Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 18 June 2009 - 07:45 AM

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???
Публикувано: 18 June 2009 - 10:24 AM
При нас подейства и това - след ядене, когато е изяла всичко от купичката, давам нещо любимо за награда - при нас това са мандарина, ябълка, орех. И тя си знае, че като си изяде всичко, това е нещо хубаво, и ще получи наградка.
Публикувано: 18 June 2009 - 11:16 AM
Ама досега винаги всичко си изяжда. Само 2 пъти не искаше да яде от една купичка и я смених , после като се позамислих тя беше малка и немаше как да си взима храната

Публикувано: 18 June 2009 - 08:57 PM
Nihilum, в Jun 17 2009, 09:32 PM, написа:

Може би аз не съм изразилА правилно . . . или ти не си ме разбрал, но не му давам по 11 грама, а достатъчно, че да се нахрани! Нямаме проблеми нито с храната, нито с количеството!
Знам отлично, че е бебче и има нужда да се храни, за да расте и за да е здраво!
Публикувано: 18 June 2009 - 09:26 PM
neznainata, в Jun 17 2009, 01:15 AM, написа:
Бела си прегриза повода днес на разходката. Седнали сме да си починем и момата добарала повода и без да се тегли, без нищо, тихо и кротко, го прегризала. Видях я, чак когато хукна като луда нанякъде, едвам я догоних. Иначе, повода си виси до нея (на стоп е сложен), от нея си виси повод... Хубава картинка. Вързах го, оказа се, че тя го е прегризала и по-нагоре, та се скъса пак... Тея дни ще й взимам верига явно. Откъде се научи да гризе поводи, не ми е ясно. Съвети как да я отуча? С "не" съм пробвала, като я видя, но тя рядко го правеше, даже не го правеше...
Пробвай без шамарчета ... при мен работи! Щото ако не я отучиш след толкова шамарчета може и вените да си прегризе някой ден

Или пък го натъркай с люта чушка ... повода.

п.п.
Да не вземеш да се разсърдиш сега мацка ... малко шегичка.

Публикувано: 19 June 2009 - 10:36 AM

Знам,че все още е малък ,но имам чувството,че няма да се научи никога .
Моля ви се ,дайте ми съвет как да процедирам с тези хапения ...
Публикувано: 21 June 2009 - 12:28 PM
Мисля да взема това: Уайт он Уайт
Може и само шампоана да взема... Уайт он Уайт шампоан
Публикувано: 22 June 2009 - 03:36 PM
Публикувано: 23 June 2009 - 09:38 PM
Сложил съм и нещатата в един голям коридор, защото няма как да спи в някоя стая (къса пердетата яде кабелите мебелите и т.н :) )
Затворя ли врата и остане ли сама започва непрестанно да плаче, вие и дращи по вратата (не спира с времето).
Когато влезе в стаята или има човек при нея спира. Пробвах да изчакам дали ще спре, да я удрам леко по муцунката с чехъл когато вие и да и давам наградки когато престане, но тя само веднъж замлъкна за 1 мин :)
Миналата вечер я оставихме да е в стаята и естествено не можах да спя :) до преди малко стоеше и плачеше пред вратата и дереше и не се умори и я пуснахме. Нямам идея какво да правя вече, моля дайте съвети.

Публикувано: 23 June 2009 - 09:45 PM
Нека спи в коридора , но започне ли да плаче ставаш и отиваш при нея да я погалиш и да и покажеш , че не е сама.След около седмица , ще престане - поне нашия спря.Приеми , че имаш бебе и се постарай да прибереш и вдигнеш всички кабели и опасни предмети .Не ми се мисли ако погълне нещо подобно какво ще ви предстои.
Споделям за плача от собствен опит и далеч не мисля , че мнението ми е миродавно .Надявам се и някой друг да даде съвет. На вас добре дошли и успех .
Публикувано: 23 June 2009 - 09:54 PM
Вдигнал съм всичко опасно за нея на масите и няма нищо на земята,но няма как да се приберат всички кабели прекарал съм всичко, което мога зад мебелите, но на компютрите разклонителите, буфера и други такива неща няма къде да прибера.

Публикувано: 23 June 2009 - 10:00 PM
Защо не искаш да я вземеш да спи при тебе , хъскитата обичат да не са поставени на второ място.
Вземи я при тебе , но не и давай да спи на леглото , намери едно хубава постелка или завивка и я научи да си спи върху нея.
При мене първите 3-4-5 дни не съм спал общо взето.Но после всичко си дойде на мястото, ще почне и да те буди сутрин , мене ме будеше един месец почти в 7:00 , за да ака и да пишка , впоследствие като се научи да стиска спря да ме буди!!!!
НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ИМАШ ТЪРПЕНИЕ , ДА И СЕ ПОСКАРВАШ , ДА Я НАУЧИШ КАКВО ЗНАЧИ "НЕ" , АКО НЕ МОЖЕ С КАРАНЕ И С СТРОГ ТОН И С "НЕ" , ОПИТАЙ С ЕДНО ВЕСТНИЧЕ И ПРЕЗ МУЦУНКАТА АМА ЛЕКО!!!!!!!!

Публикувано: 23 June 2009 - 10:13 PM
bolero, в Jun 23 2009, 10:54 PM, написа:
Вдигнал съм всичко опасно за нея на масите и няма нищо на земята,но няма как да се приберат всички кабели прекарал съм всичко, което мога зад мебелите, но на компютрите разклонителите, буфера и други такива неща няма къде да прибера.
Не е и много добре при всеки вой и драскане да ставаш, защото така ще научи, че това е начина да те вика и да е с теб и тогава горко ти. Купи легло на кучето и го научи да спи там, трябва да му харесва да спи там. И ако му харесва в леглото а леглото е в коридора ... супер! :) Купи играчки, дай и стари твои дрехи. Нека тя самата си направи нейно малко царство в леглото с играчките. Там да се чувства добре. Пробвай някъде да оставиш слаба лампа да свети и да не е пълна тъмница в коридора може това да помогне в началото.
Моя Стинг като проумя, че спалнята има само един изход и след като съм влязъл вътре за да изляза, трябва да изляза през вратата и леглото му стоеше почти пред вратата на спалнята, и нямах никакви грижи. Спи непробудно пред спалнята в коридора в леглото с играчките, чак до сутринта докато не изляза от там.
Публикувано: 24 June 2009 - 12:02 AM
Легло не му купувай докато е малко. Ще го разфасова за отрицателно време. Ако ще го учиш да седи само в коридора, не трябва да ходиш при него щом започне да скимти или вие в никакъв случай. Да отидеш при него е една от основните грешки за такива ситуации. Така кучето научава, че може да те вика и ти ще дойдеш, а именно това е целта. Ако нямаш проблеми със съседите и те имат здрави нерви - игнорирай. Ще спре.
На твое място бих го пуснала вътре ... нещата се учат лека по лека, нищо не става от първия път.
п.с. Не му оставяй и твои стари дрехи, нито стари обувки, които може да унищожава. Кучетата не правят разлика между стари и нови неща...и няма да разберат, защо един път може да гризат вещи и обувки, а друг път не може. с

JulyVell Siberians