Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#541 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2006 - 12:13 PM

Цитат

jamaika, засега добре, но остави "тук" за по-нататък. Трябва да сте работили седни и легни със задържане. Може и сега да си го викаш, но после трябва да смениш командата.
"Тук" се учи първо на повод. Хващаш повода, отдалечаваш се до края му. След това казваш тук и ако кучето се ослушва, дърпаш го с повода към себе си. След това започваш да тичаш назад, като му викаш тук, може да му показваш желан предмет или наградка. После се минава на дълъг повод. Комбинира се седни със задържане с тук.
Бързай бавно.
Важното е да не допускаш неизпълнение. Не го викай, ако знаеш, че няма да дойде. Дори ако видиш, че по самоинициатива се е затърчал към теб, подавай командата и хвали.

Mil аз не бих препоръчал комбинирането на "тук" да бъде със сядане, а с лягане.
Ако го комбинираш със сядане, в бъдеще може да ти направи проблем със задръжката при сядането.

#542 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 05:52 PM

Викане "Тук" от седнало положение и на "Тук" от легнало положение се учат поотделно, защо да имаш после проблеми с лягането???Нещо не разбрах bl)

#543 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 04:09 PM

Аз пьк имам друг проблем.Изпьлнява Тук,място,седни ,до мен почти винаги.В повечето случаи се разсейва леко ако има наблизо друго куче,а ако не го повикам навреме и не хвана момента,отива при другото куче и каквото и да викам рядко слуша.Проблема е че ако другия не му хареса без предупреждение му скача.Пак не винаги.Иначе място комбинирано сьс седни изпьлнява дори от растояние,но ако стане и повторя командата се обьрква и трьгва кьм мен.Решила сьм че ще го уча и ще намеря този клуб Сириус пьк после ще видим докаде ще стигнем.Най вече искам спокойно да се разхождам без постояно да гледам в десет посоки идва ли друго куче и познаваме ли се.

#544 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 March 2006 - 02:37 AM

Цитат

...,а ако не го повикам навреме и не хвана момента,отива при другото куче и каквото и да викам рядко слуша.....Иначе място комбинирано сьс седни изпьлнява дори от растояние,но ако стане и повторя командата се обьрква и трьгва кьм мен...

При обучавантето на кучето, е много важно командата (или корекцията) да бъде направена в точния момент. Например: Разхождаш се с кучето си на повод. Отсреща се задава друго куче. Трябва да си на щрек. В момента, в който забележиш промяната в твоето куче - то първо забелязва другото, след това следва напрягане, после ниско гърлено изръмжаване, евентуално започва да се тегли и ръмженето преминава в лай. Момента, в който трябва да подадеш забранителна команда (+- корекция) е секундата ПРЕДИ кучето да изръмжи. Това е монета, в който да прекъснеш вече изградения стереотип и повтарящи се действия. Ако закънееш - кучето вече е отишло на следващото ниво, ако мога така да кажа - "влязло" е в агресията, започнало е поредицата си от действия, а ти си закъсняла с реакцията. Трябва да действаш, ПРЕДИ за започне.
Относно командата "място" и "седни" от разстояние - явно кучето ти е разбрало какво се иска от него, но не съвсем. Щом се обърква, занчи, че ТИ си объкрала нещо и то не е наясно. За да се "изчистят" тези команди, винаги такъв е съвета - когато кучето не изпълнява команда от по-горно "ниво" - връщане обратно на предишното стъпало, до безотказност при изпълнението. А именно при теб - би трбвало да се върнете до "място" и "седни" от разстояние, на дълъг повод. Работете по това, докато за кучето вече е крисално ясно какво точно се иска и не се обърква. Дългия повод е единствения начин да му обясниш от разстояние къде и кога бърка. Когато го отработва без замисляне - махни повода. Ако е нужно - направете го няколко пъти без повод и при няй-малкото колебание или по-скоро замисляне на кучето - пак на повод. В един момент кучето ще започне да отработва командите префектно.
Надявам се, че разбираш какво всъщност искам да кажа, вадейки от кашата в главата си тези словоизлиания. r)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#545 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 02:31 PM

Всичко разбирам перфектно,но той почти не рьмжи и затова ми е трудно да определя дали ще нападне или не.Понякога само се подушват и даже другото да изрьмжи той се напряга но не напада,а друг пьт изведньж скача и между другото хапе само за врата или захапва муцуната,ако не успее не хапе а само обикаля,излайва и дебне.Затова страня от другите или гледам да е женска за да го пусна,но много ми се иска да свикне и до се дьржи прилично.И напада предимно на неговата вьзраст-вьзрастни и бебета не.А за другото ще го отработвам,молко сьм го занемарила но ще му свия сьрмите.Той и вез това си е послушко,няма да му е трудно.

#546 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 10:45 PM

Силовите игри

Младите кучета най-много обичат игрите, в които могат да дърпат предмети. По магазините има специални играчки за тази цел. Като правило, победителя в тези игри е кучето. Не защото е по-силно, а защото ние му позволяваме да победи, виждайки колко усилия влага в тази игра. Тези силови игри са интересни до тогава, докато младите кучета не започнат да проявяват агресия. Тогава сме принудени да се предадем, тъй като вече не сме в състояние да контролираме ситуацията. Вроденият ни животински инстинкт да избягваме травмите излиза на първо място. Затова в игрите трябва да се отработват степени на доминиране и подчиненост.
Нашата задача не е да убедим кучето, че за ръмженето си и стремежа си за победа то ще бъде задължително възнаградено.
Не трябва да насочваме вниманието на кучето върху изхода от играта, тъй като ПОБЕДАТА В ТЕЗИ ИГРИ ИМА ЗА КУЧЕТО МНОГО ПО-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ, ОТКОЛКОТО ЗА НАС!

Игра Кой е главния
Въпреки наложеното мнение, в света на животните , за да потвърди своето водещо положение Алфа-фигурата изобщо не е задължително да проявява агресивност към по-ниско стоящите. В реалния живот това се проявява в особено отношение към другите членове на глутницата. В глутницата на кучетата или вълците особеното отношение към водача се изразява в това, че обикновения член на глутницата се приближава към водача с отпусната глава, без да го поглежда в очите. Някой клиенти споделят, че когато се качват по стълби, кучето се мъчи да ги изпревари и стоейки горе, изчакват стопанина си. Без да се замисляме, ние продължаваме да се качваме, гледайки в караката си.
А сега си помислете как изглежа тази ситуация в очите на кучето!
ЗА ДА ПОДДЪРЖАТЕ АВТОРИТЕТА СИ, НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПРОЯВЯВАТЕ АГРЕСИВНОСТ.

Игра на добри маниери
Минаването през вратите, от гледна точка на кучето, е ключов момент в къщата. Първо, това е входа на дома, второ това е много тясно пространство. Разказват, как кучето избутвайки стопанина си се промъква през вратата, и го тълкуват като проява на кучешка възбуда. Доста често ни разказват за лениво куче, излегнало се на прага, което не помръдва, когато се опитват д го изгонят от вратата. Обикновено всичко завършва с това, че стопанина просто прескача спящото животно.
В света на дивите животни, ако Алфа реши да мине през тесен проход, всички останали членове на глутницата му освобождават пътя, не защото се страхуват от него, а от уважение към водача. Ако Алфа почива, на никого няма и да му хрумне да го обезпокои. Преминавайки през тесен проход, членовете на глутницата предоставят на водача правото да премине пръв. Всичко това са инстинкти на вълчо-кучешката глутница. Ако се замислим, те са разпространени и в човешкото общество заемащия особено място в обществото има право на привилегии.
АКО АЛФА ИСКА ДА ПРЕМИНЕ, ВСИЧКИ ДРУГИ ОТСТЪПВАТ ОТ ПЪТЯ МУ!

Игра на внимание
Представете си, как удобно се нагласяте в креслото пред телевизора и тогава кучето побутва ръката ви, с желание да го погалите. В повечето случаи реакцията ни е мигновена започваме да галим кучето. Защо? Преди всичко, защото ако игнорираме жеалнието му, любимецът ни така или иначе ще продължи да настоява, пречейки ни да гледаме телевизия. Освен това, ние не искаме да демонстрираме безразличие към кучето. Ако сме искренни, нас ни ласкае тази проява на симпатия.
Какво се случва в същност. Кучето само избира КОЙ е длъжен да го погали, КОГА и КАК. Ако при друг случай повикате кучето при себе си, възможно е да получите само един безразличен поглед или дори мръморене. В отговор, вие най-вероятно ще се усмихнете, зарязвайки опитите си да повикате кучето.
ТОЗИ, КОЙТО ИСКА ДА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО КЪМ СЕБЕ СИ, Е ДЛЪЖЕН ДА ЗНАЕ КАК ДА ПОСТИГНЕ ЦЕЛАТА СИ!

Какви ситуации могат да възникнат:
ние дори не подозираме, че се оказваме в подобни ситуации когато:
- нашето куче спи, където поиска, но никой не спи на неговото място;
- изяжда всичко, което поиска, а ние се задоволяваме с остатъци;
- кучето може да победи във всички силови игри и борби;
- в ежедневието ние обръщаме внимание на неговото особено положение;
- разрешаваме на кучето да мине пред нас при влизане в помещенията и трябва да го заобикаляме, когато си почива;
- ние откликваме веднага на исканията на кучето да му обърнем внимание и в същото време реагираме безразлично, когато то отказва да изпълни нашите желания.

Всичко това се се отнася към правата на Алфа-фигурата. Без да настояват за получаване на особени права, кучетата ги получават от нас доброволно. Ако вече сме дали на кучео си такива привилегии, трябва да се примирим, че кучето ще смята тяхното изпълнение за наше задължение.
Задълженията на Алфа-фигурата са:
- да бъде водач на глутницата, защото той седи най-високо;
- да поддържа единството на глутницата, затова водачите постоянно се намират в движение напред-назад, но винаги са набизо до глутницата, за да я държат под контрол;
- да защитава глутницата, това обяснява агресивността им към другите кучета или любителите на бягането, които посмяват да пристъпят на негова територия:
- да оргазнизира лов именно с желание да половуват кучетат бягат, когато ги пускаме да се разходят;
- да защитават леговището това е причината кучетата да са агресивни към посетители.

Тези и много аналогични случаи съвсем не ги правят лоши, непослушни или агресивни кучета. Те просто поемат задълженията и правата, които ние лекомислено им даваме и продължаваме да развиваме.

Преведено от тук

Мил, не знаех къде да го сложа, ако решиш - премести го.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#547 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2006 - 04:25 PM

Опитвам се аз да го стягам и установих следното.Командата "тук " я изпьлнява слабо /в смисьл не винаги/ "място" и "седни" много добре почти без да мисли и като опитам с "легни" вирва краката нагоре oo и немога да разбера дали се подчинява напьлно или иска да си играем.Естествено го коригирам и чак тогава го хваля.Обаче появи ли се друго куче и дисциплината d) спада.Явно на мен ми трябва работа в група.Поне до такьв извод стигнах сама.

#548 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2006 - 04:38 PM

Цитат

Опитвам се аз да го стягам и установих следното.Командата "тук " я изпьлнява слабо /в смисьл не винаги/ "място" и "седни" много добре почти без да мисли и като опитам с "легни" вирва краката нагоре oo и немога да разбера дали се подчинява напьлно или иска да си играем.Естествено го коригирам и чак тогава го хваля.Обаче появи ли се друго куче и дисциплината d) спада.Явно на мен ми трябва работа в група.Поне до такьв извод стигнах сама.

На куче, което все още не изпълнява добре командата "тук" - трябва да му се подава тази команда САМО когато сме абсолютно сигурни, че ще я изпълни. Ако не е на повод и кажем "тук", и кучето не изпълни командата - край - връщаш се мноого назад. Така то разбира, че може и да не изпълнява тази команда. За това тя се отработва до пефекционизъм на повод и след това се пробва без. Отделно има описано в разните теми за обучението трикове - като например - дрънкащ предмет, който да стресне кучето, когато не изпълни командата и други такива.
А за разсейването и другите кучета - трябва да отработваш послушание, например вървене на повод покрай други кучета и корекции при разсейване, докато престане да им обръща внимание. След това вече можеш да пробваш обучение, с наличие на дразнители.
За работата в група - заповядай неделя - групата, която води Мил. r)
User's Signature

#549 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2006 - 03:23 PM

Цитат

.Решила сьм че ще го уча и ще намеря този клуб Сириус пьк после ще видим докаде ще стигнем.Най вече искам спокойно да се разхождам без постояно да гледам в десет посоки идва ли друго куче и познаваме ли се.

Ако не смяташ да се занимаваш сериозно със спортна дресура, няма смисъл да търсиш "този клуб Сириус". Най малко пък,за да те научат там как да се разхождаш спокойно с кучето си:))Мнозина го бъркат с училище,но това няма нищо общо с училище ouu

#550 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 09:32 PM

Разбрах Морти.Зоща ли очаквах друго. oleeee Между другото това което правят в клуба е страхотно.Много ми хареса и стоях и гледах дьлго време.Май се оказва,че дори и да искаш трудно може да намериш някой който да ти помогне с обучението.Това което подхваща Мил и много добро.А има толкова много хора които биха искали да има такива училища. nok

#551 Потребителят е офлайн   nufc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 01:37 PM

Искам да попитам нещо!
Някой има ли опит с обучението на френски булдог ?
Ако може да ми каже нещо повече за характера му, за това на какво трябва да се обръща внимание при обучението му,дали се спазват стандартните методе за обучение или не...?
Ще съм ви благодарен
Благодаря предварително 1super

#552 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 March 2006 - 07:09 PM

Френският булдог е активно куче със силна нервна система.

Стига подходът да е съобразен с индивидуалните му особености, което важи за всяко куче, да, обучава се като всяко друго куче.

Лично аз нямам такъв опит. Тъй като е чувствителен към топлина, предполагам, условията трябва да са подходящо избрани. За повече подробности виж и питай в съответната тема в Породи.

#553 Потребителят е офлайн   PASTETO Икона

Публикувано: 09 August 2006 - 10:09 PM

Цитат

Да започнем с някои основни положения.
Тук, в България, се работи по така наречения контрастен метод или система поощрение-наказание.
Алтернативни са: само поощрения (има хора, които смятат, че кучето може да се обучи само чрез ласкаво отношение), или пък само наказания (напълно отречено).
Напоследък чета за кликер-метод - обучение чрез щракане с устройство, сигурно сте попадали на това по анимал планет, но не мога да кажа нищо по въпроса.
Поощрението може да бъде похвала, лакомство, игра, любима играчка.
Наказанието се нарича още корекция и представлява рязко, камшично дръпване на повода по различен начин в зависимост от това, което упражнявате. Може да бъде плясване с вестник или два пръста по муцуната или леко подпиране с коляно. Не трябва да е болезнено за кучето, а просто неприятно усещане, което то разбира, че получава, когато на прави каквото искаме от него.

Преди да ви разкажа за ученето на "редом" ще обърна внимание на няколко важни неща:
Никога не се занимавайте с обучение когато сте нервни или ядосани. Това трябва да е взаимно удоволствие.
Не правете дълги тренировки - максимум половин час, а след тях награждавайте кучето с игра.
Не тренирайте, когато кучето не е предразположено да ви сътрудничи - по този начин само ще го научите да НЕ изпълнява.

Още едно основно положение: какво е команда?
Наричайте го както искате, ако думата команда ви е неприятна, това е просто съчетанието от звуци, с което казваме на кучето какво искаме от него. По ваш избор го учете на български, немски или английски. Лично аз препоръчвам немски по няколко причини:
Думите са кратки, звучни, едносрични. Кажете "седни седни седни" и "зиц зиц зиц". Кое е по-лесно? Имайте предвид, че ще повтаряте тези думи много, много пъти.
Ако използвате команди на български, добре обученото куче ще реагира на тези думи и във ваш обикновен разговор, например идва ви гост и му казвате "заповядай, седни". Кучето се обърква.
На български окончанията са еднакви - седни, легни, стани. Добре обученото куче ще слуша вашите команди и от 200 метра разстояние и тогава ще чуе само едно "ни" и ще се обърка. Така че ако изберете български използвайте примерно "седни" и "лягай". Не въвеждайте "хайде" като команда в никакъв случай - твърде често използваме тази дума в ежедневния език.

Всяка команда се подава еднократно и се изпълнява докато не подадете друга. Например честа грешка: "седни", кучето сяда, давате лакомство, доволни сте, то става, а вие пет пари не давате. Ще дойде момент когато ще сте го научили добре - тогава при подадена команда седни то ще може да седи без да става докато вие напазарувате в магазин или поседнете на кафе, дори и без да ви вижда. Виждала съм как като правим обиколки из парка стопанинът на добре обучено куча казва "седни", а после се заприказва и забравя да го освободи. На следващата обиколка кучето е още там и си чака. Това е крайната цел на задачата.
Затова като решите, че е изпълнило, подайте освобождаваща команда (не забравяйте да правите това) "играй" или "лауф" или каквото измислите.

По-нататък ще продължа с редом, но само ако към темата има интерес, излишно е тук да си правя монолози :))

Na men li4no temata mnogo mi haresva.6te gledam ku4e i tova mi e ot polza.Hubavo e da zima6 informaciq ot nqkolko mesta.Prodaljavai po sa6tiq duh.Uspeh

#554 Потребителят е офлайн   Ицето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2006 - 07:58 PM

А в тази тема къде по-специлано пише за хигиената у дома и има ли поместена информация за обучение на бебето при избиране на място за вършене на природните нужди и привикване те да се правят на това определено местенце?
Ако случайно няма,нека някои специлаист да каже какъв е номерът!

П.С.Моля Ви,не се ядосвайте,ако е писано за това и аз пак питам!
Явно просто в бързината не съм го видял!

Поздрави,
Разсеяният! BEER

#555 Потребителят е офлайн   koki05 Икона

Публикувано: 22 August 2006 - 12:05 PM

Здравейте! Страхотни теми разисквате тук. Имам следния проблем: Кокершпаньолът ми Коки е на една година и два месеца. Много е див както почти всяко куче от тази порода. Знае командите "седни", "дай лапа" и не се катери върху мен когато му сипвам храната, което смятам за голямо свое постижение. Започнах да го уча на команда "редом" според инструкциите във форума. С храна за награда на третата тренировка вече имаше резултат. Тренировките провеждахме на една площадка. Проблемът е, че той явно смята, че "редом" се изпълнява само докато сме на площадката. Освен това се хвърля и лае срещу всяко срещнато куче. Като цяло има нужда от обучение, но живеем в гр. В. Търново, където няма към кого да се обърна. Има училище за кучета, но там не ме устройва, т. к. кучето трябва да живее един месец при тях.

#556 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 August 2006 - 12:21 PM

Ицето, виж тук:
http://dog.bg/f/inde...st=0&#entry8627

koki05,
Кокерчетата са много живи и темпераментни кучета и подобно поведение за тях е нормално. Стопаните им рядко си дават труда да ги обучават и трудно ще видиш ходещ редом кокер, за което поздравления!
По конкретния проблем: Той е вследствие на това, че тренирате само на определено място. Кучето свързва твоята взискателност единствено с това място. Случва с всички, които посещават училище 2-3-5 пъти седмично за по 30 мин., но през останалото време в ежедневните ситуации пет пари не дават.
Време е да усложните нещата. Тренирайте редом навсякъде. По пътя към парка, на улицата, пред дома. Започнете да тренирате нарочно когато виждате отвличащи фактори: други кучета, тичащи деца, колоездачи. Отначало на дистанция, после и в по-голяма близост до тях. Кучето е младо, ако сте упорити и последователни, ще усвои ходенето редом като норма на поведение, като нещо естествено.
Просто коригирай и поощрявай винаги и навсякаде, превърни в своя норма на поведение адекватната реакция (поощрение-корекция). Обаче няма да стане ако го водиш с нагръдник или ролетен повод.
Когато постигнете това, твоята команда редом ще е по-силна от желанието му да се хвърля към насрещни кучета. Аз постигнах това с моето куче чак когато стана на две години ouu . Междувременно, обаче, никога не си позволих да си кажа "абе, няма смисъл, той си е такъв, кво да му давам команди и да го коригирам".
Успех!

#557 Потребителят е офлайн   ludoto_ru Икона

Публикувано: 24 August 2006 - 11:22 AM

Моля за малко помощ! Кучето на мой колега е доста изтървано в обучението и напоследък агресивните актове стават все по-чести и неприятни. Купено е от зоомагазин за булонка, но в момента е с размери на териер. Оказа се с краста, паразити и каквото се сети човек и първите няколко месеца - всеки ден инжекции, системи...едва го спасиха. И като е болнаво всички го разглезиха, а сега си плащат. Кучо е на около 2 години. От много време им говоря за кучешко училище, но трябваше да стане много напечено за да ме послушат. Ако може някой да ми даде координати или да ме насочи към специалист за обучение ще съм много благодарна. Благодаря ви предварително. ;)

#558 Потребителят е офлайн   koki05 Икона

Публикувано: 25 August 2006 - 08:18 PM

Здрасти,МИЛ,благодаря за отговора.Като съм започнала да споделям проблемите с Коки ето още един.Той е свръхемоционален и когато ни е нямало по-дълго време в къщи и се приберем се напишва от радост.Съветът когато влезем да не му обръщаме внимание докато не се успокои не върши работа.Той има емоции,които иска да изрази независимо дали и ние му се радваме или не. Напоследък забелязвам някакво подобрение.Възможно ли е да го ''израсте''

#559 Потребителят е офлайн   Manqka Икона

Публикувано: 13 September 2006 - 08:31 AM

Здравейте на всички....от снощи чета тука форумите и сам мн заинтересован по вапроса за обучението на куче от породата Ротвайлер....в смисъл такъв...аз още нямам,но много искам да си взема....интересуваме от кога да започне обучението и с какво първо да започна?:)а и след това как са етапите на обучението,6тото не знам кои знае колко много по въпроса,пък гледам тука май можете да ми помогнете и то много!:)Ако може някои да ми обясни и каже всички команди на BG?Общо взето ако на някой му се занимава с мен,да ми обясни как да протече едно обучение на малко ротвайлерче(кое на каква възраст да се прави)?Дано да сте ме разбрали какво имам впредвид!:)а и друго ако някои знае от каде мога да си взема или някои има малки кученца от горепосочената порода да ми пише!Благодаря Ви предварително,защото знам че ще се намери някои добър човечец които да ми помогне!10х r)

Прикачени файлове

#560 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2006 - 09:44 AM

Имам проблем с мопсчето ми - макс. Когато прави беля(гризе нещо и т.н.) и му кажа строго "не" - той ме поглежда но уж "скришом" продължава. Взимам го, пак казвам НЕ, той пак си се връща... и излъчва увереност в това, че аз не го виждам как гризе възглавницата...?
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни