Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1121 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2008 - 07:51 PM

Няма значение, важното е да не се е натъпкало и да го изведеш да бяга :) по принцип е хубаво като се наяде да го изкараш на повод да не бяга колкото да си свърши нуждата.

#1122 Потребителят е офлайн   timonka Икона

Публикувано: 11 May 2008 - 11:42 AM

Hei zdraveite :) imam sledniq problem :) ot po4ti 2 meseca imam bebe huski i ve4e e na 3 meseca i v4era izlizahme za 1vi pyt. Estestveno nam 4e nqma da se nau4i ot pyrviq pyt da pi6ka i aka na vynka, no vse pak kakvi merki da vzema. V ky6ti tq vyr6i rabotata na vesnici ..trqbva li da izkaram 1 vesnik na vyn za da razbere 4e tam trqbva da go pravi.kogato izlezem tq stiska i kato se priberem 1vata i rabota e da pi6ka  :angry:
A i dr problem kogato lapne ne6to ot ulicata i pone4a da i go vzema tq po4va da me rymji neska daje me uhapa.. ne me slu6a v nqkoi otno6eniq.
Burrzo se nau4i kato vidi kupi4kata s hrana i ako i kaja ne da ne qde do komandata "aide" i 4ak togava zapo4va da qde ,no komandata sedni legni vyob6te ne gi otrazqva misli 4e si igraem i po4va da hape na igra...  :huh: :huh:  tupam q s vesnika ama i nego ne go otrazqva pyk ne iskam da q udrqm s ryka ama se nalaga ponqkoga.. kak bihte me posyvetvali za vesnika i zarazhodkite na vyn ?

#1123 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 02:41 PM

Много е изговорено по тези теми:) Пишкането и акането навън ще ги постигнете с течение на времето...а ако го изкарвате в някои определени часове това ще спомогне за по-бързото научаване на хигиенните навици.Относно шляпването с вестник..някои ще ти кажат да не го правиш други ще ти кажат няма проблеми от време на време :) аз лично когато се е налагало съм използвам шамарче , но понеже съм момче и дебелия глас когато и викам също върши работа....просто бъди настоятелна за да разбере че не и говориш на игра...ако я оставиш веднъж да ти се качи на главата няма слизане от там :)

#1124 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 03:51 PM

ЗДРАВЕЙТЕ  Тара днес я ужили пчела отсрани на нослето, нищо и няма пи алергозан, не е алергична... но и се поду устната, някой знае ли колко време ше е така подута, дали трябва да се направи нещо за да спадне отока?

#1125 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 May 2008 - 06:53 PM

Преди 2 седмици една пчела ужили и Райа отстрани на нослето. Нищо и нямаше, само се мяташе известно време и се жулеше с лапичка, но не се поду. Нищо и нямаше, а нищо не съм и давала и с нищо не съм я мазала.
Според мен отока трябва да спадне до утре. Мен отдавна ме е жилила пчела, но пръста ми се беше подул за кратко... за около ден мисля...

#1126 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 07:09 PM

Цитат

Преди 2 седмици една пчела ужили и Райа отстрани на нослето. Нищо и нямаше, само се мяташе известно време и се жулеше с лапичка, но не се поду. Нищо и нямаше, а нищо не съм и давала и с нищо не съм я мазала.
Според мен отока трябва да спадне до утре. Мен отдавна ме е жилила пчела, но пръста ми се беше подул за кратко... за около ден мисля...

поду се милата, нито е квичкала, нито се е тръшкала, просто и се поду от страната дет я е ожилила, ама доста се поду чак и се показаха зъбите а от другата страна съвсем малко се поду, завдох я на лекар дадоха и алергозан или нешо такова за кучета, и като я прибрах заспа, пускаше лигички, ама нито е скимтяла нито се е оплаквала, направо ми се скъса сърцето, след около час отока почна да спада, и стана отново игрива зе да хапе, да се закача с котето, и ми стана спокойно.
Но сега е доста смешна в муцката, като прасенце е!

#1127 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 07:49 PM

Това ми напомни как Чери веднъж се завря между кошерите :rolleyes: Няколко пчели се впиха в козината й и беше голям смях - аз я гоня за да я хвана и да махна пчелите, тя ми бяга и се тръшка по тревата в опити да ги махне ;D

#1128 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 May 2008 - 07:48 AM

Оох.. появиха ли се пчелите вече?!?! Ние сме алергични:( Миналото (мне. По-миналото) лято ходихме на язовир Искър. Тъкмо слязохме и Зита изщрака челюсти към една пчела. Няколко секунди по-късно започна да се подува -първо устните, после цялата глава, гърлото... Ужас. Веднага се юрнахме към Синия кръст. Докато стигнем дотам вече повръщаше неистово и едва-едва дишаше от надутото гърло. Няколко минути след инжекцията -все едно нищо не е станало. Вече не излизаме по поляни без ампули и спринцовки в багажчето. Слагала съм и инжекция два пъти от оня случай насам... Ако пък се навре между кошери (не, че имам представа къде има такива работи) сигурно ще получа инфаркт...
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#1129 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 08:03 AM

Пазете се от поляните, забелязвала съм пчели по земята! Много е коварно това!
А кошерите си бяха в нашия двор, заградени са, но тогава баща ми беше влизал и оставил вратичката отворена и Мара Подробната нали всичко трябва да види :rolleyes: Така че освен Зита да влезе в някой двор, друга опасност от кошери не виждам :) Но внимавайте по поляните, особено щом е алергична :rolleyes:

#1130 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 12 May 2008 - 08:25 AM

Лошото е, че за момента няма къде другаде да я извеждам. От януари живея на ново място, което е чудесно, спокойно и т.н., НО няма къде да извеждам маймунката. Няма паркове (то детски градинки няма, какво остава за кучешки такива), а да я помъкна по улиците е 100% адреналин -тук е разпространено мнението, че кучето се гледа на двора, вързано на синджир, а ако си много готин и си обичаш кучето го пускаш да тичка по улиците. Тръгнем ли някъде заедно означава, че трябва да се дърпаме нонстоп, защото от всеки двор изскача по някое куче, което иска да провери какво ще стане ако ухапе Зита. Котките също са проблем, защото са много, а Зита, за мое огромно съжаление, страда от неистов копнеж по котки. Откъсва ми ръцете от дърпане, когато види котка, а аз вече съм в напреднала бременност и не мога да я удържам. Така че, два пъти дневно я товаря на колата, излизаме от населеното място и се разхождаме километър-два-три (това е моята разходка. Нейната е поне три пъти по-дълга, защото тича напред, после се връща при мен и така непрекъснато) в гората или ливадите. Там е спокойно, няма други хора и кучета (особено в нашите часове -сутрин от 6 до 7 и 30 и вечер към 7 и нещо) и я пускам да потича, защото аз не мога да измина нужното на нея разстояние... Няма и вариант да поиграе с друго куче, защото хората тук не си разхождат кучетата (по-горе обясних защо). Та така...мога само да се надявам да нямаме проблеми с пчелите.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#1131 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 08:56 AM

Илит, някъде четох, за кученце, което има същия проблем като вас! Хората са се подготвили, много добре за този случай, виж какво са написали:

Цитат

Взимате си кучето, а в чантичката му слагате: паспорта, повод, нашийник, наморник, лакомства(да не е храната с която храните кучето, най-добре е малки кубченца кашкавал или мек салам, по-бързо ги дъвчат/гълтат), шише с вода (аз ползвам такова и е много удобно)........
......
......
...пликчетата за акита са задължителни, пинсета за кърлежи (много полезно!), аз си нося и една инжекция която ми е за бързо реагиране ако не съм в града, защото е алергична към пчели (подува се главата, очите... ). Свикнала съм да си слагам всичко необходимо, защото когато си с куче на път (все едно дали в града или по-далеч) се случва всичко! Нашето училище е на 1-1 1/2 час от вкъщи, там стоим още час-два, после докато се приберем... Не мога да я оставя най-малко без вода!   

Цитатът е от: mi6eto_i_ashley :OK:

:palec: Много добре казано, съветвам ви и вие да си вземете такава инжекция. По скоро съветвам всички, защото аз доколкото съм запозната всички кучета са алергични към пчели и едно ухапване може да е фатално :( По добре да се подготвим добре, отколкото после да съжаляваме  :-
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1132 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 12 May 2008 - 09:47 AM

Благодаря, Rositoo, но ние също се носим с готова ампула и спринцовка. Обратното би било безотговорност.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#1133 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 10:16 AM

Радвам се, че сте се подготвили добре  :kuchence: :palec:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1134 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 03:09 PM

Благодаря за пчелното предупреждение  :palec:: ние досега не сме имали такива проблеми, но нищо не е изключено.Вчера бяхме на язовира и Тара доста се цамбурка във водата и около брега  ;D, а навсякъде около нас жужаха пчели от съседните кошери, понеже районът е богат на цъфнали акации.
User's Signature

Качена снимка

#1135 Потребителят е офлайн   Smacky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 06:24 PM

Аз сигурно за 5-ти път ще кажа и с риск да се повторя ще кажа, че през лятото ще си вземам хъски.. И имам един малко тъп въпрос  :huh: ? На хъскитата в България през лятото, няма ли да им е малко топло, как живеят и има ли нужда от някакви специални грижи лятото? Искам да знам абсолютно всичко и да съм приготвен като си взема родословно зверче  ;)

#1136 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2008 - 09:05 PM

Smacky обсъждано е във форума ... но почти съм сигурна, че докато чакаш твоето хъски, ще изчетеш всяка страница тук... аз поне така направих  ;D
Та .. топло им е (предполагам). Зависи все пак къде ще го гледаш ( на двор или вкъщи, но твоето ще е бебе и сигурно постоянно ще си около него ... ) Но където и да е в горещо време тряба да му е осигурена сянка (хладина) и прясна вода постоянно. Хубаво е да се избягват много упражнения, да няма натоварвания през големите горещини на слънце, а разходките да са предимно сутрин и вечер. Тъй като твоето ще е бебе няма да има нужда от супер големи разходки/натоварвания.
Все пак не съм специалист и ако не съм разбрала/обяснила правилно, се надявам някой да ме поправи.

#1137 Потребителят е офлайн   Smacky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 10:07 PM

Е, да.. Вода и сянка задължително.. Мерси за отговора..  ;)

#1138 Потребителят е офлайн   kriss` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 11:39 PM

Утре сме на втора ваксина и можем вече да се разхождаме в парка, нали? Поне така помня от пудела на майка ми, ще видя и ветеринаря ни какво ще каже

#1139 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2008 - 09:16 AM

Не, още не може. Поне две седмици след втората може да излизате.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1140 Потребителят е офлайн   kriss` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 10:23 AM

Huskypower, благодаря ти :wub:
уж помня, но въпросния пудел е на 14 години :rolleyes:

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56