miss_headshot, в 29 November 2010 - 11:06 AM, написа:
Здравейте,
аз имам въпрос относно препаратите за почистване след като кучо е направил белята. Тук виждам "препарати с ензими" , но на мен това нищо не ми говори. Ще може ли да ми дадете конкретни примери с изпитани препарати ? Моят основен проблем е напишкването на килима и напишкани 2 легла :( Изпирала съм многократно кувертюрите на тези легла, но въпреки миризмата на прах и омекотител явно още се усеща кучешкото, тъй като упорито ги препишкваме.Знам,че основната грешка е моя, че съм позволила на кучето да се качва по мебелите - моля не ме съдете за това :)
Ако мислиш, че причината кучето да пишка върху мебелите е само миризмата, която кучето усеща, ще изразя съмнение... Работи върху това да "обясниш" на кучето, че да пишка по леглото е нежелано поведение. Щом е възможно, когато кучето върви по тротоар и пишка по плетовете, като се ориентира по миризмата, да можеш да го накараш да не пишка изобщо, а да върви до теб - значи е възможно същото да се постигне и вкъщи. Водачът на глутницата казва кое кога и къде ще се прави.
Иначе, по повод препаратите, за съжаление, не мога да ти помогна. Знам само, че не трябва да се ползват препарати с белина, защото става точно обратното - остатъчната миризма била привличала кучетата.