Dog.bg Форуми : Кучето налита на всичко

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето налита на всичко Оцени темата: -----

#41 Guest_Priton_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 February 2014 - 06:02 PM

Показване на мнениетоElenaA, в 28 February 2014 - 04:59 PM, написа:

Осрахте темата на човека. :eg_033:

Иначе той сам си казва, че с кучето не са се занимавали много - значи не е възпитано :) със занимания ще стане

успех :)

П.П. на тролове, дето се хващат за запетаята, отказвам да отговарям :db_046:

Да, общо взето така се получи. Рядко лайно на лопата не стои. Появи ли се и започва да вони.

На въпросния реджо му изпратих да чете за причините относно аномалните сексуални реакции при кучетата.

Някой бе писал, че из форума има достатъчно много теми за ползата от кастрациите. Ами то има и достатъчно много разработки относно вредата от кастрациите. Въпросът не е до кастрация или некастрация, а до това, кой какво съзнание има по отношение на кучето, кой до колко иска да работи в посока коригиране поведението на кучето и най-важното – знае ли всъщност какво трябва да прави.

Към Коко Ко:

Коко, ако от време на време Фурия долита на крилете на глупостта, изръсвайки поредното прочетено някъде, но неосмислено породи липса на достатъчно багаж в главата й, теб трудно може да те разбере човек.

Проблемът на тебе ти е, че си абсолютно невеж и когато опита да оригиналничиш, присмивайки ми са относно ветеринарното поведение и се оказа, че си абсолютен гьон по темата, ти започна да злобееш, да ръсиш простотия след простотия и да се самонадъхваш от оригиналността на глупостите, с които се изявяваш във форума.

Набий си го хубаво веднъж завинаги в главата. Няма да ти е трудно, защото си доказал че там определено има доста място.

Не ме свързвай нито с Камен Литов, нито с когото и да било. Не членувам в БРФК под никаква форма.

Тогава, когато аз опитвах с група ентусиасти да създаваме кинология в България, БРФК съществуваше под формата на двама номенклатурчици, прибрани под шапката на Ловнорибарския съюз, за Камен Литов коментара бе: „едно момче, което развъжда немски овчарки”, а на тебе по това време сигурно още ти е течал сопола.

И понеже винаги се появяваш след мен и нито веднъж не си написал нищо по същество, аз ти предлагам – дай си малко зор и попрочети какви коментари е правил Николай Атанасов по проблеми, относно кучетата, които са предмет на неговите знания и интереси и какви са твоите аналогични коментари по същите теми.

Хайде, да те видим многознайко. Колко наистина разбираш от кинология, а не от интриги и форумен кучкарлък.

А реджо ако иска може да ми пише. Ако иска, може и да се обърне към този, към когото го посъветвах.

И едно обръщение към повечето "активисти" във форума.

Конярска отново изплакала жално, жално, че пак съм във форума.
Да, във форума съм и колкото пъти реша, толкова ще бъда. Ако не за друго, поне от време на време да опитвам да отварям очите на непредубедените, когато ви четат глупостите винаги да имат едно наум.

#42 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 February 2014 - 06:22 PM

Атанасов, престани да дезинформираш новобранците с това

Цитат

аномалните сексуални реакции при кучетата.

Кучета нямат сексуално поведение, имат полово и социополово поведение. Не и СЕКСУАЛНО. Опит за скачка не може да се тълкува като СЕКСУАЛНА реакция.
Имат социополови игри, като правят клатене без да подбират пол понякога. Това че Мъчко го нарича "сексуални" игри не означава че клатенето цели секс.
Срамота, и това ми ти било професор.
Ужас, Краси, старкопф, ти пък уж разумен човек, защо потворстваш на подобно малоумие? Е, остава и ти да кажеш че мъжкар като клати друг мъжкар това било аномалия в сексуално поведение и кучето е педал, извинете.

И докато автора на темата чете простотии, проблема не се решава, защото вместо работа по социализация са го пратили да чете за аномални сексуални реакции.

Вече не ми е смешно. Това си е направо вредно, ще ме извинявате. До жертви ли трябва да се стигне за да си начеше егото си човека с 300 регистрации?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#43 Guest_Priton_*

Публикувано: 28 February 2014 - 06:25 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 28 February 2014 - 06:22 PM, написа:

Кучета нямат сексуално поведение, имат полово и социополово поведение.

Нямам какво повече да кажа освен това за крилете на глупостта.

Пак някъде си чела, недочела и най-важното - нищо не разбрала.

Качена снимка

Единственото, което правиш безупречно успешно е, че с всяка своя поява доказваш колко безгранично нещо е човешката глупост.

Ако поне малко се себеуважаваш, ще се научиш повечко да четеш и по-малко да плещиш глупости. Проблемът е че само с четене не става. Както вече казах - и доста умствен багаж се иска.

#44 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 February 2014 - 06:30 PM

Атанасов, ти изобщо нямаш какво да кажеш, имат какво да кажат инструктори по скачка и хората отглеждали работещи кучета, гледай си овцете, кинолог си колкото Куртенков, а мътиш главата на хората.
За пълна липса на социализация чувал ли си? Когато кучето НЕ ЗНАЕ КАК да се държи със себеподобните си, защото от най-ранната възраст е било подложено на социална депривация? За неумение да се разчитат невербалните знаци на себеподобните? Нали имам такъв дзвер в къщи, иди си гледай рибарство, бубарство, оцевъдство и не мъти главата на хората.
User's Signature

#45 Guest_Priton_*

Публикувано: 28 February 2014 - 06:36 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 28 February 2014 - 06:30 PM, написа:

Атанасов, ти изобщо нямаш какво да кажеш, имат какво да кажат инструктори по скачка и хората отглеждали работещи кучета, гледай си овцете, кинолог си колкото Куртенков, а мътиш главата на хората.
За пълна липса на социализация чувал ли си? Когато кучето НЕ ЗНАЕ КАК да се държи със себеподобните си, защото от най-ранната възраст е било подложено на социална депривация? За неумение да се разчитат невербалните знаци на себеподобните? Нали имам такъв дзвер в къщи, иди си гледай рибарство, бубарство, оцевъдство и не мъти главата на хората.

Да, както казва един велик мъдрец: Ако глупавият знаеше, че е глупав, щеше да мълчи. За жалост той няма как да го разбере.

#46 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2014 - 06:44 PM

Реджи,
Моля ви като човек който наистина обича кучета - имала съм в ранна възраст на моя пес подобен проблем, кучето ми бе изолирано от кучилото на 45 дни, месец седеше в зоо-магазин в аквариума, изолирано от всички други кутрета, така че като го взех на 2.5 месеца то вече бе забравило що е то поведение с кучилото и майката. След като го взех, кутрето се оказа много болно и се лекувахме известно време, за това ми се наложи да го водя на поляната при другите кучета за социализация вече след като е навършил 4 месеца. Събирах го с доброжелателни бездомници включително, това бе много полезно за моето куче - бездомниците имат в пъти по-богата гама на езика на тялото или лаене-скимтене, донякъде това тушира нещата. Но той така и не се научи на позата на подчинение в играта с други кучета, само с децата ми. Тази липса на поза на подчинение - когато кучето по гръб и обелва корема за да покаже "Предавам се!" - ни докарва сума ти проблеми.

За това, автор на темата, обърнете се към нормален инструктор, който внимателно, последователно и без насилие ще ви упъти крачка по крачка с кого точно да събирате кучето, как да го правите, дозирано и без да бързате какво занимание ще му измислите освен тичане по поляната с другите и т.н.
Животното ви просто НЕ ЗНАЕ как да се държи със себеподобните, то няма никакво отклонение, то просто дълго време е живеело в пълна изолация от себеподобните.
Дано ме чуете.
Успех.
User's Signature

#47 Guest_Priton_*

Публикувано: 28 February 2014 - 06:45 PM

Качена снимка

Ако искаш да ти кача и за сексуалното поведение при кученцата ?!
Да! Именно при кученца, които още не са навлезли в пубертета.

Фурия, Фурия! Наистина голяма тъпотия.

#48 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 28 February 2014 - 09:21 PM

Ужас, Краси, старкопф, ти пък уж разумен човек, защо потворстваш на подобно малоумие?

На чие малоумие ???
И влез в преводач ,изпиши starrkopf и го прослушай .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#49 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2014 - 09:26 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 28 February 2014 - 07:21 PM, написа:

Ужас, Краси, старкопф, ти пък уж разумен човек, защо потворстваш на подобно малоумие?

На чие малоумие ???

Ти нормален адекватен съвет дал ли си на автора? "Стрес, стрес" - а липса на социализация?

Извинявай, Краси, но започна да се държиш като твоя кумир - надменно, глупаво, и неуважаем от повечето практици.
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2014 - 09:41 PM

Да се върнем на темата, моля!

Цитат

Някой бе писал, че из форума има достатъчно много теми за ползата от кастрациите. Ами то има и достатъчно много разработки относно вредата от кастрациите. Въпросът не е до кастрация или некастрация, а до това, кой какво съзнание има по отношение на кучето, кой до колко иска да работи в посока коригиране поведението на кучето и най-важното – знае ли всъщност какво трябва да прави.

И какво всъщност следва да се направи?

В общ план е ясно, че е необходим индивидуален подход към кучето на Rejo, следвайки алгоритъм с много неизвестни детайли:

1-ви етап. АСП (антистресова програма ).

Според индивидуалната програма се въвеждат упражнения по релаксация, защо не ежедневен масаж, галене, четкане на козината ( при спечелено доверие на стопанина, ако кучето допуска, наблюдава се езика на тялото, сигналите на примирение). Внимава се с физическите натоварвания/бягане, теглене, игри/ да не превъзбуждат кучето и се търсят подходящите ментални занимания напр. търсене на скрит предмет на отдалечени места от хора и себеподобни... и др. подобни детайли според изясняване индивидуалността на конкретното куче.

Стресът при кучето

Малко забележими признаци на стрес при кучетата.

"Стрес при кучетата" - Мартина Нагелс

извадки от книгата

2-ри етап. Обучение на кучето в контрол над емоциите.

Едва когато се доведе кучето до едно нормално ниво на стрес може да се започне обучение в контрол на емоциите. Всяко тръгване на разходка може да превъзбужда кучето и е добре търпеливо да се изчака то да се успокои преди да излезне заедно със стопанина навън. По време на разходката се наблюдава от разстояние различните дразнители, хора, кучета, котки, велосипедисти... и се оставя кучето да работи с нос и да изследва/опознава околността с нюха и слуха си... и др. подобни детайли според изясняване индивидуалността на конкретното куче.

Емоциите при кучето и поведенчески проблеми.

3-ти етап. Социализация и обучение в алтернативни методи на поведение.

Този етап също трябва да започне, едва когато кучето е доведено да нормални нива на стрес и емоции и стопанинът контролира поведението му по такъв начин, че да влияя положително на взаимоотношенията му с хора и себеподобни напр. научава кучето да стои мирен, ако се появи някой непредвидим силен дразнител като велосипедист, търкаляща се топка на децата наблизо или стопанинът научава кучето да излиза и влиза в игра със себеподобни на полянката с цел успокояване при превъзбуда и предотвратяване на опасен конфликт ... и др. подобни детайли според изясняване индивидуалността на конкретното куче.

Всичко това ми се вижда достатъчно сложно и времеемко, за да може любител да се справи успешно и грамотно сам без помощ от професионалист. Ще бъде полезно за нас, останалите, ако някой специалист помага, да прочетем/видим на всеки етап конкретни ситуации може би и как са се решили проблемите. Успех!

Разбира се, мнението ми е любителско и доста схематично, така че предварително се извинявам, но ми е интересно как се процедира в подобен труден случай..

#51 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2014 - 09:48 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 28 February 2014 - 09:26 PM, написа:

Ти нормален адекватен съвет дал ли си на автора? "Стрес, стрес" - а липса на социализация?

Извинявай, Краси, но започна да се държиш като твоя кумир - надменно, глупаво, и неуважаем от повечето практици.

Ами прочети какво съм написал по-горе и пак ме обвинявай .
Който знае да чете ще разбере смисъла ,нали ?
А че не ме уважават практиците какво да направя ? Ако повече се опитваха да вникват в това ,което виждат пред себе си ( какво и защо правят кучетата) ,със сигурност щяха да са на друго мнение .
User's Signature

#52 Guest_Priton_*

Публикувано: 28 February 2014 - 09:50 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 28 February 2014 - 09:26 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 28 February 2014 - 07:21 PM, написа:

На чие малоумие ???

Хей, това да си прост за някои направо е диагноза.

Какъв практик си ти, Фурия.

Четейки глупостите ти човек наистина трябва да е много наивен, невежа или направо тъповат, за да вземе насериозно това за което ти се самоопределяш.

Ти си толкова практик, колкото и един циганин, научил мечка да се търкаля или танцува.

Безграничната ти неграмотност дори не е позволила да разбереш и най-простата истина – няма практика, която да не е изградена на добра теория.

Само че, за да имаш теория се иска нещо доста съществено. Казва се образование. Образование, което ти нямаш и което е най-големия ти комплекс, за да демонстрираш постоянна злоба и избиване на комплекси. Комплекси, присъщи за всеки невежа, повярвал си, че е нещо.

От както се появи отново яхнала метлата на глупостта, до момента не си написала един свестен коментар, с който да докажеш, че си нещо повече от обикновена кучкарка.

Какво стана със сексуалното поведение – нещо захецна на завоя. Така както захецваш по всеки един сериозен проблем, свързан с кучетата, хващаш се за несъщественото и дребното, плъзгаш се по повърхността с единствената надежда поне там да блеснеш с оригиналност.

Написах ти го някъде по-нагоре – това че, не уважаваш другите и тяхното мнение е въпрос на грамотност. Но това, че не уважаваш себе си и постоянно афишираш глупостта си е унизително. За сажаление, както виждам, определено няма да се спреш, защото простия не знае че е такъв.

#53 Guest_Priton_*

Публикувано: 28 February 2014 - 09:57 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 28 February 2014 - 09:41 PM, написа:

Да се върнем на темата, моля!

Цитат

И какво всъщност следва да се направи?

В общ план е ясно, че е необходим индивидуален подход към кучето на Rejo, следвайки алгоритъм с много неизвестни детайли:

1-ви етап. АСП (антистресова програма ).

Според индивидуалната програма се въвеждат упражнения по релаксация, защо не ежедневен масаж, галене, четкане на козината ( при спечелено доверие на стопанина, ако кучето допуска, наблюдава се езика на тялото, сигналите на примирение). Внимава се с физическите натоварвания/бягане, теглене, игри/ да не превъзбуждат кучето и се търсят подходящите ментални занимания напр. търсене на скрит предмет на отдалечени места от хора и себеподобни... и др. подобни детайли според изясняване индивидуалността на конкретното куче.

Стресът при кучето

Малко забележими признаци на стрес при кучетата.

"Стрес при кучетата" - Мартина Нагелс

извадки от книгата

2-ри етап. Обучение на кучето в контрол над емоциите.

Едва когато се доведе кучето до едно нормално ниво на стрес може да се започне обучение в контрол на емоциите. Всяко тръгване на разходка може да превъзбужда кучето и е добре търпеливо да се изчака то да се успокои преди да излезне заедно със стопанина навън. По време на разходката се наблюдава от разстояние различните дразнители, хора, кучета, котки, велосипедисти... и се оставя кучето да работи с нос и да изследва/опознава околността с нюха и слуха си... и др. подобни детайли според изясняване индивидуалността на конкретното куче.

Емоциите при кучето и поведенчески проблеми.

3-ти етап. Социализация и обучение в алтернативни методи на поведение.

Този етап също трябва да започне, едва когато кучето е доведено да нормални нива на стрес и емоции и стопанинът контролира поведението му по такъв начин, че да влияя положително на взаимоотношенията му с хора и себеподобни напр. научава кучето да стои мирен, ако се появи някой непредвидим силен дразнител като велосипедист, търкаляща се топка на децата наблизо или стопанинът научава кучето да излиза и влиза в игра със себеподобни на полянката с цел успокояване при превъзбуда и предотвратяване на опасен конфликт ... и др. подобни детайли според изясняване индивидуалността на конкретното куче.

Всичко това ми се вижда достатъчно сложно и времеемко, за да може любител да се справи успешно и грамотно сам без помощ от професионалист. Ще бъде полезно за нас, останалите, ако някой специалист помага, да прочетем/видим на всеки етап конкретни ситуации може би и как са се решили проблемите. Успех!

Разбира се, мнението ми е любителско и доста схематично, така че предварително се извинявам, но ми е интересно как се процедира в подобен труден случай..

Адмирации за поместеното - както за личния Ви коментар, така и за линковете и цитатите, които сте посочила.

Може да си направите труда и да погледнете кой (кои) са преводачите на статиите на български език.

Защото, когато започнахме да говорим за т.н. "нова кинология" тая същата "практичка", дето ръси глупост след глупост, бе първата, която се изсмя. Но после изведнъж започна и тя да дава съвети да се търсят и четат авторите, които вие сте посочила.

Похвално, че сте се снабдила с тази прекрасна книга за стреса. Има и по-добри и по-сериозни, но за масовата аудитория тази е идеална.
Бих Ви посъветвал да намерите и книгите на Андрес Халгрен.

Поздрави!

П.П. Пропуснах да вметна, че всъщност научния специалист по стреса е другата авторка (съавторка) - Мартина Нагел.
Клариса е треньор, работещ именно в областта за корекции на стреса.

#54 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2014 - 11:43 AM

Показване на мнениетоPriton, в 28 February 2014 - 09:57 PM, написа:

[Може да си направите труда и да погледнете кой (кои) са преводачите на статиите на български език.

Не е важно чии са преводите , тук става дума за стопаните на кучета ,пред които застават вечните въпроси как да общуват с тях ,защо и какъв е ефекта от неправилното отношение .
Само,че тази информация дойде ,когато благодарение на съвременните постижения в технологиите се появяват и стари и "съвременни " гледни точки за отглеждане и обучение на кучетата , а хората както знаем ( то така е и при кучетата ) невинаги предприемат нови стратегии , щом имат пред себе си готови модели ,каращи ги да не се озорват с мислене . Е, ако тези стратегии се окажат неефективни ,тогава всеки търси и съпреживява заедно с вече смачканото си куче ...
User's Signature

#55 Guest_Priton_*

Публикувано: 01 March 2014 - 12:07 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 01 March 2014 - 11:43 AM, написа:

каращи ги да не се озорват с мислене.

Проблемът не е до "озорването", а до умението.

За да мислиш, трябва да имаш базата за мислене. А когато егоцентризма не ти позволява да бъдеш самокритичен, не можеш да очакваш мислене, а само кухо самочувствие и глупост след глупост.

#56 Guest_Priton_*

Публикувано: 01 March 2014 - 12:11 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 01 March 2014 - 11:43 AM, написа:

Не е важно чии са преводите

Напротив!

В случая е изключително важно, защото възниква въпроса: Защо именно тези хора са поканени да превеждат, а не „практиците”, популярни само на махленско-форумно ниво.

#57 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2014 - 09:03 AM

Показване на мнениетоPriton, в 28 February 2014 - 09:50 PM, написа:

Хей, това да си прост за някои направо е диагноза...Четейки глупостите ти човек наистина трябва да е много наивен, невежа или направо тъповат...Ти си толкова практик, колкото и един циганин, научил мечка да се търкаля или танцува...Безграничната ти неграмотност... Образование, което ти нямаш и което е най-големия ти комплекс...злоба и избиване на комплекси...присъщи за всеки невежа...метлата на глупостта...обикновена кучкарка...захецна на завоя... да блеснеш с оригиналност... въпрос на грамотност... постоянно афишираш глупостта си... защото простия не знае че е такъв.

Хей, мустакатото човече! Искаш ли близалка за награда за скромния ти анализ? :ab_041:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#58 Guest_Priton_*

Публикувано: 06 March 2014 - 09:36 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 06 March 2014 - 09:03 AM, написа:

Показване на мнениетоPriton, в 28 February 2014 - 09:50 PM, написа:

Хей, това да си прост за някои направо е диагноза...Четейки глупостите ти човек наистина трябва да е много наивен, невежа или направо тъповат...Ти си толкова практик, колкото и един циганин, научил мечка да се търкаля или танцува...Безграничната ти неграмотност... Образование, което ти нямаш и което е най-големия ти комплекс...злоба и избиване на комплекси...присъщи за всеки невежа...метлата на глупостта...обикновена кучкарка...захецна на завоя... да блеснеш с оригиналност... въпрос на грамотност... постоянно афишираш глупостта си... защото простия не знае че е такъв.

Хей, мустакатото човече! Искаш ли близалка за награда за скромния ти анализ? :ab_041:

След няколко дневно напъване това ли роди кухата ти глава.

Предложих ти, дори го приеми като предизвикателство, да пишеш по същество.

Уви – подценил съм интелектуалната ти импотентност.

Колко много истина има в думите: По-добре е да мълчиш и да изглеждаш тъп, отколкото проговорвайки да разсееш всички съмнения.

#59 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2014 - 10:17 AM

(отегчено) игнор листа е хубава опция, възползвах се. То бива шизофренична нужда от внимание, ама какво да се прави като съм гнуслива. Нека си говори сам с няколко от свои обожатели. Инак където се появи - темата отива на кино.

На Олимп обаче е самотно. Имайте го впредвид, световно непризнати гении:-))))
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2014 - 10:18 AM

Ей, Фий :re_037: един ден да не си вземеш хаповете и ставаш неконтролируем... :ab_041: Спри да вредиш с глупавите си съвети :)

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни