с гранули-само гранули нищо друго, ако имате време да му готвите -готвено , може и сурово месо и риба(аз така храня). Но вкуси ли от готвеното или суровото ,много трудно се връща на гранули. Инъче не трябва да се притеснявате куче умряло от глад при наличието на храна, няма. Давате му гранулите чакате 10 мин, квото ял ялл, прибирате за следващото хранене. Не трябва храната да му е на разположение по цял ден- по този начин става капризен.
Публикувано: 15 July 2011 - 10:43 AM
sesana, в 14 July 2011 - 12:53 PM, написа:
Благодаря, по добре е -оправя се. Ама нне ще да си гълта хапчетата, с какво ли не му ги давам- все ги изплюва. Вече даже с голямо подозрение гледа на храната си -души 5 мин, обръща я, рови докато се увери че няма хапчета вътре, а пък и утре трябва да му давам и за паразити. Вече даже и не идва при мен -мисли че го викам да му давам хапче и така тъжно гледа.
Успех на кормуването.

Вход

Горе
Цитиране +