suzi_koko, не знам дали сте наясно с правилата на форума, но като пишете с главни букви, означава, че крещите и се карате. Следва, според мен, логичният въпрос - защо крещите и се карате на Apso? Това, че си изказва мнението не е нито забранено, нито ви ангажира да го приемете.
bruja_68, вие лекар ли сте и дали сте преглеждали Apso, че да правите подобни констатации за състоянието на мозъка й? Не мислите ли, че е доста грубо да се изказвате така за човек, който едва ли познавате?
Не споря за това кое куче какво е, защото е ясно, че куче без родословие не е от която и да било порода. Има достатъчно теми по въпроса и е тъпо да се повтарят едни и същи неща - просто поразгледайте и толкова. Това, че считате вашето куче за ши-тцу - ми, ОК. Ваша воля, но мисля, че Apso, по никакъв начин не е обидила някой от пишещите тук и не го е призовавала да не си обича кучето или да го изхвърли. В две изречения е казала неща, които са постулати в кинологията.
към Apso - няма смисъл да обясняваш неща, които са отдавна обяснени. Просто посочи линк на хората към теми, които могат да ги ограмотят в това отношение. Другото е тяхна воля и имат право на избор. Осъзнавам, че ти е мъчно, че това е съсипване на работата на развъдчика, но .... има една много хубава приказка по въпроса "Човек може да бъде употребен точно толкова, колкото позволява." След като тези хора приемат тази употреба за страхотна възможност, какво можеш да направиш ти?!? Да са живи и здрави и да си гледат кучетата. Толкова! Който иска да си намери истинско ши-тцу знае, че не може да си го купи от магазина или от съседката (освен ако тя не е с легитимен развъдник за породата). Истинските фенове на породата НЕ поощряват НЕлегитимното развъждане. Това не е тема за дискусия изобщо.
п.п. - Обиждат те, а дори не са си направили труда да погледнат, че ти си създала темата. Ако нямаше интереси за породата би ли го направила?!?!
Парво след като някои пише с големи букви определено знае защо го прави и второ вие Това което ми стана ясно в краина сметка е яе сте сащия болен мозак след като не знаете ще това е форум за кучета а не киноложки клуб .....да не говорим че в БГ такав няма за ши тцу.Това което стана ясно е че не сме добре дошли в тази тема защото собственичката на темата.......иска да си е сама с МЕРЦЕДЕСЧЕТО си.Да са живи и здрави и да си седят в темичката с всияките си стандарти и снимки на шампиони които са ги виждали само на картинка а ние с помиярчетата ще си направим нова тема за ши тцу които не са от раса.......които както иска да го разбира