Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2441 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2011 - 04:03 PM

На тази навярно му различавате вече и захапката, или е нужно и да снимам и зъбите за да се вижда по ясно :ab_041: :ab_041: :ab_041: :beer:
Прикачена снимка

#2442 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 05:18 PM

Показване на мнениетоpbs, в 29 March 2011 - 02:03 PM, написа:

На тази навярно му различавате вече и захапката, или е нужно и да снимам и зъбите за да се вижда по ясно :ab_041: :ab_041: :ab_041: :beer:
Прикачен файл 100_1905.JPG

Абсолютна загуба на време, е да се пише по вашата тема. Жалко че предаването "Сблъсък" спря, за там сте!!!
Правя всичко възможно да съм възпитан, а Вие ми наглеете... не разбирам хора като вас.

#2443 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 05:23 PM

Показване на мнениетоpbs, в 29 March 2011 - 12:56 PM, написа:

Иначе ще продължавам да ви качвам провокиращи снимки за да се чудите боксер ли е немец ли е ,а пък някой ако иска може и за самоед да го набеди :ab_041: :ab_041: :ab_041: :dog:
Така че пределно съм на ясно че драмата е в листчето на кучето за вас,ама ще ви помъча преди да ви копна и него :ab_041: :ab_041: :ab_041: :tb_195:

Чакам с нетърпение листчето, да видя кой ви е наредил с него като поляк на граница... Само не разбирам защо аз и останалите трябва да ви търпим да си избивате комплекса, че някой вече ви е излъгал.

#2444 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 08:53 PM

Показване на мнениетоboxerfan, в 29 March 2011 - 05:18 PM, написа:

Прикачен файл 100_1905.JPG

Абсолютна загуба на време, е да се пише по вашата тема. Жалко че предаването "Сблъсък" спря, за там сте!!!
Правя всичко възможно да съм възпитан, а Вие ми наглеете... не разбирам хора като вас.

Мисля до сега не съм обидил никой ,това да защитавам позицията си е нормално :rc_036:
Така е вие щом продължавате да пишите май захапката, май онова,няма как да не реагирам,но по жалкото е разбиращ човек като вас два пъти едно и също да не казва.
Така че въпреки че ще се повторя бих снимал захапката така че да видите и зъбите ако трябва :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Също така бях споменал че имам време и за чесане на езици включително :rc_036:
А до колкото до предаването "Сблъсък",това е поредната ви доза сърказъм :ea_103:
Темата уж беше ваша,сега я преписахте и на мен :ba_025: ,никой не съм накарал да пише на сила,а и вие не ми отговорихте на това което ви питах,така че основно до сега е само бля,бля :re_037:
Ми да нормално е аз да съм наглия :dh_188:,питам задавам неудобни въпроси :ab_041:,че и отговори даже искам :ab_041: :ab_041:

#2445 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 09:08 PM

Показване на мнениетоboxerfan, в 29 March 2011 - 05:23 PM, написа:

Показване на мнениетоpbs, в 29 March 2011 - 12:56 PM, написа:

Иначе ще продължавам да ви качвам провокиращи снимки за да се чудите боксер ли е немец ли е ,а пък някой ако иска може и за самоед да го набеди :ab_041: :ab_041: :ab_041: :dog:
Така че пределно съм на ясно че драмата е в листчето на кучето за вас,ама ще ви помъча преди да ви копна и него :ab_041: :ab_041: :ab_041: :tb_195:

Чакам с нетърпение листчето, да видя кой ви е наредил с него като поляк на граница... Само не разбирам защо аз и останалите трябва да ви търпим да си избивате комплекса, че някой вече ви е излъгал.

Пич пак повтарям,аз комплекси нямам за избиване,кученцето ми е страхотно,където и да ида с него казват страхотно боксерче е ,включително и в парка,така че мнението на невежите по ме интересува от колкото вашето компетентно.Кучето е клас домашен любимец,така че споко няма да ви изяде хляба на изложбите.А щом нямате желание да сте полезен с нещо на темата не я посещавайте,а си имате и клубен форум и може там да си пишете само такива с расови псета :tb_195: :ab_041:

#2446 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2011 - 10:48 PM

Мисля до сега не съм обидил никой ,това да защитавам позицията си е нормално :rc_036:
Така е вие щом продължавате да пишите май захапката, май онова,няма как да не реагирам,но по жалкото е разбиращ човек като вас два пъти едно и също да не казва.

Вашата позиция, доколкото разбирам е да убедите тук четящите и пишещи, че понеже вие си мислите, а и в парка са ви казвали, че кученцето е страхотно, значи аз не съм прав. Бях Ви писал, че не уважавате авторитети, вие просто казахте не е вярно, а демонстрирате точно обратното. Аз явно за Вас няма как да съм авторитет, след като си позволявате да се обръщате толкова неформално към мен. Слава богу повече са тези, които ме смятат за такъв след като са ме номинирали да съм съдия на световния шампионат на породата, тази година във Венеция. Тук Ви пишат за стандарти, за породи а вие ни говорите за парка.

А до колкото до предаването "Сблъсък",това е поредната ви доза сърказъм :ea_103:
Темата уж беше ваша,сега я преписахте и на мен :ba_025:

Имах предвид темата на разговор, който повдигате. За мен е по-важно да стане ясно кое е погрешно и кое не. Вие явно не искате да разберете, дано останалите разберат.

никой не съм накарал да пише на сила,а и вие не ми отговорихте на това което ви питах,така че основно до сега е само бля,бля :re_037:
Ми да нормално е аз да съм наглия :dh_188:,питам задавам неудобни въпроси :ab_041:,че и отговори даже искам :ab_041: :ab_041:

Пак ви казвам, през цялото време се опитвам да съм тактичен, въпросът Ви за размери и тегло на 4-5 месечно боксерче не води до никъде. Въпросът Ви показва, че не познавате темата, а сте решил да си чешете езика. Процесът на растеж е строго индивидуален и не се нормира. Едно кученце може да тежи 12-15 кг на 4-5 месеца, но това не значи че ще стане великолепен екземпляр. Аз лично не прехранвам малките си, за да развият добре скелета си.

#2447 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 11:20 PM

Показване на мнениетоboxerfan, в 29 March 2011 - 10:48 PM, написа:

Вашата позиция, доколкото разбирам е да убедите тук четящите и пишещи, че понеже вие си мислите, а и в парка са ви казвали, че кученцето е страхотно, значи аз не съм прав. Бях Ви писал, че не уважавате авторитети, вие просто казахте не е вярно, а демонстрирате точно обратното. Аз явно за Вас няма как да съм авторитет, след като си позволявате да се обръщате толкова неформално към мен. Слава богу повече са тези, които ме смятат за такъв след като са ме номинирали да съм съдия на световния шампионат на породата, тази година във Венеция. Тук Ви пишат за стандарти, за породи а вие ни говорите за парка.

Темата уж беше ваша,сега я преписахте и на мен :ba_025:

Имах предвид темата на разговор, който повдигате. За мен е по-важно да стане ясно кое е погрешно и кое не. Вие явно не искате да разберете, дано останалите разберат.

никой не съм накарал да пише на сила,а и вие не ми отговорихте на това което ви питах,така че основно до сега е само бля,бля :re_037:

Пак ви казвам, през цялото време се опитвам да съм тактичен, въпросът Ви за размери и тегло на 4-5 месечно боксерче не води до никъде. Въпросът Ви показва, че не познавате темата, а сте решил да си чешете езика. Процесът на растеж е строго индивидуален и не се нормира. Едно кученце може да тежи 12-15 кг на 4-5 месеца, но това не значи че ще стане великолепен екземпляр. Аз лично не прехранвам малките си, за да развият добре скелета си.

Като казах че уважавам авторитети имах в предвид кучета с постижения а не хора,вас не ви познавам ,така че сега ви разбрах че вие се засягате защото не съм уважил вашето мнение понеже сте и съдия,е браво за това дано се представите успешно там :ba_025:
Сам казвате че на 4-5 месеца куче не се знае какво ще излезе от него, а на моето категорично го определяте че не е такова при това по снимки които една с една не си приличат,и пак повтарям понеже твърдите че сте авторитет и искате да ви уважавам само заради това ,какво мислите за захапката каква е на кучето според вас или да кача още снимки,склонен ли сте поне веднъж като съдия да кажете сгреших за захапката понеже от тези снимки не може да се прецени реално или самочувствието ви не го позволява!!!
Не търся спор или заяждане,аз мога да си призная че от кучета не разбирам защото си е така! :rc_036:

#2448 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2011 - 08:39 AM

Като казах че уважавам авторитети имах в предвид кучета с постижения а не хора,вас не ви познавам ,така че сега ви разбрах че вие се засягате защото не съм уважил вашето мнение понеже сте и съдия,е браво за това дано се представите успешно там :ba_025:

Вие сам поискахте мнението ми защото "явно разбирам", а после започнахте да вадите думите ми от контекста. А кучето постига резултати заради човека, който го е селектирал и го е представил успешно в ринга. Кучетата особено от тази порода не биха съществували в нормалната природа, ако не е била намесата на човека и неговата визия за това как трябва да изглеждат и какви качества да имат. За това се говори за селекция, тя се прави от човека, не от кучето. Ако човека, който се е хванал с развъждане, а не познава породата и типа се стига до размножаване и най-лошия подход в случая е да се твърди, че понеже са ми казвали в парка и кучето е мое, говорите ми общи приказки и т.н... Защо питате изобщо тогава?

Сам казвате че на 4-5 месеца куче не се знае какво ще излезе от него, а на моето категорично го определяте че не е такова при това по снимки които една с една не си приличат,и пак повтарям понеже твърдите че сте авторитет и искате да ви уважавам само заради това ,какво мислите за захапката каква е на кучето според вас или да кача още снимки,склонен ли сте поне веднъж като съдия да кажете сгреших за захапката понеже от тези снимки не може да се прецени реално или самочувствието ви не го позволява!!!
Не търся спор или заяждане,аз мога да си призная че от кучета не разбирам защото си е така! :rc_036:

Няма нужда да качвате повече снимки, аз използвах думата "май". От снимките, които сте качили не се вижда ясно изразена издадена напред и нагоре брадичка, нещо задължително за изгледа на боксера, дори вашето да е с обратна захапка, то прогенията сигурно е много слаба, а наведения надолу нос, също не е признак за типичност и променя изгледа. В стандарта ясно пише, че ръба на горните устни не бива да покрива долните. Гледайте си кученцето, радвайте му се, но не го развъждайте и не го използвайте за модел пред други, които са чували но не са виждали истински представители на породата. За мое съжаление ние тук в България сме стигнали дотам, че когато ни покажат породисто куче, повечето казват "не, аз съм виждал на съседа кучето, то не е като вашето". Идеята на хората като мен, колкото и да сме малко, е да ви покажем истинските, актуалните представители на породата и ми е много тъжно че през всичките тези години, преобладаващия брой хора подхожда като вас, в смисъл: "кой си ти че да ми кажеш?" или "кво ми се фръцкаш". Вие на разбирате какво правя, омаловажавате го и затова казвате че твърдя, че съм авторитет и искам да ме уважават само заради това. Най-лесно е да отречеш нещо, което не познаваш нали?

#2449 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 03:02 AM

Показване на мнениетоboxerfan, в 30 March 2011 - 08:39 AM, написа:

Вие сам поискахте мнението ми защото "явно разбирам", а после започнахте да вадите думите ми от контекста. А кучето постига резултати заради човека, който го е селектирал и го е представил успешно в ринга. Кучетата особено от тази порода не биха съществували в нормалната природа, ако не е била намесата на човека и неговата визия за това как трябва да изглеждат и какви качества да имат. За това се говори за селекция, тя се прави от човека, не от кучето. Ако човека, който се е хванал с развъждане, а не познава породата и типа се стига до размножаване и най-лошия подход в случая е да се твърди, че понеже са ми казвали в парка и кучето е мое, говорите ми общи приказки и т.н... Защо питате изобщо тогава?

Няма нужда да качвате повече снимки, аз използвах думата "май". От снимките, които сте качили не се вижда ясно изразена издадена напред и нагоре брадичка, нещо задължително за изгледа на боксера, дори вашето да е с обратна захапка, то прогенията сигурно е много слаба, а наведения надолу нос, също не е признак за типичност и променя изгледа. В стандарта ясно пише, че ръба на горните устни не бива да покрива долните. Гледайте си кученцето, радвайте му се, но не го развъждайте и не го използвайте за модел пред други, които са чували но не са виждали истински представители на породата. За мое съжаление ние тук в България сме стигнали дотам, че когато ни покажат породисто куче, повечето казват "не, аз съм виждал на съседа кучето, то не е като вашето". Идеята на хората като мен, колкото и да сме малко, е да ви покажем истинските, актуалните представители на породата и ми е много тъжно че през всичките тези години, преобладаващия брой хора подхожда като вас, в смисъл: "кой си ти че да ми кажеш?" или "кво ми се фръцкаш". Вие на разбирате какво правя, омаловажавате го и затова казвате че твърдя, че съм авторитет и искам да ме уважават само заради това. Най-лесно е да отречеш нещо, което не познаваш нали?

Да кучето наистина постига резултати заради човека но в последните години породата е толкова изменена вече че едва ли някога ще успее да се наложи този стандарт които искате вие!Този тип боксер не е достатъчно разпространен дори и в Германия,а какво да говорим за бг,да човека прави селекцията но ми е доста интересно за каква селекция говорим,имам чувство че вие говорите все едно сте пластични хирурзи и само вие може да извадите хубаво куче,да не би вашите кучета като боцкат кучките ви да са със златни пищови или пък им баете нещо че да успеете да направите добра селекция :ab_041: мисля че многократно споменах че кучето не е за разплод но с вашите подхвърляния и намеци започвам да си мисля че трябва след време да я размножа :ab_041: защото ония от парка ще чакат за хубави кученца при това на добра цена,е и аз като вас подаръци не правя :tb_195:
Така че ако реша да я заплождам кучката някога не сте вие този който ще ми казва дали да я или не :tb_195: ,и пак повтарям ако все пак я ,ще е заради хора като вас, но все пак ще се опитам да намеря най доброто за нея,а може и на вас да се обадя,до тогава може да сме стари дружки :beer:
Да прав сте че лесно се отрича това което не се познава :beer: затова и сме на това дередже цялата държава :ab_041:

БОКСЕР СТАНДАРТ
FCI № 144

Боксерът е средно голямо куче с гладка козина, здраво, мускулесто и с добра костна система. Той има добре изразени, силно развити и релефни мускули. Подвижен, игрив и силен, той не би трябвало да изглежда нито тромав, нито пълен, нито слаб.

1. Пропорции А. Дължина на тялото към височината при холката: квадратни очертания, т.е. хоризонталната линия на гърба и двете вертикални линии към земята, едната тръгваща от рамото, а другата от бута, образуват квадрат.(Да тук малко се разминаваме с квадрата но кучето е на 5 месеца има да израства още така че едва ли стандарта има в предвид квадрат за 5 месечни кучета) Б. Дълбочина на гърдите към височината при холката: Гръдният кош стига до лактите.(да тук се вписваме в стандарта) Дълбочината на гърдите е равна на половината от височината при холката.(Тук също) Дължина на извивката на носа към дължината на главата. Дължината на извивката на носа спрямо черепа трябва да бъде 1 : 2 (измерена от върха на носа до вътрешния ъгъл на окото или съответно от вътрешния ъгъл на окото до тила.(е тук нищо не разбрах)

2. Поведение /Темперамент Боксерът трябва да е спокоен, самоуверен и уравновесен. Темпераментът е от изключително значение и изисква голямо внимание. Той е известен с предаността и верността към господаря и цялото му семейство, с бдителността и самоотвержеността си при защита. Безобиден е за семейството си, но е подозрителен към непознати, весел и дружелюбен при игра, но безстрашен в сериозна ситуация. Податлив е за обучение поради желанието си да се подчинява, смелостта си, природната интелигентност и чувствителното си обоняние. Непридирчив и чист, той е толкова симпатичен и ценен за семейния кръг, колкото и като пазач, придружител или работно куче. Характерът му е стабилен, непристорен и открит дори и в напреднала възраст.(Поне за сега се вписва на сто процента)

3. Глава Тя придава характерния вид на боксера. Трябва да е пропорционална за тялото и да не изглежда нито твърде малка, нито твърде голяма. Муцуната трябва да бъде колкото е възможно по-широка и силна. Красотата на главата зависи от пропорционалността на муцуната и главата. От какъвто и ъгъл да се гледа главата - във фас, профил или отгоре - муцуната трябва винаги да бъде пропорционална на главата, т.е. да не изглежда твърде малка. Тя трябва да е изпита, без бръчки. Бръчките, обаче, се появяват, когато ушите се наострят или, ако ушите не са купирани, когато кучето застане нащрек. Гънките винаги са насочени от основата на муцуната надолу към страните. Тъмната маска се намира само върху муцуната и трябва ясно да контрастира с цвета на главата, така че изражението на лицето да не изглежда мрачно.(и тук на 100 влиза)

4. Череп Черепът трябва да е максимално деликатен и ъгловат - леко извит, нито закръглен и малък, нито плосък, нито твърде широк или пък твърде с твърде изразена задна част. Предната вдлъбнатина, леко очертана, не трябва да е твърде дълбока особено между очите.(Тук текста така е написан че всяко боксероподобно би се вписало)

5. Стоп Челото образува характерен стоп с горната граница на муцуната. Извивката на носа не трябва да бъде вдлъбната назад към челото, както е при булдозите, нито да сочи надолу.(Извивката на носа е правилна но стопа все още наистина е слабо изразен,кучето е малко и главата има още да расте,въпреки това стопа го има,даже сега виждам че имам и снимка на която ясно се вижда очертанието на стопа и не е проблем да я кача или да го снимам от близо и точно в страни за да се види по ясно)

6. Лицева част Нос Носът е широк, черен, леко извит нагоре с широки ноздри. Върхът на носа е поставен малко по-нагоре от основата.(Тук не е достатъчно извит на горе,но не и увиснал както казвате вие,даже едва ли има и такова сравнение като вашето някъде)
Муцуна

Муцуната е силно изразена в три измерения, не е нито изострена, нито тясна, малка или плитка. Определя се от: - формата на челюстите; - разположението на кучешките зъби; - положението на устните. Кучешките зъби трябва да са достатъчно дълги и максимално отдалечени един от друг, така че лицевата част на муцуната е широка, почти квадратна и образува тъп ъгъл с горната граница на муцуната. Отпред ръбът на горния зъб опира на ръба на долната устна. Частта от долната челюст, която е леко извита нагоре, заедно с долната устна се нарича брадичка. Брадичката може да не е ясно изразена под долната устна или дори да изчезва под нея, но трябва да може да вижда отпред и отстрани. Кучешките зъби и резците на долната челюст не трябва да се виждат, когато устата е затворена, нито пък трябва да се вижда езика на боксера в същото положение. Назолабиалният ръб е ясно видим.(Последното за този ръб не го схванах,но по горе написаното отново се вписва кучето и не само то,в този широкообхватен текст биха се вписали много не породисти кучета!!!)

Устни

Увисналите устни довършват изгледа на муцуната. Горната устна е плътна и запълва мястото, образувано от долната челюст. На устните се опират долните кучешки зъби.(Тук е доста кратко и ясно,никъде не пише вашите измишльотини,а и горните устни на моето не покриват долните въпреки че като загледах сега снимките някъде наистина изглежда така,но това поне тук не е упоменато)

Зъби

Долната челюст е издадена пред горната и е леко извита нагоре.(Извивката наистина е малка) Боксерът е с обратна захапка.(да) Горната челюст е широка там където се свързва с черепа и леко се скосява напред. Зъбите са здрави и силни. Резците са равни и подредени в права линия, докато кучешките са раздалечени и големи.(Е още всички зъби не са израснали но от прочетеното мисля че са така)

Бузи

Те са пропорционални спрямо здравите челюсти, без да се издават подчертано. Сливат се в лека извивка към муцуната.(Да така са си)

Очи

Очите са тъмни, средно големи, не са изпъкнали, нито дълбоко разположени. Изразяват енергия и интелигентност, а не заплаха или упоритост. Рамките на очите са тъмни.

Уши

Поставени са високо. Имат подходяща големина, по-скоро малки, отколкото големи и тънки. Раздалечени са едно от друго и поставени на най-високите места на черепа. Лежат спокойно до бузите в спокойно състояние и се накланят напред с изразена гънка, когато кучето застане нащрек. (FCI - 02/04/2001)(от прочетеното излиза че са в норма но на мен ми се струват малко по малки но ще видим като порасне,иначе гънката я има!!!)

7. Врат Горната линия е елегантно извита от ясно видимия тил към холката. Трябва да е достатъчно дълъг, объл, здрав, мускулест и ясно изразен.(Не съм убеден дали е достатъчно дълъг иначе всичко друго се вмества)

8. Тяло Квадратно тяло, което се носи от яки и прави крака.(Все още не е квадрат но краката са в нормата)

9. Холка Трябва да е добре изразена. (да)

10. Гръб Гърбът и слабините трябва да са къси, твърди, прави, широки и добре замускулени. (да)

11. Бутове Леко наклонени, широки и малко извити. Тазът трябва да е дълъг и широк, особено при женските. (да)

12. Гръден кош Широк, достигащ до лактите.(да) Дълбочината му е равна на половината от височината при холката.(да) Добре развит в предната си част.(да) Ребрата са ясно изразени, но не са цилиндрично разположени и се простират до гърба. (да)

13. Долно очертание Извива се елегантно към гърба.(Тук не си личи все още,или поне извивката е много малка за сега) Къси твърди хълбоци, леко изпънати назад.(да)

14. Опашка Поставена е по-скоро високо отколкото ниско, оставя се в естествения и вид.(FCI - 02/04/2001) (да)

15. Предница/Предни крака Предните крака трябва да са прави, успоредни един на друг гледани отпред и да имат здрави кости. (да)

16. Рамене Дълги и наклонени, неотделна част от тялото. Не са изключително замускулени. (да)

17. Проксимална част от краката Дълга, образуваща прав ъгъл с раменете.(това не го разбрах)

18. Лакти Нито твърде много притиснати, нито твърде отдалечени от гръдната стена. (да)

19. Дистална част от краката Права, дълга, слабо замускулена (да)

20. Китки Здрави, добре изразени, но не много окръглени. (да)

21. Глезени Къси почти перпендикулярни към земята.

22. Предни лапи Малки, кръгли, стегнати с твърди възглавнички (не ми се виждат малки на мен)

23. Задница/Задни крака Много мускулести. Мускулите са здрави, добре оформени. Гледани отзад задните крака трябва да са прави.(да)

24. Проксимална част на бедрото Дълга и широка. Ъгълът, образуващ се между тазовия пояс, проксималната част на бедрото и коленната става, е колкото се може по-малко тъп.(а сега де)

25. Коленна става Когато кучето е нормално изправено, тя трябва да достига толкова напред, че да се образува вертикална линия от бедрената кост към земята.(и тук без отговор)

26. Дистална част на бедрото Много мускулеста (да)

27. Ахилесово сухожилие Здраво, добре изразено, а върхът му не е обърнат нагоре. Ъгълът е приблизително 140 0. (да)

28. Глезени на задните крака Малки, с лек наклон от 95 - 100 0 към земята. (да)

29. Задни лапи Малко по-дълги от предните. Стегнати с твърди възглавнички (да)

30. Походка - движение Жива - пълна с енергия и благородство. (да)

31. Кожа Стегната, еластична, без бръчки.(да)

32. Козина Къса, твърда, лъскава и плътно прилепнала.(да)

33. Цвят Пясъчен или тигров. Пясъчното се среща в разнообразни нюанси - от русо пясъчно до тъмно червено, но най-красивото е по средата (червеникавопясъчно). Черна маска. Тигровият вариант в гореспоменатите оттенъци на пясъчно се изразява в тъмни или черни ивици по посока на ребрата. Основният цвят и ивиците трябва да се отличават/контрастират. Белите петна не следва да се отричат изцяло, защото могат да бъдат много красиви. (да)

34. Височина Измерена от холката покрай лактите до земята: За мъжкари: 57 - 63 см. За женски: 53 - 59 см.(тук времето ще покаже)

35. Тегло: За мъжкари: над 30 кг (височина приблизително 60 см от холката) За женски: около 25 кг (височина приблизително 56 см от холката)(със сигорност ще ги мине тия 25,сега е на пет месеца и може вече и 17 килца да е)

Недостатъци

Всяко отклонение от горните пунктове следва да се счита недостатък и сериозността, с която се възприема, трябва да съответства на степента на отклонение.

Поведение/Темперамент Агресивност, злоба, пристореност, непостоянство, безхарактерност, страхливост.

Глава Глава лишена от изразителност и благородство. Мрачно изражение. Глава тип пинчер или булдог. Слюноотделяне, показване на зъбите или езика. Твърде изострена или светла муцуна. Наклонена извивка на носа. Гумен нос (лъскав, но не зърнест на пипане). Временна липса на пигментация на носа поради климатични фактори или бледа кожа на носа. Наличие на т.н. "орлово око", трети клепач (мигателна ципа) без пигментация. Зле купирани уши. Ако не са купирани, наклонени назад, полу или изцяло изправени уши, "булдожки" уши. Крива уста, полегати зъби, неправилно разположение на зъбите. Слабо развити зъби. Неизползваеми зъби вследствие на заболяване.

Врат Къс, дебел, увиснал.

Тяло Твърде широко или ниско отпред. Хлътнал или извит гръб, слаб гръб. Дълги, тесни или рязко смъкнати, или слабо свързани слабини. Извита лумбална област. Увиснала крупа, тесен таз, увиснал корем, слаби хълбоци. Ниско поставена опашка.

Предница Предница тип Чипъндейл, приведени рамене, отпуснати лакти, слаби глезени, дълги, тесни "заешки" крака, плоски, изкривени навън крака.

Задница Слаби мускули. Твърде силно или слабо изразена ъгловатост в задните крака. Криви крака, ахилесови сухожилия като при кравите, тясно събрани ахилесови сухожилия, Рудиментарни палци на лапите, дълги, тесни "заешки" крака, плоски, изкривени навън крака.

Походка - движение Поклащаща се, патешка походка, неустойчива, бавна, надута походка.

Цвят Маската се простира отвъд муцуната. Тигровите ивици са твърде близко една до друга или само някои от тях са различими. Основен цвят - мръсен. Преливащи цветове. Некрасиви бели петна, като например цялата или половината глава е бяла. Други цветове или кучета, чийто бял цвят надвишава една трета от основния.

N.B. Мъжките животни трябва да имат два, видимо нормални тестиси напълно прибрани в скротума.

п.с. има неща и от недостатъците които виждам в кучето,
също няма и да се учудя ако от миналата седмица стандарта пак да е променен

#2450 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2011 - 12:49 PM

Показване на мнениетоpbs, в 31 March 2011 - 01:02 AM, написа:

Да кучето наистина постига резултати заради човека но в последните години породата е толкова изменена вече че едва ли някога ще успее да се наложи този стандарт които искате вие!Този тип боксер не е достатъчно разпространен дори и в Германия,а какво да говорим за бг,да човека прави селекцията но ми е доста интересно за каква селекция говорим,имам чувство че вие говорите все едно сте пластични хирурзи и само вие може да извадите хубаво куче,да не би вашите кучета като боцкат кучките ви да са със златни пищови или пък им баете нещо че да успеете да направите добра селекция :ab_041: мисля че многократно споменах че кучето не е за разплод но с вашите подхвърляния и намеци започвам да си мисля че трябва след време да я размножа :ab_041: защото ония от парка ще чакат за хубави кученца при това на добра цена,е и аз като вас подаръци не правя :tb_195:
Така че ако реша да я заплождам кучката някога не сте вие този който ще ми казва дали да я или не :tb_195: ,и пак повтарям ако все пак я ,ще е заради хора като вас, но все пак ще се опитам да намеря най доброто за нея,а може и на вас да се обадя,до тогава може да сме стари дружки :beer:
Да прав сте че лесно се отрича това което не се познава :beer: затова и сме на това дередже цялата държава :ab_041:

Наистина пишете за да си чешете езика! Колко време от годината прекарвате в Германия, че да имате поглед върху популацията и типа боксер разпространен там??? Останалото няма да го коментирам, няма смисъл. То говори само за вас, интересите ви и представата ви за нещата. Успех в парка!

#2451 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2011 - 11:35 PM

Въй, сега като прочетох темата, бих искал да се извиня на господина. Неговото куче наистина е много хубаво и се вписва перфектно в стандарта. Само ще е трудно да се намери толкова перфектен мъжки боксер, за да се получи добро поколение.

#2452 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 08:49 PM

Здравейте, попаднах на една много масивна женска според мен,искам мнение/Adeonia od Nenada Reparskog/ : Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2453 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 03:37 PM

родословието и поколение на момата.

Друго не намирам. А снимката според мен не е от най-...качествените.

#2454 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 03:38 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 11 April 2011 - 03:37 PM, написа:

родословието и поколение на момата.

Друго не намирам. А снимката според мен не е от най-...качествените.

Браво,показа че може да копираш името на кучката на търсачката :ba_025:
Това може сам да си го открие момчето,явно не стопли че иска съвет за кучето ,примерно колко се доближава до боксера според вашите стандарти :db_046:
Но как да я оплюете с коментари от сорта хиляда деветстотин и еди коя си година модел като е написано името и :ea_103: :tb_195: има даже и родословие ,нищо че не е станала шампион по изложби,но пък със сигурност ще има доста поколения :ab_041:
Иначе браво миличка за компетентното ти мнение :ba_025:

#2455 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 08:28 AM

Показване на мнениетоpbs, в 12 April 2011 - 01:38 PM, написа:

Браво,показа че може да копираш името на кучката на търсачката :ba_025:
Това може сам да си го открие момчето,явно не стопли че иска съвет за кучето ,примерно колко се доближава до боксера според вашите стандарти :db_046:
Но как да я оплюете с коментари от сорта хиляда деветстотин и еди коя си година модел като е написано името и :ea_103: :tb_195: има даже и родословие ,нищо че не е станала шампион по изложби,но пък със сигурност ще има доста поколения :ab_041:
Иначе браво миличка за компетентното ти мнение :ba_025:

Ами дайте си Вие компетентното мнение, вече тълкувате стандарти, направете и генеалогично проучване на линиите в родословието и се изкажете за подходящи партньори, вместо да се заяждате :md_064:

#2456 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 11:23 AM

Божо, случайно да имате в момента клубно кучило? :smile:

Защото в единият ловен форум, някакъв човек разпитва за
родословен боксер, но да бъдел чисто бял. Също така, д-р Гери
го препраща към теб и ми стана интересно, има ли малки в момента?
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2457 Потребителят е офлайн   zaazaz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 12:11 PM

Здравейте :) от около месец съм много запален по тази порода, веднага щом видях и прочетох за боксерите разбрах, че това е кучето, което искам. Въпросът ми е освен от Варна от къде другаде мога да си купя боксер, който да съм сигурен, че е породист. Адски много искам да се сдобия с такъв боксер,благодаря предварително :)

#2458 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 01:47 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 13 April 2011 - 09:23 AM, написа:

Божо, случайно да имате в момента клубно кучило? :smile:

Да, връзкатае от Roque Santa Cruz vom German Dream x Solaris di noi Vincere, и двамата са запазени...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2459 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 01:50 PM

Показване на мнениетоzaazaz, в 13 April 2011 - 10:11 AM, написа:

Здравейте :) от около месец съм много запален по тази порода, веднага щом видях и прочетох за боксерите разбрах, че това е кучето, което искам. Въпросът ми е освен от Варна от къде другаде мога да си купя боксер, който да съм сигурен, че е породист. Адски много искам да се сдобия с такъв боксер,благодаря предварително :)

Най-лесно ще стане в чужбина, но като си намерите кученце, непременно пишете или в сайта на клуба или тук да Ви помогнем с мнение за развъдчика... За съжаление мошеници има навсякъде!

#2460 Потребителят е офлайн   zaazaz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 05:06 PM

Жалко :( Благодаря все пак, ще видя какво ще правя,защото наистина много искам да се сдобия с такъв и да усетя тръпката и радостта да съм му стопанин :) кучетата по-горе са много красиви ! :)

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни