Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1031 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2008 - 10:10 PM

мм ,Aragoen , почти всички  :blink: три са си от старите  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1032 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 11:08 PM

Здравей,Nastya!И моите папагали в момента си сменят перушината,мисля че това е нормално..По-страшното е с това блъскане в нощното шкафче.. :(Имах папагал,който се държеше по подобен начин,в последствие разбрах,че е ослепял - тъжна гледка  :'(- Провери дали твоят вижда пръста ти например като го доближиш.И все пак не мога да отрека и факта,че той не е летял от много време и може би затова се държи неадекватно.Трябва да го пускаш редовно,все пак е птица...А ако ти е трудно да го хващаш,пробвай и по стария изпитан метод-като изключиш лампата. Пък и той като огладнее,все ще се прибере вътре..... ;D

Поздрави ;)
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1033 Потребителят е офлайн   Nastya Икона

Публикувано: 01 February 2008 - 01:08 AM

Вижда, вижда  ;D, редовно си играем пък и като му вдигнах вратичката застана на нея и ме гледаше умно пухкавела  ;D, ще взема да го пускам по-често, може би просто е забравил как да "нивелира"  ;D.

Качена снимка

Благодаря за отзивчивостта :)

#1034 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 11:12 PM

Nastya ,радвам се ,че всичко е наред. :OK:Нали за да сме добре ние,трябва и любимците ни да са щастливи...Сега е въпрос на навик да започне да си се прибира сам-моите така правят-и то най-вече като огладнее...Иначе е ясно,че "Свободата ,Санчо е най-хубавото нещо на тоя свят",ама и на глад насреща не се стои....... ;D ;D ;D
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1035 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 09:49 AM

Цитат

Nastya ,радвам се ,че всичко е наред. :OK:Нали за да сме добре ние,трябва и любимците ни да са щастливи...Сега е въпрос на навик да започне да си се прибира сам-моите така правят-и то най-вече като огладнее...Иначе е ясно,че "Свободата ,Санчо е най-хубавото нещо на тоя свят",ама и на глад насреща не се стои....... ;D ;D ;D

sheni_6, много точно казано!  :palec:
Nastya, добре дошла при нас! Скоро не е имало папагалски приключения, ще се радвам да разказваш как се развиват нещата с твоя Гиш  :blink:. Щом казваш, че му падат перата, може на това да се дължи несигурното летене. Нашият Лори, като смени някои от маховите пера, преди да му поникнат новите, също е много смешен - не може да стигне там, закъдето е тръгнал и като го видя така, го оставям за около седмица без да го пускам да лети свободно. После всичко си е ок.  :blink:
iorito, страхотно, красиво ято се е получило!!!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1036 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:29 PM

мерси, Snowy  :blink: сега имам две излюпени  ;) и 2 чакам да се покажат..  :P
User's Signature

Качена снимка

#1037 Потребителят е офлайн   DRAAC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 February 2008 - 05:14 PM

За любителите на силни и незабравими усещаня...  ;D ;D ;D

" АНКАРА - Българин ще трябва да плати глоба от 154 000 евро,защото се опитал нелегално да внесе в Турция 75 папагалчета,предаде Анадолската агенция.
Радостин Илиев е поредният нашенец,които отнася солено парично наказания заради контрабанда на екзотични птици в южната ни съседка.Той е бил заловен на ГКПП Капъкуле преди около месец.
Друг нашенец - Рафет Али,ще трябва да се бръкне с близо 12.2 хил. евро,но заради нелегален внос на кучета.Той е стар познайник на властите,бил е залавян и при опит за контрабанда на папагали,уточнява агенцията.Тогава властите го "сурвакали" с мощна глоба от 145 000 евро.
В Турция налагат строги парични наказания за всяко контрабандно внесено куче или папагалче.От началото на т.г. глобите са завишени.За всяко животно наказват с 3527 турски лири или 2036 евро." труд

#1038 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 10:16 PM

Малко им е!!! Само така,браво на турските власти! :palec:
User's Signature

#1039 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 10:42 PM

Ехооо,къде се загубихте всички? :blink:
User's Signature

#1040 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 10:51 PM

Здравейте отново!! Имам едно питане ,не много приятно,но уви -и до там се стига- колко години средно живеят вълнистите папагали в домашни условия? :- Някъде бях чела , че живеят средно по 10-12 год,но при мен нито един не е стигал тази граница. И имат ли "старост" , защото моите така и не я доживяха ?
:-
P.S. Надявам се , че не звуча прекалено глупаво....
User's Signature

#1041 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 07:03 PM

Аз мисля,че беше по-малко години но не съм сигорна.На теб ти пожелавам твойте папагалчета да живеят и по-дълго от 12-13 години.

#1042 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 11:03 PM

Здравейте на всички!!! Чета коментарите ви от няколко часа!!! Имам 4 папагала ЗА СЕГА  ;D.. Разделил сам ги в 2 клетки (първата снимка) по двойки.Едната двойка е по старичка и мисла да ги развъждам но не сам запознат много добре какво трябва да права.В смисал незнам как да накарам папагалите ми да ядат разнообразна храна защото те ядат само просо.Знам че за да оплодят яйцата трябва да ядат жълтък а те неискат да го погледнат.Днеска им сложих гнездо и се надявам да успеят да направат потомство но с това ядене много се самнявам.Ако някой знае нещо помогнете ми моля.Преди няколко дни ми умря една от двете женски и вчера си купих нова.Тази на снимките по доло(синята) е старата на новата нямам снимки но ще направя и ще пращам.2-рата снимка са моята двойка която искам да развъждам.

#1043 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 11:23 PM

ето още малко снимки на моите папагали  :blink:

#1044 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 11:40 PM

и ето още малко

#1045 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 03:23 PM

Вече има подобрение!! Опитват малко жълтък,малко плодове.Само ,че се притеснявам за друго нещо.Вече нз 4 дена от както сам сложил гнездото те не  припарват до него а вчера се чивтосваха и нз колко време след чивтосването ще влезне майката в гнездото.Моля ако някои знае да ми каже.

#1046 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 09:04 AM

Привет, Milkan4o! Макар и с голямо закъснение, добре дошъл! Много са ти красиви любимците! Имам някакъв проблем с публикуването на съобщения, вече два пъти пиша едни огромни постове, които така и не се качват, затова сега ще съм кратка (пък ако стане... пак ще пиша  ;)). За гнездилката - поне по снимката ми се вижда малка, струва ми се, че е за по-дребни птички. Би ли я премерил и да пуснеш размерите?
За храната - има тема за покълналите семена http://dog.bg/forum/...pic,8040.0.html , горещо ти ги препоръчвам не само за гнездящи птички! Яйцето не е толкова задължително сега, по-скоро като се излюпят малките. Хубаво е да им слагаш клонки от плодни дръвчета, да гризят кората и пъпките за витаминки. Ако имаш други въпроси - питай пак, аз ще съм вече по-редовно на линия  ;).
sheni_6 , най-дълголетният вълнист папагал, който съм виждала, доживя почти до 17 години. Мои приятели го "осиновиха" , когато беше на 9 години и при тях живя още 8. До последно си беше жизнен, скачаше из клетката (никога не беше летял свободно милият Перушинко (наистина така се казваше)), перцата му си бяха с блясък. Не знам дали другите имат някакъв "старчески" период, но този определено нямаше...
Поздрави на всичките ви пернатковци!
User's Signature

#1047 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:10 PM

Много благодаря за съветите Snowy. Гнездото е с размери  височина - 15.5 см , ширина 12.5 см и дължина 13 см а отворът дето влизат е 4 см.При мене нещата почнаха да вървят по план.Онзи ден какво казах вече се чивтосаха.От днес женската почна да влиза в гнездото,мъжкия и носи храна и постоянно я ухажва и нещата почват да вървят по план.А искам да попитам след като влезне за постоянно в гнездото до колко време ще снесе първото яйце?

#1048 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:37 PM

Мдааа, малка е гнездилката определено. Я си представи, че се излюпят 3-4 пиленца (дано, пожелавам ти от сърце), те порастват страшно бързо + майката и таткото, които ги хранят почти постоянно, как ще се съберат вътре? Обаче щом са започнали да влизат... търси ако можеш бързо нова гнездилка. Нормалните размери за вълнисти папагали са: дължина и ширина към 20 см, височина около 25см  ;) .
Женската няма да стои постоянно в гнездото, докато не снесе поне първите 2 яйца.  Кога ще снесе - ами тя си знае най-добре, но до 10-ина дни е възможно, щом са толкова "влюбени". После вече ляга и почти не излиза. Какво си сложил на дъното на гнездилката? Хубаво е да има нещо -аз слагам много ситни стърготини, Йорито от форума - някакво парче плат и също е доволна.
User's Signature

#1049 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:40 PM

Хмм да и аз стърготини сложих само че нз каде в София мога да намера нова гнездилка . Ако някои знае да ми каже сещам се за 1 птичи пазар ама нз кога работи.

#1050 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:47 PM

Не знам, нашата гнездилка е купувана отдавна. Но един от най-заредените магазини за дом.любимци (които аз знам де) е на ъгъла на "Солунска" и площад "Славейков", може и да имат по-големи.
User's Signature

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни