Dog.bg Форуми : German Sieger Show KASSEL 2013

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

German Sieger Show KASSEL 2013

#221 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2013 - 03:42 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 03:27 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 11:48 AM, написа:

Furia писаниците ти са пълни глупости.Ако обичаш не расъждаваи за неща с които дори да си запозната.Явно е че породата е много далеч от тебе и с писаниците си просто ставаш смешна.Качена снимка

А гледката от бягащи от фигуранта кучета от такова ниво сериозна ли е? Не се излагайте ако наистина сте радетел на тази порода.

Furia бягат кучетата на такива като тебе аматьори които си мислят че всичко което хвърчи се яде.Само с приказки по интернет не става трябва и работа
на полигона.Ама по добре в градинката зад блока с кварталните кучкари да оправим кинологията.Качена снимка Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#222 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 November 2013 - 03:49 PM

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 01:42 PM, написа:

Furia писаниците ти са пълни глупости.Ако обичаш не расъждаваи за неща с които дори да си запозната.Явно е че породата е много далеч от тебе и с писаниците си просто ставаш смешна.Качена снимка

А гледката от бягащи от фигуранта кучета от такова ниво сериозна ли е? Не се излагайте ако наистина сте радетел на тази порода.

Furia бягат кучетата на такива като тебе аматьори които си мислят че всичко което хвърчи се яде.Само с приказки по интернет не става трябва и работа
на полигона.Ама по добре в градинката зад блока с кварталните кучкари да оправим кинологията.Качена снимка Качена снимка

Нали в друга тема казахте че не виждате разлика защо кучета трябва да имат родословия? Е, сега накъде обърнахте палачинката? Аз само като им гледам гърбовете и се ужасявам. Специално за вас, статия на завеждащ учебна лаборатория по анатомия към ветеринарна академия Скрябин, Москва, кинолог-дресьор Власенко, работещ с НОК от 1982-ра година, неговите кучета и възпитани под негово ръководство имат над 100 реални задържания и десетки разкрити престъпления в работа по следа. Статията му със снимки и анализи се нарича "Безобразната красота" и критикува шоу-развъждане от "високата класа": вижте там що е то кифоза и срастване на прешлени:
http://caodog.ru/ind...opic=5386.0;all
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#223 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 05:06 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 03:49 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 01:42 PM, написа:

Нали в друга тема казахте че не виждате разлика защо кучета трябва да имат родословия? Е, сега накъде обърнахте палачинката? Аз само като им гледам гърбовете и се ужасявам. Специално за вас, статия на завеждащ учебна лаборатория по анатомия към ветеринарна академия Скрябин, Москва, кинолог-дресьор Власенко, работещ с НОК от 1982-ра година, неговите кучета и възпитани под негово ръководство имат над 100 реални задържания и десетки разкрити престъпления в работа по следа. Статията му със снимки и анализи се нарича "Безобразната красота" и критикува шоу-развъждане от "високата класа": вижте там що е то кифоза и срастване на прешлени:
http://caodog.ru/ind...opic=5386.0;all

Furia къде съм казал че не виждам разлика защо кучетата трябва да имат родословия?Е сега накъде съм обърнал палачинката?Къде за последно видяхте истински НОК на живо та се ужасихте от гърбовете им.Статията е интересна за хора които не са наясно с породата.Но това не значи че всички НОК са такива.Затова има Bundessiegerzuhtschau (ако можеш да си го преведешкакво значи)наи значимото мероприятие за НОК .Всеки има очи с които да гледа и глава с която да мисли.Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 November 2013 - 05:11 PM

Точно защото знам много добре какво е бундезигера за вас - то е като Крафт за нашата порода - ми е пределно ясно че това което видях е меко казано ненормално. И ся пък труда на Власенко бил интересен на хората които не са наясно, а той, който определено е по-наясно от вас и е работил във ведомствен развъдник на служебни кучета, дори не е подозирал че статията му е само за някои които не са наясно)))))))))))))))))))))))))))))))))
Та вие дори не я прочетохте!
То щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно.
User's Signature

#225 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 05:19 PM

Furia_S, в един друг форум за НОК се водеше същия спор между мен и "кинолозите", чиито отговори бяха обиди на лична основа. Затова и реших да не членувам в никоя организация членуваща в FCI и подкрепяща порочната политика за унищожаване на работните породи. Това, което правите няма никакъв смисъл, защото спорите със зомбирани от десетилетия хора.
Сигурен съм, че ще има съмнения и коментар, относно знанията по кинология и ветеринарна медицина на Скрябин и Власенко. :md_064:
Много добър труд на двамата руснаци, обяснено научно, точно и ясно с фактология. :ba_025:
.
Искам само да вмъкна този цитат от изказване на Власенко, който засяга и тъй наречените "работни" линии на НОК.
......................................................................................

Цитат

В первой половине ХХ века считалось, например, нормальным требовать от служебной или от универсальной охотничьей (легавой) собаки, чтобы она приносила в зубах предмет весом 16 кг. Ещё в 50-60-е годы нормативные требования SchH III включали в себя, в частности, апортировку предмета весом 2 кг прыжком через двухметровый вертикальный барьер и прыжок туда и обратно через «ров» шириной три метра. Собаке с дефектной анатомией такое не под силу. Собака с хорошей анатомией способна и на большее. Кто виноват в том, что нормативы, изначально предназначавшиеся в качестве селекционных испытаний, стали сейчас физически невыполнимыми только для полных инвалидов? И в том, что на пути к использованию в племенное разведение перед собаками, не способными бегать и прыгать без ущерба для своего здоровья, теперь нет того фильтра, которым они отсеивались раньше? Да ведь те и виновны, кто зоотехнический норматив утрировал до уровня спорта, подменив приемлемый эрзац работы сплошными условностями и имитациями. А ещё больше – те, кто по должности своей обязан был вовремя заметить негативные тенденции, предвидеть вероятные последствия и принять меры для своевременной замены или модификации норматива. Конечно, слова «спортсмен» и «думать» редко когда совмещаются в пределах одного предложения, но ведь из всякого правила бывают исключения! Ведь не просто так, не вдруг малинуа стремительно потеснили немецких овчарок на всех спортивных поприщах, включая те, что на протяжении многих десятилетий считались «забронированными» для немецких овчарок. Этот результат абсолютно закономерен. Имевшие глаза не могли не видеть, что уровень селекционных критериев по рабочим качествам у малинуа намного более высок, а требования к экстерьеру всего лишь проистекают из требований к работоспособности! Простота и прилежание, которые М.ф.Штефаниц считал основными качествами немецкой овчарки, в большей или меньшей степени сохранились как раз у «бельгийцев», а у «немцев» сменились, с одной стороны, стремлением к вычурности форм, а с другой – гипертрофированным до маниакальности так называемым «добычным поведением». Увы, фанатизм спортсменов не многим лучше фанатизма любителей выставок и так же точно губителен для рабочей породы. Нетрудно предвидеть, что при сохраняющейся тенденции изменений вскоре и поголовье «рабочего разведения» постигнет участь «шоу-овчарок».
Что же касается уже состоявшейся катастрофы линий «высокого разведения», пора подвести итоги. Разведение этих собак надлежит прекратить полностью (разве что оставить ограниченное количество для лабораторного изучения патологий с целью определения границ допустимых морфологических отклонений). Честные заводчики и руководители клубов собаководства не должны ждать волевого решения этого вопроса государственными органами, а оно неизбежно. Не понимать (или делать вид, что не понимают) современного состояния дел могут только либо глупые фанатики, либо циничные мошенники. Но им хорошо бы помнить, что разведение обречённых на страдания собак можно и следует классифицировать как акт жестокого обращения с животными, подлежащий не только моральной, но и уголовной ответственности.

Това аз го казвах преди години...и получих само обиди от "разбиращите породата кинолози"
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#226 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 05:46 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 05:11 PM, написа:

Точно защото знам много добре какво е бундезигера за вас - то е като Крафт за нашата порода - ми е пределно ясно че това което видях е меко казано ненормално. И ся пък труда на Власенко бил интересен на хората които не са наясно, а той, който определено е по-наясно от вас и е работил във ведомствен развъдник на служебни кучета, дори не е подозирал че статията му е само за някои които не са наясно)))))))))))))))))))))))))))))))))
Та вие дори не я прочетохте!
То щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно.

Бъркаш преведи си пак Bundessiegerzuchtschau (думата значи нещо)нищо общо с Крафт като цел на мероприятиятаСтатията е интересна но да погледнем исторически каква е ролята на Русия от създаването на НОК до ден днешен.Аз ще ти отговоря НИКАКВА .Германците са тези които решават какво да правят с породата,и бъди сигурна че там има достатъчно грамотни хора които знаят какво правят.Всеки има очи да гледа и глава с която да мисли.Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 05:52 PM

DOGI_DOG
Да, Власенко пише много твърди, неприятни и жестоки неща, които не се харесват на хората, но в повечето случаи е прав. Зад предвидния му цинизъм стои огромен опит, практически, а не теоретически. Не знам защо хората си мислят че като обичам породата чау-чау, то не се интересувам активно от други породи, заболяванията им, характера и конституцията им... Все едно да седна да лъжа някой в очите че нашите шампиончите от Крафтче са супер-здрави и са подходящи за семейство с деца. Е........

