Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 15 August 2008 - 09:25 AM
ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО СЪМ ОБЪРКАЛА ТЕМАТА , НО ИМАМ ХЪСКИ НА 4 МЕСЕЦА И МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ Е НОРМАЛНО ДА Е 46 СМ И 13 КГ? ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!
П.П. А ТАЗИ ТЕНИСКА Е ПРОСТО ФАНТАСТИЧНА, БРАВО ГОЛЯМА ДАРБА! smiley
съжалявам , че се повтарям, но писах в темата "говорилня" и никой не ми отговори, затова реших да питам и тук , мисля че тази тема е по - доброто решиние за въпроса ми
Публикувано: 15 August 2008 - 09:27 AM
моето хъски също е на 4 месеца и е точно толкова.
Публикувано: 15 August 2008 - 11:17 AM
Значи, става въпрос за това, че там където го пускам да си играе с останалите кученца има 2 пейки. На Макс му стана някакъв навик като си вземе някаква клечка (или дори и да не вземе нищо) да отива под пейката и да си я пази все едно е негова къща. Под пази имам предвид, че не дава да го докосват. И така си седи там и не дава да го извадя...
Същото е и в нас, завира се под леглото и там лежи. Ама доскоро не ми правеше тоя проблем навън...
Давайте някакви предложения или мнения как да го отвикна да го прави това.
Мерси.

"Хъскито е най-умното куче. Изпълнява команда, само когато намери смисъл в нея."
Публикувано: 15 August 2008 - 12:07 PM
Цитат
Значи, става въпрос за това, че там където го пускам да си играе с останалите кученца има 2 пейки. На Макс му стана някакъв навик като си вземе някаква клечка (или дори и да не вземе нищо) да отива под пейката и да си я пази все едно е негова къща. Под пази имам предвид, че не дава да го докосват. И така си седи там и не дава да го извадя...
Същото е и в нас, завира се под леглото и там лежи. Ама доскоро не ми правеше тоя проблем навън...
Мерси.
По-опитни от мен ще се изкажат, но и аз да се отбележа, че отдавна не съм писал във форума ;)
Според мен това не е такъв проблем, кучетата като цяло обичат неща дето са като колиби.
Какво имаш предвид обаче под това, че не можеш да го извадиш ?
Ако иска да седи там - може, примерно моето куче сега като е топло иска на балкона вечер да спи и не му е кеф да се прибира. Но ако ти се репчи и т.н. - това е лошо и трябва да го санкционираш.
Иначе щом искаш да излиза отиваш при него и го вадиш, викаш го, побутваш го, дърпаш го - и така.
Публикувано: 17 August 2008 - 01:45 PM
Публикувано: 18 August 2008 - 03:29 PM
Цитат
Цитат
Мерси.
По-опитни от мен ще се изкажат, но и аз да се отбележа, че отдавна не съм писал във форума ;)
Според мен това не е такъв проблем, кучетата като цяло обичат неща дето са като колиби.
Какво имаш предвид обаче под това, че не можеш да го извадиш ?
Ако иска да седи там - може, примерно моето куче сега като е топло иска на балкона вечер да спи и не му е кеф да се прибира. Но ако ти се репчи и т.н. - това е лошо и трябва да го санкционираш.
Иначе щом искаш да излиза отиваш при него и го вадиш, викаш го, побутваш го, дърпаш го - и така.
Под това, че не мога да го извадя имам предвид, че започва да ръмжи, да хапе и какво ли още не. Просто като влезе под леглото/пейката все едно става друго куче. А иначе нямам никакви проблеми с него...

"Хъскито е най-умното куче. Изпълнява команда, само когато намери смисъл в нея."
Публикувано: 21 August 2008 - 10:50 AM
Публикувано: 21 August 2008 - 06:56 PM
Напоследък диването ми, на всяко дръвче, храстче и пресечка пуска по малко. Един вид като мъжко куче :o :huh: И най странното е че заравя след себе си :rolleyes: А аз съм чувала че само мъжките го правят! :huh: Не знам какво и става. За пишкането ме е страх да не е някоя болест на пикучния мехур ( да чукна на дърво :huh: ) Възможно ли е?
Очаквам и да се разгони :-

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 21 August 2008 - 08:11 PM
много Ви моля дайте съвет да я водя на др. ветеринар или този е прав и ми е обяснил всичко както трябва, въпреки че той и кониоктивита едва го видя добре че му казах, че очите й са зачервени! :'(
Публикувано: 21 August 2008 - 08:56 PM
Цитат
много Ви моля дайте съвет да я водя на др. ветеринар или този е прав и ми е обяснил всичко както трябва, въпреки че той и кониоктивита едва го видя добре че му казах, че очите й са зачервени! :'(
От кога започна разстройството - смяна на храна, нещо в режима, след като започна антибиотика ?
Обикновено има нещо дето отприщва. Една седмица си е много време с разстройство и е хубаво да го оправяш по-бързо.
Значи само въглен може и да не ти помогне. Другите неща дето се дават са оризова вода (вариш ориз в много вода и даваш после от водата дето остава с малко ориз му слагаш върху яденето), сменяш водата на кучето с извара от джоджен (защото иначе не го пие ;)). Значи добре е да намалиш храната докато не се оправи разстройството, особено и ориз ако даваш, за да не му товариш корема излишно.
От къде си ти ?
Нищо не пречи като се изака кучето да вземеш проба /в едно бурканче/ и да я занесеш на ветеринар да я изследват за паразити - дори да е обезпаразитено редовно се случва да пробият, глистите са много гадни в това отношение :)
Само че нали да е с колкото се може по-прясно изпражнение - не 2 дни да седи в буркана, но мисля, че ти е ясно това ;)
И разстройството колко е силно, колко често ака ?
Като вода от пароструйка ли излиза (много лошо) или е като каша...
Публикувано: 22 August 2008 - 09:56 AM
Цитат
Цитат
От кога започна разстройството - смяна на храна, нещо в режима, след като започна антибиотика ?
Обикновено има нещо дето отприщва. Една седмица си е много време с разстройство и е хубаво да го оправяш по-бързо.
Значи само въглен може и да не ти помогне. Другите неща дето се дават са оризова вода (вариш ориз в много вода и даваш после от водата дето остава с малко ориз му слагаш върху яденето), сменяш водата на кучето с извара от джоджен (защото иначе не го пие ;)). Значи добре е да намалиш храната докато не се оправи разстройството, особено и ориз ако даваш, за да не му товариш корема излишно.
От къде си ти ?
Нищо не пречи като се изака кучето да вземеш проба /в едно бурканче/ и да я занесеш на ветеринар да я изследват за паразити - дори да е обезпаразитено редовно се случва да пробият, глистите са много гадни в това отношение :)
Само че нали да е с колкото се може по-прясно изпражнение - не 2 дни да седи в буркана, но мисля, че ти е ясно това ;)
И разстройството колко е силно, колко често ака ?
Като вода от пароструйка ли излиза (много лошо) или е като каша...
Мисля, че единственото, което е редно да се даде като съвет в такъв случай е - отиди отново при лекаря си или отиди при друг, на който може да се има доверие. Съветите по нета от неспециалисти не са добро решение за проблемите. На кучето е редно да се направи преглед. Иначе собствениците на кучета тук биха могли да споделят опит, но в никакъв случай да поставят диагноза и съответно лечение.
Така че, ако гладната диета, оризовата вода и активния въглен до момента не са дали резултат беж на лекар!
При разстройство от жегите, много добър ефект има пектина.

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 August 2008 - 10:29 AM
Цитат
Така че, ако гладната диета, оризовата вода и активния въглен до момента не са дали резултат беж на лекар!
При разстройство от жегите, много добър ефект има пектина.
Не мисля, че съм поставял диагноза или съм давал лечение...казах няколко безобидни съвета, като гладна диета в тях не е имало, просто посъветвах да се намали храната ако се дава ориз и т.н.
А иначе е ясно, че е хубаво да се отиде на доктор, както казах с проба от ако - за да не ходи с празна ръка човек нали ;)
Може и температурата на кучето човек да премери, ей такива неща, които може и сам в къщи да направи за да има някаква представа какво става.
Публикувано: 22 August 2008 - 10:58 AM
Иначе принципно в подобни случаи храната не се намалява, а се прави гладна диета поне един ден. (с прием на течности и евентуално препечен хляб, защото при разстройства храносмилателния тракт е раздразнен) За храненето в такива моменти има специална храна от лечебните храни на роял канин (Интестинал)
За това може да се говори много, но е редно лекар да го прецени. Ние тук виртуално може да изпишем вежди, но може и да извадим очи, за това е по-добре да не се поемат рискове, когато става дума за здравето.

JulyVell Siberians