Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1381 Потребителят е офлайн   айша_86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2011 - 10:27 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 13 January 2011 - 09:07 PM, написа:

Аз уча и PR и това което мога да ви кажа е , че по-голямата част от потребителите питат своите приятели за мнение (или иначе казано ЛИДЕРИТЕ - те са именно такива, защото имат някакво високо социално ниво и мнение спрямо останалите и често , те са 1-вите в компанията (обществото)които пробват нов продукт) .Ако някои от този форум е виден КУЧКАР и каже е това бате е Дъ бест ,.50% от хората във форума ще пробват храната , а останалата половина която обича да пазарува обосновено (демек да проверява чете и съпоставя цена/количество/качество) пак ще вземат под внимание и мнението на лидера ...
Това е наи-добрия вид реклама (world of mouth) от уста на уста .

Не ме разбираите грешно но всяка 1 марка държи на своята реклама и никога качеството не отговаря на рекламата , в рекламата идеята е да се преовеличи или да се наблегне на позитивите ...ето педигри държат да подчертаят, че тяхната храна има страхотен аромат и това е така ...за качество не говориме
Та повечето хора обичат да се допитват до чуждото мнение и опит , въпреки че в случея всяка храна деиства различно на всяко куче.

чета темата и споменахте педигри ,онзи ден бяхме на село и нямаше месо реших да и взема педигри джуниор
след играта изяде около 300гр-и аз се зарадвах че можеби ще започне да яде гранули Но след 1 час :zz_020:
и на сутринта не помирисва гранулите после като се прибрахме хапна си месо и се успокои!

#1382 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 13 January 2011 - 10:53 PM

Показване на мнениетоMeto, в 12 January 2011 - 11:48 PM, написа:

Този вълк законно ли го държиш/държите в тази клетка?

на законен лов бе хванат в капан на ловно стопанство в Сърбия близо до нашата граница
и законно бе пуснат далеч от тяхното ловно стопанство :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1383 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 13 January 2011 - 10:54 PM

Показване на мнениетоайша_86, в 13 January 2011 - 09:32 PM, написа:

Аз уча и PR и това което мога да ви кажа е , че по-голямата част от потребителите питат своите приятели за мнение (или иначе казано ЛИДЕРИТЕ - те са именно такива, защото имат някакво високо социално ниво и мнение спрямо останалите и често , те са 1-вите в компанията (обществото)които пробват нов продукт) .Ако някои от този форум е виден КУЧКАР и каже е това бате е Дъ бест ,.50% от хората във форума ще пробват храната , а останалата половина която обича да пазарува обосновено (демек да проверява чете и съпоставя цена/количество/качество) пак ще вземат под внимание и мнението на лидера ...

Не ме разбираите грешно но всяка 1 марка държи на своята реклама и никога качеството не отговаря на рекламата , в рекламата идеята е да се преовеличи или да се наблегне на позитивите ...ето педигри държат да подчертаят, че тяхната храна има страхотен аромат и това е така ...за качество не говориме
Та повечето хора обичат да се допитват до чуждото мнение и опит , въпреки че в случея всяка храна деиства различно на всяко куче.

чета темата и споменахте педигри ,онзи ден бяхме на село и нямаше месо реших да и взема педигри джуниор
след играта изяде около 300гр-и аз се зарадвах че можеби ще започне да яде гранули Но след 1 час :zz_020:
и на сутринта не помирисва гранулите после като се прибрахме хапна си месо и се успокои!

ти намери с какво да експериментираш :md_064:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1384 Потребителят е офлайн   айша_86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 11:08 PM

Показване на мнениетоDanidi, в 13 January 2011 - 09:59 PM, написа:

Показване на мнениетоайша_86, в 13 January 2011 - 09:32 PM, написа:

ти намери с какво да експериментираш :md_064:

Вече никакви експерименти само месце че иначе :zz_020: :zz_020: :zz_020:

#1385 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2011 - 11:17 PM

Дано не си мислиш, че само ти си учила PR, а всички останали тук за пръв път чуват за "това животно".!?! В този смисъл ти като каква го "играеш" тук? Противник на корпорациите, на производството на кучешки храни или какво точно, защото не разбрах защо така нахъсено оплю една марка, па макар и ти, конкретно, да не си доволна. Ако човек просто е недоволен не се изказва така .... ммм ... да го наречем емоционално по даден въпрос.

айша_86, имам приятелка, която от 30 години гледа само дакели. Сегашният й е точно като твоето куче - абсолютно капризен по отношение на храната. Играеше си да му купува различна храна на всеки 2 дни и пак нямаше особен резултат. Последно ми се похвали, че вече е намерила решението. Купува му определена марка кайма и му я смесва с хляб. Казва, че всичко е наред. Не коментирам дали е добре или зле. Щом това дава резултат , значи е добре.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1386 Потребителят е офлайн   айша_86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 11:30 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 January 2011 - 10:22 PM, написа:

Дано не си мислиш, че само ти си учила PR, а всички останали тук за пръв път чуват за "това животно".!?! В този смисъл ти като каква го "играеш" тук? Противник на корпорациите, на производството на кучешки храни или какво точно, защото не разбрах защо така нахъсено оплю една марка, па макар и ти, конкретно, да не си доволна. Ако човек просто е недоволен не се изказва така .... ммм ... да го наречем емоционално по даден въпрос.

айша_86, имам приятелка, която от 30 години гледа само дакели. Сегашният й е точно като твоето куче - абсолютно капризен по отношение на храната. Играеше си да му купува различна храна на всеки 2 дни и пак нямаше особен резултат. Последно ми се похвали, че вече е намерила решението. Купува му определена марка кайма и му я смесва с хляб. Казва, че всичко е наред. Не коментирам дали е добре или зле. Щом това дава резултат , значи е добре.

моята е също толкова капризна и яде само месо +бульон и се чувства супер но забрави да яде каквито и да е гранули!
:ae_085:

#1387 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 January 2011 - 12:02 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 January 2011 - 10:22 PM, написа:

Явявам се и аз като кучеллубка -кучкарка като всички останали.
Нз защо всички тук заемат отбранителна позиция не смятам , че сум засегнала тук някого освен (момичето/жената) с която спорихме вчера.
Нито съм първата учила ПР нито ще съм последната , просто по-нагоре имаше зададен въпрос на които отговарям.
Немога да ви разбера защо си мислите, че целия свят е против вас ...верно ,че съм трън в доста очи , но какво да се прави нали всеки има право да изразява мнение , защото ако всеки ту беше на едно мнение за какво дискутиране на тема говориме.

Мисля ,че наи-добре темата ще се получи като анкета с възможност за избор на повече от 1 отговор , така реално ще се види кои от какво е доволен , доста хора от нас са пробвали различни марки храна . Както казахме една и съща храна има различен ефек при всяко куче , но с анкетата ще се види процента на всяка марка.

Хора разберете не ви нападам всеки си има мнение всеки може да се храни и да храни своето куче по начина по които желае.
Аз за закуска ще си хапна мляко с МОН ТЕРИЕР :re_037: а за кучето има топла кифличка с шоколад и мляко с нес .
User's Signature

Качена снимка

#1388 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 12:24 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 10 January 2011 - 10:23 AM, написа:

А да и ЕУКАНУБА на светобно ниво е храна под всякаква критика ... аз пуснах няколко поста по нагоре относно наи-лошите храни...

Това, според теб, как трябва да се тълкува?! Казваш, че учиш PR, обаче, ползваш за отправна точка сайт, чийто собственик е с неясни възгледи и интереси. Стиковай малко нещата и всичко ще бъде наред.
Нито те считам за "враг", нито приемам, че "всички са против мен". Мисля, че точно ти възприемаш всеки, изразил се не както ти се иска за някой, за когото си "трън". Мисля, че форумния формат не предлага чак такива екстри - да бъдем толкова значими за когото и да било. Нека да не се надценяваме чак толкова. :md_064:
Анкетата пак няма да бъде особено показателна, защото в БГ не се предлагат всички съществуващи храни, дори представителите на определени концерни внасят разновидностите според потреблението и не влагат толкова в рекламата, защото знаят, че няма особен смисъл в тази обстановка. Още повече, че на тази географска ширина, да се грижиш добре за кучето си, не е сред най-приоритетните дейности. Манталитетът и икономическата ситуация ни пречат да бъдем приличен пазар за тези продукти.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1389 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 January 2011 - 12:33 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 13 January 2011 - 11:29 PM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 10 January 2011 - 10:23 AM, написа:

А да и ЕУКАНУБА на светобно ниво е храна под всякаква критика ... аз пуснах няколко поста по нагоре относно наи-лошите храни...

Това, според теб, как трябва да се тълкува?! Казваш, че учиш PR, обаче, ползваш за отправна точка сайт, чийто собственик е с неясни възгледи и интереси. Стиковай малко нещата и всичко ще бъде наред.
Нито те считам за "враг", нито приемам, че "всички са против мен". Мисля, че точно ти възприемаш всеки, изразил се не както ти се иска за някой, за когото си "трън". Мисля, че форумния формат не предлага чак такива екстри - да бъдем толкова значими за когото и да било. Нека да не се надценяваме чак толкова. :md_064:

Това за еукануба е изказване на мое мнение в следствие на вид проучване в големи кавички.
Доста пъти приемам всичко с усмивка ,както и в момента...

Аз от всички храни които сме пробвали наи-много харесвам ХЕПИ ДОГ , отрази и се наи-добре но за жалост в момента немога да си я позволя .
User's Signature

Качена снимка

#1390 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 12:40 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 13 January 2011 - 11:38 PM, написа:

Това за еукануба е изказване на мое мнение в следствие на вид проучване в големи кавички.
Доста пъти приемам всичко с усмивка ,както и в момента...

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Добре, щом така си го мислиш, няма проблем !
User's Signature

#1391 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 January 2011 - 12:45 AM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 13 January 2011 - 03:56 PM, написа:

Понеже си много компетентна и имаш опит като търговец на храна (неуспешен) моля да обърнеш внимание на следните нещица (с уточнение, че храната е читава):
NUTRIENTS

Raw materials for animal food
Fresh salmon (>30%), rice, salmon flour, fowl oil, barley, brewer’s yeast, vegetable protein extracts, fish, fowl hydrolysate, beetroot pulp, chicory, (FOS), egg, linseed, zinc methionate, salt, monocalcium phosphate, potassium chloride, MOS, citric extracts, carnitine, taurine yucca, glucosamine and condroitine.

Надявам се тази марка да не стане заложник на спор, понеже хората са се постарали - прилично качество за ниска цена (предполагам). Това което искам да демонстрирам е, че не разбираш от състав на комерсиални храни, белким спреш да се пънеш и да си разчистваш стари сметки.

Както казвам често: По-добре на хората в УСТАТА, отколкото на хората в КРАКАТА. Та в този ред на мисли, незная наистина защо си се заял така с мен. Но фактите са си факти. Тая храна Имаджин е испанска, и невероятно но факт се отрази много добре на иначе доста злоядото ми куче. Успях да й сложа 2кг тегло и козината й е лъскава. Цената не я коментирам изобщо, тя винаги може да бъде обект на спекулации.
Факт е също, че Еуканубата, която така верно защитаваш не се отразява добре на всички кучета. Вече няколко човека потвърдиха, че от нея кучетата им слабеят, явно или не е достатъчно хранителна, или посочените дневни дажби на опаковката трябва да се корегират, или просто е пълна с неусвоими растителни филъри. Недоволна съм от тази храна, точка.

Ако смяташ, че съм от хората, които търсят евтин заместител на нормална храна, се лъжеш жестоко. В момента храня с Хилс и се надявам, че няма да успееш да оплюеш и тази марка. Но ако желаеш да ми хвърлиш ръкавицата, давай!

#1392 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 03:22 AM

Сега видях , че тоя Владо се пени така защото явно продава сухи топчета за кучета , и се пъне че е голям специалист , а пише пълни глупости

"За 65 кг куче днешната дажба е 415 г. Дажбата е ниска, но това е именно поради качеството на съставките и 100% животинския протеин. Ако си дадеш труда да прочетеш СЪСТАВА ще видиш, че няма нито един продукт, който би отхвърлил в натуралното хранене. Тоест тук храната е "сготвена" и обезводнена "

Я да те чуя сега това за "100% животинския протеин" в сухата храна как ще го обясниш , по добре кажи че си излъгал в противен случай ще се окаже , че си просто некомпетентен :md_064: .

В снимките които съм пуснал няма шиийки , сложи си очила!

Това е зареждане от днес свински бут без кост вратни пържоли , котлети , казвам го защото ти тук сигурно и нокти ще видиш :eg_033: .

Качена снимка

Не мога да разбера как може някои хора да са толкова алчни , че чак не се усещат как дразнят с това , не мисля че това е начина да си увеличиш клиентелата :ea_103: .

А в по вечето сухи храни съм сигурен , че не съдържат месо а субпродукти и то в високия клас храни. Не вявайте какво ви гововорят хора като този Владо , тях ги води единствено мисълта да ви приберта паричките! Аз нямам месарски магазин та да ви агитирам да купувате месо.
Нима си мислите , че след като във всичките боклуци които се продават на пазара под формата на салами и кренвирши в които само има следи от месо , някой ще слага чисто месо в храна за кучета :ab_041: .
Преди време бях дал за изследване една хранителна добавка и се оказа , че вместо написаните 90% протеин съдържа само 42% и това е продукт предназначен за хора !!!

Значи ще дам един пример , преди време доста години назад реших да пробвам суха храна , препоръчаха ми Про план среден клас мисля че беше дог шоу. Взех го и на другия ден видях разликата .... кучетата ми се подрискаха .
Отивам при вет-търговеца и му казвам след време че тая храна не е хубава , той ме убеждава че кучето ми не било наред със стомаха да съм го доведял за изследвания. Казвам му че не е едно куче , и той ами може и другото да има проблеми , не издържах теглих му една майна следа като му казах че имам 6 кучета и всичките се подрискаха от храната.

Та това не вярвайте на всичко каквото ви казват търговците а и ветовете .

Най смешната теза е :" Вие не знаете точните съставки от които се нуждае кучето ви всекидневно , а в сухата храна са балансирани в точните дози белтъчини , въглехидрати, мазнини витамини и т.н. ако не ги спазвате кучето ви ще се разболее"
Велика глупост :af_089: , ние на децата си не пресмятаме грамчетата и дозите ,а на кучетата трябвало.

#1393 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 03:43 AM

Показване на мнениетоDanidi, в 12 January 2011 - 09:21 PM, написа:

ходейки на лов често намирам животни изядени от хищници винаги са започнати от вътрешностите , костите и кожата в повечето случай си остава
така че не залатайте на костите не са предпочитана храна
Прикачен файл DSC00082.JPG
този вълк скоро попадна в една хайка същата работа при хранене почва от вътре на вън,глава крайници и опашка остават непокътнати

Здравей, ако не са гладни или ако са 1-2 вълка защо да ядат кокалите след като има достатъчно месо , но сле глутница рядко остава нещо по вече от главата!! Преди време един познат имаше вълк и съм го виждал как изяжда цяла котка барабар с главата кожата и ноктите :ab_041: !

Качена снимка
А тази вълчица за жалост кара само на ярма.......

#1394 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 January 2011 - 10:57 AM

Показване на мнениетоredy, в 14 January 2011 - 02:27 AM, написа:

Сега видях , че тоя Владо се пени така защото явно продава сухи топчета за кучета , и се пъне че е голям специалист , а пише пълни глупости

"За 65 кг куче днешната дажба е 415 г. Дажбата е ниска, но това е именно поради качеството на съставките и 100% животинския протеин. Ако си дадеш труда да прочетеш СЪСТАВА ще видиш, че няма нито един продукт, който би отхвърлил в натуралното хранене. Тоест тук храната е "сготвена" и обезводнена "

Я да те чуя сега това за "100% животинския протеин" в сухата храна как ще го обясниш , по добре кажи че си излъгал в противен случай ще се окаже , че си просто некомпетентен :md_064: .

В снимките които съм пуснал няма шиийки , сложи си очила!

Това е зареждане от днес свински бут без кост вратни пържоли , котлети , казвам го защото ти тук сигурно и нокти ще видиш :eg_033: .

Качена снимка

Не мога да разбера как може някои хора да са толкова алчни , че чак не се усещат как дразнят с това , не мисля че това е начина да си увеличиш клиентелата :ea_103: .

А в по вечето сухи храни съм сигурен , че не съдържат месо а субпродукти и то в високия клас храни. Не вявайте какво ви гововорят хора като този Владо , тях ги води единствено мисълта да ви приберта паричките! Аз нямам месарски магазин та да ви агитирам да купувате месо.
Нима си мислите , че след като във всичките боклуци които се продават на пазара под формата на салами и кренвирши в които само има следи от месо , някой ще слага чисто месо в храна за кучета :ab_041: .
Преди време бях дал за изследване една хранителна добавка и се оказа , че вместо написаните 90% протеин съдържа само 42% и това е продукт предназначен за хора !!!

Значи ще дам един пример , преди време доста години назад реших да пробвам суха храна , препоръчаха ми Про план среден клас мисля че беше дог шоу. Взех го и на другия ден видях разликата .... кучетата ми се подрискаха .
Отивам при вет-търговеца и му казвам след време че тая храна не е хубава , той ме убеждава че кучето ми не било наред със стомаха да съм го доведял за изследвания. Казвам му че не е едно куче , и той ами може и другото да има проблеми , не издържах теглих му една майна следа като му казах че имам 6 кучета и всичките се подрискаха от храната.

Та това не вярвайте на всичко каквото ви казват търговците а и ветовете .

Най смешната теза е :" Вие не знаете точните съставки от които се нуждае кучето ви всекидневно , а в сухата храна са балансирани в точните дози белтъчини , въглехидрати, мазнини витамини и т.н. ако не ги спазвате кучето ви ще се разболее"
Велика глупост :af_089: , ние на децата си не пресмятаме грамчетата и дозите ,а на кучетата трябвало.

Защо кучето което влиза в кадър има толкова белези по главата? :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#1395 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 11:12 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 14 January 2011 - 10:02 AM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Това го питай в онази, другата тема за родословните питбули. Очевидно там е най-компетентен.

redy, не знаех, че да се продава суха кучешка храна е престъпление. Не предполагах, че е лошо да се защитава продукта, който се продава, при това с разрешение от страна на обществото и държавните институции. Освен това, не само Владо е този, който се явява търговец на храна и участва в тази дискусия, но явно умишлено забравяш това. Той и Веси си имат някакви странични дискусии, които се подхвърлят и в тази тук, което си е техен спор. Когато се постанови и докаже, че сухата храна, саламите и кремвиршите са опасни за консумация може и да променим гледната си точка, дотогава това остава опция относно грижата за нашите кучета, а и относно нашия начин на живот. Твоите кучета се били продрискали от ПроПлан. Е, моите никога не са се продрисквали точно от тази храна, да не говорим, че с години я ползваме. Изобщо нямам куче, което да се е продрискало от суха храна, виж от готвена - случвало се е, но и за това си има обяснение, а няма да плюя месарницата, хранителната верига или животновъдството като отрасъл. Сега какво правим? Твоята дума срещу моята. Трябва да тръгнем да броим кучетата, които сме отгледали ли? Пълен абсурд. Изобщо темата е поставена по абсурден начин и предполага конфликтни диспути.
А, да. Доколкото си спомням задържането на диви животни май беше незаконно, както и кучешките боеве. Не ми се прави на запален натуралист и природолюбител, защото ако изобщо те вълнуваше нещо такова, нямаше да държиш тази вълчица в това състояние. Малко е странно да плюеш ловците в една тема, а в друга да показваш гордо какво диво зверче си отглеждаш. Да не говорим, че е направо отвратително да обясняваш как купуваш джолани на кучетата си, но храниш с ярма вълчицата, която предполагам използваш за насъскване на кучетата си (за друго не виждам защо да я държиш, едва ли е от любов към вълка).
User's Signature

#1396 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 January 2011 - 11:40 AM

доколкото аз разбрах от горния пост тази вълчица не е негова.Не съм на ничия страна :ae_085:
Относно темата очаквах ,че тук ще се коментират марки храна на кой как са му подействали или дали е е доволен.А относно натуралното по същия начин кой какво е давал и дали е доволен.А то ква дискусия се почнаа леле мале :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1397 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 January 2011 - 11:48 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 January 2011 - 10:17 AM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 14 January 2011 - 10:02 AM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Това го питай в онази, другата тема за родословните питбули. Очевидно там е най-компетентен.

redy, не знаех, че да се продава суха кучешка храна е престъпление. Не предполагах, че е лошо да се защитава продукта, който се продава, при това с разрешение от страна на обществото и държавните институции. Освен това, не само Владо е този, който се явява търговец на храна и участва в тази дискусия, но явно умишлено забравяш това. Той и Веси си имат някакви странични дискусии, които се подхвърлят и в тази тук, което си е техен спор. Когато се постанови и докаже, че сухата храна, саламите и кремвиршите са опасни за консумация може и да променим гледната си точка, дотогава това остава опция относно грижата за нашите кучета, а и относно нашия начин на живот. Твоите кучета се били продрискали от ПроПлан. Е, моите никога не са се продрисквали точно от тази храна, да не говорим, че с години я ползваме. Изобщо нямам куче, което да се е продрискало от суха храна, виж от готвена - случвало се е, но и за това си има обяснение, а няма да плюя месарницата, хранителната верига или животновъдството като отрасъл. Сега какво правим? Твоята дума срещу моята. Трябва да тръгнем да броим кучетата, които сме отгледали ли? Пълен абсурд. Изобщо темата е поставена по абсурден начин и предполага конфликтни диспути.
А, да. Доколкото си спомням задържането на диви животни май беше незаконно, както и кучешките боеве. Не ми се прави на запален натуралист и природолюбител, защото ако изобщо те вълнуваше нещо такова, нямаше да държиш тази вълчица в това състояние. Малко е странно да плюеш ловците в една тема, а в друга да показваш гордо какво диво зверче си отглеждаш. Да не говорим, че е направо отвратително да обясняваш как купуваш джолани на кучетата си, но храниш с ярма вълчицата, която предполагам използваш за насъскване на кучетата си (за друго не виждам защо да я държиш, едва ли е от любов към вълка).

Аз принципно на темата с храната сум сагласна с този човек , но сцената с измаршавялия вълк (уж на приятеля му) и питбулите с белезите (вероятно и те измършавяли )мн грозно се подрежда.....
Можеби е от този тип хора които си хранят кучето със сорово месо ЗА ДА СЕ ОЗЛОБИ... което е абсурдно
ТОЗИ ЧОВЕК ПОЧВА МН ДА МЕ ЯДОСВА ...
User's Signature

Качена снимка

#1398 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 12:10 PM

Както вече многократно писах, за мен така поставена темата е абсурдна. Няма такова нещо като "най-добрата храна". Няма как да има, защото всеки от нас има различен начин на живот и различни разбирания. При положение, че дори в собственото си изхранване не можем да бъдем стриктни и да го подчиним на здравословни принципи е абсурдно да говорим как ще подчиним храненето и отглеждането на домашните ни любимци на тези принципи. Можем само да се стараем да вземаме правилните решения, съобразно начина си на живот и особеностите на кучетата ни. Не виждам нищо лошо в това някой да защитава марка храна, която продава. Да споделиш, че не си доволен от еди-коя си храна е едно и съвсем различно е да влезеш "на 4-та" в дискусията с изречението "Ако искате да видите как ще ви се съсипе кучето купете си еди-коя си храна". Цитирането на сайтове с неизяснени позиции на собствениците и техните класации също е некоректно, защото никой не може да каже как точно е правена въпросната статистика. Ако аз съм гласувала, например, 1000 пъти до каква степен извадката е коректна?! Точно затова си има консултански фирми, които правят проучвания за производителите, разпространителите и обществените организации. Дискусията се изражда точно защото се тръгва от идеята за споделяне на лични впечатления, но касае субективно състояние, т.е. ние казваме онова, което наблюдаваме върху нашата ситуация, а не като странични, обективни зрители. Дали всичко, което виждаме го отчитаме обективно? Как мислите?! Не, разбира се. Просто констатираме кое ни устройва и ни успокоява било от гледна точка на храненето, на здравето или на възпитанието. Няма верен отговор на поставения в темата въпрос. Ако има конкретни доказателства, че една храна е вредна, нека да се покажат, но това, че кучето било измършавяло и нямало блясък на козината е толкова доказателство, колкото ако ви кажа, че съм била на Марс, още повече в дискусия във форум. Защо трябва да вярвам, че някой е обективен и коректен в изнасянето на тази информация?! Както стана ясно по-късно между двама от дискутиращите има и някакви лични недоразумения. Тези неща се доказват с изследвания и анализи. Може кучето да е имало някакъв страничен проблем в този момент, който дискутиращия не споменава или дори не е забелязал. Колкото и да си вторачен в кучето си не са редки случаите, в които не забелязваме очевидни неща, просто защото не ги отчитаме като нещо ненормално. Аз, например, никога не се съобразявам особено с дадените грамажи върху човала, а си правя различни проби и така си определям необходимия за кучето грамаж, след това си правя сметка устройва ли ме или не като качество, количество и цена, разбира се.
Съгласна в значителна степен с изказванията на redy за лова и ловците, но съм объркана от факта, че в същото време има недоизяснена позиция относно кучешките боеве, а това си е същата жестокост, която коментира по отношение на ловните клипчета. Да държиш диво животно е също толкова жестоко. Жестокостта е проявление и няма степени или разновидности. Нееднозначното отношение към нея подкопава позитивната нагласа към всяко едно от мненията му.
User's Signature

#1399 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 14 January 2011 - 12:30 PM

Десо, нищо не си разбрала.Просто Владо е търговец, и печели, а продавачите на месо са божии пратеници, и всичко спечелено го дават за благотворителност :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#1400 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 12:33 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 14 January 2011 - 11:35 AM, написа:

Десо, нищо не си разбрала.Просто Владо е търговец, и печели, а продавачите на месо са божии пратеници, и всичко спечелено го дават за благотворителност :ab_041: :ab_041: :ab_041:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ba_025: Ама да, разбира се!!! Пак нещо не разбрах! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни