Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4981 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 06 June 2010 - 04:05 PM

Модата на хъс-песовете почна да отшумява. За 1 седмица само в нашия район са прибрани тамън 3. Като казвам прибрани имам впредвид това, че неподготвения собственик като се изправи с проблемите, които го има почти в отглеждането на всички кучето, но то се изразява доста добре при хъс-песовете. Те решават да ги пуснат извън града в "дивата природа" за да оцелеят сами.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4982 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 05:10 PM

Показване на мнениетоНара, в 06 June 2010 - 01:04 PM, написа:

Не ме разбирайте погрешно, разбира се, че тук е мястото да зададете въпросите си и никой не се е родил научен, но проблемът с междусъседското развъждане е много наболяла тема. Хъскитата в момента са модерни и всеки развъжда, немислейки за бъдещето на породата,а на общо основание - пари, или 'моето куче е хубаво според мен, искам да има бебета' Само че, процесът по развъждането на едно куче е много по - сложен и е обект на труд на професионалисти, които се опитват да запазят качествата и чистотата на породата.
Искренно вярвам, че вие няма да целите печалба от развъждане, но ако не се лъжа, вашето кученце е с едно синьо и едно зелено око. Знаете ли, че зеленият цвят е недопустим в стандарта на породата? Моля ви, четете стари и нови теми, интересувайте се по въпроса за развъждането. Бих искала също да ви попитам, познавате ли родителите на кучето? Виждали ли сте родословията им? Не мисля, че който и да било легитимен развъдник би допуснал безразборно развъждане на куче, произведено от него.

И не на последно място - Страшно харесвам вашето бебе, надявам се да се грижите добре за него и да се запознаете по - добре с последствията на действията, които обмисляте :)

С най - добри чувства,
Нара.

ПС.Имате лично съобщение.

Кучето ми е с едно синьо и едно може да се каже черно око, което в момента започна да става кафяво. Иначе съм виждала родителите и двете са сиво бели, едното е от развъдник в Украйна мисля, не съм сигурна, а другото от Български. Зам, че имат родословие, макарда не съмс е интересувала. Хората които ги гледат също не продават кученцата, това е първо кучило и макар бащата да е с едно синьо и едно кафяво око, а майката с две сини, само моето се е паднало с различни очи. Защото досега на съм гледала Хъски, влязох именно в този форум за да се науча как да го гледам и възпитавам възможно най-добре.
User's Signature

Качена снимка

#4983 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 05:14 PM

Прощавай, тази снимка ме обърка

Показване на мнениетоralna, в 02 June 2010 - 12:13 AM, написа:

Качена снимка

#4984 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 06:17 PM

Показване на мнениетоНара, в 06 June 2010 - 03:19 PM, написа:

Прощавай, тази снимка ме обърка

Показване на мнениетоralna, в 02 June 2010 - 12:13 AM, написа:

Качена снимка

В началото й беше много по-тъмно окото, сега изсвтля и е почти кафяво. :md_064: Но й козината на главата й почна да кафенее та ще има доста метаморфози май
User's Signature

Качена снимка

#4985 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2010 - 12:45 AM

На Тара преди малко почна да и сълзи очето от какво може да е има ли повод за притеснение :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#4986 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2010 - 08:43 AM

Най-вероятно и е влязло косъмче и и дразни окото.Опитай с чист пръст за зачистиш вътрешния ъгъл-там би отишло при сълзене.И аз така се бях притеснила,постоянно го забърсвах половин ден и накрая всичко утихна.Ако на сутринта ти събере обилно гурели,не може да го отвори добре и сълзи по-гъста течност-отивай да капнат капки-вероятно се е получил конюктивит.Имай-впредвид,че той вече е заразен за други кучета и котки.Но не е задължително това да е направила.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4987 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2010 - 08:52 AM

Помощ!Как да спре да пишка от радост :ud_009:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4988 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2010 - 01:02 PM

Показване на мнениетоnedelina5, в 13 June 2010 - 08:57 AM, написа:

Помощ!Как да спре да пишка от радост :ud_009:

То само ще почне да се контролира, според мен!
User's Signature

Качена снимка

#4989 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2010 - 07:10 PM

И друго-дръжте се сдържано,когато то ви посреща на вратата-тогава палето най-често се изпуска.Сякаш не сте излизали никъде.Радостта ви го превъзбужда и мехурът се освобождава спонтанно.До година някъде ще стихне проблемът.
User's Signature

#4990 Потребителят е офлайн   jacob91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Хъскита
Публикувано: 15 June 2010 - 06:38 PM

Когато женско куче се разгони, цицките и набъбват ли? :dh_188:

#4991 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 11:06 PM

Да,също и вулвата.При мнима бременност,както и при проблем с половата система.
User's Signature

#4992 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2010 - 11:17 PM

До колкото знам при самото разгонване цицките обикновенно не набъбват ... това става обикновенно около 2 месеца по-късно.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4993 Потребителят е офлайн   FRM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 02:21 PM

Кучето ми е много спокойно, дори бих казал прекалено спокойно. Днес обаче стана нещо странно. Той винаги е около хора, било то вкъщи или като излизаме на разходка, пускам го в 90% от случаите без повод - играе си, няма никакви проблеми. Днес обаче вкъщи имаше малко повече хора от обикновено, куч беше в спалнята, пуснах го в хола да го видят другите и тук идва странният момент. Влезе първосигнално през вратата, както го прави винаги - тичайки с провиснал език и след като видя хората просто замръзна, направи 2 крачки назад и се върна при мен в спалнята. Реших да го оставя там, но когато ме видя, че тръгвам към всекидневната както винаги като една добра сянка тръгна с мен. Влязохме заедно той застана до крака ми и започна да ръмжи и да лае хората, такова нещо досега не се беше случвало. А още по странното беше, че той много рядко лае, дори лаенето му е по-скоро някакво пискане (все пак е на 7 месеца). Но сега лаят беше плътен, наситен... не го бях чувал да лае така до днес. Знам, че ще ми кажете, че е от стреса от новите хора и т.н. С описанието в началото исках точно това да обясня - той винаги е сред хора, било вкъщи ли навън. Защо сега се получи така?

#4994 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 17 June 2010 - 09:07 PM

Задай си въпроса дали пък то, кучето влизайки рязко и внезапно, като у тях си не е стреснало или уплашило за миг някой от гостите ти.

П.П.
Когато човек се страхува, адреналинът в кръвта му се повишава, това отключва секрецията на външните секреторни органи и всичко това е сходно със състоянието на агресия. Кучетата с превъзходното си обоняние усещат това и не рядко нападат.

#4995 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 09:45 PM

Как да науча кучето да не се дърпа като невидяло към другите кучета?
В краткия период, когато беше със строг нашийник, го научих да не се дърпа след котки(което беше едно много важно нещо за мен) и да върви до мен.
Ако започне да се дърпа, задавам команда "Не", и се отказва, но ако има куче около нас, забравя всичко.

А сега е болен от ларингит, и когато се дърпа, започва много да кашля, въпреки, че е с нагръдник.

#4996 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 June 2010 - 11:18 PM

Изградете условен рефлекс за седене докато кучето само не дойде при вас. Работи!

#4997 Потребителят е офлайн   Luffy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2010 - 03:58 PM

Така първо да отбележа че съм нов във форума, таа имам леко притеснение данеби нещо да има на ушичките на хъскито ми, едното е изправено но дръгото е клюмнало, осхте е на 51 дена всички ми казват че е нормално, по принцип не давам да му пипат ушите, но се чудя според вас това нормално ли е, и още един въпрос да не отварям нова тема, първата му имунизация е направена на 40 дена и ми казаха че втората се прави 2 седмици след първата а 3-тата един месец след 2-рата и трябва ли след преди всяко имунизиране да го обезпаразитявам? благодаря предварително, а снимки на хъскито вижте в профила ми, още незнам как се дава линк :)
User's Signature

Качена снимка

#4998 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2010 - 05:18 PM

Споко за ушите. За ваксини говори с вет., той ще ти обясни най-добре.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4999 Потребителят е офлайн   Luffy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2010 - 05:48 PM

ами там е работата че единия ветеринар ми каза това че трябва 2 седмици между първата и втората а другия ми каза че трябва 3 и общо взето само се ядат двамата ветеринари а аз оставам с въпроси :D ще трябва да потърся трети
User's Signature

Качена снимка

#5000 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 18 June 2010 - 09:37 PM

Всеки вет си има схема на лечение, отиди при някой който е изпитан и препоръчан от приятели или тук във форума можеш да прочетеш къде в твоя град има добри ветеринари (в подфорум Ветеринарен кабинет)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема