Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7281 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 May 2012 - 05:15 PM

А ако и даваме консервна храна?
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7282 Потребителят е офлайн   empress Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Изкуство (рисуване, музика)

Публикувано: 15 May 2012 - 07:56 PM

Не и давай консерви. Моят Бъкс също беше така. Спри гранулите и консервите и и давайте само готвена храна и то една и съща, без да я променяте.
Варен ориз, без никакви подправки. Ориза да се вари в бульон от пилешко бяло месо. Давай и само това и нищо друго /без наградки и т.н./. сигурна съм, че след няколко дена ще се оправи. След това вече може да добавяте по малко и друга храна, която искате да яде, но това да става наистина малко, по малко.
User's Signature

Качена снимка

#7283 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 09:20 PM

В момента съм почти като теб dieFee , но според мен трябва да и свариш ориз 1 към 10 колкото е ориза и 10 пъти толкова вода и и давай ориз и вместо вода и сложи да си има оризовата вода .. вчера Арес само вечерта яде ориз и през целия ден само оризова вода пиеше и доктора каза ,че така трябва да спре разстройството .Днес го нахраних 3 пъти с ориз и пак му оставих да пие оризова вода и утре мисля да му дам пак ориз 3 пъти ,но с пилешки фенер .. http://forum.dog.bg/...рецепти/ ето и темата с натуралното хранене ,a за консервите .. по добре не и давай мисля ,че няма да има полза от тях поне аз не съм доволна още повече се засили разстройството от тях и доста хора са ми казвали ,че не са добър вариант

#7284 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 09:51 PM

Докато бебето е малко - поне до 7-8 месеца не си правете експерименти и карайте с една храна. Особено ако е с по-чувствителен стомах. Джек имаше разстройство през 4-5 дни защото ядеше всевъзможни боклуци от земята, разни гадости, които му пускаха наще от масата, защото ги гледал жално, само дето аз бършех по дире му, не те.
Когато го видех, че е с разстройство спирах храната на едно ядене, на следващото давах съвсем малко ориз, ако пак изкара рядко пак давах съвсем малко и като видя, че почне да ака нормално не минавах веднага пак на гранули, а слагах ориз с малко гранули.
Иначе готвеното като основна храна според мен не е добра идея за бебе.
Подкрепям го с две ръце за възрастно куче, но за бебета с тия разстройства - по-скоро не.
Ние сме предимно на готвено, когато ме удари мързела взимам гранули, но с тях отслабва доста, понеже не яде редовно.
За готвено кучето трябва да има здрав стомах, особено ако не разчитате само на блъсканото с химикали пиле и ориза.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7285 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 09:44 AM

Аз на моето му давам всичко, че и моркови, краставици и фъстъци :D . Основно яде гранули, даже ги смесвам 2-3 вида в различни чинийки и от които му се яде ;D И досега не е имало проблем нито веднъж с разстройство (на 2 месеца и 10 дни е). Давам му месо, гледам го на терасата, защото там му е по-яко и си има и апетит и всичко, пълничка е малко, но ветеринарката каза, че е идеална така. Давам му и хапчета калции да не се изкриви от бързия растеж. Проблема с разстройството със сигурност не е от това, че давате различна храна според мен ;) Ама мисля, че ги мъчите да им давате ориз по 1-2-3 дни :D Кучетата са хищници и ядат месо ;) Тоя ориз не съм сигурен, че могат да го преработят много добре ;D А на терасата му направи някаква къщичка, те така обичат да се скрият под нещо и да си знаят, че там им е мястото :)

#7286 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 16 May 2012 - 10:54 AM

Показване на мнениетоSK_SHaDoW, в 16 May 2012 - 09:44 AM, написа:

Аз на моето му давам всичко, че и моркови, краставици и фъстъци :D . Основно яде гранули, даже ги смесвам 2-3 вида в различни чинийки и от които му се яде ;D И досега не е имало проблем нито веднъж с разстройство (на 2 месеца и 10 дни е). Давам му месо, гледам го на терасата, защото там му е по-яко и си има и апетит и всичко, пълничка е малко, но ветеринарката каза, че е идеална така. Давам му и хапчета калции да не се изкриви от бързия растеж. Проблема с разстройството със сигурност не е от това, че давате различна храна според мен ;) Ама мисля, че ги мъчите да им давате ориз по 1-2-3 дни :D Кучетата са хищници и ядат месо ;) Тоя ориз не съм сигурен, че могат да го преработят много добре ;D А на терасата му направи някаква къщичка, те така обичат да се скрият под нещо и да си знаят, че там им е мястото :)

Моля Ви въздържайте се да давате съвети след като не сте сигурни и имате куче само на 2 месеца. Още повече че му давате фъстъци :ud_009: Последния пост за ориза е даден от човек с дългогодишен опит в отглеждането на малки кученца хъски, а не само на едно! Така само може да объркаме някой търсещ във форума помощ за кученце с разтроен стомах. Цяло чуде е че вашето куче няма такова след изброените храни които му давате. Дано не Ви се случва, но вареният ориз и водата му са едно от най-добрите средства с преборването на разтройството от неправилно хранене. Това може да е причинено от смяната на разлини марки храна както и даването на гранули след това готвено, неща от масата(фъстъци)....и други глупости. Не го приемайте лично, но преди да давате съвети прочетете малко повече и натрупайте малко опит.
Съгласна съм с това че едно възрастно хъски може да не се разтрои ако му дадете различна храна, но при бебетата стомахчетата са много чувствителни и трябва да се внимава повече какво се дава.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7287 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 10:58 AM

SK_SHaDoW , аз бях писала, но някак си мненията ми изчезнаха, направо е най-добре да не даваш никакви съвети за отглеждането на куче и се надявам, че не си взел хъскито си като аксесоар!
Обръщай повече внимание на кучето и на това какви са правилните грижи, които трябва да полагаш за него!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#7288 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2012 - 01:23 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 16 May 2012 - 08:54 AM, написа:

Показване на мнениетоSK_SHaDoW, в 16 May 2012 - 09:44 AM, написа:

Моля Ви въздържайте се да давате съвети след като не сте сигурни и имате куче само на 2 месеца. Още повече че му давате фъстъци :ud_009: Последния пост за ориза е даден от човек с дългогодишен опит в отглеждането на малки кученца хъски, а не само на едно! Така само може да объркаме някой търсещ във форума помощ за кученце с разтроен стомах. Цяло чуде е че вашето куче няма такова след изброените храни които му давате. Дано не Ви се случва, но вареният ориз и водата му са едно от най-добрите средства с преборването на разтройството от неправилно хранене. Това може да е причинено от смяната на разлини марки храна както и даването на гранули след това готвено, неща от масата(фъстъци)....и други глупости. Не го приемайте лично, но преди да давате съвети прочетете малко повече и натрупайте малко опит.
Съгласна съм с това че едно възрастно хъски може да не се разтрои ако му дадете различна храна, но при бебетата стомахчетата са много чувствителни и трябва да се внимава повече какво се дава.

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7289 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 04:00 PM

Хаха, просто твърде много сте се вживяли мен ако питате :)... Аз тея неща не съм ги измислил. Познавам хора, които от 20 години си гледат хъскита и няма проблем, дори те ми предложиха това с краставиците, че си чешели зъбите с тях и съдържали много вода. Аз давам съвети, защото при мен така става. Вие не знам какво правите, но изглежда при вас не става, така че може вие да не правите забележки :D Хората не са малки, ще си преценят кого да послушат, или вие твърдите, че всичко което говорите е пълна истина и трябва да ви слушат на всяка цена? Форумът е затова, да се дават различни мнения ;)Това, че за вас има някакви догми за гледане на куче, които задължително трябва да се следват е друг въпрос :)

#7290 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 06:55 PM

Показване на мнениетоSK_SHaDoW, в 16 May 2012 - 04:00 PM, написа:

Хаха, просто твърде много сте се вживяли мен ако питате :)... Аз тея неща не съм ги измислил. Познавам хора, които от 20 години си гледат хъскита и няма проблем, дори те ми предложиха това с краставиците, че си чешели зъбите с тях и съдържали много вода. Аз давам съвети, защото при мен така става. Вие не знам какво правите, но изглежда при вас не става, така че може вие да не правите забележки :D Хората не са малки, ще си преценят кого да послушат, или вие твърдите, че всичко което говорите е пълна истина и трябва да ви слушат на всяка цена? Форумът е затова, да се дават различни мнения ;)Това, че за вас има някакви догми за гледане на куче, които задължително трябва да се следват е друг въпрос :)

Много си зле, никой не ти казва нищо за краставицата! Проблемът е, че даваш фъстъци и че даваш едновременно различни видове гранули и това, че все още няма проблем, не значи, че в един момент няма да се отрази! Не ти го пожелавам, но това са кучета с чувствителни стомаси!
User's Signature

Качена снимка

#7291 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 07:40 PM

И какъв точно е проблемът с фъстъците, или че се сменят гранулите? Тя просто яде един ден едни, на другия ден иска други и това е ;D А това с чувствителните стомаси е меко казано смешно :D

#7292 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 May 2012 - 09:40 PM

20 години хъскита? Преди 20 години хората викаха на НОК'а канадски вълк (някои все още им викат). Какво говорим за хъскито. :flagbg: Давай и фъстици кво ти пука. Като развие някоя болест (язва, гастрит) ще си биеш главата с тия фъстици. Чакай, чакай, като гледам колко си компетентен. Ти едва ли ще разбереш това, че кучето ти е развило такава болест. :flagbg:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7293 Потребителят е офлайн   SK_SHaDoW Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 09:55 PM

Показване на мнениетоMeto, в 16 May 2012 - 09:40 PM, написа:

20 години хъскита? Преди 20 години хората викаха на НОК'а канадски вълк (някои все още им викат). Какво говорим за хъскито. :flagbg: Давай и фъстици кво ти пука. Като развие някоя болест (язва, гастрит) ще си биеш главата с тия фъстици. Чакай, чакай, като гледам колко си компетентен. Ти едва ли ще разбереш това, че кучето ти е развило такава болест. :flagbg:

Канадски вълк порода няма ;D Това, че ти си си мислил така е друг въпрос :). А колкото до фъстъците, не виждам как от 5 фъстъка ще му стане нещо ;) Това, че му давам не значи, че го храня всеки ден с по 100 грама фъстъци, семки, моркови, дини и пъпеши. Като спреш да се хващаш за думата тогава говори :).

#7294 Потребителят е офлайн   poly_zoe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 12:27 AM

Показване на мнениетоSK_SHaDoW, в 16 May 2012 - 08:55 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 16 May 2012 - 09:40 PM, написа:

20 години хъскита? Преди 20 години хората викаха на НОК'а канадски вълк (някои все още им викат)........

Канадски вълк порода няма ;D Това, че ти си си мислил така е друг въпрос :).......

Не разбра какво Мето искаше да кеже или се опита да бъдеш остроумен.... :smile:.... Както и да е, не си вади грешния извод, че храниш кучето си правилно от това, че ѝ няма нищо. То е като да кажа не пийте вода, че всички до един дето умират са пили вода. Това че ти, както и аз, като чета, явно сме късметлии и на кучатата ни не им става нищо, въпреки че им сменяме марката и вида на гранулите, и ги храним с различни храни, единствено означава, че не са им чувствителни стомахчетата, нищо друго.

Хм, Хаеl, ти ме размисли, наистина ли чак до 7-8 месеца, аз си мислех, че като моя е на почти 6 вече, не е чак толкова фатално. Аз в началото половината беше готвено, половината гранули, в смисъл две от хранията от готвеното, две от гранулите. Готвих разнообразно, пилешко, телешко, риба. Изобщо не съм го карала на един вид храна. Ветиринарката му обаче, каза да давам само гранули, че той много порасна и за много кратко време и за да е сигурно, че си получава всички необходими вещетсва за растежа. Да не говорим, че от Роял Канина също не е само един вид гранули дето давам, аз досега ги редувах тия в белите пликове с тия дето имат и червено на плика, те и двете са за бебета, но им е различен състава. Той и Атила на мен ми прилича на голямо куче вече, много порасна.

Аз пък имам едно притеснение, днес сутринта дивака не знам как е докопал закачения нависоко ппик с козината, дето я събирам като го реша. Слава на Бога не е изял от ппика, нищо че е направен от картофено нишесте, мен ме е много страх, че имам ужасен опит с изяден найлон, но си е похапнал козина, при това доста, ако съдя по това което намерих из двора около него разпиляно. Може ли да му стане нещо? Надявах се да повърне, но нищо цял ден.

#7295 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 08:52 AM

Аз давах гранули на Джек до 9-10 месечен. Той постоянно беше с разстройтво и това беше решението. До 5 месечен вървеше слаб, после изведнъж дръпна страшно много.
Само да си помисля да му дам нещо различно от неговите си гранули и веднага почваше.
Но ако бебето от съвсем малко се свиква с друго освен гранули, може би няма да има проблем.
Бебетата на Джек имаха доста грижовна майчица, която до втория месец повръщаше нейната си храна пред тях и не винаги стопаните успяваха да почистят преди бебетата да изядат повърнатото, а нея я хранеха с готвено, бебетата с роял. Те даваха и кисело мляко към гранулите и месце....и докато едно от тях беше при мен нямах никакви проблеми. Смених храната почти от раз, пусках по някое бонусче между храненията - нищо.
И така до 3 месеца, после обаче като си отиде при стопанката и почна да се просира от всичко, та гледаха само гранули да дават.
В Австрия на бебетата дават месо още от съвсем малки и може и това да оказва ефект за стомаха.
В момента Джек е предимно на свинско, телешко или риба, с разни зеленчуци и ориз. Разстройство получа много рядко вече.
СК_Шадоу, то и на мен разни вещи лица по градинките ми обясняват какво и що било понеже гледали кучета от 20-30 години....един ми вика даже, че кучето ми било бойно и трябвало да го водя на кучешки боеве... Ако почна да им вярвам далеч ще стигна :ud_009:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7296 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 17 May 2012 - 10:07 AM

SK_SHaDoW гледайте си кучето както намерите за добре(горко му)! Просто не давайте грешни съвети на хора които четат форума за да открият информация от по-опитни от тях кучкари в отглеждането на специфична порода. Те надали знаят че фъстък не се дава на куче и току виж някой започнал да купува фъстъци вместо храна и после ама защо кучето ми умря. :eg_033: От както се помня имам кучета, но такова като породата хъски до сега не бях гледала и смея да твърдя че все още научавам по нещо ново. Предствям си какво знаете Вие за 2 месеца.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7297 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2012 - 10:07 AM

И аз имам един такъв в градинката, дето гледал кучета от 15 години, и по-специално хъскита и маламути, и казва, че единствено маламутите теглели шейни, а не хъскито и трябвало да ги храним само с кокали, видиш ли стомасите им били много "яки" ! Та според мен въпросния човек дори не прави разлика между двете породи, понеже ми твърди на 100%, че Еди е маламут! Идиоти!!! :dry:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7298 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 11:04 AM

Ето, научих нещо ново-хъскито били с най-якия стомах!?! Просто да пАдладеЙеш!А може би и фъстъкът се развива като култура с цел да се изхранват, щото бобовите култури са най-подходящите изобщо за стомаха на едно куче, камо ли за "железното" хъски!Уверила съм се, че някои и цял живот да се занимават с нещо, ако го правят без акъл, само се 'абят напразно, ама акъли грешни да дават-просто са олимпийци в дисциплината си.А върха на наглостта е да се отварят и такива, с двумесечен силно казан опит.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#7299 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 10:27 AM

А аз да попитам, защо яде гранулите от ръката ми, а от купичката си не ги иска?
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7300 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2012 - 01:12 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 21 May 2012 - 10:27 AM, написа:

А аз да попитам, защо яде гранулите от ръката ми, а от купичката си не ги иска?

Лигавня, за това!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • Последна »