фурийке,
понеже пишеш и плюеш без да имаш информация ... ще ти споделя лично аз на ушенце , че всички мои кучета имат рентгенови снимки за тазобедрена и лакетна дисплазия в Германия ! Имат си и ДНК тест.
Нямат си обаче изследвания за сърце и очи тъй като за твое огромно съжаление не боледуват от такива заболявания ... нищо, че според теб породата не става за нищо ... овчарките са в пъти по - здрави и издръжливи от която и да е друга порода , но уви това ти няма как да знаеш тъй като овчарки гледаш само на картинки и крадеш от ценното си време за семейството си и детето си в писане на глупости ... в плюене , в обиди , в опити да отвратиш и най - новият почитател на породата.
Ако си толкова умна колкото и претенциозна ще знаеш как да провериш кое куче на всеки един бг развъдчик къде е снимано.Има си база с данни ( подсказвам ти ) и там се водят статистики "миличка" и тези статистики не ги водиш ти, нито аз ... а самият немски клуб . И още една тайничка ще ти издам ... голяма част от Бг развъдчиците , тези които се занимават с породата от години , тези хора правят рентген на кучетата си именно в Германия .
Ти познаваш ли развъдчик на Чао който за всяко отделно куче изминава по 1 600 км в едната посока с автомобила си за да направи рентгенови снимки и ДНК тест на кучето си ? Имаш ли някаква идея какво струва това ?!? Едва ли ! Няма информация за актуалните разходи в интернет , твоето поприще!
Всеки нов собственик на кученце от кое да е кучило сам решава дали да прави рентгенови снимки на кучето си или не ! Нито ти , нито аз можем да задължим хората ! И понеже си много хитра и търсиш все под вола теле ... ще ти подскажа , че в сайта ми има актуална иформация за всяко едно куче произлязло от развъдника ми : статус стави , изпити , оценки от изложби . Всичко това е плод на доброто желание на техните собственици .Относно характера на мое производство кучета мога да те насоча към два професионални треньора при които препращам собствениците когато имат желание да се развива кучето им в дадена насока . Ако толкова много те тормози всичко това на лични можеш да изискаш данни на тези треньори и ще ти дам имена и номера. Тук в момента не споменавам такива тъй като не съм съгласувала това с тях и не съм получила одобрението им да споменавам имената им официално . Но за теб специално на лични бих ти дала данни за да събереш сама нужната ти информация !
Забравих да спомена освен това , че почти всяка година на така остро обсъжданата от теб изложба в Германия има и кучета от България ! И отново ще те разочаровам , но те се представят сравнително добре на фона на малкото развъдчици и като цяло ограничените средства на Бг развъдчика. Дори в момента едно чудесно младо куче , плод на Бг развъждане се подготвя за всички нужни изпити в Германия ! Нима мислиш , че неговите стопани са идиоти защото плащат хиляди евро за да направят с помощта на професионалисти това от своето куче за което вярват , че то има потенциал ?!? ... а да ... и не ми отговаряй ! Прочети приказка на детето си ... прекарай време с него ... не си губи времето в оплюването на най - популярната и обичана порода в световен мащаб . Ама ти представяш ли , че това " бракувано " куче е най - популярно и обичано ?!?