Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • 352
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6981 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2012 - 09:14 AM

"Снежния нос" не е притеснително нещо! Equilibrio от зоомагазините ли я купувате или може само да си я поръчаш?
User's Signature

Качена снимка

#6982 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 07:32 PM

Попитах сигурно в 20 зоомагазина и всеки ми отговори ,че я нямат .. взех днес 1 кг от клиниката където водихме Арес .. може само да си я поръчащ и ще ти я доставят 15 кг , 100 лв го кажи .. не помня колко точно беше цената ,но мисля ,че беше 100! Те я поръчвали от Испания ли .. къде казаха и че може да се закупи от място.Ако си от Пловдив и знаеш къде се намира вет.клиника ''Провет'' (Не само в Пловдив има същата клиника + зоомагазин в нея и в Асеновград има .. )може да си я закупиш или да я поръчаш .. в доста зоомагазини попитах из Пловдив и нямаха ..както казах , но от където си може и да имат.Аз написах в Google зоомагазини и Пловдив и ми излезнаха няколко и звънях по телефона и попитах ,защото ако трябва да ходя във всеки ... ;д Много хора са доволни от храна и от висок клас и то само за 5 и 80 .. :) Затова ,че ще копувам по колкото мога и ще ходя от време на време до клиниката и ще взимам от там ;д .. може да ми е много пътя ,но си струва според мен .. и когато на Арес му сменихме гранулите с лечебни веднага хвана разтройство ,но днес му дадох Equilibrio и хич не му се отрази лошо .. при положение ,че сменяме вече 3 вида гранули и това е 3 тия при предишните 2 сигурно три дена разтройство имаше ,а сега .. нищо (happy) ;d

#6983 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 12 March 2012 - 08:51 PM

Ами има и други много добри лечебни храни,не е само тази. Аз лично бих ползвала лечебната серия на Роял Канин а после бих си хранила кучето с Про План сьомга. Ето ти сайт където можеш да платиш на място и има богат избор от всичко.
Относно грамажа независимо какво пише по опаковките никога не бих давала по малко от 250 гр. на ден. Изключвам лечебната храна.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6984 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 10:23 PM

И според мен е малко 100 грама !!! Попитах вет.лекар и каза ,че иначе щяло да му се разшири корема и затова не трябвало да се дава повече отколкото пише на опаковката.Раздвена съм в момента по колко да му давам .. на хранене попринцип му давам по 35 грама .. сигурно ще дигна на хранене по 45 .. да стане 135 грама .. и все пак не искам да му се разшири нещо стомаха .. тцц и аз не знам вече по колко да му давам .. гледам е според това колко се движи и колко енергия изхабява .. мерси иначе за отговора ! :))

#6985 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2012 - 12:23 AM

100 грама за ден ли говориш??? Това е кошмарно малко! :ud_009: :ud_009: :ud_009: Мъчиш кучето от глад! Какъв е тоя вет. лекар, който ти е казал така ... не знам. Плаша се! За тримесечно хъски средно е около 300 грама дажбата за ден. Ето защо е толкова дребно и слабо ...
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6986 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 02:33 AM

Имам следния въпрос, обезпаразитих външно едно бездомно куче, което се чешеше доста, то е не повече от 20 кила сложих му два броя пипети за малки кучета, пишеше на опаковката, че толкова отговорят за 10-18 кила, проблема е, че той продължава да се чеше, да му сложа ли още една пипета или да му купя противопаразитен нашийник?
User's Signature

Качена снимка

#6987 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 09:34 AM

А какво му сложи? Ако е Фронт лайн, би трябвало да свърши работа за някой и друг месец, от останалите голяма полза няма. Освен това то може да се чеше и поради ред други причини, от най-безобидното, смяна на козината, до твърде неприятната и прилепчива и за околните кучета краста... А и каишките, поне в моя опит единствената, която наистина помага за цял един сезон от ранна пролет до късна есен, е на байер. Другите са мижи да те лажем
User's Signature

#6988 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 13 March 2012 - 09:57 AM

Показване на мнениетоHuskylove, в 12 March 2012 - 10:23 PM, написа:

И според мен е малко 100 грама !!! Попитах вет.лекар и каза ,че иначе щяло да му се разшири корема и затова не трябвало да се дава повече отколкото пише на опаковката.Раздвена съм в момента по колко да му давам .. на хранене попринцип му давам по 35 грама .. сигурно ще дигна на хранене по 45 .. да стане 135 грама .. и все пак не искам да му се разшири нещо стомаха .. тцц и аз не знам вече по колко да му давам .. гледам е според това колко се движи и колко енергия изхабява .. мерси иначе за отговора ! :))

North face и Huskypower са опитни развъдчици на сибирско хъски имат реномирани развъдници от доста време, отгледали са много малки кученца повече от колкото твоя втеринар със сигурност! За това аз бих послушала тях, понеже имат наблюдения над породата и все пак това им е работата да отглеждат здрави и хубави бебета. Не мисля че те съветват лошо. Може да пишеш във раздела за ветеринари и да попиташ да оспориш мнението на твоя доктор за да те посъветва друг от форума. Така ще си по сигурна в решението което вземаш, аз лично не помня колко се дава на малко куче, следя по опаковката на бебешката храна, но пак е индивидуално. И съвет: когато ти свърши храната гледай да имаш от същата и на следващото хранене да не сменяш с фенер или друга гранула, защото това си е стрес за кучешкия стомах и може да предизвика диария. Прочети за храненето ЦЯЛАТА тема!!! Имаше някъде тема в която пишеше как се преминава плавно от една марка гранули към друга за 1 седмица. От гранули към натурално незнам точно как е, аз на моите има давам и от двете ( сутрин едно вечер друго ) но те вече са свикнали с този режим.
Flawless за улично куче най-добре е пипета, понеже каишката може да му я открадне някой, да се закачи на нея някъде и ако е пудрова при един дъжд няма да е ефикасна.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6989 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 12:00 PM

Ами не съм му сложила фронтлайн , а пипети от 4 лв едната, които предния път помогнаха, но бяха за голямо куче и сложих една! Краста се съмнявам , че е, а за смяна на козината не съм се замисляла . . . Сложих на Стреличка от същите, въпреки, че тя и от Неро е по-едра и тя спря веднага да се чеше . . .
User's Signature

Качена снимка

#6990 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 12:19 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 13 March 2012 - 09:57 AM, написа:

North face и Huskypower са опитни развъдчици на сибирско хъски имат реномирани развъдници от доста време, отгледали са много малки кученца повече от колкото твоя втеринар със сигурност! За това аз бих послушала тях, понеже имат наблюдения над породата и все пак това им е работата да отглеждат здрави и хубави бебета. Не мисля че те съветват лошо. Може да пишеш във раздела за ветеринари и да попиташ да оспориш мнението на твоя доктор за да те посъветва друг от форума. Така ще си по сигурна в решението което вземаш, аз лично не помня колко се дава на малко куче, следя по опаковката на бебешката храна, но пак е индивидуално. И съвет: когато ти свърши храната гледай да имаш от същата и на следващото хранене да не сменяш с фенер или друга гранула, защото това си е стрес за кучешкия стомах и може да предизвика диария. Прочети за храненето ЦЯЛАТА тема!!! Имаше някъде тема в която пишеше как се преминава плавно от една марка гранули към друга за 1 седмица. От гранули към натурално незнам точно как е, аз на моите има давам и от двете ( сутрин едно вечер друго ) но те вече са свикнали с този режим.
Flawless за улично куче най-добре е пипета, понеже каишката може да му я открадне някой, да се закачи на нея някъде и ако е пудрова при един дъжд няма да е ефикасна.

Обаче кучето е оперирано все пак и то точно операция на корема, може да има нещо предвид вета като се дава толкова малко...
Но 100гр наистина е страшно малко да се дава на здраво, тримесечно бебе!!!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6991 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 01:43 PM

Flawless, щом миналия път му е помогнало, най-вероятно и сега ще му помогне.
А то къде спи? Щото на нашите бездомни са им изпонаправили къщички с постелки и те там спят. На мен котката ми хваща няколко пъти бълхи, изглежда кучетата с лапите носят, щото те самите не хващат. Та успяваме да се изчистим едва след като напръскаме и постелката, където Маца лежи обикновено.

Аз пък друг проблем имам в момента. И двете ми госпожици са разгонени и разходките са ми безумно трудни. Събота и неделя ги извеждах поотделно, но през седмицата просто няма как, излизам и с двете и започва една безумица. Почти веднага дотичват бездомните некастрирани и домашните без каишка и почват да се бият. Моите вместо да свършат някоя и друга работа през това време, наблюдават с живо участие какво става. Накрая победителят разгонва останалите и с отскок се хвърля върху нас, аз се въртя като откачена и се опитвам да се отбранявам. По някое време той вече съвсем нагло почва да им се мята, аз се опитвам да го сритам - и тогава задължително се материализира някоя голяма защитничка на онеправданите създания или пък някой от собствениците на свободно пуснатите домашни - и започва лудо крещене по мене... Аз не се включвам, а просто се опитвам да ги довлача моите някак си до входа, щото вече съм изтощена ужасно, а пък и а съм се разсеяла, а след два месеца съм станала горда собственичка на доста по-голяма глутница кучета... Дайте съвет!!!!
User's Signature

#6992 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 13 March 2012 - 02:47 PM

Показване на мнениетоxael, в 13 March 2012 - 12:19 PM, написа:

Обаче кучето е оперирано все пак и то точно операция на корема, може да има нещо предвид вета като се дава толкова малко...

Имаш право за операцията и на мен ми мина това през ума че можа да е причината за тази малка доза. Но все пак не пречи второ мнение от ветеринар.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6993 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 05:17 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 13 March 2012 - 02:47 PM, написа:

Показване на мнениетоxael, в 13 March 2012 - 12:19 PM, написа:

Имаш право за операцията и на мен ми мина това през ума че можа да е причината за тази малка доза. Но все пак не пречи второ мнение от ветеринар.

Заради операцията не трябва да му се дава много ,но и преди е хранено според неговите килограми .. 5 кг е и за него пише 100 грама максимум .... и доктора каза ,че трябва по 80 грама да му се дава заради операцията ,но това беше само 5 дена .Сега мисля да му давам 250 грама .. 3 пъти го храня в 9 сутринта в 3 на обяд и 9 вечерта и сега си осъзнавам грешката .. заради тия ветеринари и не стига ,че това е частна клиника и ги попитах 100 грама достатачно ли му е и те да да достатачни са :eg_033: Изчетох още вчера цялата тема за храненията и вече мисля да послушам North face и Huskypower ! Още от вчера почнах да му давам по 45 грама и стават 135 ,но явно ще увелича постепено дневната дажба ,защото забелязах ,че вчера му се надигаше храната да повръща ама не повърна и ще му е много .. така ,че ще увеличавам по 10-20 грама и така ,ще стигне до 200 - 250 - 300 ,ще видя пак колко точно трябваше ,защото съм в училище. :smile:

#6994 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2012 - 06:58 PM

Извинявай, но според мен не гледаш правилно грамажа на чувала. Значи - гледаш графата за 25 кг и графата за 3 месеца. А ти явно гледаш графата за 5 кг /колкото е в момента/ и графата за 3 месеца. За килограми се гледа графата, която кучето достига в зряла възраст, а не кг, които е в момента.
Ето ти за пример, когато Еди беше малък как го хранех с про план-а
My link
Погледни таблицата - на тегло в зряла възраст гледаш 25 кг, а на месеци - 4-5 например, следователно трябва да даваш около 230 грама на ден, разделено в порции.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6995 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 08:55 PM

Тя продавачката видя и майка ми ,защото Арес тъкмо излизаше от упойка и бях при него .. тя каза ,че ще запише и пишеше до 25 кг на 3 месеца и според килограмите се пада точно от 100 до 130 грама .. явно пак трябва да погледна като отидем Събота. :) През това време ще го храня по 150 .. обадих се и попитах вет.лекар и каза ,че в нея имало силни съставки и можело нещо да му стане ако се прехрани и ,че даже и в малки дажби тази храна му е достатъчна .. и даже и по 100-130 грама , ще му даде всичко от което има нужда .. но пак ще видя ,да се уверя с очите си ,но сигурно ще продължа да му давам 150 грама още два дена и после ще му дам 200 и така ще ги увеличим до 250 ..

#6996 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 02:07 PM

Това са препоръчителни дневни дажби според мен, ако кучето ти има нужда от повече няма да го оставиш да гладува и обратното, ако му стига по-малко, няма да го тъпчиш! Не слушай всички лекари и хора какво ти казват, повечето не разбират нищо и дават грешни съвети!
User's Signature

Качена снимка

#6997 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 05:43 PM

Забелязвам, че на Неро му червенее козината на гърба и опашката, това нормално ли е, на какво се дължи, ще изчезне ли като си смени козината ?
User's Signature

Качена снимка

#6998 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 08:14 PM

Сигурно червенее ,защото е изгоряла поне така са ми казвали и ,че ще си се смени и ще му се оправи козината.На една приятелка кучето беше станало от черно ,нещо като оранжево .. и после си смени козината и си стана пак черно .. ако това те успокоява .. но нека по компетентните по този въпрос пишат ,защото мнението ми е само от наблюдение ..

#6999 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 March 2012 - 08:38 PM

На тези месеци не трябва ли да се храни по-често от 3 пъти дневно. Все пак е още бебе куче. Пак се повтарям като казвам да прочетеш темата за храненето, много е полезна и ще ти отговори на много въпроси и неясноти които със сигурност имаш.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7000 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 09:40 AM

Прочетох я цялата и го храня 3 пъти дневно ,защото вет.лекар така каза ,заради коремчето .. :) Да се похваля вече 3 дена му слагам нашийника и вече свикна .. а как се дърпаше в началото ;D и с повода г/д свикна .. ама трябва още малко да поработим ,защото иска да го хапе ,но не му давам и докато свикне ,че не трябва да го хапе .. ама то го захапе 2-3 пъти в началото и спира .. ще свикне :)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • 352
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни