Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 29 December 2009 - 07:53 PM
Не се притеснявай, ще ги изхвърли и всичко ще свърши. Ние от първия път се изчистихме, и досега от тогава не е изхвърляла глисти. Това са година и девет месеца...
Само послушай Athana и дезинфекцирай хубаво навсякъде, че да ги не "олепи" и някой от семейството...!
Публикувано: 29 December 2009 - 07:54 PM
Току-що изака един червей

Но се притеснявам ...

Принципно занапред във времето, ако видиш в акото нещо като "малки семчици с размер на сусам" (извинявай за подробното описание) или мърдащи бели неща, внимавай, най-вероятно е да са гости (така беше при мен с котетата). Почти всеки, който гледа животни е минал през това :) Прочети из сайтовете по-скоро как ти да се предпазиш в тези случаи.
П.П. - Тали - зависи как ти го дадат хората, от които го взимаш, би трябвало да ги дават обезпаразитени, ама нейсе

Публикувано: 29 December 2009 - 07:59 PM
Иначе би било хубаво всичко да се прави както трябва... Наистина! Но малко го правят...!
Публикувано: 29 December 2009 - 08:03 PM
Иначе би било хубаво всичко да се прави както трябва... Наистина! Но малко го правят...!
Гадничко, но факт... и това ще мине

Публикувано: 29 December 2009 - 09:50 PM
Джек изкара глисти на 4-5 месечна възраст след вътрешни обезпаразитявания всеки месец!
Публикувано: 29 December 2009 - 10:18 PM
Публикувано: 29 December 2009 - 10:50 PM
Има доста теми и във форума, просто не ми се търси сега къде точно беше, но съм чела и питала - никой препарат за паразити (вътрешни - глисти, тении и т.н) няма превантивно действие. Т.е. и на следващия след обезпаразитяване ден може да се "зарази".
Според моята ветеринарка веднъж месечно е ок. Като естествено, ако изкара нещо, правим 3кратно през 10-14 дни. За всеки случай.
Надявам се съм била полезна

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 29 December 2009 - 10:55 PM
Все пак кучето може да погълне яйца или дори глисти... ако хапне малко трева да кажем, ако яде животински изпражнения (този проблем често се среща), ако намери някой кокал или изобщо... може да ги погълне по всевъзможни начини.
Публикувано: 30 December 2009 - 07:34 PM
П.С Ние явно малко или много сме я взели от по - свестен човек ако може така да се каже...Беше обезпаразитена няколко пати и с ваксина.Да 4укна на дърво до сега не е имала и дано и да няма за напред.
Публикувано: 30 December 2009 - 08:34 PM
И Бела беше обезпаразитена, ама изкара глисти, като беше на 2 месеца... е, оттогава не е имала от гадните гости :)
П.С. Хапчетата са далеееееееч по-безвредни от глистите и тениите, така че това като оправдание (каквото много хора изтъкват) изобщо отпада.
П.П.С. Нямам предвид хора от тук конкретно, а по принцип. В парка често се оправдават точно с това - хапчетата били вредни...
Публикувано: 30 December 2009 - 09:20 PM
Знам, че се дава според килограмите.
Хапчето, което ми даде ветеринаря в аптеката е за десеткилограмово куче и ми каза в същия ден да дам половината и след две седмици останалата част.
И не разбрах кое е несериозното в отношението ми към кучето.
Начинаещ съм в отглеждането на такава порода и досега не съм обръщал толкова внимание на куче (не, че съм гледал кой знае колко).
И знам, че за две седмици ще порастне.Ще бъде на цели 3 месеца и 7 дни.
Публикувано: 31 December 2009 - 12:31 PM
Знам, че се дава според килограмите.
Хапчето, което ми даде ветеринаря в аптеката е за десеткилограмово куче и ми каза в същия ден да дам половината и след две седмици останалата част.
И не разбрах кое е несериозното в отношението ми към кучето.
Начинаещ съм в отглеждането на такава порода и досега не съм обръщал толкова внимание на куче (не, че съм гледал кой знае колко).
И знам, че за две седмици ще порастне.Ще бъде на цели 3 месеца и 7 дни.
Да не повярваш и че освен дните, с които ще порасне, ще качи и килограми. Колко килограма е кучето?
Публикувано: 31 December 2009 - 12:43 PM
Но едва ли има десет.
Не мисля, че след две седмици ще ги надхвърли.
В този форум съм не за да се заяждам , а за да науча нещо за домашните любимци.
Нямам намерение на всеки пуснат от мен пост някой да ме критикува.

Ако нямах нужда от съвет, нямаше да го искам.
Публикувано: 31 December 2009 - 07:52 PM
Но едва ли има десет.

Първото обезпаразитяване на кучето може и трябва да се направи на 20 дневна възраст, с препарати подходящи за бебета като Levamisol или Drontal puppy,тъй като бебетата могат да са заразени от майка си/независимо от това че майката е обезпаразитена при заплождането/
след 2 седмици следва повторно обезпаразитяване
Ако бебето изкара глисти и при първото и при второто обезпаразитяване е необходимо то да се повтаря до момента,в който то спре да изхвърля такива/това е лечението/.В противен случай рискуваме то да се разболее/друга тема/
Ако след вторият път не изкара глисти, то продължаваме с профилактичното даване на препарати вече за големи кучета като Drontal plus, Biheldon,Cestal,Prazimec-d/забранен за коли,шелти и бобтейл/и др. Добре е таблетките да се дават на гладно/при невъзможност с малка хапка храна/ и след това кучето да не се храни 2-3 часа. Важно е стопанина да следи изпражненията на кучето си след даване на таблетките, тъй като ако животните изкара паразити е необходимо третирането да се повтори след 14 дни.
Профилактичното даване на таблетки се повтаря на всеки 2-3 месеца d)
Това е мнение на ветеринарен Лекар! Надявам се да съм бил полезен.
Публикувано: 31 December 2009 - 08:59 PM
Но едва ли има десет.

Първото обезпаразитяване на кучето може и трябва да се направи на 20 дневна възраст, с препарати подходящи за бебета като Levamisol или Drontal puppy,тъй като бебетата могат да са заразени от майка си/независимо от това че майката е обезпаразитена при заплождането/
след 2 седмици следва повторно обезпаразитяване
Ако бебето изкара глисти и при първото и при второто обезпаразитяване е необходимо то да се повтаря до момента,в който то спре да изхвърля такива/това е лечението/.В противен случай рискуваме то да се разболее/друга тема/
Ако след вторият път не изкара глисти, то продължаваме с профилактичното даване на препарати вече за големи кучета като Drontal plus, Biheldon,Cestal,Prazimec-d/забранен за коли,шелти и бобтейл/и др. Добре е таблетките да се дават на гладно/при невъзможност с малка хапка храна/ и след това кучето да не се храни 2-3 часа. Важно е стопанина да следи изпражненията на кучето си след даване на таблетките, тъй като ако животните изкара паразити е необходимо третирането да се повтори след 14 дни.
Профилактичното даване на таблетки се повтаря на всеки 2-3 месеца d)
Това е мнение на ветеринарен Лекар! Надявам се да съм бил полезен.
Благодарности!
И Весело посрещане на новата година!
Яжте и се напийте!Остават само две години до 2012

Публикувано: 03 January 2010 - 12:19 AM

trixie имат също подобен модел на лапички

JulyVell Siberians
Публикувано: 03 January 2010 - 12:45 AM