Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#641 Потребителят е офлайн   alexpet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2010 - 12:49 PM

Здравейте,
Имаме овчарка на 5 години - Хектор , който си живее на двора в негова къщичка. Той още от малък си хареса един ъгъл в двора и само там си пишка и ака.
Преди два месеца ни подариха лабрадор - мъжки, вече е на 11 месеца . Той също е навън ( четох че лабрадорите могат целогодишно да си живеят навън ) и също си има къщичка. Проблема ми е следният : преди е гледан в апартамент, и си е акал по време на разходките сутрин и вечер, но сега тъй като той постоянно е навън ( пак си ака сутрин е вечер ) но ака навсякъде :eg_033: . Как мога да го науча да ака само там , където ака и овчарката ? Моля за съвети :dh_188:

#642 Потребителят е офлайн   Carina_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2010 - 03:18 PM

Здравейте,
имам следният въпрос. Кари е на 7 месеца. Стиска по цяла нощ. Обаче....
Когато сме си вкъщи целодневно с нея, разходките й са по същото време, когато сме и на работа. Но вкъщи ли сме, сутрин и вечер прави всичко навън, няма фалове. Но ако сме на работа, сутрин пак няма фалове, но вечер като се прибера, има локвичка и купчинка. А интервалът между разходките е същия и като сме си вкъщи. Къде бъркам?
Лошото е, че не мога да я хвана в крачка, за да й се скарам. Е, понякога прави напук и тогава сама се наказва, аз й се карам, понякога и вестник чете, обаче пак продължава. Пишкането и акането напук разбирам защо го прави, и вече е сведено до минимум.
Е, кажете къде според вас бъркам?

#643 Потребителят е офлайн   miss_headshot Икона

Публикувано: 29 November 2010 - 02:01 PM

Здравейте,
аз имам въпрос относно препаратите за почистване след като кучо е направил белята. Тук виждам "препарати с ензими" , но на мен това нищо не ми говори. Ще може ли да ми дадете конкретни примери с изпитани препарати ? Моят основен проблем е напишкването на килима и напишкани 2 легла :( Изпирала съм многократно кувертюрите на тези легла, но въпреки миризмата на прах и омекотител явно още се усеща кучешкото, тъй като упорито ги препишкваме.Знам,че основната грешка е моя, че съм позволила на кучето да се качва по мебелите - моля не ме съдете за това :)

#644 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2010 - 11:24 PM

Показване на мнениетоmiss_headshot, в 29 November 2010 - 11:06 AM, написа:

Здравейте,
аз имам въпрос относно препаратите за почистване след като кучо е направил белята. Тук виждам "препарати с ензими" , но на мен това нищо не ми говори. Ще може ли да ми дадете конкретни примери с изпитани препарати ? Моят основен проблем е напишкването на килима и напишкани 2 легла :( Изпирала съм многократно кувертюрите на тези легла, но въпреки миризмата на прах и омекотител явно още се усеща кучешкото, тъй като упорито ги препишкваме.Знам,че основната грешка е моя, че съм позволила на кучето да се качва по мебелите - моля не ме съдете за това :)

Ако мислиш, че причината кучето да пишка върху мебелите е само миризмата, която кучето усеща, ще изразя съмнение... Работи върху това да "обясниш" на кучето, че да пишка по леглото е нежелано поведение. Щом е възможно, когато кучето върви по тротоар и пишка по плетовете, като се ориентира по миризмата, да можеш да го накараш да не пишка изобщо, а да върви до теб - значи е възможно същото да се постигне и вкъщи. Водачът на глутницата казва кое кога и къде ще се прави.

Иначе, по повод препаратите, за съжаление, не мога да ти помогна. Знам само, че не трябва да се ползват препарати с белина, защото става точно обратното - остатъчната миризма била привличала кучетата.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#645 Потребителят е офлайн   Светльо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2010 - 03:38 PM

Имам Стафф на 4,5 месеца, преди да започна да го извеждам го бях научил да си върши работите в банята.Откакто го извеждам обаче спря да ходи в банята.Защо?

#646 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2010 - 12:09 AM

Показване на мнениетоСветльо, в 02 December 2010 - 12:43 PM, написа:

Имам Стафф на 4,5 месеца, преди да започна да го извеждам го бях научил да си върши работите в банята.Откакто го извеждам обаче спря да ходи в банята.Защо?

А да кажеш къде започна да ходи вместо това? Или да хвърляме боб? :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#647 Потребителят е офлайн   Светльо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2010 - 12:49 PM

Показване на мнениетоМил@, в 03 December 2010 - 09:14 PM, написа:

И без да хвърляш боб може да се сетиш, че става въпрос за всички други места без шиб***та баня - хол, кухня, коридор....?

#648 Потребителят е офлайн   Aleksandra Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2010 - 11:10 PM

Здравейте отново, искам да попитам хората с опит на каква възраст горе-долу трябва да започне обучението с командите от сорта на ,,седни'', ,,легни'' и т.н. :dog: :rc_036:
User's Signature

Нито едно човешко същество не знае цялата истина за друго човешко същество, ..дори за най-близките си и скъпи хора

#649 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 December 2010 - 11:12 PM

от 2-3 месечно,като го наместваш и коригираш с лакомства и на игра
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#650 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2010 - 01:36 AM

Показване на мнениетоСветльо, в 04 December 2010 - 09:54 AM, написа:

Показване на мнениетоМил@, в 03 December 2010 - 09:14 PM, написа:

И без да хвърляш боб може да се сетиш, че става въпрос за всички други места без шиб***та баня - хол, кухня, коридор....?

Няма как да се сетя... имаше възможност да иска да ходи само навън, пък теб да те мързи да го извеждаш - де да знам.
Винаги, когато кучето отстъпи крачка назад от нещо научено, човекът е добре също да се върне и да почне пак да го тренира на това, което е "забравило".

Колкото до обясненията - не знам. По принцип, кучетата повече обичат да се изхождат на тревички, пък и в природата теракот няма, та там ми се струва най-неестествената повърхност за едно куче, ама това са си само мои разсъждения. Бе ти почни пак да го учиш - пък дано се наместят нещата.
User's Signature

Качена снимка

#651 Потребителят е офлайн   Tecmessa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 December 2010 - 11:47 PM

Показване на мнениетоCarina_, в 25 November 2010 - 02:23 PM, написа:

Здравейте,
имам следният въпрос. Кари е на 7 месеца. Стиска по цяла нощ. Обаче....
Когато сме си вкъщи целодневно с нея, разходките й са по същото време, когато сме и на работа. Но вкъщи ли сме, сутрин и вечер прави всичко навън, няма фалове. Но ако сме на работа, сутрин пак няма фалове, но вечер като се прибера, има локвичка и купчинка. А интервалът между разходките е същия и като сме си вкъщи. Къде бъркам?
Лошото е, че не мога да я хвана в крачка, за да й се скарам. Е, понякога прави напук и тогава сама се наказва, аз й се карам, понякога и вестник чете, обаче пак продължава. Пишкането и акането напук разбирам защо го прави, и вече е сведено до минимум.
Е, кажете къде според вас бъркам?

Никъде не бъркате, аз имах абсолютно същия проблем и почти също така формулиран въпрос, когато моята дрисла стана на 1 година. Никой не ми обърна внимание, най-веряотно, защото не е интересно и е въпрос на още някой месец. На мен ми се струва нормално, особено на 7 месеца, то сега се учи на графика
User's Signature

Качена снимка

#652 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 09:34 AM

Здравейте. Имам нетрадиционен (поне за мен) проблем с кучето ми. От една седмица намирам само сутрин, в коридора, където спи - локвичка. Кучето ми е ротвайлер на три години, женско е и претърпя кастрация преди три месеца. Графикът на разходките не е променян. Не сме имали такива проблеми никога преди това. Би могло да е настинка, но май това предположение отпада, защото би трябвало да отшуми за ден-два. Гледа ме виновно без да й се карам, което не знам какво би трябвало да означава. Моля за съвет.

#653 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2010 - 10:19 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 21 December 2010 - 08:39 AM, написа:

Здравейте. Имам нетрадиционен (поне за мен) проблем с кучето ми. От една седмица намирам само сутрин, в коридора, където спи - локвичка. Кучето ми е ротвайлер на три години, женско е и претърпя кастрация преди три месеца. Графикът на разходките не е променян. Не сме имали такива проблеми никога преди това. Би могло да е настинка, но май това предположение отпада, защото би трябвало да отшуми за ден-два. Гледа ме виновно без да й се карам, което не знам какво би трябвало да означава. Моля за съвет.

Привет! Кастрацията при женските кучета обикновено се прави преди първо разгонване. Когато се оперират женски кучки в по-зряла възраст, по медицински причини, както при вашата ротвайлерка, може да се прояви трудност при задържането на урина (инконтиненция). Този проблем се решава успешно с хормонозаместваща терапия. Но за това най-добре знаят ветовете и могат да Ви помогнат.

#654 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 03:01 PM

Благодаря Ев.Минк! И аз си мислех, че проблемът е от кастрацията. Водя я веднага на ветеринар.

#655 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 December 2010 - 03:46 PM

и аз съм чувала за подобни случай,точно по време на самата кастрация е възможно да има засягане на някое влакно(както ми го обясниха) доколкото знам не се лекува.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#656 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 02:50 PM

Здравейте!
Имаме пинчороподобен на 3 години. Живее с котка и затова когато ни няма е затворен в една стая, а котана се шири в другите. Проблема е, че щом бъде пуснат от стаята, започва да маркира... Когато го следим не го прави, но не можем постоянно да гледаме в него. Мислим си, че го прави за да покаже на писана, че тук е негова територия. Забелязвам, че и тя се отърква в ъглите на стените и другите места където той минава. Как да се справим с проблема?

#657 Потребителят е офлайн   Ninoslav Икона

Публикувано: 25 December 2010 - 01:14 AM

Здравейте на всички, за първи път пиша в форума!
Преди около 2 месеца си взех малко хъски. Сега е на 4 месеца, адски живо и игриво и гальовно. Излиза на разходки от съвсем малко, почти веднага след като го взех. Проблема е, че не иска да върши нищо навън (пишкане и акане), а имам чувството, че нарочно се стиска докато се приберем от разходка за да се облекчи. Много рядко върши нещо навън, а стоим по някога с часове навън. Разбира се винаги в мен имам някакъв вид кучешка храна, кокал или поне хляб, с който да го възнаградя + обичайните галения и възгласи "Браво!".
Кучето върши всичко само на терасата(около 2.5 метра дълга и 1 широка), където спи и се храни. Когато видя купчинка или локвичка ги изчиствам, без да драматизирам или да викам по него, още по-малко да го ударя било то и с вестник.
Това е първото ми куче и не съм сигурен, дали отношението ми към него е правилно.
Вие на мое място как бихте постъпили?

Поздрави! ;)

#658 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2010 - 10:19 AM

Да стиска, да стиска... Колко да стиска? :)
Излизай във време, когато му наближава да има зор и стой до тогава, докато свърши всичко. 2-3-4 часа - колкото, толкова.
Най-често вдъхновението им идва веднага след сън, хранене и игра. (В нормални случаи на 3 часа). Извеждай в този период да свърши всичко и ведага обратно, колкото да разбере, че това излизане е за тоалетна, а не да си душка и играйка с другарчета.
Боят е безсмислен и вреден из изграждане на хигиенни навици, но все пак не е лошо да покажеш, че ти е непрятно - по тона ще те разбере.
Успех!

User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#659 Потребителят е офлайн   itkaspace Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2010 - 04:31 PM

Здравейте,нова сам тук и се радвам че имам възможност да споделя и аз някои от моите тревоги.От 2 седмици гледаме пинчерка,вече е на 2 месеца,проблема и при нас е навиците за хигиена.Прочетох доста по темата,но проблема е че е зима и стои само в хола на топло и прави всичко на мокета знам че не е хубаво да има мокети и килими но няма как да стане.Взехме постелки и капки но само ги души и я дебна за да я сложа на постелката с акането е по лесно да я дебна но с пишкането е трудно защото пишка много често.Вчера и направих заграждение кадето е постелката и леглото,но сяда върху нея,дарпа я,а да не споменавам,че постоянно ни хапе по рацете казвам не,но това е друг въпрос не по темата.Късно ли е вече да прилагам метода с клетката,тя още не е разбрала че пелената е мястото за нуждите.И тъй като нямам такава клетка за кучета й заградих само малко място но е върху мокета и пак си прави бели ако не я забележа,ако сложа балатум или нещо друго дали ще започне да ходи на постелката?И ако можете да ми помогнете с някакъв съвет за препарат с ензими ще е супер.
Благодаря предварително,весели празници!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Little Daizy doggie!

#660 Потребителят е офлайн   Shushulko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 01:16 AM

Здравейте!
Аз имам едно паленце на около 55 дни. Наскоро го осиновихме от приюта. Обучавам я да си върши работата в банята, което е 95% успешно когато става въпрос за акото, но за пишкането си е решила, че се прави в коридора или ако случайно я изпусна в хола. Интересно ми е защо ги разделя нещата, явно щом ака в банята осъзнава, че там е мястото, но сякаш пишкането е съвсем друг въпрос. Иначе ако я хвана в подходящ момент и я заведа там си пишка..но това се случва рядко.
Засега има само една ваксина. Чудя се, не може ли да се извежда пред блока след ядене още отсега..не да се разхожда в парка, а само да излезе, да пишка и да се прибере. На втория ден така постъпвах и имах известен успех, но после прочетох, че трябва да чакам да мине третата ваксина. Ако пък не трябва да я извеждам как да я науча, че и пикането трябва да е в банята?

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни