Цитат
za hihik
Ami, az po 3 pyti pone go izvejdam. Dosta ti4ame i igraem, no za mnooooogo vreme i vnimanie ne stiga vremeto-az imam 2 malki de4ica, koito sa po4ti kolkoto ku4eto palavi. Da 4ukna na dyrvo ot 2-3 dni ne sme pravili pakost vky6ti. Az si mislia, 4e toi naro4no pi6ka, za6toto navyn s nujdite vsi4ko si e nared mnogo otdavna. r)
Ок, ще измислим нещо. Обучението и физическата активност не мисля, че трябва да страдат, защото са може да се каже най-важни, за да не се озовете с проблеми които далече надвишават изпускането в къщи. Сега ще ви дам две-три идеи, които да използвате, за да се занимава само кучето докато вие нямате време за него.
1. Купете му голяма топка с дупка в нея. Това са "топки-дистрибутори", в които се слагат гранулките му, а понякога и нещо още по-вкусничко и кучето трябва да търкаля топката, за да паднат от нея гранулките. Гарантирано спокойствие докато не свършат гранулите b) Аз така давам по-голямата част от храната на моето куче и е диво забавление за него като това е и доста стимулираща игра.
2. Вземете "чешещи" играчки, които могат да се дъвчат на воля без да има опасност малки парченца да бъдат погълнати от дечицата ви или кучето. Има разни играчки във форма на кокали, таралежи разни топки. Изборът е огромен, вземете две-три и ги сменяйте. Нека и другите си кажат мнението, но аз държа кучето ми да няма достъп до всички играчки. Редовно взимам част от тях, крия ги и после ги "прекарвам като нови" l) А има и играчки, които се пазят и се дават в специални случаи, прудружени с много игра с вас- това е много важно като обучавате кучето, зашото се използва като огромна наградка.
3. Кокали от кожа. За кучето кокала е като списание пълно с картинки и интересни статии за нас. Тези кокали са изключително удобни за дълго занимание.
Не знам дали имате двор, ама ако имате има още купища игри които можете да му предлагате, хем той да се занимава с нещо интересно, хем вие да имате малко свободно време за деца, къща и каквото имате да правите. В двор или голям хол можете да скривате няколко наградки и да го карате да търси, може да му се даде "скачаща" топка, която той да "лови" като бесен, клони от гората които се носят гордо навсякъде. Изобщо.. идеи да искате. Само кажете и ще измислим неща, сигурна съм и други стопани на енергични младоци ще са доволни от някоя нова идея. Дори се чудя, няма ли да е добре да се отвори нова тема за игри с куче, защото тук малко се отдалчечаваме от темата?
Но не трябва да се забравя, че едно младо куче, което в кръвчицата си има щуротии, в главата си има само трици и бръмбари мислещи за игри без край b) Няма как да е същото като едно 13 годишно коли.