Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6921 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2012 - 07:54 PM

Ние имаме същия проблем- Сайка си е решила, че тя командва парада и изобщо не и се слуша, а 'Ела тук!' се изпълнява само ако е затворена някъде и имам храна за нея. Големи молби, големи подвиквания и посвирвания са всеки ден. Пусках я преди свободно из парка, но сега сме само в 2 затворени игрища. Всеки път, когато я пусна свободно, всеки път бяга от парка и отива точно на улицата по кофите за боклук! Парка ни е малък и общо взето за минута е навън, има по-голям в близост от до лятото ще е затворен за ремонт и общо взето няма къде да идем. Лошо е и,че доста време трябва да ходим пеша или да пътувам с автобус до po=golemite паркове, което няма да стане. Из улиците и м/у колите да се шлаем не е изобщо интересно нито за нея, нито за мен, но в момента положението е такова- малко място, багане във вс удобен момент и пълно нeпослушание.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6922 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 08:05 PM

Е, то и аз не бягам бързо като Неро, колкото и да ми се иска, но пуснат с команда До мен и нямаме проблеми, спазваме едно темпо, като се старая да е по-динамично и всичко е точно, защото дори и да има друго куче мога да го хвана при нужда и така . . .
User's Signature

Качена снимка

#6923 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 08:39 PM

Не я оставям без абсолютно никакъв надзор. Гледам я непрестанно, може и от 50-100 и повече метра, но знам във всеки един момент какво прави. Знам, виждам я, че яде боклуци от кофите, но знам, че тръгна ли към нея, ще я гоня доста време, така че сега просто си сядам и с всичкото търпение което имам си я чакам. Надявам се този период, да мине бързо и да се успокои пак. Колкото до заграденото място, наистина ще е рай, не виждам колко трябва да ходя на повод, за да уморя кучето си. Ако сме на заградено място, поне декар, и ще има къде да тичат и ще има къде да се борят, и няма да се притесняваме какви боклуци от кой кош ще изяде или още по лошо.

#6924 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 10:19 PM

Показване на мнениетоIvanDimov, в 01 March 2012 - 08:39 PM, написа:

Не я оставям без абсолютно никакъв надзор. Гледам я непрестанно, може и от 50-100 и повече метра, но знам във всеки един момент какво прави. Знам, виждам я, че яде боклуци от кофите, но знам, че тръгна ли към нея, ще я гоня доста време, така че сега просто си сядам и с всичкото търпение което имам си я чакам. Надявам се този период, да мине бързо и да се успокои пак. Колкото до заграденото място, наистина ще е рай, не виждам колко трябва да ходя на повод, за да уморя кучето си. Ако сме на заградено място, поне декар, и ще има къде да тичат и ще има къде да се борят, и няма да се притесняваме какви боклуци от кой кош ще изяде или още по лошо.

Не я оставяй да яде боклуци, кой знае какво може да лапне! Учете команда Остави или Плюй или нещо такова- в къщи може да я учите като й оставиш лакомство пред муцуната и казваш командата, която си си избрал и ако посегне дърпаш храната или я бутваш леко и като схване за какво иде реч ще ти е много по-лесно, освен това я дръж на повод до кофа или място от където би яла и като посегне дърпаш рязко повода и казваш командата и като го остави лакомство и за всеки боклук, който е изплюла - награда! Ние така се научихме и вече не пипва нищо от земята или ако посегне Остави върши работа!
User's Signature

Качена снимка

#6925 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 11:28 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 01 March 2012 - 10:19 PM, написа:

Не я оставяй да яде боклуци, кой знае какво може да лапне! Учете команда Остави или Плюй или нещо такова- в къщи може да я учите като й оставиш лакомство пред муцуната и казваш командата, която си си избрал и ако посегне дърпаш храната или я бутваш леко и като схване за какво иде реч ще ти е много по-лесно, освен това я дръж на повод до кофа или място от където би яла и като посегне дърпаш рязко повода и казваш командата и като го остави лакомство и за всеки боклук, който е изплюла - награда! Ние така се научихме и вече не пипва нищо от земята или ако посегне Остави върши работа!

Вкъщи прави всичко, когато и "шътна" пуска, когато е на повод също, но ако е пусната опита ми, да взема от нея каквото и да е, ще се превърне в повод да ме отбягва докато не си го изяде....

#6926 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 10:17 AM

И моите са като на Иван Димов - на повод или в заградено пространство изпълняват всички команди, идват, сядат, лягат, дават лапа, претъркулват се, пълзят, храна не пипат, ако им кажеш "остави"... Но почувстват ли се свободни - вече те поемат отговорността за себе си и сами решават какво ще правят :df_061: . Все едно имат по две личности: едната е независима, другата подчинена и те просто нямат допирни точки.
User's Signature

#6927 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 02 March 2012 - 01:06 PM

Оххх всичко ми е до болка познато......
Flawless имаш страхотно куче или ти самата си страхотен треньор, незнам кое е по-вярно. Всеки собственик на хъски би завидял на една такава безгрижна и освободена от поводи разходка. Аз самата се усещам че гледам със задоволство и до някъде завист човек разхождащ хъскито си дори и на каишка но то да върви спокойно до стопанина си.....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6928 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 11:00 AM

Показване на мнениетоIvanDimov, в 01 March 2012 - 11:28 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 01 March 2012 - 10:19 PM, написа:

Вкъщи прави всичко, когато и "шътна" пуска, когато е на повод също, но ако е пусната опита ми, да взема от нея каквото и да е, ще се превърне в повод да ме отбягва докато не си го изяде....

Джек един месец ходи с намордник между 4-5 месечна възраст. Поради точно тази причина. Реших, че ще е пуснат, но щом яде боклуци - с намордник! Резултатът след месец беше доста бърз. А и "плюй" след това го научи доста бързо...
И въобще от 7-8 месечна нататък боклуци въобще не е ял.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6929 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 12:12 PM

Аз най-много се дразня, че когато я пусна на едната поляна, ме слуша и нямам проблеми, а пусна ли я на другата, трябва да събирам всичкото търпение което имам.... Миналия ден спрях да я гоня, седнах отстрани на един камък, и след около 30-40 минути и омръзна и сама си дойде.

#6930 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2012 - 12:23 PM

30-40 мин? Човече, трябва сериозно да се захващате с обучението? Училище? Аз ако се скрия за 5 мин, Еди започва да ме търси...., а Аляска пък никога не се отделя от мен, ходи редом постоянно, евентуално се заиграва с някое куче за 2-3 мин и продължаваме щом я викна.
От къде си?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6931 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 02:56 PM

А ти къде й се криеш? Ако сме около къщи и аз се скрия във входа, след известно време моите дотичват. Но ако сме из парка, не се сещам как ще се скрия. Щото даже и да се отдалеча, те ме усещат с носовете си и си търчат из целия район без да им и хрумне, че съм се скрила.
Между другото и на тях им трябват около 40 минути за да се наиграят преди да дойдат при мене като послушни кучета.
User's Signature

#6932 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 06:07 PM

Не я оставям без визуален контакт. Въпросният случай за който говоря, седнах на около 50м на един камък и я гледах отдалеч. Стараех се, тя да не ме вижда, само аз да я гледам. Обиколи всички възможни места, към които носът и я закара, накрая реши, че и е омръзнало и дойде. Днес пък, повече от 2 часа беше пусната навсякъде и в момента в който решихме, да тръгваме изчезна. Че доста смело, бая далеч отиде, че с кола я търсихме... за 7-8минути си я хванахме. Не казвам, че проблема ми е малък, но мисля че е временно, защото преди 3-4 седмици изпълняваше всичко и не се отделяше изобщо.

От Хасково съм...

#6933 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 07:44 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 02 March 2012 - 01:06 PM, написа:

Flawless имаш страхотно куче или ти самата си страхотен треньор, незнам кое е по-вярно. Всеки собственик на хъски би завидял на една такава безгрижна и освободена от поводи разходка. Аз самата се усещам че гледам със задоволство и до някъде завист човек разхождащ хъскито си дори и на каишка но то да върви спокойно до стопанина си.....

Благодаря за милите думи! Надявам се, че има и от двете по малко!

Иван Димов, предполагам, че сте зает , но все пак веднъж на ден по десетина минути трябва да припомняте командите! В парка не я оставяйте да ходи толкова далече и да изчезва за толкова време, като го направи отивате и си я прибирате! Неро като ми направи така се затичвам към него и вече наистина ядосана му казвам да спре и той спира и навежда глава и си го хващам и все пак никога не ми е отсъствал толкова дълго! Има вариант да избяга като ви види да тичате, но и не може да я оставите така! Като не чува ще седи вързана!
Между другото и аз си мислех за намордник, въпреки че това е последното нещо, което бих предложила, но риска да изяде нещо опасно е прекалено голям !
User's Signature

Качена снимка

#6934 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2012 - 10:43 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 03 March 2012 - 07:44 PM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 02 March 2012 - 01:06 PM, написа:

Благодаря за милите думи! Надявам се, че има и от двете по малко!

Иван Димов, предполагам, че сте зает , но все пак веднъж на ден по десетина минути трябва да припомняте командите! В парка не я оставяйте да ходи толкова далече и да изчезва за толкова време, като го направи отивате и си я прибирате! Неро като ми направи така се затичвам към него и вече наистина ядосана му казвам да спре и той спира и навежда глава и си го хващам и все пак никога не ми е отсъствал толкова дълго! Има вариант да избяга като ви види да тичате, но и не може да я оставите така! Като не чува ще седи вързана!
Между другото и аз си мислех за намордник, въпреки че това е последното нещо, което бих предложила, но риска да изяде нещо опасно е прекалено голям !

Шапка ви свалям, радвайте им се на кучетата. В момента се опитвам, да намеря начин да докарам моето куче, до вашето положение. Отдавна съм разбрал, че бъркам някъде, сега се опитвам да разбера, къде бъркам. Да не мислите, че ако мога, да отида и да я хвана, ще я оставя да ходи където си иска, и да прави каквото си иска.... оставям я, защото ако се опитам да я хвана, ще изхабя 2 тона нерви, енергия и време и въпреки всичко тя пак ще си е правила каквото иска. Не искам кучето ми, да е на повод, без да мога спокойно да я пусна навън. Никога няма да се откажа, колкото и да ми бяга. Започнах да я разхождам толкова пъти, за колкото ми стига времето (минимум 2 пъти). Затова се регистрирах и тук. Не знам къде бъркам, в къщи, зад блока има нещо като двор (отзад има гаражи и е голямо пространството, заградено е) там учим командите, там ги изпълнява доста стриктно срещу лакомство. Не знам как да ви обясня какво става навън, на места ме слуша много и изпълнява всички команди и то най-важната "ела", а в други моменти(които в последните седмици стават доста повече от другите) започва да слуша носа повече от мен. На моменти дори съм си мислел, че е глуха, защото викам като луд от някъде, а тя идеално ме игнорира и прави каквото си иска. Куче което не иска да бъде хванато, няма как да го хванете. Днес вървяхме пак 20-30 минути без проблем, и изведнъж пак забрави кой води парада. Дойдох тук за съвети, за мен в момента "като бяга да е на повод" не ми върши работа.

#6935 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 10:22 AM

Аз също се замислих дали Неро не е глух, но се оказа, че си чува идеално! Като не ме слуша го връзвам и пускам повода да се влачи на земята и ходим на редом, ако избърза или кривне настъпвам повода и продължаваме с командата! В момента изпълнява само "до мен", пусна ли го да мине по-напред забрави да слуша! Сигурна съм , че е от сезона и новите аромати, които се носят във въздуха . . .
User's Signature

Качена снимка

#6936 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 05 March 2012 - 02:24 PM

Определено е разгонен сезон!!! Двете ми мъжки котки постоянно липсват из двора, връщат се да хапнат само малко и пак заминават..... Чарли оня ден награбил Зина :ab_041: която е кастрирана от година и нещо вече....абе луда работа.
IvanDimov колко ви е голямо хъскито? Аз абсолютно ви разбирам и се радвам че не се отказвате!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6937 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 02:31 PM

Не съм сигурен, кое се приема за голямо :) на 1 година и 6 месеца е...

#6938 Потребителят е офлайн   cheshita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 07:37 PM

ебе хора кажете дали да изкъпя аз моето куче щото вече е доста мъсна ама пък живее на двора дали не е още студено.....аз петрич сам обаче и тука е като пролет

#6939 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2012 - 09:02 AM

Не го къпи. Студено е. Нали не ти спи в леглото? Какво като е мръсно? Изчакай лятото. Аз моята, която живее на двора я къпя само лятото 1-2 пъти.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6940 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 March 2012 - 09:37 AM

Показване на мнениетоIvanDimov, в 05 March 2012 - 02:31 PM, написа:

Не съм сигурен, кое се приема за голямо :) на 1 година и 6 месеца е...

Спроред мен си е още в пубертета, не че това може да е оправдание за действията и.... Аз да се похваля днес Зина беше много послушна, обаче защо....имаше много саламчета :ab_041: !!! И естествено бяхме на двора.... Слушаше ме като полицейско куче, редом....сяда си сама при спиране, дай лапа, стой, легни, не яж котките, ела тук.... Толкова ентусиазирана за изпълнение на команди не я бях виждала отдавна. Салама си зане работата!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема