Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 21 February 2010 - 12:53 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 21 February 2010 - 01:27 PM
1)Има ли от къде да си взема такъв специален хамут за теглене на тежести знаете ли такъв магазин, контакти със него
2)Тъй като стадиона в моя град е леко застаряващ Пътеките за бягана не са от най-добрите. Ще ми са нужни и два чифта обувки/чорапи или там както се казват на български :) От къде да си набавя?
Ще съм благодарен и задължен ако някой сподели информация. Не ми се занимава с поръчки от чужбина и за това търся вариант да си набавя екипировката от тук.

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 21 February 2010 - 01:40 PM
Пробвай ако искаш и със VetStar, кучетата го ядат като "бонбони" без да се мръщят, а и цената е приемлива
Публикувано: 21 February 2010 - 03:34 PM
1)Има ли от къде да си взема такъв специален хамут за теглене на тежести знаете ли такъв магазин, контакти със него
2)Тъй като стадиона в моя град е леко застаряващ Пътеките за бягана не са от най-добрите. Ще ми са нужни и два чифта обувки/чорапи или там както се казват на български :) От къде да си набавя?
Ще съм благодарен и задължен ако някой сподели информация. Не ми се занимава с поръчки от чужбина и за това търся вариант да си набавя екипировката от тук.
По втория въпрос мога да помогна - в някои зоомагазини (ако не във всички) се предлагат обувки/чорапи за кучета. Цените са различни, както моделите и размерите.
За хамут в България... Не знам такъв магазин, който да ги предлага. Можеш да опиташ да си ушиеш сам.
П.С. Доколкото знам, е по-добре да се тегли на трева.
Публикувано: 21 February 2010 - 04:13 PM
По втория въпрос мога да помогна - в някои зоомагазини (ако не във всички) се предлагат обувки/чорапи за кучета. Цените са различни, както моделите и размерите.
За хамут в България... Не знам такъв магазин, който да ги предлага. Можеш да опиташ да си ушиеш сам.
П.С. Доколкото знам, е по-добре да се тегли на трева.
Цък http://dogbg.net/ind...p?sta=261&catid
Цък http://forum.dog.bg/...%D0%BB%D0%BE=25
Публикувано: 21 February 2010 - 05:29 PM
vinek Благородия ти за връзките :-) Тази с хъсешките нагръдници я бях гледал преди време, но не това търся.
Трябва ни нагръдник за Weight pulling Но така както вървят нещата май наистина, ще трябва да се поръчва от вън. Просто не ми се занимава с транспортни фирми, митници и други такива....

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 21 February 2010 - 10:42 PM
Кучето е страхотно и уникално!

Публикувано: 22 February 2010 - 08:41 PM
Може от коричките лед върху снега да се е прожулило, не знам кога ще загрубеят крачетата. А ти намаза ли го с нещо след като се е разранило кученцето?
Публикувано: 23 February 2010 - 12:21 AM
Кое е спешно? Трябва да го храните след 5 минути и сте изправени пред дилемата дали да го щипете,или не ?

Това е като оная велика мисъл,дето срещнах някъде из форума преди време - кучето,за да си научело името,трябвало 3-4 пъти да му го ИЗКРЕЩИШ в ухото

Добре, че не се налага да си знае трите имена и ЕГН-то, че тогава бая викане ще трябва

Публикувано: 24 February 2010 - 08:31 PM
Мисли само да палува и играе, не й пука за нищо друго. И вие ли сте така на тази възраст осем-девет месеца? Едва се въздържам да не й нашаря дебелото дупе с нещо по-яко. Всички ме успокояват, че е преходна фаза, но на мен ми се вижда изтощителна.

Публикувано: 25 February 2010 - 07:55 AM

Публикувано: 25 February 2010 - 08:08 AM
Всъщност, типът нагръдник е въпрос на избор - особено в случая. "Хъсешкият" за теглене във впряг е също толкова добър за дърпане на гума, колкото и този за теглене на тежести. "Разликата" става очевидна и важна за животното едва когато решите да го натоварвате много сериозно с тежести - което, да го кажем в прав текст, не е най-подходящият тип упражнения за хъски. Хъскито, все пак, е куче, създадено за теглене на лек товар на дълги разстояния с висока скорост.
Що се отнася за всякакъв вид оборудване, моето предложение е ето тази фирма: Спортно оборудване за впрягове (и други дрънкулки) Удобството е, че цените са повече от прилични, а фирмата е в рамките на Евросъюза. Поръчките пристигат по пощата, пощенските разходи са минимални, разправии с митници и прочие неудобства липсват. В този сайт могат да се намерят извънредно хубави и здрави обувки (на едното ми куче са ползвани над 2 години и все още не са мръднали), има и всякакви хамути. Включително за теглене на тежести, ако разликата е толкова важна според вас.