Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3401 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 June 2009 - 07:45 AM

Незнайна ... кучето не те ли тормози когато няма хапване в купата, аз свикнах да и сипвам сутрин 2 солидни гребки гранули яде колкото иска и купата не се докосва когато привърши яденето пак така. Според мен ако не е яла сутрин не е яла цял ден и вечер преди ядене я разходиш може да похапва ... квот намери така да се каже. Незнам и аз съм много любопитен по този въпрос. Предполагам, че има специална тема за това ще погледна ако цъкна на нещо подходящо ще викам :) :flagbg:
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#3402 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 10:24 AM

Не ме тормози, не е свикнала така. Ако е гладна, го показва с тъжни погледи към мен, после към купата, после пак към мен, но това се случва много рядко. Не е била на т. нар. "свободно хранене" никога, и засега си изяжда порцията и не се оплаква.
При нас подейства и това - след ядене, когато е изяла всичко от купичката, давам нещо любимо за награда - при нас това са мандарина, ябълка, орех. И тя си знае, че като си изяде всичко, това е нещо хубаво, и ще получи наградка.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3403 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2009 - 11:16 AM

Аз и давам сутрин и вечер след разходките да яде. Първо щото ме слуша повече и най-вече , защото ако е яла като се разбеснее може да и се обърне корема и да стане голема беля.
Ама досега винаги всичко си изяжда. Само 2 пъти не искаше да яде от една купичка и я смених , после като се позамислих тя беше малка и немаше как да си взима храната :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#3404 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 08:57 PM

Показване на мнениетоNihilum, в Jun 17 2009, 09:32 PM, написа:

Flawless приятел и аз хранех моята с роял. Храната е наистина добра но както казаха всички 11 грама прекалено малко. Съвета ми е да му слагаш така доволно количество и да го дебнеш горе доло + - колко ще хапне. Остави го да се нахрани незнам до колко е правилно, но ако е гладно и да го резнеш на средата на храненето е гадничко :( остави го да хапва се пак е беби :af_089: :af_089: :af_089: .

Може би аз не съм изразилА правилно . . . или ти не си ме разбрал, но не му давам по 11 грама, а достатъчно, че да се нахрани! Нямаме проблеми нито с храната, нито с количеството!
Знам отлично, че е бебче и има нужда да се храни, за да расте и за да е здраво!
User's Signature

Качена снимка

#3405 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 18 June 2009 - 09:26 PM

Показване на мнениетоneznainata, в Jun 17 2009, 01:15 AM, написа:

2 пъти на ден, сутрин и вечер, когато е хладно.
Бела си прегриза повода днес на разходката. Седнали сме да си починем и момата добарала повода и без да се тегли, без нищо, тихо и кротко, го прегризала. Видях я, чак когато хукна като луда нанякъде, едвам я догоних. Иначе, повода си виси до нея (на стоп е сложен), от нея си виси повод... Хубава картинка. Вързах го, оказа се, че тя го е прегризала и по-нагоре, та се скъса пак... Тея дни ще й взимам верига явно. Откъде се научи да гризе поводи, не ми е ясно. Съвети как да я отуча? С "не" съм пробвала, като я видя, но тя рядко го правеше, даже не го правеше...

Пробвай без шамарчета ... при мен работи! Щото ако не я отучиш след толкова шамарчета може и вените да си прегризе някой ден :ab_041:

Или пък го натъркай с люта чушка ... повода. :zz_020:

п.п.
Да не вземеш да се разсърдиш сега мацка ... малко шегичка. :smile:

#3406 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2009 - 10:36 AM

Аз вече започвам да се плаша от моето куче!Изобщо не чува какво му казвам и постоянно ме хапе,опитвам се да го уча на разни команди ,но не вдява грам :dry:
Знам,че все още е малък ,но имам чувството,че няма да се научи никога .
Моля ви се ,дайте ми съвет как да процедирам с тези хапения ...

#3407 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2009 - 10:57 AM

Ще търпиш и ще и викаш НЕ със строг и отсечен тон.

Моята хапеше допреди месец , след като смени зъбите почна да хапе само ако си играя с нея.
Споко ще се научи с времето. Неможе всичко отведнъж да стане , не е интерсно така ;)
User's Signature

Качена снимка

#3408 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 11:59 AM

Здравейте,
тъй като не можах да намеря всичко, което ми трябва искам да попитам с какви шампоани и балсами къпете хъскитата си и ако може да ми препоръчате нещо наистина добро!
User's Signature

Качена снимка

#3409 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 12:28 PM

Биозоо за бели кучета, не мога да се оплача, не мога и да го похваля.
Мисля да взема това: Уайт он Уайт

Може и само шампоана да взема... Уайт он Уайт шампоан
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3410 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 10:43 PM

Flawless, тези които xael ти е показала са много хубави.А ние се къпем с тези Шампоан
и Балсам
Много сме доволни.

#3411 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 03:10 PM

Показване на мнениетоItsko_EliNka_, в Jun 21 2009, 11:43 PM, написа:

Flawless, тези които xael ти е показала са много хубави.А ние се къпем с тези Шампоан
и Балсам
Много сме доволни.

