Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1681 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2008 - 09:25 AM

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ!!!!
ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО СЪМ ОБЪРКАЛА ТЕМАТА , НО ИМАМ ХЪСКИ НА 4 МЕСЕЦА И МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ Е НОРМАЛНО ДА Е 46 СМ И 13 КГ? ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!

П.П. А ТАЗИ ТЕНИСКА Е ПРОСТО ФАНТАСТИЧНА, БРАВО ГОЛЯМА ДАРБА! smiley

съжалявам , че се повтарям, но писах в темата "говорилня" и никой не ми отговори, затова реших да питам и тук , мисля че тази тема  е по - доброто решиние за въпроса ми
User's Signature

Качена снимка

#1682 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 09:27 AM

нормално е.
моето хъски също е на 4 месеца и е точно толкова.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1683 Потребителят е офлайн   Golden Max Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 11:17 AM

От около една седмица моя Макс ми прави проблем и все се каня да ви пиша, ама все не намирам време.

Значи, става въпрос за това, че там където го пускам да си играе с останалите кученца има 2 пейки. На Макс му стана някакъв навик като си вземе някаква клечка (или дори и да не вземе нищо) да отива под пейката и да си я пази все едно е негова къща. Под пази имам предвид, че не дава да го докосват. И така си седи там и не дава да го извадя...

Същото е и в нас, завира се под леглото и там лежи. Ама доскоро не ми правеше тоя проблем навън...

Давайте някакви предложения или мнения как да го отвикна да го прави това.

Мерси.
User's Signature

"Хъскито е най-умното куче. Изпълнява команда, само когато намери смисъл в нея."

#1684 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 12:07 PM

Цитат

От около една седмица моя Макс ми прави проблем и все се каня да ви пиша, ама все не намирам време.

Значи, става въпрос за това, че там където го пускам да си играе с останалите кученца има 2 пейки. На Макс му стана някакъв навик като си вземе някаква клечка (или дори и да не вземе нищо) да отива под пейката и да си я пази все едно е негова къща. Под пази имам предвид, че не дава да го докосват. И така си седи там и не дава да го извадя...

Същото е и в нас, завира се под леглото и там лежи. Ама доскоро не ми правеше тоя проблем навън...

Мерси.

По-опитни от мен ще се изкажат, но и аз да се отбележа, че отдавна не съм писал във форума ;)
Според мен това не е такъв проблем, кучетата като цяло обичат неща дето са като колиби.

Какво имаш предвид обаче под това, че не можеш да го извадиш ?
Ако иска да седи там - може, примерно моето куче сега като е топло иска на балкона вечер да спи и не му е кеф да се прибира. Но ако ти се репчи и т.н. - това е лошо и трябва да го санкционираш.
Иначе щом искаш да излиза отиваш при него и го вадиш, викаш го, побутваш го, дърпаш го - и така.

#1685 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2008 - 07:37 PM

мерси много за отговора
:blink:
User's Signature

Качена снимка

#1686 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2008 - 01:45 PM

monenci,като влезеш в зоомагазина си харесваш кученце,задаваш куп въпроси-получаваш куп отговори,но за родословието-нищо конкретно :-за Рекс ми казаха,че е в много добро състояние,че се храни без проблеми с "Роял Канин".Купихме му 1кг.,но като се прибрахме три дни се мъчихме да го накараме да яде,но безуспешно.Накрая отидохме в магазина,купихме му някаква си храна и той започна да се храни.На всичкото отгоре го прибрахме с разтройство :angry:.Водихме го по лекари,хвърлихме куп пари за 1 година успяхме да го оправим.Общо взето от магазина не получаваш дори касова бележка само паспорт с първата ваксина,към същата верига(те имат и кабинети)го водихме за следващите ваксини,казвахме им за разстройството,а те ни обясняваха,че е нормално защото е малък.Просто тогава не знаех,че има по-сигурен начин да си вземеш куче.Но нищо-станалото-станало.

#1687 Потребителят е офлайн   Golden Max Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 03:29 PM

Цитат

Цитат

Мерси.

По-опитни от мен ще се изкажат, но и аз да се отбележа, че отдавна не съм писал във форума ;)
Според мен това не е такъв проблем, кучетата като цяло обичат неща дето са като колиби.

Какво имаш предвид обаче под това, че не можеш да го извадиш ?
Ако иска да седи там - може, примерно моето куче сега като е топло иска на балкона вечер да спи и не му е кеф да се прибира. Но ако ти се репчи и т.н. - това е лошо и трябва да го санкционираш.
Иначе щом искаш да излиза отиваш при него и го вадиш, викаш го, побутваш го, дърпаш го - и така.

Под това, че не мога да го извадя имам предвид, че започва да ръмжи, да хапе и какво ли още не. Просто като влезе под леглото/пейката все едно става друго куче. А иначе нямам никакви проблеми с него...
User's Signature

"Хъскито е най-умното куче. Изпълнява команда, само когато намери смисъл в нея."

#1688 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 03:38 PM

Пробвай да го примамиш с някакво лакомство, което той обича.Евентуално  така да знае ,че като излезе ще получи похвала,а не мъмрене.
User's Signature

Качена снимка

#1689 Потребителят е офлайн   MeG17y` Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2008 - 10:50 AM

От около месец някъде Голди започна да си вдига кракът докато пишка и не знам навик ли му стана да препикава,че чак в нас започна да го прави :o Един ден го гледам си вдигнал кракът до стената и я препикава :rolleyes: Викам си сигурно няма да го направи пак,ама НЕ! Продължава да си го прави и не само на стената,  ами препикава и леглото ми доло :o Явно толкова му харесва да си вдига кракът, че няма търпение да излезе вънка и за това го прави в нас.Когато беше по-малък не пишкаше в нас, а сега започна  :- Даже пред мен го прави и като види че отивам към него се шмугва под леглото и застава в средата за да не мога да го стигна.Някой имал ли е такъв проблем? 
User's Signature

Качена снимка

#1690 Потребителят е офлайн   stelco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 August 2008 - 04:20 PM

Ами ще ти отговря кратко щото дълго писане ще стане пък днеска ме мерзи нещо.Кученцето ти най верояно се опитва да ти каже че то номер 1 тоест то е водачът в къщи,и нашият любимец на тази възраст започна опити за лидерство и стана.... :'(

#1691 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2008 - 06:56 PM

И аз искам да попитам нещо свързано с нуждите.
Напоследък диването ми, на всяко дръвче, храстче и пресечка пуска по малко. Един вид като мъжко куче :o :huh: И най странното е че заравя след себе си  :rolleyes: А аз съм чувала че само мъжките го правят! :huh: Не знам какво и става. За пишкането ме е страх да не е някоя болест на пикучния мехур ( да чукна на дърво  :huh: ) Възможно ли е?
Очаквам и да се разгони :-
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1692 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 August 2008 - 08:00 PM

Аз по това познавам, че и предстои скорошно разгонване -почне ли да маркира на всеки 2 метра, че и да рови след това -до седмица, две максимум, да я чакам да пусне и кръв.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#1693 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2008 - 08:11 PM

Здравейте отново, искам пак малко помощ / ам май само за това пиша тук, но се надявам да ме извините/ ;)!  малката ми душица има едни проблем, има разстройство от 1 седмица виках ветеринар, изписа й антибиотик но заради кониоктивит/които бил в начален стадии едва се разбирало/, а за разстройството каза да й давам активен въглен по 3 пъти на ден, с храната и щяла да се оправи било от жегите.

много Ви моля дайте съвет да я водя на др. ветеринар или този е прав и ми е обяснил всичко както трябва, въпреки че той и кониоктивита едва го видя добре че му казах, че очите й са зачервени! :'(
User's Signature

Качена снимка

#1694 Потребителят е офлайн   cus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2008 - 08:31 PM

Не съм сигурна,но понякога разстройството е в следдствие на вътрешни паразити,давала ли си на куч таблетки за ватрешно обезпаразитяване,а мойе да е и от храна знам ли,тука хората ще те посъветват някак,успех и дано ви мине по-бързо :(

#1695 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2008 - 08:56 PM

Цитат

Здравейте отново, искам пак малко помощ / ам май само за това пиша тук, но се надявам да ме извините/ ;)!  малката ми душица има едни проблем, има разстройство от 1 седмица виках ветеринар, изписа й антибиотик но заради кониоктивит/които бил в начален стадии едва се разбирало/, а за разстройството каза да й давам активен въглен по 3 пъти на ден, с храната и щяла да се оправи било от жегите.

много Ви моля дайте съвет да я водя на др. ветеринар или този е прав и ми е обяснил всичко както трябва, въпреки че той и кониоктивита едва го видя добре че му казах, че очите й са зачервени! :'(

От кога започна разстройството - смяна на храна, нещо в режима, след като започна антибиотика ?
Обикновено има нещо дето отприщва. Една седмица си е много време с разстройство и е хубаво да го оправяш по-бързо.
Значи само въглен може и да не ти помогне. Другите неща дето се дават са оризова вода (вариш ориз в много вода и даваш после от водата дето остава с малко ориз му слагаш върху яденето), сменяш водата на кучето с извара от джоджен (защото иначе не го пие ;)). Значи добре е да намалиш храната докато не се оправи разстройството, особено и ориз ако даваш, за да не му товариш корема излишно.

От къде си ти ?
Нищо не пречи като се изака кучето да вземеш проба /в едно бурканче/ и да я занесеш на ветеринар да я изследват за паразити - дори да е обезпаразитено редовно се случва да пробият, глистите са много гадни в това отношение :)
Само че нали да е с колкото се може по-прясно изпражнение - не 2 дни да седи в буркана, но мисля, че ти е ясно това ;)

И разстройството колко е силно, колко често ака ?
Като вода от пароструйка ли излиза (много лошо) или е като каша...

#1696 Потребителят е офлайн   cus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 09:07 AM

Здр,може ли да питам нещо,макар и малко глупав,на колко месеца кучо ще си има веше оформени тестиси,защото колкото и смешно да звучи май са ни много малки,а незнам дали е от възрастта или..... :-

#1697 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 09:56 AM

Цитат

Цитат

От кога започна разстройството - смяна на храна, нещо в режима, след като започна антибиотика ?
Обикновено има нещо дето отприщва. Една седмица си е много време с разстройство и е хубаво да го оправяш по-бързо.
Значи само въглен може и да не ти помогне. Другите неща дето се дават са оризова вода (вариш ориз в много вода и даваш после от водата дето остава с малко ориз му слагаш върху яденето), сменяш водата на кучето с извара от джоджен (защото иначе не го пие ;)). Значи добре е да намалиш храната докато не се оправи разстройството, особено и ориз ако даваш, за да не му товариш корема излишно.

От къде си ти ?
Нищо не пречи като се изака кучето да вземеш проба /в едно бурканче/ и да я занесеш на ветеринар да я изследват за паразити - дори да е обезпаразитено редовно се случва да пробият, глистите са много гадни в това отношение :)
Само че нали да е с колкото се може по-прясно изпражнение - не 2 дни да седи в буркана, но мисля, че ти е ясно това ;)

И разстройството колко е силно, колко често ака ?
Като вода от пароструйка ли излиза (много лошо) или е като каша...

Мисля, че единственото, което е редно да се даде като съвет в такъв случай е - отиди отново при лекаря си или отиди при друг, на който може да се има доверие. Съветите по нета от неспециалисти не са добро решение за проблемите. На кучето е редно да се направи преглед. Иначе собствениците на кучета тук биха могли да споделят опит, но в никакъв случай да поставят диагноза и съответно лечение.
Така че, ако гладната диета, оризовата вода и активния въглен до момента не са дали резултат беж на лекар!
При разстройство от жегите, много добър ефект има пектина.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1698 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 10:07 AM

Моя като малък имаше няколко пъти разтройство и ветеринаря каза да капваме по 1-2 капки йод във водата  му, така за няколко дни се оправи
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#1699 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 10:29 AM

Цитат

Мисля, че единственото, което е редно да се даде като съвет в такъв случай е - отиди отново при лекаря си или отиди при друг, на който може да се има доверие. Съветите по нета от неспециалисти не са добро решение за проблемите. На кучето е редно да се направи преглед. Иначе собствениците на кучета тук биха могли да споделят опит, но в никакъв случай да поставят диагноза и съответно лечение.
Така че, ако гладната диета, оризовата вода и активния въглен до момента не са дали резултат беж на лекар!
При разстройство от жегите, много добър ефект има пектина.

Не мисля, че съм поставял диагноза или съм давал лечение...казах няколко безобидни съвета, като гладна диета в тях не е имало, просто посъветвах да се намали храната ако се дава ориз и т.н.
А иначе е ясно, че е хубаво да се отиде на доктор, както казах с проба от ако - за да не ходи с празна ръка човек нали ;)
Може и температурата на кучето човек да премери, ей такива неща, които може и сам в къщи да направи за да има някаква представа какво става.

#1700 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 10:58 AM

Говорех принципно. Аз също не съм казала, че си поставял диагнози и т.н. Съжалявам ако е прозвучало по друг начин и си се засегнал.
Иначе принципно в подобни случаи храната не се намалява, а се прави гладна диета поне един ден. (с прием на течности и евентуално препечен хляб, защото при разстройства храносмилателния тракт е раздразнен) За храненето в такива моменти има специална храна от лечебните храни на роял канин (Интестинал)
За това може да се говори много, но е редно  лекар да го прецени. Ние тук виртуално може да изпишем вежди, но може и да извадим очи, за това е по-добре да не се поемат рискове, когато става дума за здравето.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема