Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#561 Потребителят е офлайн   ivelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 September 2006 - 11:43 AM

Цитат

Здравейте на всички....от снощи чета тука форумите и сам мн заинтересован по вапроса за обучението на куче от породата Ротвайлер....в смисъл такъв...аз още нямам,но много искам да си взема....интересуваме от кога да започне обучението и с какво първо да започна?:)а и след това как са етапите на обучението,6тото не знам кои знае колко много по въпроса,пък гледам тука май можете да ми помогнете и то много!:)Ако може някои да ми обясни и каже всички команди на BG?Общо взето ако на някой му се занимава с мен,да ми обясни как да протече едно обучение на малко ротвайлерче(кое на каква възраст да се прави)?Дано да сте ме разбрали какво имам впредвид!:)а и друго ако някои знае от каде мога да си взема или някои има малки кученца от горепосочената порода да ми пише!Благодаря Ви предварително,защото знам че ще се намери някои добър човечец които да ми помогне!10х r)

Здравей,

виж прочети този материал, доста хора, които го пробраха казаха че са доволни Уроци за малко кученце . Не знам дали има конретно обучение за дадена порода, може би някой друг ще се включи да каже.

Иначе откъде можеш да вземеш кученце, скоро видях в Обявите на сайта dog.bg, че се продават малки ротвайлерчета. Или пък питай някой от притежателите на ротвайлери за развъдник ;)

успех! b) 1super

#562 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 02:00 PM

Цитат

Здравейте на всички....от снощи чета тука форумите и сам мн заинтересован по вапроса за обучението на куче от породата Ротвайлер....в смисъл такъв...аз още нямам,но много искам да си взема....интересуваме от кога да започне обучението и с какво първо да започна?:)а и след това как са етапите на обучението,6тото не знам кои знае колко много по въпроса,пък гледам тука май можете да ми помогнете и то много!:)Ако може някои да ми обясни и каже всички команди на BG?Общо взето ако на някой му се занимава с мен,да ми обясни как да протече едно обучение на малко ротвайлерче(кое на каква възраст да се прави)?Дано да сте ме разбрали какво имам впредвид!:)а и друго ако някои знае от каде мога да си взема или някои има малки кученца от горепосочената порода да ми пише!Благодаря Ви предварително,защото знам че ще се намери някои добър човечец които да ми помогне!10х r)

Manqka - няма да имаш никакви проблеми с ротвайлер. Аз имам и вчера навърши три месеца - научил съм го да сяда по команда, да носи играчки като му ги хвърлям, да дава лапа, да се вози в автомобил напълно спокойно на предната седалка до водача... в момента работим по ходене с повод, но това ще има пълен ефект следващата седмица, когато излезем на улицата. Също така само чрез два три пъти тупане с вестник се научи да пишка точно там където искам

Не съм използвал никакви книжки и почти никакви съвети от никой - просто "common sense"... нещата не са толкова сложни. Тези кучета попиват командите като гъба. Ако прави беля и му се скараш на местопрестъплението - никога не повтаря.

Единствения проблем, който имам, е че е прекалено мощно и грубо... доста често в играта оставам с рани по ръцете и краката (веднъж даже ми разкървави носа с нокът)... Не го прави нарочно - просто не си знае силата :)

P.S. Взел съм си женско... при мъжко ще има множко повече проблемчета :)

#563 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 September 2006 - 03:42 PM

manqka, прегледай темите в подписа ми.
maccarta, очевидно Макс е сигурен, че ще се откажеш. Знае, че го виждаш, но също така и че ще ти наложи своята воля.
Сложи му нашийник и повод. Предизвикай го да направи нежеланато. Пъхни възглавницата под носа му. Щом захапе, коригирай с повода и НЕ. И така: докато се откаже. Отново и отново. Изкл. важно е ти да не се откажеш преди него и да постигнеш своето. Да застане мирен с възглавница под носа, без да я захапва.

Съветвам те от темата за Повелителя на кучетата да си изтеглиш серията за булдога Джордан.
Ето тук
Виж как Сизър в продължение на часове коригира неизменно и търпеливо атаките му към баскетболната топка, маркуча, скейтборда. Как нещата изглеждат безнадеждни, но накрая Сизър побеждава с постоянството си. Важното е ти да не се откажеш, иначе всичко отива по дяволите. Знам, че слабостта ти е именно в това: смяташ, че е обидно да налагаш волята си на кучето. Трябва да го преодолееш. Кучетата не се обиждат и не страдат от наложените им правила, напротив - те им помагат да живеят по-естествено.

#564 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 14 September 2006 - 10:56 PM

mil_ , аз така влизам на гости cheers
искам да поканя всички напреднали на състезание! ще стане много забавно . Всички кучета кои вече знаят поне команда Редом могат да танцуват. За да създаде един танц трябва малко (2-3 мин.) парче на музика и малко фантазия, за да сложите това кое вече може вашето куче като мозаика на тази мелодия. Успех! 1super

малко видео, това не чак толкова сложно! ВАЛС
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#565 Потребителят е офлайн   MiSs SuNsHiNe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2006 - 06:11 PM

Благодарение на mil днес със Сиси се научихме да вървим редом b) b) БЛАГОДАРНОСТИ 1super 1super 1super bravoS bravoS bravoS bravoS л Учудващо бързо се научи!!!!!!!!! А ако сега ми и помогнете и за другите ми проблеми с нея р които съм побликувала в темата Агресия и доминантно поведениер ще е супер . Вярвам че с ваша помощ ще се справя!!!!!!!!! super best super best super best super best
User's Signature

Качена снимка

#566 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 12:06 PM

И аз имам един въпрос ъъъ по скоро няколко b) В момента се мъчим да влизаме преди него и аз открих само един начин, по който това е постижимо. Значе карам го да седне, отварям вратата и влизам, след това го викам и отново седни, качвам се по стълбите и т.н. реално без команда седни това е невъзможно, става ли така? Другото, което ме притеснява е че навсякъде пише кучето да не спи по легла и т.н. той нашия не спи ама се качва вечер когато легнем ние да се лигави и то е станало нещо като ритуал, това трябва ли да му се забрани при положение, че си спи на земята?

#567 Потребителят е офлайн   dangerous_lady Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 04:23 PM

Zdraveite. Moiat Kai e ve4e na 8m. i o6te pi6ka 4at-pat vytre-nito boi, nito tyrkane na nosa v pikoto pomagat. Ina4e mnogo otdavna pravi vsi4ki nujdi navyn-no i vky6ti prodyljava. Pomagaite.

#568 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 04:41 PM

Цитат

Zdraveite. Moiat Kai e ve4e na 8m. i o6te pi6ka 4at-pat vytre-nito boi, nito tyrkane na nosa v pikoto pomagat. Ina4e mnogo otdavna pravi vsi4ki nujdi navyn-no i vky6ti prodyljava. Pomagaite.

Здравейте,

Доколкото си спомням преди доста време се бяхте обърнала към мене за някакъв съвет, който впоследствие Ви дадох на Лични.

Кой е този, който Ви е дал съвет при уриниране на кучето в къщи да го биете, а още по-интересното - да му натривате муцунката в урината. Интересно ?!

Поздрави !
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 05:50 PM

Цитат

Цитат

Zdraveite. Moiat Kai e ve4e na 8m. i o6te pi6ka 4at-pat vytre-nito boi, nito tyrkane na nosa v pikoto pomagat.  Ina4e mnogo otdavna pravi vsi4ki nujdi navyn-no i vky6ti prodyljava. Pomagaite.

Здравейте,

Доколкото си спомням преди доста време се бяхте обърнала към мене за някакъв съвет, който впоследствие Ви дадох на Лични.

Кой е този, който Ви е дал съвет при уриниране на кучето в къщи да го биете, а още по-интересното - да му натривате муцунката в урината. Интересно ?!

Поздрави !

Извинявам се !

Съветът ми е бил към mad_lady. С тези измислени имена...
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#570 Потребителят е офлайн   dangerous_lady Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2006 - 06:28 PM

Ami, taka sym 4uvala, 4e se pravi. Az sym protiv da se biat jivotniteno na6iat e prosto nevyzmojen. Toi po4ti ne stoi v pokoi kato normalno ku4e-neprekysnato ska4a, sybaria vsi4ko, iade vsi4ko.... Imala sym 13g jensko koli i NIKOGA ne sym imala kakyvto i da bilo problem s neia. Tova ku4e sega e na 8m i e krystoska mejdu golden retriever i dog. Niamam ni6to protiv jivotnoto, no ne mislia, 4e e normalno postoianno ne6to da se dyv4i i ska4a. Prosto iskam malko da go ukrotia.

Моля, пишете на кирилица.

#571 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 12:41 PM

Цитат

Ami, taka sym 4uvala, 4e se pravi. Az sym protiv da se biat jivotniteno na6iat e prosto nevyzmojen. Toi po4ti ne stoi v pokoi kato normalno ku4e-neprekysnato ska4a, sybaria vsi4ko, iade vsi4ko.... Imala sym 13g jensko koli i NIKOGA ne sym imala kakyvto i da bilo problem s neia. Tova ku4e sega e na 8m i e krystoska mejdu golden retriever i dog. Niamam ni6to protiv jivotnoto, no ne mislia, 4e e normalno postoianno ne6to da se dyv4i i ska4a. Prosto iskam malko da go ukrotia.

Моля, пишете на кирилица.

Отдавна не съм писала в този форум, за тези които ме помнят само да кажа, че нещата при нас се развиха много зле и нямах капка време за нищо. както и да е..

dangerous_lady, куче не се бие. Няма никакъв смисъл да се прави, да не говорим за отрицателните последици- мисля, че са ясни. Колкото до това, че кучето не спира.. ами младо е. От това което пишете искам да попитам колко време и какво разстояние е разхождано кучето? Колко кокала или играчки за дъвчене получава? Колко време си играете с него? С две думи, едно куче като е младо има адски много енергия, тя му е нужна за игри, за учене- така то се научава каквото му е нужно в живота. Едно куче, независимо от възрастта има нужда от правилна доза физическо усилие, за да е разтоварено, доволно и в добро здраве. Давам ви пример с моето ново куче, на годинка, смесица между овчарка и хъски, без десетина километра на ден бързо ходене, тичкане и допълнително игри в нас и по кокал на ден той започва да вилнее бясно в нас. Като е разходен започвам с обучението, после ядене, после спи като пънче, след това кокал, пак разходка, пак игри, пак обучение и вечерта се повтаря сутрешната програма. Занимавайте се с кучето, а колкото е по-младо толкова повече нужда от това има то за психическото и физическото му здраве. Няма как без това.. четете темите тук, особено за младите кучета и за възпитанието.

Разбирам че не всеки има времето и възможността да разхожда по три пъти кучето си на ден, но в такъв случай винаги се намира решение Например сутрешната разходка се прави на колело. Един час на колело, с бързината на бърз тръст (нито по-бързо, нито по-бавно), ще успокои неимоверно вашето куче. Вземето му топка в стил тенис топка (съобразена с големината му, няколко кокала от сушена кожа и една дървена играчка, по 15-тина 20 минути на ден обучение и половин час игра и не мисля, че ще имате такива проблеми в бъдеще.

Видях и за пишкането проблема.. има много теми във форума, прочетете ги. Но набързо ще ви кажа сега, извеждайте кучето многократно навън; ако се изпишка вътре караница _на място_ (няма НИКАКЪВ смисъл от биене и натриване в чурканото) и веднага скачайте в обувките и го водете навън, ако се изпишка бурна радост, сякаш сте спечелили милион от тотото. Това ако го правите, надали някога ще имате повече "мокра изненада" ;) .

Успех! 1super

#572 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 December 2006 - 04:40 PM

Цитат

Отдавна не съм писала в този форум, за тези които ме помнят само да кажа, че нещата при нас се развиха много зле и нямах капка време за нищо. както и да е..

hihik, кои неща? Какво е станало?

#573 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 05:11 PM

Цитат

Цитат

hihik, кои неща? Какво е станало?

Ами надявам се, че не разводнявам много темата, но както кучето се възстановяваше по-добре от очакванията на ветеринарите, го удари цистит. Аз тамън пишех тук как вървят нещата и от там като се завъртя лудата спирала- нон-стоп по лекари, грижи.. Въпреки че правихме посевки и използвахме ужким най-добрият антибиотик за тази бактерия, този цистит изсмука всичките му сили, които бяха останали от тежката операция и огромния труд който полагаше при възстановяването. После беше месеци наред.. стане за седмица започне да си връща формата, после пак назад и така.. дойде един ден в който просто нямаше как. Голям кошмар. Лошото е, че дори ветеринарката ни, която само като види по-сериозно болно куче веднага напомня, че трябва да се мисли за евтаназия си помисли, че има още шанс. А ние.. рапони.. абе както и да е, няма смисъл да ви натоварвам с тези неща, някой ден, като съм готова да пиша подрбности по темата ще разкажа, защото хората трябва да се учат от чуждия опит, защото като се тръшне нещо такова, не знаем как да реагираме.

Сега взехме едно друго, което ми отнема цялото внимание с възпитание, разходки. Някаква невероятна смесица между хъски и овчарка, което е понякога с нрав на овчарка, ама понякога вади рогцата на хъскито и ми върти невероятни номера. Направо съм заредила тонове въпроси и нещица да обсъждаме тук. Мил, ще помагаш, че аз с едногодишна лисица със силата на НОК, но без грам възпитание не съм се оправяла досега, въпреки че много напреднахме за един месец.

#574 Потребителят е офлайн   dangerous_lady Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 10:53 PM

za hihik

Ami, az po 3 pyti pone go izvejdam. Dosta ti4ame i igraem, no za mnooooogo vreme i vnimanie ne stiga vremeto-az imam 2 malki de4ica, koito sa po4ti kolkoto ku4eto palavi. Da 4ukna na dyrvo ot 2-3 dni ne sme pravili pakost vky6ti. Az si mislia, 4e toi naro4no pi6ka, za6toto navyn s nujdite vsi4ko si e nared mnogo otdavna. r)

#575 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 01:11 PM

Цитат

za hihik

Ami, az po 3 pyti pone go izvejdam. Dosta ti4ame i igraem, no za mnooooogo vreme i vnimanie ne stiga vremeto-az imam 2 malki de4ica, koito sa po4ti kolkoto ku4eto palavi. Da 4ukna na dyrvo ot 2-3 dni ne sme pravili pakost vky6ti. Az si mislia, 4e toi naro4no pi6ka, za6toto navyn s nujdite vsi4ko si e nared mnogo otdavna.  r)

Ок, ще измислим нещо. Обучението и физическата активност не мисля, че трябва да страдат, защото са може да се каже най-важни, за да не се озовете с проблеми които далече надвишават изпускането в къщи. Сега ще ви дам две-три идеи, които да използвате, за да се занимава само кучето докато вие нямате време за него.

1. Купете му голяма топка с дупка в нея. Това са "топки-дистрибутори", в които се слагат гранулките му, а понякога и нещо още по-вкусничко и кучето трябва да търкаля топката, за да паднат от нея гранулките. Гарантирано спокойствие докато не свършат гранулите b) Аз така давам по-голямата част от храната на моето куче и е диво забавление за него като това е и доста стимулираща игра.
2. Вземете "чешещи" играчки, които могат да се дъвчат на воля без да има опасност малки парченца да бъдат погълнати от дечицата ви или кучето. Има разни играчки във форма на кокали, таралежи разни топки. Изборът е огромен, вземете две-три и ги сменяйте. Нека и другите си кажат мнението, но аз държа кучето ми да няма достъп до всички играчки. Редовно взимам част от тях, крия ги и после ги "прекарвам като нови" l) А има и играчки, които се пазят и се дават в специални случаи, прудружени с много игра с вас- това е много важно като обучавате кучето, зашото се използва като огромна наградка.
3. Кокали от кожа. За кучето кокала е като списание пълно с картинки и интересни статии за нас. Тези кокали са изключително удобни за дълго занимание.

Не знам дали имате двор, ама ако имате има още купища игри които можете да му предлагате, хем той да се занимава с нещо интересно, хем вие да имате малко свободно време за деца, къща и каквото имате да правите. В двор или голям хол можете да скривате няколко наградки и да го карате да търси, може да му се даде "скачаща" топка, която той да "лови" като бесен, клони от гората които се носят гордо навсякъде. Изобщо.. идеи да искате. Само кажете и ще измислим неща, сигурна съм и други стопани на енергични младоци ще са доволни от някоя нова идея. Дори се чудя, няма ли да е добре да се отвори нова тема за игри с куче, защото тук малко се отдалчечаваме от темата?

Но не трябва да се забравя, че едно младо куче, което в кръвчицата си има щуротии, в главата си има само трици и бръмбари мислещи за игри без край b) Няма как да е същото като едно 13 годишно коли.

#576 Потребителят е офлайн   dangerous_lady Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 07:32 PM

Blagodatia za syvetite. 6te probvam. Za sega izvednyj ne6tata se uspokoiha-nikakvo grizane i pi6kane ot niakolko dni nasam! l) Moje pyk i da e vyzmajal ve4e moiat pi4! nok

#577 Потребителят е офлайн   Liska Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2007 - 10:08 PM

Здравей Коки сожалявам че не мога да ти помогна защото и аз съм начинаеща, а моят проблем е че научих кучето си да сяда и то много добре и естествено му давам наградко след мсяка команда но сега като реших да го обучавам да застава в стойка нещо не иска да стой.Като съм изправена пред него с лакомството то вместо да стой просто(защото стойката си му получава)то сяда oleeee .А когата съм клекнала пред него или до него(то е померанче и си е нисичко)то вместо да гледа лакомството и да стои мирно се опитва да се катери по ръката ми за да го вземе.Как мога да се оттърва от навика постоянно да сяда или да се опитва да взима бисквитката ако тя се намира на по нискозащото забелязох че като лисквитката е по на високо от клаватами горедолу като моя рът то сяда ,а когато е на нивото му то се опитва да ми я вземе от ръкатя wink .
Ако можете да ми помогнете ще е страхотнол.HELP worthy

#578 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 July 2007 - 11:07 AM

d)

#579 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 05:58 PM

това се е получило,защото при всяко сядане сте му давали лакомство,а това е грешно
трябва да има избирателно даване при заниманията-един път давате,после само похвала,после пак давте и така...в последствие се преминава само към похвала(при затвърждаване на упражнението) и накрая и тя се дава избирателно(за поддържане на интереса към удовлетворяване на Вашето желание)
иначе какво ще стане сега,ако два пъти му подадете команда за сядане примерно и двата пъти не затвърдите с лакомство?ще се зачуди дали да седне на третия път,нали?а не това е целта Ви предполагам

ще Ви отнеме време,докато оправите сегашното положение и доста търпение(без нервене естествено),но това ще помогне занапред
и не забравяйте,че кучето не трябва да е супер изгладняло по време на упражнение,иначе единственото,което следи ще е лакомството(а не правилното изпълнение на самото упражнение и съсредоточаване върху целта на упражнението) или няма да проявява интерес въобще,ако е заситено
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#580 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2007 - 07:12 PM

Цитат

Цитат

А пробвахте ли с повечко разходки и то в компания на други кучета?
Хем да се поумори в играта, хем да види те как си вършат работата навън, а и като си свърши физиологичните нужди навън съсвсем естествено ще спре да ги върши у дома.

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни