Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 21 April 2008 - 11:03 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 April 2008 - 11:04 AM
Цитат
За хубава козина много добър ефект има Мегадерм на Вирбак. Иначе и бирената мая също е за хубава кожа и козина. Няма нужда да се дават на кучето постоянно разни такива неща, или пък всичките. Биотин също е добре, но аз лично не съм ползвала до сега.
Аха, мерси. Значи от SA37 ще се въздържим за сега, защото яде хубави гранули, а и давам вече една добавка за апетит, която съдържа бирена мая.
Като почне сериозно да сменя козината ще и взема Мегадерм или Биотин.
Публикувано: 21 April 2008 - 11:17 AM
Голяма съм паника, извинявам се :huh:
Публикувано: 21 April 2008 - 11:18 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 April 2008 - 11:19 AM
Цитат
15-16 лв някъде, +- 2-3 лв.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 April 2008 - 01:39 PM
Публикувано: 21 April 2008 - 08:15 PM
да я сменя и в момента не й давам витамини нито бирена мая , а само готвено
и 2-3 пъти в седмицата по 1 купичка гранули , като й пипам козинката е
по-груба малко , та най-вероятно ще й взема бирена мая , мегадерм и СА37 ,
да давам по-малко към яденето..
Публикувано: 21 April 2008 - 10:00 PM
Цитат
А как се дава? При нас такова чудо като вет. аптека не съм чувала :( , но ще потърся самата добавка.. Чудя се само биотин или Мегадерм да давам.. съвети?
п.п. Много ти е хубав аватъра! :wub:
Публикувано: 22 April 2008 - 10:29 AM
Цитат
Цитат
А как се дава? При нас такова чудо като вет. аптека не съм чувала :( , но ще потърся самата добавка.. Чудя се само биотин или Мегадерм да давам.. съвети?
Ти си решаваш. Мегадерм се дава в храната и ако ти е злоядо животинчето не знам как ще реагира. Има ветеринарни аптеки, аз знам 2-3, явно не си чувала за такива, защото си взимаш същите неща от зоомагазини или вет. кабинети. Вет. аптеките продават много неща, лекарства и препарати, които не са само за кучета, ами ... за каквото се сетиш.

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 April 2008 - 10:37 AM
Цитат
Цитат
Мерси за аватара :blink:А за Мегадерм има си дозатор и на самата опаковка си пише по колко трябва да се дава.Течнен е и мазен,защото съдържа разни масла,полезни за козината.Дори една моя приятелка фризьорка ми каза,че го препоръчва и на нейните клиентки,само че използвано като маска за коса.Съдържа още витамини Е и F.
Аз нямам наблюдение за биотина,тъй като не съм й давала,но Мегадерм можеш да си вземеш.Не е необходимо да даваш на Прешъс постоянно,аз на Хели й давах само докато си сменяше козината,но както казах тя винаги й е била мекичка и лъскава и й го давах за допълнително подхранване.Ако твоето момиче си сменя козината ти го препоръчвам ;)
Публикувано: 22 April 2008 - 01:25 PM
Оказа се, че моето момиче още не си е сменило млечните зъби...а сме на 11м. и седмица вече. :-
Отгоре имаме 5 бр. резци, а не нормалните 6 бр.,т.е. един постоянен резец не е поникнал. :huh:
На долната челюст пък имаме 8 бр. резци, тъй като имаме несменени млечни зъби и са наблъскани нагъсто. :huh:
И какво да правя сега??? :sos: Вета казва да не се притеснявам, щели да паднат млечните зъби и да си поникнат постоянните.Това значело, че имала здрави зъби, а аз се притеснявам, че вече наближаваме годинката, а сме с липса на зъби :'( Направо съм се шашнала...пишете мнения и съвети моля ви.