Yerom
как се превежда? Шоу на производители от цялата Германия? Кажете ми вие, че ми допада варианта " силата на красотата - слабостта на темперамента"))))
User's Signature

#228 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 06:56 PM

Наи добрите производители на породата в Германия.На коя друга изложба си виждала производителите да показват своито поколение.Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#229 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 07:02 PM

Които има очи вижда които има глава мислиКачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#230 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 07:05 PM

Yerom
Да, аз и от КРАФТ най-престижната изложба мога да ви покажа много снимки, е, и???????????? Това ще направи шампионите по-здрави да не би?
User's Signature

#231 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 07:09 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 07:05 PM, написа:

Yerom
Да, аз и от КРАФТ най-престижната изложба мога да ви покажа много снимки, е, и???????????? Това ще направи шампионите по-здрави да не би?

Покажи ни да видим.Аз за тези от снимките гарантирам че са здравиКачена снимка

#232 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 07:13 PM

Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#233 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 07:19 PM

Ей темата:
http://chow-russia.ru/topic1724.html

Как ще гарантирате за вашите снимки че са здрави? Всички ли имат снимки за ДТБС, лакътна дисплазия, сърце и очи? Айде без нужните фантазии.
User's Signature

#234 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 07:45 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 07:19 PM, написа:

Ей темата:

Как ще гарантирате за вашите снимки че са здрави? Всички ли имат снимки за ДТБС, лакътна дисплазия, сърце и очи? Айде без нужните фантазии.

Furia за сетен път се убеждавам че си многооо далеч от НОК .Снимки за дисплазия лакътна и тазобедрена се правят повече от 20г. както и DNK тест задължително.НОК нямат проблеми със очите и никога не са имали както и с сърцето.Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#235 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 29 November 2013 - 07:53 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 05:19 PM, написа:

Ей темата:

ХАХАХАХАХАХАХАХАХА! :rd_139:
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#236 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 09:40 PM

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 05:45 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 07:19 PM, написа:

Ей темата:

Furia за сетен път се убеждавам че си многооо далеч от НОК .Снимки за дисплазия лакътна и тазобедрена се правят повече от 20г. както и DNK тест задължително.НОК нямат проблеми със очите и никога не са имали както и с сърцето.Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Вие на вашите кучета и кучилата им правите ли снимки и в коя клиника? Защото и в други породи се правят уж, ама много избирателно. Вие лично с коя клиника работите, защото в Бг оторизирани клиники не са много?
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 09:57 PM

фурийке,

понеже пишеш и плюеш без да имаш информация ... ще ти споделя лично аз на ушенце , че всички мои кучета имат рентгенови снимки за тазобедрена и лакетна дисплазия в Германия ! Имат си и ДНК тест.
Нямат си обаче изследвания за сърце и очи тъй като за твое огромно съжаление не боледуват от такива заболявания ... нищо, че според теб породата не става за нищо ... овчарките са в пъти по - здрави и издръжливи от която и да е друга порода , но уви това ти няма как да знаеш тъй като овчарки гледаш само на картинки и крадеш от ценното си време за семейството си и детето си в писане на глупости ... в плюене , в обиди , в опити да отвратиш и най - новият почитател на породата.

Ако си толкова умна колкото и претенциозна ще знаеш как да провериш кое куче на всеки един бг развъдчик къде е снимано.Има си база с данни ( подсказвам ти ) и там се водят статистики "миличка" и тези статистики не ги водиш ти, нито аз ... а самият немски клуб . И още една тайничка ще ти издам ... голяма част от Бг развъдчиците , тези които се занимават с породата от години , тези хора правят рентген на кучетата си именно в Германия .
Ти познаваш ли развъдчик на Чао който за всяко отделно куче изминава по 1 600 км в едната посока с автомобила си за да направи рентгенови снимки и ДНК тест на кучето си ? Имаш ли някаква идея какво струва това ?!? Едва ли ! Няма информация за актуалните разходи в интернет , твоето поприще!

Всеки нов собственик на кученце от кое да е кучило сам решава дали да прави рентгенови снимки на кучето си или не ! Нито ти , нито аз можем да задължим хората ! И понеже си много хитра и търсиш все под вола теле ... ще ти подскажа , че в сайта ми има актуална иформация за всяко едно куче произлязло от развъдника ми : статус стави , изпити , оценки от изложби . Всичко това е плод на доброто желание на техните собственици .Относно характера на мое производство кучета мога да те насоча към два професионални треньора при които препращам собствениците когато имат желание да се развива кучето им в дадена насока . Ако толкова много те тормози всичко това на лични можеш да изискаш данни на тези треньори и ще ти дам имена и номера. Тук в момента не споменавам такива тъй като не съм съгласувала това с тях и не съм получила одобрението им да споменавам имената им официално . Но за теб специално на лични бих ти дала данни за да събереш сама нужната ти информация !
Забравих да спомена освен това , че почти всяка година на така остро обсъжданата от теб изложба в Германия има и кучета от България ! И отново ще те разочаровам , но те се представят сравнително добре на фона на малкото развъдчици и като цяло ограничените средства на Бг развъдчика. Дори в момента едно чудесно младо куче , плод на Бг развъждане се подготвя за всички нужни изпити в Германия ! Нима мислиш , че неговите стопани са идиоти защото плащат хиляди евро за да направят с помощта на професионалисти това от своето куче за което вярват , че то има потенциал ?!? ... а да ... и не ми отговаряй ! Прочети приказка на детето си ... прекарай време с него ... не си губи времето в оплюването на най - популярната и обичана порода в световен мащаб . Ама ти представяш ли , че това " бракувано " куче е най - популярно и обичано ?!? :ud_009::ab_041:

#238 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:19 PM

Mik,
Никой не търси под вола теле, и не закачай семейството ми и децата ми - гнусно е, като питам директно не намесвай невинни хора, или това ти е похвата? Долно е, гнусно и много евтин трик на който няма да се хвана. Аз не съм позволила подобен гнусен похват спрямо теб, не се излагай и ти в личните си нападки.
Естествено, че познавам хора, пътували хиляди км или дали проби или закупили сперма, кого изненадваш? То във всяка една порода вече е така, купуват се кучета от чужбини, пращат се изследвания, снимки, кого плашите с това?
Бе вие верно имате хората за пълни балъци? Коя най- популярна порода?! То само в приказките за малките деца остана:-))))
Доживях, развъдчица в пълното си безсилие премина към съвети "бг-мама" защото няма как да коментира статии на работещи кинолози:-)))))))
User's Signature

#239 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:29 PM

" професионалните " коментари ги оставям на теб ... виждам , че ти си голям текстоман и това ти доставя огромно личностно удовлетворение ... пиши си ... пиши си ...

#240 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:29 PM

Показване на мнениетоblackburn, в 29 November 2013 - 07:53 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 05:19 PM, написа:

Ей темата:

ХАХАХАХАХАХАХАХАХА! :rd_139:

СМЕХУРКО :md_064:

Показване на мнениетоblackburn, в 14 October 2011 - 06:58 PM, написа:

Ето и цялото класиране: :mg_062:

Class over 24 months FEMALE
V 1 - ELZA AUS KARASTO - owner Tihomir Karagiozov
V 2 - RANA V. DARON - owner Emil Nikolov
V 3 - CHANELL V. HEERBUSCH- owner Erdinc Erturk
V 4 - RAYA - owner Deana Deneva
V 5 - ZAMBIA LJULIN - owner Georgi Apostolov
V 6 - MARIT P.S.T. - owner Kiril Tehov

Class over 24 months MALE
VA1 - JUMBO DI ZENEVREDO - owner Ostojin Darko
VA 2 - ESKO V. WOLPERTINGER WALD - owner Svetoslav Stoychev
VA 3 - YORK V. LJULIN- owner Georgi Mladenov
VA 4 - PAIK V. TIMO HAUS - owner Rosen Krumov
V 1 - YAGO-ERIK V. MICHKJUR- owner Svetlana Bosakova
V 2 - JOHN V. HAUS FROEHLI - owner Plamen Zotov
V 3 - MONK V. HEERBUSCH - owner Spas Georgiev
V 4 - QUANTUM PISTE TROPHE- owner Vita Petrov kennel

Някой трябва да обясни ЗАЩО лъже, кого ЛЪЖЕ, и с каква цел го прави?
Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО!
Нямам нищо против кучетата изложбите и празниците ,които си правите,ама чак "VA" оценки.Не мога да си обясня и факта ,че тези които са получили оценка VA1,2,3,4 и знаят,че няма как да е вярна тази оценка си мълчат и стават съочастници на една измама,.... кому е нужно това?? :ea_103:
blackburn :wb_052:
СМЕХУРКО НЕ СЕ ПОДИГРАВАЍ А ОБЯСНЯВАЍ :fa_067:ЛЕСНО Е ДА СЕ ПРИСМИВАШ НА Furia_S,че незнае някои неща,ама поне е по в час от тебе. Ясно и е, че кучетата от елита освен червен цвят трябва да имат и характер :ba_025:

п.с Като побликубаш нещо мисли...ако можеш :ea_103: VA( БРФК-БОГОК ) :af_089: :wb_052: мъка

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни