Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6501 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 06 November 2011 - 03:21 PM

Имам подобем проблем с лакомията, аз го решавам така изгонвам кучетата от кухнята и давам винаги само определения грамаж ако ще и с най - миловидния си поглед.
Опасното тук е преяждането и превъртането на стомаха,винаги хранете след разходка и след храна осигурявайте минимум 40 мин покой.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6502 Потребителят е офлайн   conundrum Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 08:23 PM

Благодаря за отговора. Прочетох малко за превъртането на стомаха и определено не е това ( слава богу, всичко ми се обърна като започнах да чета по темата). Имаше съвсем малко повръщане и то чак сутринта, спа цяла нощ, стомаха и не е бил подут., освен неразположение не е дала вид да я боли нещо. Не я храня преди разходка, само след - веднъж сутрин, веднъж на обед и веднъж вечерно време, като сутрешните и вечерните ни разходки са не по малко от час , а преди да яде на обед вече втори ден сме в парка за по 2-3 часа. Днес обаче на всяка разходка ака по около 2 пъти и изпражненията и бяха далеч от твърди, да не кажа, че си бяха направо редки:( сега се прибрахме и се нахвърли отново като обезумяла от глад, в момента почива, но я виждам, че пак нещо не си намира място и изсумтя един два пъти и започвам да си мисля, че докато си дойдат стопаните и ще бера голям страх с нея :( не знам те как контролират лакомията и при положение, че не ми дадоха някакви по специални напътствия за храненето. Мислех си следващите два дни да и давам само суха храна ( сутрин и вечер и давам някаква забъркана от тях смес от хляб с някакви рибки, не знам дали има друго в нея), но не знам дали това е добра идея.

#6503 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 06 November 2011 - 08:36 PM

Хехе :-)тя ще и е мъчно за теб да знаеш:af_089: Като за начало хранене само веднъж на ден максимум 250гр. суха храна или този грамаж разделен на две. Рядкото ако най - вероятно е от преяждане както и другите работи. Ако лапа много набързо и по много тя поема повече въздух и после...има газове.
User's Signature

Качена снимка

#6504 Потребителят е офлайн   conundrum Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2011 - 09:41 PM

Много благодаря за съвета, вадя веднага кухненската везна и отделям от сухата храна за утре. Иначе газове си има, но и аз го отдадох на това, че поема повече въздух, в това отношение не се различава много от бебетата :) не знам дали ще и е мъчно, но определено стопаните и не и се връзват на всичко като мен. Тя и затова откакто е вкъщи ме следва по петите неотлъчно, вчера следобед заспах с детето и тя беше намерила начин да отвори вратата и беше дошла и заспала в краката ми на спалнята и то съвсем тихичко, не сме я усетили:) Намирам я за доста своенравна малка госпожица, но е факт, че това е една прекрасна порода и сериозно се замислям дали да не си вземем наше хъски. Надявам се с малко ограничаване и правилно хранене за ден два да отмине това неразположение.

#6505 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 05:05 PM

Уважаема госпожо, тук, а и сред кучкарите по принцип, се шири мнението, че хъски не е за начинаещи.И това мнение не е безпочвено-причините са изброени в темата за породата и тук.Но до досега Ви чета с удоволствие и снощи аха да Ви напиша, че ще е жалко кучето да си го вземат-и двамата ще си липсвате.Далеч съм от мисълта, че при стопаните си то не е гледано правилно.Но...между вас вече се е заформила магията на хармонията, Вие сякаш го усещате това куче, милеете за него, сякаш е Ваше, а не гостенче за малко.Във Ваше лице намирам прекрасен отговорен и подходящ водач точно на представител на тази свободолюбива и самостоятелна порода.А относно възпитанието му...имате дете,чака ви периодът на пубертета, живот и здраве.Каква по-добра практическа подготовка от това-да възпиташ правилно хъски!? :ab_041: :ba_025:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6506 Потребителят е офлайн   conundrum Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 10:49 PM

Благодаря ви за милите думи Ариел :) Не знаете колко сте права или по - скоро колко много думите ви отразяват начина по който се чувствам. Не съм вярвала, че толкова бързо ще се привържа към малката бандитка, а и не очаквах , че тя толкова всеотдайно и безрезервно ще се открие пред мен. Вечерта, когато ни я доведоха седнах да прочета за породата, така че се бях подготвила да не ми е особено лесно, разбирам защо не са за начинаещи. Даже се чудех на приятелите ми, че са склонни да ми я оставят, гледала съм немска овчарка, но наистина много отдавна . Но аз гледам на нея като на малко дете, не знам доколко това е правилен подход, но за мен децата и кучетата в много отношения са толкова еднакви :) и в двата случая ти е нужно страхотно търпение и спокойствие, а отговорността за превръщането им в пълноценни същества е огромна и ако не си готов за нея по - добре да не се захващаш.Трябва да знаеш кога да ги приласкаеш и кога да си строг, кога да позволиш малко повече и кога "не" значи "не". Сърцето ми се свива като знам, че утре си отива :( И колкото и смешно да звучи за тези 4-5 дни с нея наоколо вярвам, че всички вкъщи станахме по - добри, включително и тя. Когато я доведоха се опитваше да се зъби, а на разходката поне 10 минути прекарвах във влачене по улиците, защото на всяка цена искаше да си прегризе повода. Още от втория ден стана душичка, въпреки, че пак си проявяваше ината, и започна да изпълнява каквото и казвам, дори сама започна да се спира и да ме пуска пред нея. Тази вечер си направихме една близо час и половина разходка и се прибрахме изморени и доволни и някак не искам да свършва, но няма как. И макар, че няма да е с нас тя ще си остане обичливото ми момиче :) ,колкото и рядко да се виждаме занапред. И благодаря много на North Face за съвета, след нейното неразположение и моето притеснение преди 2 вечери и минаването изцяло на суха храна по указания ми грамаж мисля, че няма и помен от случилото се. И ако се решим да си вземем малък представител на тази прекрасна порода ( няма нужда да казвам, че съм спечелена до живот ) вече знам къде да попитам и да прочета за да съм по подготвена :)

#6507 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 11:27 PM

:rc_036:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6508 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2011 - 11:36 PM

Няма проблем, беше ми приятно :rc_036:Сравнението с децата и кучетата е 100% вярно за мен. Изключително много се възхищавам на хора,които с каквото и да се захванат ако не е в тяхния тесен периметър на знания, винаги ще се поинтересуват, ще прочетът или попитат.Вашите приятели са щастливци с такава отговорна приятелка.:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#6509 Потребителят е офлайн   Polii Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 10:56 AM

Имам проблем с непознатите хора по време на разходка. Когато съм навън с Калла и някой непознат ме спре и поиска да я погали тя се дърпа, но например, когато види някой човек на улицита и тръгва след него. Иначе, когато пред вратата има някой непознат тя понякога започва да го ръмжи. Искам да попитам какво трябва да направя, за да го няма това нейно притеснение от непознати хора.

#6510 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 04:26 PM

Аз предпочитам кучето ми да не позволява на непознати да го галят.
Аляска не обича хората да я галят, а Еди пък постоянно е върху главата на някой човечец :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6511 Потребителят е офлайн   AngmarKing Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 08:04 PM

Добър Вечер! Понеже ме нападат тука за родословие, някой може ли да ми каже какво е предимството да взема хъски с родословие , пред това да взема породисто, но няма изведено родословие....

#6512 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 09:21 PM

Къде ви нападат ? Ако няма документ за произход ( родословие ) как ви доказват,че това е хъски,може да прилича но само до там си остава. Въпрос на преоритети.
User's Signature

Качена снимка

#6513 Потребителят е офлайн   Gloria Lyubenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 10:42 PM

:re_037: Здравейтее.Ние от два три дена имаме проблем с прибирането от разходка.Като наближим блока и Макс започва да се дърпа и не иска да влезе и винаги трябва да търся някой да ми помогне да го изнесем чак до 5 етаж . На какво може да се дължи това ? А ако някой е имал такъв проблем нека каже :smile:
User's Signature

Качена снимка Весела Коледа
Качена снимка

#6514 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 07:56 PM

Неро има някакви рани в дясното ухо и му е зачервено, всъщност не са рани, а като корички от рани! И цялото е зачервено, като го пипам не мисля, че го боли, но определено го сърби? От какво може да е?
User's Signature

Качена снимка

#6515 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 08:52 PM

Възможно е да е някаква екзема, ушна краста или вид алергия. Заведи го на вет. но да е добър кожен специалист и да му вземат проба ( коричките ) за изследване.
User's Signature

Качена снимка

#6516 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 10:11 PM

На Еди му се получава това горе долу често само на дясното ухо, и най-вече след като ходим до морето, обаче неговото освен, че е зачервено и има корички, се получава и лоша миризма. Лекуваме го за 3-4 дни с капки и мехлем.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6517 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 11:13 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 29 November 2011 - 08:52 PM, написа:

Възможно е да е някаква екзема, ушна краста или вид алергия. Заведи го на вет. но да е добър кожен специалист и да му вземат проба ( коричките ) за изследване.

Честно казано не ми се вярва да е краста или екзема, но утре ще се обадя на вета! Не го чеши, не го дразни, само аз като го пипнах го разсърбя, но закратко . . . ще видим! Няма лоша миризма, тоест нормална си е . . . Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#6518 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 06:15 PM

Днес заведох Неро на лекар за ухото, казаха, че вътре ухото е чисто и здраво, тоест проблема е само горе в частта, която се вижда! Каза ми с какво да го мажа и ако до седмица няма подобрение да отида да взема едни лечебни капки! Не беше обезпокоен, каза, че в никакъв случай не е екзема или краста . . . и да го наблюдавам . . .
User's Signature

Качена снимка

#6519 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 06:28 PM

Да не му е изял някой ухото?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6520 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2011 - 04:31 AM

Показване на мнениетоxael, в 30 November 2011 - 06:28 PM, написа:

Да не му е изял някой ухото?

Кой например!? Не ми е минавало през ума, но не е изключено, намирала съм какви ли не буболечки в леглото му навън . . .
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема