Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7321 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 May 2012 - 06:48 AM

Аз доколкото знам този така специфичен дъх при малките кученца се дължи на ваксините. Затова изчезва към 4-5 месец, когато вече е минала и последната ваксина.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7322 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2012 - 08:32 AM

Показване на мнениетоLetty, в 24 May 2012 - 06:48 AM, написа:

Аз доколкото знам този така специфичен дъх при малките кученца се дължи на ваксините. Затова изчезва към 4-5 месец, когато вече е минала и последната ваксина.

Ами то е взето без ваксини и си му е така дъха! А Неро като бебе не е имал такъв дъх, ако си спомням правилно!

Много благодаря за коментарите! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#7323 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 10:34 AM

Защо Рея ни лае понякога? При игра например, дали само си играе, или?
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7324 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 11:11 AM

В такова състоянйие я успокоявай като я коригираш и Арес много се заиграва така някой път даже тръгва по силно да ме хапе и му настръхва козината на вратът и все едно не се усеща и като го поваля на земята и се успокоява и го пускам :D Явно им се дига много 'адреналина' :D

#7325 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 11:27 AM

Ясно, благодаря, само да не е от злоба, това ме притеснява :ab_041:
А мръсницата си е откраднала и скрила каишката някъде, преобърнахме цялата къща и не я намираме. :ab_041: :dry:
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7326 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2012 - 11:45 AM

Ехооо? Оскар вече е на 6месеца,направихме му къща навън,изцяло негово място,НО НЕ ЗНАМ КАК ДА ГО ОТУЧА ДА НЕ ПИКАЕ ТАМ... ИДЕИ? СЪВЕТИ???

#7327 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2012 - 06:29 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 25 May 2012 - 11:45 AM, написа:

Ехооо? Оскар вече е на 6месеца,направихме му къща навън,изцяло негово място,НО НЕ ЗНАМ КАК ДА ГО ОТУЧА ДА НЕ ПИКАЕ ТАМ... ИДЕИ? СЪВЕТИ???

И Арес си има клетка на двора и е почти на 6 месеца ,но още се случва да пикае вътре.Аз правя така .. като го изкарам на разходка и ако се изпикае по време на разходката винаги му казвам браво и си нося гранули за да го поущрявам като се изпикае навън и за около месец има голям напредък .. преди за 3-4 часова разходка едвам 1 път се изпикаваше навън а сега да излезнем и за 10 минутки и си върши работата.Другото което може да направиш е след ядене / сън да го изкарваш на вън и примерно аз стана сутринта в 6 и го изкарам и си свърши вън работата след това го нахраня в 9 и аз го знам ,че след ядене веднага му се ака и айде пак навън. Във 3 часа пак го нахраня и пак същата процедура и вечерта след като го нахраня отново го изкарвам .. просто трябва доста време да се отдели няма как .. като за начало по време на разходка като си свърши работата навън му казвай браво и много му се радвай .. на 6 месеца е все пак и не може много много да се сдържа и да стиска за да не го направи в къщичката .. ще миете и това е :D Аз не разбрах много точно въпроса .. в смисъл тя си е колибка и той е пуснат останалото време вънка и вместо да пика на двора той го прави в къщичката? Ако е така има капки ,които като напръскаш определено място и си пика там .. на една приятелка кучето правеше така и тя му сложи едно колче близо до къщичката и той там си ходеше .. другият вариянт е слагайте одеала вътре в къщата да види ,че там трябва да се спи ,а не примерно да е само дърво .. или го вкарвайте в къщичката като за начало самок през нощта ,за да знае ,че там само трябва да спи .. не знам пробвайте различни начини и би трябвало кучо да свикне ,че там не е място за пикане и акане. :D

#7328 Потребителят е офлайн   Nallatheryth Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Husky, Skiing, Hiking, Camping

Публикувано: 26 May 2012 - 08:40 AM

Показване на мнениетоdieFee, в 25 May 2012 - 11:27 AM, написа:

Ясно, благодаря, само да не е от злоба, това ме притеснява :ab_041:
А мръсницата си е откраднала и скрила каишката някъде, преобърнахме цялата къща и не я намираме. :ab_041: :dry:

Не е злоба и мойто мъниче прави така като се заиграем и аз и джафкам обратно и става супер игра в един момент :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7329 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 26 May 2012 - 09:18 AM

Зина е на почти 3 години и още пикае и ака в клетката.... :dh_188: Ужасно е сутрин я пускам около 7 вечер около 6:30. Сутринта винаги имаме ако изцвъкано освен ако не стана преди нея което знчи по тъмно... Ако съм си в нас ги пускам по 4 пъти на ден и през деня няма инциденти само сутрин. Чарли като един кавалер да не остане по-назад и е длъжен да препикае на Зина тортата или лимонадата и така става двойна работа. Иначе Нира НИКОГА не го върши вътре, а пък нея най-малко съм я учила на възпитание и хигиена. Може адски да и се пикае, но стиска милото. Явно си зависи от кучето, не мисля че ги оставям много дълго време да стискат, но все пак през деня съм на работа, и няма как да останат пуснати свободно в двора.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7330 Потребителят е офлайн   dobityyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 08:46 PM

Искам да ви попитам ..на вашите сладури колко време им пада под косъма? Много съм притеснена..понеже вече 2 месеца му пада козина на моя хубавец.Миналата година не беше чак толкова..Но може да е затова,че е бил оше малък. Всичко е в косми в нас.Всеки ден го реша и свалям по 1 торба с пух. Нормално ли е такова чудо да пада от него? Давам му биотин на Beaphar. Достатъчно ли е ,или да ги сменя с други витамини?

#7331 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2012 - 08:51 PM

Нормално е!!! Решиш и събираш козина до като ти стане ежедневие :rc_036:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#7332 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2012 - 06:53 PM

Живея в къща на два етажа,като имаме отделен вход. Под стълбите на този "отделен вход" имаше пространство,което родителите ми използваха за строителни материали или непотребни неща. Разчистихме мястото(то е 1м x 2м ), направихме го с плочки,измазахме го, и ще му поръчваме дървена къщичка за през зимата,защото само така не е добре,но пък има време! НЕ ГО ПУСКАМ НА ДВОРА. Извеждам го по 3пъти на ден - сутрин в 6,преди училище в 11,30 и вечер родителите ми го водят на една поляна за около час и половина-два. Храня го винаги 30-60мин след разходката.

#7333 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2012 - 08:17 PM

Искам да попитам при положение ,че храня със гранули ' Equilibrio ' нужно ли е да давам някакви добавки на Арес ? Доста хора са ми казвали ,че ако храня с гранули от среден / висок клас няма нужда да давам добавки ,а дали е така ? Equilibrio мисля ,че са среден клас гранули ,но 100 % не са нисък или са среден или висок .. питам специално за СА-37 / SA -37 не знам точно как се пишеше ..

#7334 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 06:20 PM

Нов въпрос, на Хера и падна пуха януари месец, и тази седмица започна пак да пада. До сега всеки ме питаше да не съм го подстригвал това хъски, сега отдолу остава още по къса :) нормално и е да пада 2 пъти така?

#7335 Потребителят е офлайн   xpresko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 06:12 PM

Здравейте !
Имам хъски (Мая) на 1годинка и 2 месеца (на снимките е в процес на сменяне на козината и затова е малко като овца, снимките са от края на април месец)и имам няколко въпроса.
- Защо е малка за възрастта си ? Всеки, който ме види, че я разхождам и ме пита на колко месеца е, аз като кажа на 1 година и 2 месеца те казва, че е твърде малка. Когато беше малка я хранихме с добра храна (сухи гранули), но сега вече като порасна и купувам от по-ефтините.
- Стана много слаба ? Предложете някоя добра храна за около 60лева да позаякне малко. В края на зимата започна здраво да яде и сега март,април,май яде много малко и стана малко хърбава назаде, което ме претеснява.
- Трябва ли да и давам някакви витамини ? Лятото взех от ветеринаря някакви хапченца за калций, но искам да стане малко по-голяма и здрава. Гледах по-надолу в коментарите за бирена мая, тя ще помогне ли малко да се позакръгли, защото е слаба?
- Продължава да хапе ! Когато беше малка не видях да и падат зъбките понеже я взехме на 2 месеца и хората от които я взехме ми казаха, че трябва скоро да започнат да и падат и се очаква да започне да хапи доста..така и стана доста хапеше, но зъбките си седяха и пораснаха. Виках си, че след време ще спре да хапи, защото като пораснат и ще спрат да я сърбят, но тя все още хапи. Когато посегне към ръката ми да ме ухапи казвам "НЕ" за да и скарам, но явно това не помага. Само ако съм много бърз и започна да я галям по главичката отгоре, по вратлето или по коремчето и направо заспива и се просва на земята за още.
- Проблем със синджира(повода). Когато искам да я изкарам на разхотка и когато чуе повода да дрънка веднага полудява ? Хем и се излиза много хем започва да не хапи и е малко трудно да и го закача (да не говорим ако ще и слагам нагръдник за по-голяма разходка).
- Дърпане/Теглене. Когато я изведа на разходка в началото дърпа (50~100м.) много и ако е с нашийника едва ли не се души, но като се преберем се кротва и дори спира да ме хапе. Дърпам рязко със повода карам и се като казвам "Мирно" тя се кротва и след 3 секунди пак опъва все едно е на гонка с шейни ? Добре ли ще е ако и взема нашийник с шипове ?
Ето я и нея (леко изморена след разходка):
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#7336 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 07:27 PM

Показване на мнениетоxpresko, в 29 May 2012 - 06:12 PM, написа:

Здравейте !
Имам хъски (Мая) на 1годинка и 2 месеца (на снимките е в процес на сменяне на козината и затова е малко като овца, снимките са от края на април месец)и имам няколко въпроса.
- Защо е малка за възрастта си ? Всеки, който ме види, че я разхождам и ме пита на колко месеца е, аз като кажа на 1 година и 2 месеца те казва, че е твърде малка. Когато беше малка я хранихме с добра храна (сухи гранули), но сега вече като порасна и купувам от по-ефтините.
- Стана много слаба ? Предложете някоя добра храна за около 60лева да позаякне малко. В края на зимата започна здраво да яде и сега март,април,май яде много малко и стана малко хърбава назаде, което ме претеснява.
- Трябва ли да и давам някакви витамини ? Лятото взех от ветеринаря някакви хапченца за калций, но искам да стане малко по-голяма и здрава. Гледах по-надолу в коментарите за бирена мая, тя ще помогне ли малко да се позакръгли, защото е слаба?
- Продължава да хапе ! Когато беше малка не видях да и падат зъбките понеже я взехме на 2 месеца и хората от които я взехме ми казаха, че трябва скоро да започнат да и падат и се очаква да започне да хапи доста..така и стана доста хапеше, но зъбките си седяха и пораснаха. Виках си, че след време ще спре да хапи, защото като пораснат и ще спрат да я сърбят, но тя все още хапи. Когато посегне към ръката ми да ме ухапи казвам "НЕ" за да и скарам, но явно това не помага. Само ако съм много бърз и започна да я галям по главичката отгоре, по вратлето или по коремчето и направо заспива и се просва на земята за още.
- Проблем със синджира(повода). Когато искам да я изкарам на разхотка и когато чуе повода да дрънка веднага полудява ? Хем и се излиза много хем започва да не хапи и е малко трудно да и го закача (да не говорим ако ще и слагам нагръдник за по-голяма разходка).
- Дърпане/Теглене. Когато я изведа на разходка в началото дърпа (50~100м.) много и ако е с нашийника едва ли не се души, но като се преберем се кротва и дори спира да ме хапе. Дърпам рязко със повода карам и се като казвам "Мирно" тя се кротва и след 3 секунди пак опъва все едно е на гонка с шейни ? Добре ли ще е ако и взема нашийник с шипове ?
Ето я и нея (леко изморена след разходка):
Прикачен файл WP_000534.jpg
Прикачен файл WP_000537.jpg

1-во ама въобще да не ти пука какво ти казват хората .. има доста нечистокръвни хъскита без родословие ,които надхвърлят стандарта [ РАЗМЕРИ И ТЕГЛО
Ръст при холката:
Мъжки кучета: 21 до 23.5 инча (53.5 до 60 см)
Женски кучета: 20 до 22 инча (50.5 до 56 см.)
Тегло:
Мъжки кучета: 45 до 60 паунда (20.5 до 28 кг)
Женски кучета: 35 до 50 паунда (15.5 до 23 кг) ] измери твоята красавица колко е висока от холката .. [това са на предните две лапи края .. демек и аз не знам как да го обясня края на врата и .. най високата част на гърба то като натиснеш с рака се усеща 2 та кокала най-отгоре на лапите къде се събират ] премери я и ако е под 50 см значи е извън стандарта и е ниска ,но ако е над 50 см си е в стандарта и е нормална за едно женско куче хъски .. както казах просто хората са свикнали да виждат по едри хъскита и повечето живеят в една голяма заблуда .. моето хъски Арес е мъжко и е на 5 месеца и половина и е високо 52 см и тежи 14 -15 кг мисля .. е за 5 месечно мъжко куче това е нормална височина според мен в форума си пишеше за 5-6 месечно куче колко да е и е в стандарта за сега .. просто ги питай дали са запознати с стандарта на породата и дали знаят колко трябва да е високо едно хъски ,че да ти кажат дали е малка на височина и т.н .. на снимките си изглежда като едно нормално хъски ,а и ако кучето ти няма родословие в което да пише кой са родилите му и ако не е взето от легитимен развъдник е възможно да е извън стандарта ,но да не ти пука това си е твоето куче и не трябва да те интересува мнението на другите .. измери я колко килограма е и колко е висока защото според мен не трябва да 'заяква' .. може да и даваш витамини Ca-37 или бирена мая .. попитай ветеринаря си за тези 2 добавки .. едното е кучето да има апетит и просто си я храни с по скъпа гранула нищо не може да се каже .. това с дърпането е защото мисля ,че не си изразходва енергията .. колко често я разхождаш на ден ? На седмица ?? Сигурно те и хапе ,защото е пълна с енергия а това ,че се вълнува когато и слагаш кайшката и те хапе тогава явно от вълнение поне моя Арес прави така .. понякога се извърта и то не ме хапе сериозно а почва леко с зъбките и то от радост ,че ще излиза :ab_041: Тя пред теб ли върви или до теб? Може да имате проблем с доминантноста с това нейно хапане ,а вече е на година и нещо .. казвай и строго НЕ и я игнорирай когато те захапе или ползвай 'ох ' метода като те захапе изохкай силно ,за да усети ,че ти е причинила болка и и се скарай и пак я игнорирай .. къде я гледаш ? В къщи или на двора ? В клетка , на синджир ?? Отговори на тези въпроси и на тези по горе и бих ти дала по адекватен отговор .. съжелявам ,че го написах толкова нескопосано ама трябва да излизам .. :ab_041:

#7337 Потребителят е офлайн   xpresko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 07:58 PM

Благодаря за бързия отговор :smile:
В момента немога да я премеря и да я изтегле, но скоро ще го направя !

Показване на мнениетоHuskylove, в 29 May 2012 - 07:27 PM, написа:

колко често я разхождаш на ден ? На седмица ??

Сега като съм първа смяна я разхождам всеки ден по един път, към 18:00~18:30 до 20:30 може и повече ако не ми е много изморено, защото имам и домашни...А когато съм втора смяна я изкарвам към 17:30, понеже тогава се пребирам и до 20:30 малко по-малко е разходката понеже съм много изморен. Понякога я разхождам и с колелото да ме дърпа + малка помещ и от мен.

Тя пред теб ли върви или до теб?

Върви пред мен докато се поизмори и кротне малко. Навивам синджира около ръката си да може да посвикне да върви до мен, но тя пак се дърпа.

.. къде я гледаш ? В къщи или на двора ? В клетка , на синджир ??

До 4 месеца я гледах вкъщи и от тогава я гледам навън в двора в оградено място 3 на 2 и тя си обикаля не е на синджир.

Имам и още един въпрос: От преди 2 месеца горе-долу когато я изкарам да я разхождам първите 30/40 метра постоянно се обръща към мен и ми се нахвърля и ме хапи малко по-силничко, като и се скарам тя скача назад и сяда веднага след това като тръгнем пак така абе с общи думи малко бавно и трудно тръгваме и това нещо се случва на улицата когато тръгнем нагоре по нея, а интересното е, че от нашата къща до завоя ги има тези 20/30 метна и след като завием тя спира ?? И немога да разбера какво и става. Същото става и когато заминем надолу по улицата, но този път има към 20 метра до завоя.
Ето и още шотове от днес (след разходката):
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Когато я прибирам първо трябва да откача синджира от парапета и когато посегна към него тя започва да лае и да ми се звери и да хапи ? Някакви идеи защо прави така ?

#7338 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 09:11 PM

Значи имате проблем с изразходването на енергия .. за едно хъски 1 изкарване на ден е малко .. поне 2-3 пъти трябва и прави така с парапета защото искаш да я прибираш ,а тя не иска да се прибира защото явно и е много малко разходката .. и Арес като го изкарам примерно само да си свърши работата за 10 минути и като го прибера защото вече е ял и не мога да го разкарвам и като искам да му махна каишката и се обръща да ме хапе ,защото му е много малко разходката ако ме разбираш .. а това ,че като я изкарваш скача по теб и те хапе по силно си е чисто и просто от прилив на енергия Арес като не го разкарвам 1 ден примерно когато вали и като изкарам и иска да бяга и после се обръща и се хвърля по мен и много се вълнува ,но като види ,че няма да забързам темпото да бягам с него и спира след 20-30 метра. :ab_041: Извод- повече разходки и натоварвания и така ще си изразходва енергия и няма да има и желание да те хапе при вълнение .. А като е била малка правила ли е така и от кога започнаха тези проблеми по точно ? Струва ми се на височина добре ,но изглежда слаба ама женските по стандарт са по слаби от мъжките все пак са женски .. от 15.5 до 23 кг е в нормата .. зависи си и от височина .. според мен проблема е в храната? С каква марка храна я храниш и по колко пъти на ден и колко грама гранули и даваш ?

#7339 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 29 May 2012 - 09:11 PM

На вид кучето ти си изглежда с нормална височина за едно женско хъски. Спокойно моята е на 3 години почти и на всяка разходка ще срещна някой разбирач да ме пита дали не е бебе още? Просто не всеки е запознат с това колко голямо трябва да бъде едно хъски. Спред мен не е слаба, все пак е още тинейджър, Зина също беше много скоклеста и елегантна до към 2 години и след това започна да трупа маса, не че сега е дебела, но просто не е щека каквато беше на година. За скачането по време на разходка и ние имахме такъв проблем....и с хапането също......чети чети целия форум изчети и отговотите си ще намериш и не слушай какво ти говорят хората по улиците!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7340 Потребителят е офлайн   Nallatheryth Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Husky, Skiing, Hiking, Camping

Публикувано: 30 May 2012 - 12:00 PM

Показване на мнениетоxpresko, в 29 May 2012 - 07:58 PM, написа:

Благодаря за бързия отговор :smile:
В момента немога да я премеря и да я изтегле, но скоро ще го направя !

колко често я разхождаш на ден ? На седмица ??

Сега като съм първа смяна я разхождам всеки ден по един път, към 18:00~18:30 до 20:30 може и повече ако не ми е много изморено, защото имам и домашни...А когато съм втора смяна я изкарвам към 17:30, понеже тогава се пребирам и до 20:30 малко по-малко е разходката понеже съм много изморен. Понякога я разхождам и с колелото да ме дърпа + малка помещ и от мен.

Тя пред теб ли върви или до теб?

Върви пред мен докато се поизмори и кротне малко. Навивам синджира около ръката си да може да посвикне да върви до мен, но тя пак се дърпа.

.. къде я гледаш ? В къщи или на двора ? В клетка , на синджир ??

До 4 месеца я гледах вкъщи и от тогава я гледам навън в двора в оградено място 3 на 2 и тя си обикаля не е на синджир.

Имам и още един въпрос: От преди 2 месеца горе-долу когато я изкарам да я разхождам първите 30/40 метра постоянно се обръща към мен и ми се нахвърля и ме хапи малко по-силничко, като и се скарам тя скача назад и сяда веднага след това като тръгнем пак така абе с общи думи малко бавно и трудно тръгваме и това нещо се случва на улицата когато тръгнем нагоре по нея, а интересното е, че от нашата къща до завоя ги има тези 20/30 метна и след като завием тя спира ?? И немога да разбера какво и става. Същото става и когато заминем надолу по улицата, но този път има към 20 метра до завоя.
Ето и още шотове от днес (след разходката):
Прикачен файл WP_000577.jpg
Прикачен файл WP_000581.jpg
Прикачен файл WP_000582.jpg
Когато я прибирам първо трябва да откача синджира от парапета и когато посегна към него тя започва да лае и да ми се звери и да хапи ? Някакви идеи защо прави така ?

Hey Xpresko,

Това което аз бих ти казал за размера на кучето е да не се притесняваш - Кая е на 1.7 години и е дребосъче - питат ме как съм и спрял растежа и подобни. Наистина има хора които може да не са наясно с размерите на хъскитата като няма някакъв точен стандарт - твоята като я гледам си е доста голяма - Кая е просто дребна в сравнение с нея.

За разходките - веднъж на ден по 2 часа? Твърде малко - Кая рядко излиза за толкова малко, няма значение кога съм на работа или в твоят случай на даскало - имаш достатъчно време за разходки отдели повече време на малкото сладурче и това ще помогне и за хапането и за какво ли не още.

Хъскито има нужда от много тичане за да изразходи енергията си.

Поне 1 час тичане и 2-3 часа разходка на ден имат нужда ;)

Успех
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • Последна »