Това ми изглежда много хубаво . . . във всеки зоо магазин ли го има или ми трябва точно определен?
User's Signature

Качена снимка

#3412 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 03:36 PM

От сайта го поръчваш за най-лесно.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3413 Потребителят е офлайн   bolero Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 June 2009 - 09:38 PM

Здравейте, от вчера имам хъски, на 2 месеца е и се казва Сара :)
Сложил съм и нещатата в един голям коридор, защото няма как да спи в някоя стая (къса пердетата яде кабелите мебелите и т.н :) )
Затворя ли врата и остане ли сама започва непрестанно да плаче, вие и дращи по вратата (не спира с времето).
Когато влезе в стаята или има човек при нея спира. Пробвах да изчакам дали ще спре, да я удрам леко по муцунката с чехъл когато вие и да и давам наградки когато престане, но тя само веднъж замлъкна за 1 мин :)
Миналата вечер я оставихме да е в стаята и естествено не можах да спя :) до преди малко стоеше и плачеше пред вратата и дереше и не се умори и я пуснахме. Нямам идея какво да правя вече, моля дайте съвети.
User's Signature

Качена снимка

#3414 Потребителят е офлайн   slan4eva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 09:45 PM

Не бий кучето с чехли!
Нека спи в коридора , но започне ли да плаче ставаш и отиваш при нея да я погалиш и да и покажеш , че не е сама.След около седмица , ще престане - поне нашия спря.Приеми , че имаш бебе и се постарай да прибереш и вдигнеш всички кабели и опасни предмети .Не ми се мисли ако погълне нещо подобно какво ще ви предстои.
Споделям за плача от собствен опит и далеч не мисля , че мнението ми е миродавно .Надявам се и някой друг да даде съвет. На вас добре дошли и успех .
User's Signature

Качена снимка

#3415 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 09:48 PM

Другия вариант е да я научиш да спи при тебе , поне при мене е така.
А е нормално от 2 дни да е неспокойна.
Покажи и че може да ти се доверии тя ще спре сама!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#3416 Потребителят е офлайн   bolero Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 June 2009 - 09:54 PM

Вчера цяла вечер ходих до сутринта през няколко минути при нея и веднага като се затвори вратата започва да вие и дращи.
Вдигнал съм всичко опасно за нея на масите и няма нищо на земята,но няма как да се приберат всички кабели прекарал съм всичко, което мога зад мебелите, но на компютрите разклонителите, буфера и други такива неща няма къде да прибера.
User's Signature

Качена снимка

#3417 Потребителят е офлайн   slan4eva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 09:57 PM

Ама ще галиш докато заспи малката шушулка .Няма да я оставяш будна.След два часа може пак да се обади , все пак е на ново място , не усеща присъствието на другите кученца и майка си.Можеш да и оставиш стар твой пуловер , който мирише на теб.
User's Signature

Качена снимка

#3418 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 10:00 PM

Болеро , има едни специални пластмасови тръби , дето се едно имат резба , забравих им наименованието в тях може да скриеш всички кабели!!!!!!
Защо не искаш да я вземеш да спи при тебе , хъскитата обичат да не са поставени на второ място.
Вземи я при тебе , но не и давай да спи на леглото , намери едно хубава постелка или завивка и я научи да си спи върху нея.

При мене първите 3-4-5 дни не съм спал общо взето.Но после всичко си дойде на мястото, ще почне и да те буди сутрин , мене ме будеше един месец почти в 7:00 , за да ака и да пишка , впоследствие като се научи да стиска спря да ме буди!!!!
НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ИМАШ ТЪРПЕНИЕ , ДА И СЕ ПОСКАРВАШ , ДА Я НАУЧИШ КАКВО ЗНАЧИ "НЕ" , АКО НЕ МОЖЕ С КАРАНЕ И С СТРОГ ТОН И С "НЕ" , ОПИТАЙ С ЕДНО ВЕСТНИЧЕ И ПРЕЗ МУЦУНКАТА АМА ЛЕКО!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#3419 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 23 June 2009 - 10:13 PM

Показване на мнениетоbolero, в Jun 23 2009, 10:54 PM, написа:

Вчера цяла вечер ходих до сутринта през няколко минути при нея и веднага като се затвори вратата започва да вие и дращи.
Вдигнал съм всичко опасно за нея на масите и няма нищо на земята,но няма как да се приберат всички кабели прекарал съм всичко, което мога зад мебелите, но на компютрите разклонителите, буфера и други такива неща няма къде да прибера.

Не е и много добре при всеки вой и драскане да ставаш, защото така ще научи, че това е начина да те вика и да е с теб и тогава горко ти. Купи легло на кучето и го научи да спи там, трябва да му харесва да спи там. И ако му харесва в леглото а леглото е в коридора ... супер! :) Купи играчки, дай и стари твои дрехи. Нека тя самата си направи нейно малко царство в леглото с играчките. Там да се чувства добре. Пробвай някъде да оставиш слаба лампа да свети и да не е пълна тъмница в коридора може това да помогне в началото.
Моя Стинг като проумя, че спалнята има само един изход и след като съм влязъл вътре за да изляза, трябва да изляза през вратата и леглото му стоеше почти пред вратата на спалнята, и нямах никакви грижи. Спи непробудно пред спалнята в коридора в леглото с играчките, чак до сутринта докато не изляза от там.

#3420 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2009 - 12:02 AM

Никое куче не обича да е изолирано или само.
Легло не му купувай докато е малко. Ще го разфасова за отрицателно време. Ако ще го учиш да седи само в коридора, не трябва да ходиш при него щом започне да скимти или вие в никакъв случай. Да отидеш при него е една от основните грешки за такива ситуации. Така кучето научава, че може да те вика и ти ще дойдеш, а именно това е целта. Ако нямаш проблеми със съседите и те имат здрави нерви - игнорирай. Ще спре.
На твое място бих го пуснала вътре ... нещата се учат лека по лека, нищо не става от първия път.
п.с. Не му оставяй и твои стари дрехи, нито стари обувки, които може да унищожава. Кучетата не правят разлика между стари и нови неща...и няма да разберат, защо един път може да гризат вещи и обувки, а друг път не може. с
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема