Съгласен! Но от горното се подразбира това нещо.
С какво храните хъскито си?
Публикувано: 02 February 2010 - 11:35 PM
Съгласен! Но от горното се подразбира това нещо.

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 03 February 2010 - 10:09 AM
Но в края на крайщата всеки сам си определя как ще си храни кучето.
Публикувано: 03 February 2010 - 11:37 AM
Класове: 0 1 Клас Бебе ( 3 - 6 месеца)
0 2 Клас Подрастващи (6 9 месеца)
0 3 Клас Млади (9 18 месеца)
въпросът беше какво се води кучето. Е то се вижда подрастващо до къде се води по тази схема. То друг е въпроса, че може да му се даде още бебешка храна и т.н. Както каза ти всеки сам си решава с какво и как да си храни куч

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 03 February 2010 - 03:13 PM
Все пак ти самия копираш заявка за участие в CAC /CACIB а не схема за хранене нали ?
Meto
Публикувано: 03 February 2010 - 04:56 PM

Публикувано: 03 February 2010 - 05:14 PM
Я го гледай ти, как се занася с кака си.
Стига па ти с тези простосмъртни и безсмъртни, да не сме в Шотландия
От всичко, което прочетох, сега така се обърках, че не знам с какво се храни три месечно бебе, ама че сте! Някой може ли наново да каже
Шегувам се. Пих повечко кафе и сега трудно се озъбтявам
Тааа, бях тръгнала да се хваля- че при нас диарията премина. Но се чудих, визможно ли е да я е направила заради храната (въпреки плавния преход, който беше от доста време и досега не е правила проблем). Забелязах, че като яде храната, примесена с ориз, всичко е наред. Но, ако ли й дам наградка, "работата" се разваля. А доста време мина от смяната и преди (допреди 2 дни) не даваше проблеми
Публикувано: 03 February 2010 - 06:10 PM
Athanna Мога ли да те помоля да не ме слагаш в разни квалификации кака ли съм, леля ли съм... все пак не се познаваме и не сме си близки.
Пий по малко кафе щом не ти действа добре
Публикувано: 03 February 2010 - 08:29 PM
Athanna Мога ли да те помоля да не ме слагаш в разни квалификации кака ли съм, леля ли съм... все пак не се познаваме и не сме си близки.
Пий по малко кафе щом не ти действа добре
Скъпа, аз не се интересувам от професионалтите или човешките ти качества, за да ти давам каквато и да е квалификация, както каза ти- не се познаваме и не сме близки. Грешно си ме разбрала. Съжалявам, ако това те е обидило, жегнало или засегнало по някакъв начин, не е било умишлено. Исках да те накарам да се усмихнеш, но май накарах само Мето да го направи :)
Публикувано: 03 February 2010 - 08:40 PM
Иначе благодаря за опита за усмивка, беше успешен
Публикувано: 03 February 2010 - 08:54 PM
Иначе благодаря за опита за усмивка, беше успешен
Не ми е трудно да разбера, аз съм просто такава - отворена към хората. Видя ли се с колегите ти- прегръщам ги, какво като не ги познавам, усмихвам им се, говоря си с тях, шегуваме се заедно. Досега нито един от тях (около 10 човека, защото аз не се движа само в България) не ми е казвал такова нещо, напротив - комуникираме си много добре. Може да ти е налудничево и странно, но се отнасям към хората с искреност. Както казах, явно по природа ме разбираш много накриво и "говорим различни езици". Но така е, права си - ние сме просто потребители в един форум и всички сме много различни. Лека вечер
Публикувано: 04 February 2010 - 10:36 AM
Та аз като човек без никакъв опит, искащ всичко да му стане ясно изведнъж, продължавам да се ровя в дебрите на кучешките храни. Моето куче мина окончателно на Belcando и аз продължавам да се притеснявам, че не му давам достатъчно. По съвет на Athanna се зарових да видя съдържанието на тази храна за да разбера защо дажбата от Pedigree е 250 грама, а на Belcando 150. Според сайта на Belcando в храната, разбира се, има най-доброто - рибата била изсушена няколко часа след улова, месото било такова дето и на мен не ми се полага да го ям и т.н... перфектно.
Обаче попаднах на един сайт за анализ на кучешка храна: Dog Food Analysis, в който пише същите неща, но по-малко по-друг начин - например, че рибата не е ясно кога е изсушена, произхода на месото не е доказан и вероятно е с ниско качество и т.н. Този сайт прави класация на хиляди кучешки храни и им дава оценка от 1 до 6 звезди. Това, което всъщност ми направи впечатление е, че всички храни, които аз досега срещнах във форума да ги споменавате като висок клас храни са с 2 звезди. И Royal Canin и Eukanuba и т.н. (вкл. и Belcando). Ето анализа за Royal Canin Indoor Puppy 27 . Вярно, че Royal Canin имат няколко продукта с 3*, но и за тях анализа завършва с изречението, че храната е по-близо до 2*.
Та въпросът ми е какво смятате вие за този анализ? От 2 до 6 звезди има много звездички и дори и сайта да е пристрастен към американските производители ако храната наистина е качествена би трябвало да има поне 4 или 5 звезди според мен. Аз останах с впечатление, че качествената храна, продавана в България, всъщност е доста надлу в класацията. До някъде анализа е смислен ако се съди по този за Pedigree - убийствен е и явно има 1 звезда защото нямат категория с 0
Публикувано: 04 February 2010 - 11:05 AM
коментара е редактиран от мод.
Публикувано: 04 February 2010 - 11:25 AM
То това е ясно
Публикувано: 04 February 2010 - 12:01 PM
или да почнеш да му готвиш - но този вариант иска много повече време и средства. Иначе гранулите "висок клас" които тука купуваме, може и да не са перфектни и най-вероятно плащаме повече за марката отколкото за качеството, но все пак песовете ги харесват...ако не даваш откровенни бълвочи като аро напримерно, едва ли може да му навредиш. Ако не харесва даден модел гранули, взимаш малки дажбички от различни други и тестваш - то кучето само ще си покаже.
За децата, аз не помня какво съм ял като малък или какви играчки съм имал, но помня че баща ми редовно ме водеше за риба и по лодки и обичах това време, още от много малък! (: наблегни на тези работи според мен, да се чувстваш виновен заради някави фалшиви реклами и маркетингови послания няма смисъл
Публикувано: 04 February 2010 - 08:24 PM

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 04 February 2010 - 09:32 PM

Публикувано: 05 February 2010 - 05:14 PM
Само да уточня-Лара е на 1 година и 3 месеца.За малки кучета не е подходяща,но за нея е супер

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 06 February 2010 - 01:09 PM

Вход

Горе
Цитиране +