Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3481 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 July 2009 - 10:50 PM

Абе да ви питам вще кучовци сега много ли се скубят на гърдите Чара така се скубе че чак се плача точно пот вртлето бялото пада се едно не е било захванато за кожата и да не да оплешивеем :ab_041:

#3482 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2009 - 11:09 PM

Няма да оплешивее, реши я редовно, ще спомогнеш за смяната на козината :smile:
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3483 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2009 - 11:17 PM

Имам чувството че ще съборя една бала с косми :dry:

#3484 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 10:22 AM

Колко кг горе-долу трябва да тежи хъски на 54 дена?
Идън отказа окончателно гранулите и сега мисля да почна да му варя пилешко месо и вътре да прибавям и от гранулите. Знам, че лятото е нормално да се мръщи и да не му се яде много, но все пак е мъник и трябва да се храни добре, за да порастне. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#3485 Потребителят е офлайн   valerivk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 05:27 PM

Показване на мнениетоxael, в Apr 6 2009, 06:04 AM, написа:

Това е табличката от по-напред на Виктория, беше правена с приблизителните размери на Парис и Джек, а те и двамата вървяха хилчовци като малки:

Таблица с приблизителните размери на сибирското хъски по време на растежа му. Всички кучета растат и се развиват различно. Мъжките по правило са по-едри
възраст тегло височина
(месеци) (кг) (см)
2м / 4-6 / 32-34
3м / 7-9 / 37-39
4м / 11-12 / 41-44
5м / 15-16 / 46-49
6м / 16-19 / 49-52
Израстнало мъжко куче - от 53.5 до 60 см и от 20.5 до 28 кг
Израстнало женско куче - от 50.5 до 56 см и от 15.5 до 23 кг

#3486 Потребителят е офлайн   Elichka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 10:44 AM

Здравейте! Моя сладур е на 38 дена и искам да ви попитам откога е най-добре да го разхождам навън.Предполагам в началото трябва да се навъртаме само около блока?Благоадаря предварително. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#3487 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 08 July 2009 - 10:50 AM

Две седмици след третата ваксина. Или поне изчакай да мине втората.
Когато Райа беше малка доктора каза, че мога да я изкарвам за по 10-на минути навън. Не било проблем. Е, изкарвах я. Когато беше вече на 3 месеца разходката траеше вече около 30 минути.
Не съм имала проблеми заради малките разходки като малка, освен, че хората питаха куче ли е или мечка панда :ab_041: (въпрос на късмет!!!)
Но и тогава не знаех, че трябва да се чака третата ваксина.
От тук всички ще ти кажат да чакаш да мине третата ваксина. По- добре е за кученцето.

#3488 Потребителят е офлайн   Elichka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 11:25 AM

Много ти благодаря, Tali! Сега заведох сладура да видим колко тежи и поразпитах жената.Тя също ми каза да мине 3-тата ваксина. И нас сега едни деца ни спряха и питат-'Какво е това коте?' :ab_041: Брат ми каза,че е хъски и те казаха - 'Ама то прилича на коте', на което брат ми отговори,че вече така ги прозвеждат. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3489 Потребителят е офлайн   Vesi&Diablo Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 11:49 AM

Не искам да кажа че разбирам много,но не е ли по-добре малко кученце на 50 дни да се храни с гранули,които му осигуряват всички нужни витамини и спомагат за разтежа,а не само с месо?Незнам при вас как е daydreamingно ние живеем на много по-топло в Кипър и аз си храня кучето с Хилл'с и нямам проблеми.И месо сам му давала,но после дори и да се цупи на гранулите аз не се отказвам и тои се примирява.Успех :smile:

#3490 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 01:18 PM

Хах, и аз бях на това мнение, за разлика от Идън. Купихме му Royal Canin и хапна само първия път и от тогава не и не. 2 дни не беше ял почти нищо от купичката. Бях чела някъде във форума, за поливане с масло на гранулите - направих го .. нищо. Хапна точно 1 път, след което почна да ги рине с лапите и да си играе с тях.
Може да пробваме с Hill's и ако и нея не иска.. ще почна да му готвя.
Тежи около 2кг и 200 г и мисля, че е доста слабичък, ама с тоя инат.. :dry:
User's Signature

Качена снимка

#3491 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 02:12 PM

Всяко кученце е добре да се храни с това, което трябва. За съжаление те не разбират кое трябва и кое не. Също така те нямат вкусовите възприятие, които ние хората имаме. При тях обонянието е на първо място. Това озачава, че като му харесва ще яде и шоколад и лайна с еднаква охота и още каквото още му попадне. За това сме ние, за да преценяваме кое е добро за тях и кое не.

Относно ваксините - всеки лекар знае, че кученцето може да излиза на вън 2 седмици след ВТОРАТА ваксина. Останалото са приказки и основно параноя. Кученце, което не е ваксинирано не трябва да излиза на вън (т.е. да ходи по земята) дори и за 5 минути. Такова кученце, дори трябва да бъде пазено да не лапа и ближе обувките, с които ходите на вън тъй като то още няма имунитет и те са потенциален рисков фактор за него.

Кученце на 38 дена е още малко, за да бъде отделено от майка си. Това трябва да става най-рано седмица след тази възраст, когато вече първата ваксина е сложена, а с нея и микрочипа в повечето лучаи.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3492 Потребителят е офлайн   Elichka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 02:37 PM

Благодаря ти много за информацията, Huskypower! Жалко, че мъника е бил отделен от майка си толкова рано,не знаех за това кога може да се отделят от майката.Явно човека,който ми го продаде е бързал да ги раздаде и просто не го е грижа. :zz_020: Казаха ми е понеделник да го занеса да му бият ваксина.А какъв е този микрочип?
User's Signature

Качена снимка

#3493 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 02:59 PM

Явно човека е бързал да го даде, защото храненето, ваксинирането и чипирането ще го вкара в разход ... :zz_217:
От 1 януари тази година по закон е задължително всяко куче да има микрочип. Това е така да се каже още една "инжекция" за кученцето, с която се вкарва подкожно микрочипа. Той е голям колкото оризово зрънце. Процедурата трае секунда. Някои кученца дори не го усещат, други изквичават, но докато квикнат и чипа е вече сложен. Разчитането на микрочипа става със специално устройство. Микрочипа в същност представлява идентификационен номер, който е написан и в паспорта на кученцето. Когато отидете за първа ваксина, тогава можете да сложите и чипа, а може и малко по-нататък - както ви посъветва лекарят.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#3494 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 04:13 PM

Мерси Huskypower (: Ще направим още 1 опит. Така или иначе искам най-доброто за него. А може ли да ми кажеш някакъв начин, по който да ги направя по-привлекателни за консумация? :zz_227:
User's Signature

Качена снимка

#3495 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интересувам се от много неща!!!

Публикувано: 08 July 2009 - 05:04 PM

Здравейте, от около 5 дни съм посетител на форумите и от 3 дни имам сибирско хъски и понеже съм новобранец в отглеждането на куче искам да споделя няколко проблема с които се сблъсках за тези три дена.
Кученцето постоянно скимти не знам дали е нормално понеже още не е свикнало с обстановката или защото скоро сме го отделили от майка му и братята и сестрите му но се притеснявам не ни оставя да спим по цели нощи и цял ден, събужда ни през около час.
Той е на 37 дни игриф е и иска да хапе всичко което види! Молбата ми е към тези които се занимават с развъждането на породата а въпросите ми са по колко пъти на ден трябва да се храни по колко трябва да му се дава, трябва ли да има храна постоянно или да му направим режим 2-3 пъти дневно по примерно 60грама гранули или нещо от сорта??
Прочетох нещо за задължителен микрочип каква е цената с поставянето нещо оринтировачно???
Ето и снимка на сладура който реших да кръстя Макс!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти, важното е като се обърнеш да замълчат!!!

#3496 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 06:08 PM

По тези въпроси е писано много до сега. Общо взето отговорите трябва да ти ги е дал човекът, от който си взел кученцето, но като гледам, че е само на 37 дена, явно не си попаднал на подходящ човек ... :dry:
Кученцето поне до 45 ден трябва да е с майка си. Сега е нормално да скимти ден два и ще свикне. кученцата на тази възраст не обичат да остават сами. Което не значи, че не трябва да го оставяш. трябва да свиква от малко.
Храненето трябва да е поне 5 пъти на ден. Човекът, от който си го взел би трябвало да ти е казал основните неща поне за храненето и за това, с какво е хранено до момента и с какво да се храни. Иначе според мен е безотговорно така да се дава кученце.
Трябва да направиш режим на кученцето и да разпределиш така храненията, че да даваш първото ядене рано сутрин и последното късно вечер. Храна не трябва да има постоянно. Щом се нахрани, ако е останало нещо се вдига.
Цената на микрочипа ще ти я каже доктора, при който го заведете да ви го постави, можеш да го попиташ предварително, за да имаш готова сумата.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#3497 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 06:14 PM

Показване на мнениетоdaydreaming, в Jul 8 2009, 02:13 PM, написа:

Мерси Huskypower (: Ще направим още 1 опит. Така или иначе искам най-доброто за него. А може ли да ми кажеш някакъв начин, по който да ги направя по-привлекателни за консумация? :zz_227:

Смесвай гранулите с пилешко варено на ситно нарязано и малко ориз. можеш да добавяш по нещо, варено яйце, малко настърган кашкавал, извара ... импровизирай. Второто важно нещо е, като видиш, че не го яде да не се втурваш да му предлагаш други неща, защото то само това чака. Другият вариант е да разгледаш темата за натуралното хранене и да си направиш няколко рецепти.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#3498 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 06:31 PM

Благодаря ти много Сигурно този от който го взех не е запознат с породата и въобще с отглеждането на кучета, аз като не знам поне питам. Радвам се че го оттървах поне от този който не го е грижа за него сега аз ще се заема с нуждите му.
Благодаря още веднъж и за да ви се отблагодаря ще ви пратя още няколко снимки!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти, важното е като се обърнеш да замълчат!!!

#3499 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 07:52 PM

Моя "добър ветеринар",благодарение на който за малко да не загубя кучето си ми каза ,че микрочипа се слагал чак на 4-5 месец ... но явно и за това ме е излъгал :ed_142:

#3500 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2009 - 04:01 AM

Искам да ви попитам нещо или поне тези които имат хъски от малко!!
Моето е Макс (хъскито на последните 3 снимки) обърнете внимание на бялата шарка на главата и по-точно лентата която продължава от челото до врата нормално ли е да е толкова голяма или с течение на времето и смяната на козината ще изчезне и шарката ще стане както на повечето снимки които има в интернет?
Питам за да мога да знам дали са ме излъгали!!
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни