Dog.bg Форуми : Лхаса апсо ши тцу

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лхаса апсо+ши тцу

#321 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 November 2009 - 07:02 PM

Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 05:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bruja_68 ако познаваш тази порода, обичаш ши тцу- разгледай форума има тук няколко собственика на ши тцу - направи КЛУБ! развивай порода! направи събирка в някое кафене.... и на пред!
Преди няколко години аз не успях от целото семейство на малки азиатски кучета било 5 кучета ... сега аз съм заета и пътувам. Било би супер ако ти би направила подобно нещо. В Пловдив има жена която се занимавал с ши тцу няколко години и имала развъдник, потърси нея, тя познава добре породата.
Това че познаваш една порода не значи че трябва да правиш КЛУБ и да побьркваш нормалните хора които искат просто да имат домашен любимец с куп излишна информация ,стандарти и снимки на шампиони .Имам 2 ши тцу едното е от Словения а другото от Испания.И двете са с exselente pedigri и са безобразно af_089.gif подстригани и мьжкото е кастрирано което ги прави негодни за всякакви изложби и подобни олигофрении.95 % от хората си купуват расови кучета и ги обграждат с много любов заради самите тях а не заради болните амбиции на стопаните им.В този ред на мисли, в този форум не сме се сьбрали да се перчим а да се радваме на нашите сладури,и ще бьдем много благодарни ако го разбереш ab_041.gif
User's Signature

Елементите на щастието са три - нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш.

#322 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 07:13 PM

Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 05:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да не знаеш какво е преживяло моето куче.
Комплекси е кога наричаш трабант МЕРСЕДЕС, или камък от сваровски брилиант. В БГ много малко кучета от порода ши тцу, но това не дава право да се правят ПОРОДА от внесени кучета пет-класа.В края на този развъждане порода-балконка. Ако има истински любители на тази порода да се съберат и да купят двойка за разплод, да контактуват други держави и РАЗВИВАТ порода! А не правят съседско развъждане моето приличе на ши тцу и твоето приличе - хайде да направим малките и ги продаваме скъпичко в зоомагазин! Така не се правят!
Моля ви не лъжете на другите! това е измама! Куче без родословие е беспородно, докато на изложба съдия не даде оценка че този куче е дадена порода.

Вече напьлно се убедих че си болен мозьк.Радвай се на твоя МЕРЦЕДЕС и остави хората с трабантчетата да им се радват и обичат. eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif
User's Signature

Елементите на щастието са три - нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш.

#323 Потребителят е офлайн   suzi_koko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:11 PM

[/quote]
за кирилица, имах проблем с компютера.
Много важно да го обичате wub.gif но , моля! не ги заплождайте! ако не ви пука за порода, не разваляйте труда на други! за да се направи порода трябват години! труд и много пари. А за се развали стига едно неграмотно заплождане.
[/quote]

НЯМА ДА ГО ЗАПЛОЖДАМ, ЩЕ ГО ПРАТЯ ДА ЗАПЛОЖДА- ВСЕ ПАК Е ПИЧ!!!
fa_067.gif ed_142.gif
zz_224.gif

#324 Потребителят е офлайн   suzi_koko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:31 PM

Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
suzi_koko
погледни стандарт на порода, ако куче пасва- значи има признаци на дадена порода и само съдия на изложба може да прецени дали дадено куче е перфектно или за дискфалификация.
А сега
Шитцу е много подвижно, безстрашно куче с горда походка. Има широка глава, покрита с дълги косми, падащи над очите и образуваща брада и бакембарди. Квадратната му муцуна е къса и космата. Ушите са големи, висящи,покрити изобилно с косми,което прави трудно различимо шията от главата. Опашката е високо поставена, богато окосмена и завита върху гърба. Крайниците също имат богата космена покривка и затова изглеждат масивни. Козината е дълга права и гъста. Има силно развито и плътно подкосмие. Всички цветове са разрешени, но особено се ценят екземпляри с бял кичур на челото и на края на опашката. На височина достигат до 26,7 см с маса 4-7 кг.
http://kak-da.bg/vie...t.php?idto=1489
Твоето куче е къдраво. Ши тцу не е къдраво и къдраво куче не е ши тцу. Може дядо на твоето куче е ши тцу, а баба е пудел? може.... но това което обичаш не е ши тцу. От опит кръстоски са подобри домашни любимци, но само 1 коляно. Има специални правила за това. НО! 2 генерация са ужасни! За това са толкова важни родословия.

1. НЕ МИСЛЯ ЧЕ ПО ПРИЧЕСКАТА НА ЕДНО КУЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪДИ ДАЛИ Е ПОРОДИСТО!
2. АКО ИМАХТЕ И БЕГЛА ПРЕДСТАВА ЗА ТОВА КАК СЕ ОЦЕНЯВАТ КУЧЕТАТА ЩЯХТЕ ДА ВИДИТЕ ЧЕ Е НА 8 МЕСЕЦА- ПО НАТАТЪК НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ПО ТАЗИ ТОЧКА И ДА ВИ ОГРАМОТЯВАМ(НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА)
3. КОЕ ВИ ДАВА ПОВОД ДА МИСЛИТЕ ЧЕ КУЧЕТО Е КЪДРАВО?(КЪДРАВО Е ТОВА

#325 Потребителят е офлайн   suzi_koko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:33 PM

ТОВА Е ДРУГАТА МИ СЛАБОСТ, БОЛОНКА Е, НА 17ГОДИНИ Е (НО НЕ НА СНИМКАТА НА НЕЯ Е НА 12)
ДА МИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!!!

#326 Потребителят е офлайн   suzi_koko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:49 PM

Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 06:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bruja_68 ако познаваш тази порода, обичаш ши тцу- разгледай форума има тук няколко собственика на ши тцу - направи КЛУБ! развивай порода! направи събирка в някое кафене.... и на пред!
Преди няколко години аз не успях от целото семейство на малки азиатски кучета било 5 кучета ... сега аз съм заета и пътувам. Било би супер ако ти би направила подобно нещо. В Пловдив има жена която се занимавал с ши тцу няколко години и имала развъдник, потърси нея, тя познава добре породата.

А ОТ КЪДЕ "ЕКСПЕРТА ПО ШИ-ТЦУ" В БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ЧЕ КЕВИН НЕ Е ИМЕННО ОТ ТАЗИ ЖЕНА, КАКВО КАТО Е КУПЕН ОТ МАГАЗИН?
МНОГО Е КЪДРАВ, НАПРАВО ПУДЕЛИТЕ СЕ ПУКАТ ОТ ЗАВИСТ af_089.gif
ДОКТОРИТЕ СА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ!
А МНЕНИЕТО ВИ ОТНОСНО ПОРОДАТА НЕ ИНТЕРЕСУВА НИКОЙ ОТ КОЛЕГИТЕ В ТЕМАТА, ТАКА ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА НИ НАТОВАРВАТЕ С НЕГО!
ГЛЕДАЙТЕ СИ ВАШЕТО КУЧЕ- ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО, И СИ ГО ВОДЕТЕ ПО СЪСТЕЗАНИЯТА.
УСПЕХ.

#327 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2009 - 10:24 PM

ех ,че сладко това билкарче :) ,от торбата замириса на мащерка ...:)
Сори за спама ама са ми слабост шушитата ...да са ви живи и здрави всичките !
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 November 2009 - 11:37 AM

suzi_koko, не знам дали сте наясно с правилата на форума, но като пишете с главни букви, означава, че крещите и се карате. Следва, според мен, логичният въпрос - защо крещите и се карате на Apso? Това, че си изказва мнението не е нито забранено, нито ви ангажира да го приемете.
bruja_68, вие лекар ли сте и дали сте преглеждали Apso, че да правите подобни констатации за състоянието на мозъка й? Не мислите ли, че е доста грубо да се изказвате така за човек, който едва ли познавате?
Не споря за това кое куче какво е, защото е ясно, че куче без родословие не е от която и да било порода. Има достатъчно теми по въпроса и е тъпо да се повтарят едни и същи неща - просто поразгледайте и толкова. Това, че считате вашето куче за ши-тцу - ми, ОК. Ваша воля, но мисля, че Apso, по никакъв начин не е обидила някой от пишещите тук и не го е призовавала да не си обича кучето или да го изхвърли. В две изречения е казала неща, които са постулати в кинологията.

към Apso - няма смисъл да обясняваш неща, които са отдавна обяснени. Просто посочи линк на хората към теми, които могат да ги ограмотят в това отношение. Другото е тяхна воля и имат право на избор. Осъзнавам, че ти е мъчно, че това е съсипване на работата на развъдчика, но .... има една много хубава приказка по въпроса "Човек може да бъде употребен точно толкова, колкото позволява." След като тези хора приемат тази употреба за страхотна възможност, какво можеш да направиш ти?!? Да са живи и здрави и да си гледат кучетата. Толкова! Който иска да си намери истинско ши-тцу знае, че не може да си го купи от магазина или от съседката (освен ако тя не е с легитимен развъдник за породата). Истинските фенове на породата НЕ поощряват НЕлегитимното развъждане. Това не е тема за дискусия изобщо.

п.п. - Обиждат те, а дори не са си направили труда да погледнат, че ти си създала темата. Ако нямаше интереси за породата би ли го направила?!?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#329 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 09 November 2009 - 12:56 PM

Цитат(DessyD @ Nov 9 2009, 09:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
п.п. - Обиждат те, а дори не са си направили труда да погледнат, че ти си създала темата. Ако нямаше интереси за породата би ли го направила?!?!

Харесвам ши тцу и малко ги познавам - малките братовчета
Страна на ши тцу и сиамски котките! http://forum.dog.bg/...61.html&hl=Apso
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#330 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 01:11 PM

Цитат(marvin @ Nov 4 2009, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ходих...магазина е доста зареден, има всичко, дори си намерих храна за таралежа - обиколил съм сигурно 5-6 града и няма и няма, а там ми извадиха веднага! имаше ши тцу, ама доста апатично ми се стори, всички кученца скочиха по клетките, като ме видяха, дори и котенцата, само ши тцу-то не ми обърна внимание! иначе цената беше горе долу добре 650лв! като опра съвсем, ще ходя да видя пак! иначе супер магазин!

ама доста апатично ми се стори- защото е родено в мелница за кучета! Погледни клипче може и видиш майката на този кученце

В Бг обикновено се внасят кучета от Унгарски мелници

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#331 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 03:18 PM

Цитат(Apso @ Nov 9 2009, 11:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(DessyD @ Nov 9 2009, 09:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Харесвам ши тцу и малко ги познавам - малките братовчета
Страна на ши тцу и сиамски котките! http://forum.dog.bg/...61.html&hl=Apso

Е затова не мога да се начудя след като не ги познаваш защо правиш квалифицации кое е ши тцу и кое не.И не са братовчедчета а произлизат от Ласа Апсо и Пекинез,ако ваобще схващаш какво искам да ти кажа dh_188.gif
User's Signature

#332 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 03:30 PM

Цитат(DessyD @ Nov 9 2009, 10:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
suzi_koko, не знам дали сте наясно с правилата на форума, но като пишете с главни букви, означава, че крещите и се карате. Следва, според мен, логичният въпрос - защо крещите и се карате на Apso? Това, че си изказва мнението не е нито забранено, нито ви ангажира да го приемете.
bruja_68, вие лекар ли сте и дали сте преглеждали Apso, че да правите подобни констатации за състоянието на мозъка й? Не мислите ли, че е доста грубо да се изказвате така за човек, който едва ли познавате?
Не споря за това кое куче какво е, защото е ясно, че куче без родословие не е от която и да било порода. Има достатъчно теми по въпроса и е тъпо да се повтарят едни и същи неща - просто поразгледайте и толкова. Това, че считате вашето куче за ши-тцу - ми, ОК. Ваша воля, но мисля, че Apso, по никакъв начин не е обидила някой от пишещите тук и не го е призовавала да не си обича кучето или да го изхвърли. В две изречения е казала неща, които са постулати в кинологията.

към Apso - няма смисъл да обясняваш неща, които са отдавна обяснени. Просто посочи линк на хората към теми, които могат да ги ограмотят в това отношение. Другото е тяхна воля и имат право на избор. Осъзнавам, че ти е мъчно, че това е съсипване на работата на развъдчика, но .... има една много хубава приказка по въпроса "Човек може да бъде употребен точно толкова, колкото позволява." След като тези хора приемат тази употреба за страхотна възможност, какво можеш да направиш ти?!? Да са живи и здрави и да си гледат кучетата. Толкова! Който иска да си намери истинско ши-тцу знае, че не може да си го купи от магазина или от съседката (освен ако тя не е с легитимен развъдник за породата). Истинските фенове на породата НЕ поощряват НЕлегитимното развъждане. Това не е тема за дискусия изобщо.

Парво след като някои пише с големи букви определено знае защо го прави и второ вие Това което ми стана ясно в краина сметка е яе сте сащия болен мозак след като не знаете ще това е форум за кучета а не киноложки клуб .....да не говорим че в БГ такав няма за ши тцу.Това което стана ясно е че не сме добре дошли в тази тема защото собственичката на темата.......иска да си е сама с МЕРЦЕДЕСЧЕТО си.Да са живи и здрави и да си седят в темичката с всияките си стандарти и снимки на шампиони които са ги виждали само на картинка а ние с помиярчетата ще си направим нова тема за ши тцу които не са от раса.......които както иска да го разбира re_037.gif beer.gif
User's Signature

#333 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 03:36 PM

По принцип ши тцу са внуци на Лхаса Апсо, но! в 1935г в САЩ от Китай били са внесени ши тцу с документи че са лхаса апсо. И до сега има лхаса апсо с признаци на ши тцу и ши тцу с признаци на лхаса апсо. По правилник за порода в случай кога в даден регион няма подходящ партнер за заплождане може да се кръстосват апсо и ши тцу, но само в екстремани случаи. И с реална перспектива че това е полезно за породата. За да издегва прекалено много инбридинг.
Шов клас лхаса апсо има по красива козина коя е наследил от ши тцу. Оригиналният апсо има по твърда козина и по къса.
User's Signature

Качена снимка
училище

#334 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 03:40 PM

Цитат(Apso @ Nov 9 2009, 12:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(marvin @ Nov 4 2009, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ходих...магазина е доста зареден, има всичко, дори си намерих храна за таралежа - обиколил съм сигурно 5-6 града и няма и няма, а там ми извадиха веднага! имаше ши тцу, ама доста апатично ми се стори, всички кученца скочиха по клетките, като ме видяха, дори и котенцата, само ши тцу-то не ми обърна внимание! иначе цената беше горе долу добре 650лв! като опра съвсем, ще ходя да видя пак! иначе супер магазин!

ама доста апатично ми се стори- защото е родено в мелница за кучета! Погледни клипче може и видиш майката на този кученце

В Бг обикновено се внасят кучета от Унгарски мелници

И кученцата от магазините КАКВО да умират ....... много сте хуманни eg_033.gif Това за което се борите е да се купуват само вашите кученца на космически цени........какво и да си говорим става дума за пари и не ми излизаите с номера ,........да опазваме породата и подобни глупости dh_188.gif
User's Signature

#335 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 03:53 PM

космични цени са тези в зоомагазина- продават болни кученца без капка срам! Виждала съм как сменят табели на кученца - ако не се проват за апсо, слагат- ши тцу, защото болонките са ефтини, а хора искат ши тцу!
Ако ти нормален човек, който обича кучета и членува в някой клуб, той може да си намери породисто куче за по малка от тези в магазина или да го получи срещу договора,- ще се наложи да ходи по изложби и спазва правилника за заплождане.

п.с. аз не продавам кучета. По прицип тотално съм против да се дават париза кучета . Приятели не са продават.
User's Signature

Качена снимка
училище

#336 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 03:54 PM

Цитат(Apso @ Nov 9 2009, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип ши тцу са внуци на Лхаса Апсо, но! в 1935г в САЩ от Китай били са внесени ши тцу с документи че са лхаса апсо. И до сега има лхаса апсо с признаци на ши тцу и ши тцу с признаци на лхаса апсо. По правилник за порода в случай кога в даден регион няма подходящ партнер за заплождане може да се кръстосват апсо и ши тцу, но само в екстремани случаи. И с реална перспектива че това е полезно за породата. За да издегва прекалено много инбридинг.
Шов клас лхаса апсо има по красива козина коя е наследил от ши тцу. Оригиналният апсо има по твърда козина и по къса.

Боже....ужас.Подобна дивотия да я каже човек които претендира за голям кинолог.Значи ако някои има дядо би трябвало да е от сьщата раса или ........е нормално дядото да е НОК а внука доберман ab_041.gif Според това което твьрдиш и Ласа Апсо и Ши тцу са отявлени ПОМИЯРИ.Значи щом е добре за расата можем да крьстосваме както ни доиде на акьла ,без значение че са две тотално различни раси от повече от 2000 години но......не можем да крьстосаме две ши тцу защото една шепа хора искат да правят пари .И молчте запомни Ласа Апсо е ПРАРОДИТЕЛ на ши тцу не ми е нито дядо нито БРАТОВЧЕТЧЕ.
User's Signature

#337 Потребителят е офлайн   bruja_68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 03:59 PM

Цитат(Apso @ Nov 9 2009, 02:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
космични цени са тези в зоомагазина- продават болни кученца без капка срам! Виждала съм как сменят табели на кученца - ако не се проват за апсо, слагат- ши тцу, защото болонките са ефтини, а хора искат ши тцу!
Ако ти нормален човек, който обича кучета и членува в някой клуб, той може да си намери породисто куче за по малка от тези в магазина или да го получи срещу договора,- ще се наложи да ходи по изложби и спазва правилника за заплождане.

п.с. аз не продавам кучета. По прицип тотално съм против да се дават париза кучета . Приятели не са продават.

Отново приказки от 1000 и 1 нощ.Ти ми кажи какво правим с болните кученца от магазините ea_103.gif и престани с тези клубове питам те нещо конкретно но ти си знаеш само едно КЛУБОВЕ И ИЗЛОЖБИ
User's Signature

#338 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 November 2009 - 04:07 PM

bruja_68, ще ви помоля да смекчите тона в темата! Имайте уважение към потребителите!

Относно кученцата от фермите и зоомагазините, случайно да сте чели тази тема:
http://forum.dog.bg/-t1268.html

Да сте гледали този клип:
http://www.youtube.c...feature=related

#339 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 November 2009 - 04:29 PM

bruja_68, ясно е, че се разтоварвате психологически върху останалите потребители, но доколкото ми е известно този сайт не толерира НЕрегламентираното развъждане и съответното му обявяване. А това, за Ваше съжаление, става единствено чрез клубовете по порода или ако няма такива чрез киноложките дружества. Ако на Вас това не Ви харесва - моля, интернет е пълен със сайтове за кучета и всякакви домашни любимци. Разбирам разочарованието Ви. Сигурно сте желали да направите "фурор" с двете си ши-тцута, пък не се е получил очаквания ефект, но това, че ще обиждате и ругаете потребителите няма да Ви успокои. Ако само за момент се успокоите и прочетете внимателно някои от основните теми в раздел "Да опазваме и развиваме породите" ще разберете и реакцията на останалите потребители. Останалото е нещастни напъни да оправдаете собственото си безсилие да намерите стойностен аргумент в своя полза. Много добре, че четете за породата, да бяхте направили и нещо да не опорочавате толкова години труд и усилия вложени от създателите й. Това, което правите не е нито хуманно (въпеки, че така ви изглежда), нито е стойностно от която и страна да го разглеждате.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#340 Потребителят е офлайн   suzi_koko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 05:50 PM

DessyD,
Само да попитам прочетохте ли обстойно темата?Разбрахте ли причината за възникналия спор? rc_036.gif
Защото не си личи.

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни