Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#441 Потребителят е офлайн   n1k1nka Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2009 - 04:45 PM

Никога не е било ОК да пикае навсякъде. Той все едно го прави нарочно, особено като е сам.... Обяснявам му че не трябва да го прави вътре. .. Веднъж го видях докато пикаше на една ктуия от обувки и му казах НЕЕЕ!!! и го изкарах навън . След като го прибрах той заспа и през нощта пак беше пикал... :( А за лошият характер... не е тук темата да го обсъждам. Той си е такъв - злобен ! Хапе и ръмжи на всеки който не харесва. Когато има някой в стаята не пика но не мога постоянно да го наблюдавам :( Ще пробвам всичко, но не знам дали ще успея :(

#442 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2009 - 01:14 AM

Цитат(n1k1nka @ Sep 12 2009, 03:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Никога не е било ОК да пикае навсякъде. Той все едно го прави нарочно, особено като е сам.... Обяснявам му че не трябва да го прави вътре. .. Веднъж го видях докато пикаше на една ктуия от обувки и му казах НЕЕЕ!!! и го изкарах навън . След като го прибрах той заспа и през нощта пак беше пикал... :( А за лошият характер... не е тук темата да го обсъждам. Той си е такъв - злобен ! Хапе и ръмжи на всеки който не харесва. Когато има някой в стаята не пика но не мога постоянно да го наблюдавам :( Ще пробвам всичко, но не знам дали ще успея :(

Явно не съм те разбрала правилно, извинявай. Обаче понеже каза "вече 2 години и половина той пика когато и където си поиска. <....> Особено когато мен ме няма вкъщи си пикае мнооого обилно навсякаде. ", затова мислех, че не е имало обучение.

Виж сега... отзад напред - кучетата по принцип не отмъщават с пикаене... Те всъщност не отмъщават изобщо, защото живеят в настоящето и не гонят карез или нещо такова. Ако кучето прави нещо в отсъствието на стопанин, което му е забранено, това означава друго - че е схванало - ако направя това пред стопанина, ще го разсърдя/ще ме набие/ще се развика и т.н. Това означава, че не е разбрало правилно. В неговото съзнание пикаене вкъщи, когато има стопанин, е равно на скандал. Затова и пикае вкъщи през нощта - когато не сте при него. Но не е разбрало, че ако стиска и пишка само навън, няма да има скандал.

С веднъж не става. Сега - забравяш какво си правила преди и как нищо не се е получило и започваш отначало. Четеш темата от самото начало, представяш си, че кучето е бебе на 3-4 месеца и почвате отначало. Дебнеш го. Като почне да става неспокойно, да се върти, да души по земята - го водиш навън. Стоите навън, докато се изпишка. Докато пишка - казваш думичката за пишкане (нашата е чиш, защото никой не я разбира) и като се изпишка - му даваш най-голямата наградка, гушкаш го много, галиш го и му се радваш - ама бурно. Да му остане в съзнанието, че когато пишка навън, е много хубаво.

Лично аз бих посъветвала да се купи клетка (кучето е малко и няма да е скъпо). Държиш го в нея, когато не можеш да го наблюдаваш. Като го извадиш - веднага вън да пишкате. Ако клетката е достатъчно малка, няма да пишка в нея и ще се научи да стиска. Той пикае през нощта, защото му се допишква, но не знае, че трябва да стиска, докато го изкараш навън. За да го схване, трябва ТИ да го научиш. Не знам как му обясняваш - то не разбира български...

Колкото до хапането и ръмженето, наистина не му е тук мястото, но и това не значи, че е злобно или лошо кучето. Значи, че не е научено да се държи добре.

Успех! ae_085.gif
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   nankananka Икона

Публикувано: 18 September 2009 - 02:08 PM

Здравейте имам лабрадорче на 6 месеца с голямата нужда се научи много бързо и не я е вършил вкъщи от 4 месечен но с пишкането имаме проблем.Обикновенно се стиска нае че трябва навън да пика защото когато излезем кляка и пишка по 1-2 минути цяла нощ се стиска но понякога предимно вечер както върви и ръси капки по пода.Вчера например излизахме в 22 часа прибрахме се той пийна доста водичка хапна и един час след това към 23.30 пусна малко аз избърсах без да се карам но след малко отиде и пусна върху леглото свалих го долу и той пишка отново доста дълго.Мислите ли че на тази възраст още не може напълно да се стиска.Забравих да кажа че пие по много много вода дали да не му я прибирам вечер но съм чела че кучето трябва винаги да има вода на разположение.

#444 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2009 - 02:41 PM

Цитат(nankananka @ Sep 18 2009, 12:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте имам лабрадорче на 6 месеца с голямата нужда се научи много бързо и не я е вършил вкъщи от 4 месечен но с пишкането имаме проблем.Обикновенно се стиска нае че трябва навън да пика защото когато излезем кляка и пишка по 1-2 минути цяла нощ се стиска но понякога предимно вечер както върви и ръси капки по пода.Вчера например излизахме в 22 часа прибрахме се той пийна доста водичка хапна и един час след това към 23.30 пусна малко аз избърсах без да се карам но след малко отиде и пусна върху леглото свалих го долу и той пишка отново доста дълго.Мислите ли че на тази възраст още не може напълно да се стиска.Забравих да кажа че пие по много много вода дали да не му я прибирам вечер но съм чела че кучето трябва винаги да има вода на разположение.

Когато е горещо трябва да има вода,но вечер би трябвало да спят и не ми е нужна,освен в много големи горещини.Само,че това че пие толкова много вода и пишка много и изпускането на капки изобщо не е добре.При нас имаше подобно нещо като беше бебе и се оказа едно възпаление на пикочните пътища.На 6 месеца е нормално понякога да има инциденти,но все по рядко.Възможно ли е и през деня също да се изпуска така по малко?

#445 Потребителят е офлайн   nankananka Икона

Публикувано: 18 September 2009 - 03:08 PM

Ами да понякога и през деня се случв но предимно е вечер.Знам че и баща му като малък е пиел много вода.Незнам за това възпаление какви са признаците има ли болка вие как разбрахте за него?Поприницип не му се случва да кляка и да пикае все е като изпускане.Понякога имам чувството че напук го прави.Понякога стиска по 5-6 часа и повече друг път не може и по 2 да изкара.Не е точно на капки просто пишка в движение може би се надява да не забележим така защото по доста пуска не само няколко капчици.

#446 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2009 - 03:27 PM

Цитат(nankananka @ Sep 18 2009, 02:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да понякога и през деня се случв но предимно е вечер.Знам че и баща му като малък е пиел много вода.Незнам за това възпаление какви са признаците има ли болка вие как разбрахте за него?Поприницип не му се случва да кляка и да пикае все е като изпускане.Понякога имам чувството че напук го прави.Понякога стиска по 5-6 часа и повече друг път не може и по 2 да изкара

Ами не я болеше,просто ми направи тогава впечатление че пишка доста по на често от нормалното.Иначе никакви други признаци.Занесох малко уринка на ветеринаря просто за всеки случай и се оказа възпаление,което хванахме в началото и се излекува бързо.Това,което казваш за изпускането на капки ми се видя обезпокояващо и се сетих за нашия случай.

#447 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 September 2009 - 06:36 AM

А вярно ли е че дребните породи кучета стискат по-малко от едрите- защото имам йоркшир на 4 месеца и кокер на 5 години, който извеждам 2 пъти дневно- сутрин и вечер. Въпроса ми е като порасне йоркито и се научи дали ще може да се стиска и тя по 2 пъти да я разхождам или да продължаваме в къщи на памперсите да си ходим. Трябва от сега да знам на какво да я уча- да не се тормози пък по цял ден да стиска
User's Signature

Качена снимка

#448 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 12:54 PM

Всички "малки" кученца в квартала ги разхождат 2 пъти на ден - сутрин и вечер. И те си стискат през останалото време. Не виждам някаква зависимост м/у размера и способността да контролират мехура си.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#449 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:sport

Публикувано: 13 October 2009 - 02:22 PM

Здравейте! Случайно попаднах на сайта, виждам че съм обърнал внимание на не маловажен проблем, свързан с хигиената. Смятам да отгледам малък катил- Джак Ръсел Териер.

Бих искал да попитам - ясно е, че е проблем да го оставям за около 4ч вкъщи съвсем сам 2 или 3 пъти в седмицата, докато е малък (в смисъл че не може да е с мен), а в началото е добре почти цялото ми внимание да е насочено към него,

но дали според вас е възможно да остане сам в колата за час и половина? (говоря за абсолютно празен багажник на комби, който е с прозорци и навес тип "щора", като общо взето понятието "багажник" губи смисъла си). Дали няма да му подейства травмиращо 2-3 пъти седмично за по час и половина? Ваши наблюдения?

Знам че не е честно спрямо животното, но тъй като смятам да го отгледам съвсем сам- без ничия помощ, е неизбежно. Планирал съм си времето за голееми разходки, в някои дни дори по 5-6 пъти ако трябва, ще изчета всички съвети, но понеже не мога да разчитам на никого, се чудя за тези интервали в които няма как да е с мен..

Прочетох варианта с клетката докато е малък. Малко се шашнах в първия момент, че изобщо го предлагате, но звучи логично. Таа мисълта ми тук е , дали престоя му в колата, ограничен в това горе-описано пространство , може да бъде възприета от кучето като място за спане или игра, но не и за чишкане ;)

Мерси предварително. Това ми е първото мнение
User's Signature

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..

#450 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 05:18 PM

Цитат(introducer @ Oct 13 2009, 03:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! Случайно попаднах на сайта, виждам че съм обърнал внимание на не маловажен проблем, свързан с хигиената. Смятам да отгледам малък катил- Джак Ръсел Териер.

Бих искал да попитам - ясно е, че е проблем да го оставям за около 4ч вкъщи съвсем сам 2 или 3 пъти в седмицата, докато е малък (в смисъл че не може да е с мен), а в началото е добре почти цялото ми внимание да е насочено към него,

но дали според вас е възможно да остане сам в колата за час и половина? (говоря за абсолютно празен багажник на комби, който е с прозорци и навес тип "щора", като общо взето понятието "багажник" губи смисъла си). Дали няма да му подейства травмиращо 2-3 пъти седмично за по час и половина? Ваши наблюдения?

Знам че не е честно спрямо животното, но тъй като смятам да го отгледам съвсем сам- без ничия помощ, е неизбежно. Планирал съм си времето за голееми разходки, в някои дни дори по 5-6 пъти ако трябва, ще изчета всички съвети, но понеже не мога да разчитам на никого, се чудя за тези интервали в които няма как да е с мен..

Прочетох варианта с клетката докато е малък. Малко се шашнах в първия момент, че изобщо го предлагате, но звучи логично. Таа мисълта ми тук е , дали престоя му в колата, ограничен в това горе-описано пространство , може да бъде възприета от кучето като място за спане или игра, но не и за чишкане ;)

Не мисля, че ще пишка там, моя е 5 годишен и от малък си седи без проблем в колата ако трябва и 4 часа (стига да не е на слънце и да е много топло или голям студ. Като си свърши работата и го оставяш, 2 часа със сигурност ще се стиска
User's Signature

Качена снимка

#451 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 07:58 AM

Цитат(introducer @ Oct 13 2009, 01:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Не съм специалист, ще ти кажа само моето мнение въз основа на личния ми опит. Първо, не разбрах на каква възраст е кучето - дали МОЖЕ да стиска по 4 часа наведнъж. Ако е много мъничък, може още да не се е развил достатъчно - така че, първо се убеди дали може да стиска по 4 часа, пък после ще има въпрос къде точно ще стиска.

Според мен зависи и от това, как кучето чувства колата. Така, както я описваш, ситуацията прилича на нашата, и ние имаме едно комби, в което кучето пътува по-често. Отначало му ставаше лошо, докато беше малък - първият път повърна и се начишка, както беше в кутията, с която го пренасяхме, а уж мъжът ми мислеше, че му я е направил удобна. Просто на кучето му ставаше лошо до към половин година и не щеше и да се доближи до колата. Бавно и малко по малко, го свикнахме да пътува на кратки разстояния за приятни разходки, научи се да му давам лакомства, макар че отначало не искаше и да помирише дори най-любимите му лакомства там, спря да повръща и да му става лошо в колата. На последното ни пътуване - вече на година, спа в колата като заклан, също като у дома си, дъвче си играчките, като му доскучее, но ние сме махнали преградите пред прозорците, защото той обича да гледа навън - настрани и назад, така му е интересно и се развлича. Спал е в колата и през нощта веднъж - всичко си беше наред.

Когато ходя да пазарувам се случва по час-два да остава сам в колата, разбира се, прозорците са леко отворени, за да не се задуши или да не му стане горещо, макар че тук по принцип не е горещо, но ако колата е на слънце, става като сауна за нула време. В топлото време задължително му оставям водичка в купичка, докато е в колата, а ако е горещо - леко влажна хавлия, на която да лежи, ако иска, за да не му е толкова горещо. Но когато е горещо избягвам да го оставям в колата за повече от 15-20 минути, просто имаше тук един случай, две полицейски кучета починаха, защото ги оставили на слънце в колата за половин час...

Имай предвид, че малките кучета, ако им е скучно, ако са нещо притеснени, дъвчат - внимавай какво ще дъвче, да не ти изподъвче колата. Ние имаме специални покривала и винаги му оставяме играчки, но и нашият поизрасна, та вече не е проблем.

User's Signature

Качена снимка

#452 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 07:00 PM

Опасявам се и от друго:

други потребители пишат "Вече решихме да отидем пред блока" , "Дойде време и за първото излизане" , "Днес бяхме сефте пред блока" ....

Очевидно всички чакат? Но защо? Ако приемем, че трябва ваксина, но кученцето я има, защо да чакам?

Ето парадокса- да разполагаш с време, но да не го извеждаш ?! Как стои въпроса и със зимните месеци? Очевидно "зима" не трябва да означава "дом-кенеф". По принцип в Бургас декември и януари са по-меки, по-скоро дъждовни, там ще мога ли пред блока или във входа най-малкото да го разхождам? Баш в най-голямата зима ще си го купя кучето, затова питам. Клетката остава. Ще имам време за много разходки.
User's Signature

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..

#453 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 October 2009 - 07:07 PM

Разгледай по-подробно темите във веткабинет за ваксините.
Първата бебешка ваксина се поставя ~40 дни, но преди да излезе кучи за първи път навън трябва да има 3 ваксини, които обикновено приключват към 3 месечна възраст най-рано, а след последната трябва да се изчака още 10-14 дни. В най-добрия случай на 3 месеца и половина е първата разходка, а кученцата ги вземат около 50-тия ден. Почти 3 месеца купон у дома без разходки навън.

#454 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 10:47 PM

Да попрочетох.

Всъщност не е 3 месеца удома. Купен на 50ти ден, ваксиниран за 3ти път на 90ти ден, с грубо пресмятане - на ден 100 сме в най-добрия вариант навън. Т.Е. 50 дни вкъщи = 1 месец и 20 дни. Ако бъде купено на 15 декември, на 10 февруари някъде може да се говори вече за разходка. Знам че е относително, занимавам се с медицина.

Не ме винете че издребнявам. Просто ако имаше класация за най-сложна откъм обстоятелства покупка на куче във форума, щях да съм първенец ab_041.gif Гарантирам !

p.s.

Мисля да използвам коридора във входа за кенеф, естествено ще съм с парцала, лопатката и ръкавиците след него ab_041.gif

Самата концепция одобрявате ли я?

Най-хубавото е, че след това ще живее на друго място и бившия вход "кенеф" ще бъде изцяло заменен.

User's Signature

#455 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2009 - 10:49 PM

Цитат(introducer @ Oct 17 2009, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Опасявам се и от друго:

други потребители пишат "Вече решихме да отидем пред блока" , "Дойде време и за първото излизане" , "Днес бяхме сефте пред блока" ....

Очевидно всички чакат? Но защо? Ако приемем, че трябва ваксина, но кученцето я има, защо да чакам?

Ето парадокса- да разполагаш с време, но да не го извеждаш ?! Как стои въпроса и със зимните месеци? Очевидно "зима" не трябва да означава "дом-кенеф". По принцип в Бургас декември и януари са по-меки, по-скоро дъждовни, там ще мога ли пред блока или във входа най-малкото да го разхождам? Баш в най-голямата зима ще си го купя кучето, затова питам. Клетката остава. Ще имам време за много разходки.

Отново само изказвам моето мнение.
В България се смята, че преди третата ваксина, за кучето е опасно да бъде извеждано навън, за да не се разболее от болестите, против които още няма изграден имунитет. Тук при нас има само 2 ваксини, а не три. Ние си извеждахме кучето още след първата, която направихме веднага като го взехме, а след 1 седмица беше и втората. На практика не сме имали период, в който да го учим да пишка вкъщи, защото ни се струваше, че кучето ще се обърка. Естествено, много внимавахме къде ще ходи и беше само за малко, докато пишне и свърши другата работа, а после го разхождахме с повод по улицата, без много да спира, да взима неща от земята, да ги яде, да ближе това-онова и т.н.

По повод зимните месеци. Кучето е живо същество и си иска своето - чист въздух, разходка, миграция. Зима, лято... Все едно някой да те пита тебе - сега като е много студено, ти ще излизаш ли или ще си стоиш вкъщи, докато се стопли? Напомни ми един приятел, той все казваше - ай чао, че е много студено. Ше се видим напролет! ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#456 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 08:30 PM

ЗДРАВЕЙТЕ,
Мисля че можете да ми помогнете с някоя хитринка.
Кученцето ми е на 7 месеца ,и ако не го изведа в 7,00 сутринта пишкана НА определено за това място в стаята , проблема е че сега започна да се буди и да иска в 6,30 о.к започнах да ставам в толкова и без това ходя на работа не е проблем.... но днес в 6,00 часа беше пикала вече . Банята е единственото място у дома където посмъртно няма да се изпика, тя е свещена за нея. По принцип има кът в стаята с кучешка тоалетна , В който ако ме няма не пишка , чака вечер да се прибера от работа и да я изведа , но сутрин ми е много трудно. Същото е и в почивните дни у дома ли съм пика по 5 пъти на ден.... няма ли ме нито веднъж .... Как да създам режим

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#457 Потребителят е офлайн   ev_mari Икона

Публикувано: 09 November 2009 - 01:32 PM

Какво да правя???Имам френски булдог на 43 дни....взех го на 39 дена,без ваксина ,днес ще ходя да му слагат,но не това ми е проблема.Малкият пишка и ако навсякъде....Когато го усетя го водя в банята,но там той започва да скимти,да се върти около мен и после ляга в краката ми,стойм в банята около 5-10-15 мин ,но не иска там,в момента,в който излезем от банята бяга и пишка,където му дойде,но ака само на едно и също място(но не и там където трябва eg_033.gif )Как да го науча...някой да ми даде съвет,моля smile.gif

#458 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 01:44 PM

Като видиш, че отива на определеното, не където трябва място или започва да се повърта... водиш го на определеното, Където трябва място... и държиш на своето. Скимтенето, лягането в краката ти, жалния поглед не трябва да те разколебават... Ако трябва половин час ще седи там, но щом трябва значи ще е така. Като свърши работата награди, радости, всичко както си му е реда...

#459 Потребителят е офлайн   ev_mari Икона

Публикувано: 09 November 2009 - 03:44 PM

Благодаря ти smile.gif ще пробвам да съм по-ината от него....дано да стане smile.gif

#460 Потребителят е офлайн   siana_79 Икона

Публикувано: 06 December 2009 - 02:18 PM

Здравейте! Аз имам сходен проблеми с моето куче и ще съм много благодарна на каквито и да било съвети, които биха ми били в помощ. Имаме куче на 7 месеца- йоркширски териер. Проблема е следния: тъй като преди да приключим със стандартните ваксини се разболя от микроспория и се наложи да започнем ваксини за микроспория така отложихме стандартните и до края на 6тия месец докато не ни биха и последната ваксина кучето не излизаше от вкъщи. Горе долу сме я приучили вече да ходи в банята по нужда, но горе долу. Въпроса е там че вече от месец ходи на разходки и сутрин и вечер и не пишка и не ака навън. Разхождам я с часове а тя се стиска и като се прибере в къщи и бърза да се изпишка. Незнам вече какво да правя, а времето става все по лошо и не може да стоим цял ден навън.
Вчера решихме да се въорижим с търпение, нахраних я и следих един час вкъщи да не ходи да пишка, след което излязохме на разходка и я разхождахме 3 часа, като й давахме и вода да пие, но нищо не направи. Прибрахме се защото заваля силен дъжд. Как да й покажа че навън се пишка? dh_188.gif Моля дайте съвет!

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни