Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 16 March 2008 - 01:54 PM
Не е задължително, но е желателно ;). Не те съветвам да е с основа по-малка от 18 на 18 и височина по-малка от 23-25 см. Но пък не ти и трябва по-голяма, горе-долу това са размерите, давани в литературата по темата.

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 16 March 2008 - 10:23 PM
Хи-хи, браво! :yahoo: На мен ми мина веднага този вариант през главата, но като не знаех колко си голям, реших да не рискувам ранени пръсти примерно ;) и си замълчах. Е, сега може да покажеш новата гнездилка. Сложи ли й пръчица за кацане под входа? А за големината - екстра звучи, нали целта е да има място за всички ;).
Поздрави! На новодомците ти - специални!
Поздрави! На новодомците ти - специални!

Публикувано: 17 March 2008 - 01:43 PM
Спокойно, не се притеснявай за снимката, когато стане, важното е птичките да са добре. Само да ти подскажа нещо, има опция за промяна на мнението (една ножичка, до която пише Промени) - няколко часа след като си пуснал пост можеш да добавяш, да променяш каквото се сетиш, без да се налага да пускаш поредни постове и да се трупат мнения на един и същ потребител ;) .
За тебешира не знам честно казано, аз слагам варовикови блокчета, които са си за птици... Има и едно нещо, на което му казват сепиева кост, но в моята книжка пише изрично да не се дава на птици, които ще снасят. Аз наскоро сложих на нашите, защото повече няма да ги размножаваме (последният път едва им намерихме свестни хора за стопани, а не бих дала пиленцата си в зоомагазин). Отплесвам се, но като им сложих тази сепиева кост, те полудяха просто, за 3 дни я изгризаха първата (2 вълнисти папагала и една корела), сега вече не са толкова настървени на втората кост ;D.
Поздрави! :blink:
За тебешира не знам честно казано, аз слагам варовикови блокчета, които са си за птици... Има и едно нещо, на което му казват сепиева кост, но в моята книжка пише изрично да не се дава на птици, които ще снасят. Аз наскоро сложих на нашите, защото повече няма да ги размножаваме (последният път едва им намерихме свестни хора за стопани, а не бих дала пиленцата си в зоомагазин). Отплесвам се, но като им сложих тази сепиева кост, те полудяха просто, за 3 дни я изгризаха първата (2 вълнисти папагала и една корела), сега вече не са толкова настървени на втората кост ;D.
Поздрави! :blink:

Публикувано: 17 March 2008 - 02:20 PM
:OK: Екстра са птичките, обаче аз пак да питам, че не виждам добре - отворът на гнездилката на колко см е от дъното? Би трябвало да е на 2-3 см от тавана, иначе има опасност малките да падат, преди да са се оперили :( .
Ау, Клара е одрала кожата на нашия Пипи :blink:.
Ау, Клара е одрала кожата на нашия Пипи :blink:.

Публикувано: 17 March 2008 - 10:37 PM
Ех , много , много сладки пилета имаш, не мога да се въздържа !!!! :yahoo: :wub: Snowy, благодаря за отговора , надявам се и моите да доживеят толкова години и го пожелавам на всички! Да се изтъкна- имам галерия с моите дивечи и може да ги видите колко са готини /нали за мен моето гардже е най-красивото.... ;D/, също и едни котки , които храним на работа.....
Та такива ми ти работи.....
Поздрави на всички и да ви радват любимците ви!
Та такива ми ти работи.....
Поздрави на всички и да ви радват любимците ви!

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 18 March 2008 - 10:17 AM
Леле, sheni, страхотни са ти "дивечите"! Какъв интериор само за банята! :yahoo: Да са ти живи и здрави и да надживеят Перушинко!!! И котарачетата са сладурски. Ще трябва и аз да си направя галерия във форума с пернатите ни, че снимки само хаотично съм пускала :blink:.
Milkan4o, ако долният край на дупката за влизане е на 10 см от дъното - горе-долу става ;). Стърготините на дъното обаче не трябва да са ти много в такъв случай, че повдигат нивото. Ако можеш да направиш една фронтална снимка на отвора...
Milkan4o, ако долният край на дупката за влизане е на 10 см от дъното - горе-долу става ;). Стърготините на дъното обаче не трябва да са ти много в такъв случай, че повдигат нивото. Ако можеш да направиш една фронтална снимка на отвора...

Публикувано: 18 March 2008 - 11:36 AM
Ех, ако беше сложил предната страна обратно щеше да е по-добре. Ама сега няма да разковаваш всичко. Доколкото виждам, покривчето е подвижно, браво :yahoo:Те мъниците са невероятно шавливи от един момент, дано твоите да са по-кротки ;). Влиза ли вече женската в новата къщичка?
На мен все не ми остава време да погледна линковете, които са давани в началото на темата дали са още валидни - там имаше с големи подробности описано как трябва да изглеждат гнездилките. Ако си чел наред, хелп! Ако не се отварят, имам статията свалена някъде, мога да ти я пратя.
На мен все не ми остава време да погледна линковете, които са давани в началото на темата дали са още валидни - там имаше с големи подробности описано как трябва да изглеждат гнездилките. Ако си чел наред, хелп! Ако не се отварят, имам статията свалена някъде, мога да ти я пратя.