Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 10 March 2011 - 09:58 PM
Публикувано: 14 March 2011 - 10:05 PM
Кучето ми е на три месеца и половина. Живее на двора.
След хранене вечер ,го извеждам на улицата по голяма нужда да си свърши работата .Четох ,че малките кученца веднага след храна се изхождат,така прави и моето,храним се и веднага на улицата,няма и две минути и ака. Въпроса ми е като стане голямо куче,дали пак така ще стават нещата,след храна и да следва голямата нужда. Тъй като живее отвън и нямам постоянно наблюdение над кучето,по колко пъти уринира дневно едно куче и уринирането дали става като акането примерно след водопой и да пикае?
Публикувано: 15 March 2011 - 07:50 AM
titingo, в 14 March 2011 - 08:05 PM, написа:
Кучето ми е на три месеца и половина. Живее на двора.
След хранене вечер, го извеждам на улицата по голяма нужда да си свърши работата .Четох ,че малките кученца веднага след храна се изхождат,така прави и моето, храним се и веднага на улицата, няма и две минути и ака. Въпроса ми е като стане голямо куче, дали пак така ще стават нещата, след храна и да следва голямата нужда. Тъй като живее отвън и нямам постоянно наблюdение над кучето, по колко пъти уринира дневно едно куче и уринирането дали става като акането примерно след водопой и да пикае?
Извинявай, може би ми е глупав въпроса, но ми е интересно защо го извеждаш на улицата да ходи по голяма нужда, след като живее в двора. Не става ли да му обособиш някакво място за тая работа в двора?
Моето куче е вече на 8 месеца и от 4-5 месечна възраст ходи по голяма нужда само навън задължително сутрин и някой път вечер (зависи от храненето и метаболизма). На другият въпрос не мога да ти отговоря. Много зависи. Мойта ходи най-малко 4 пъти по време на четирите й излизания.
Публикувано: 18 March 2011 - 10:24 PM
boxer_s6, в 18 March 2011 - 10:01 PM, написа:
Няма страшно ще спре да се изтърва, както ти е казал вета. Бих препоръчал да го научиш да ходи в банята или на памперс ( 30 бр. памперси 60/90 см струват 12 лв). Едното ми куче само при много голям зор пишка на памперса в къщи, а другото 1-2 на ден пишка на памперса. Разхождам ги задължително 2 пъти на ден.
Публикувано: 24 March 2011 - 11:58 AM
имам един проблен с който не съм се сблъсквала до сега :(
Имам кученце, дребна порода, взех го Декември месец на възраст 4 месеца.
Естествено взех си отпуск и останах първата седмица при мъничето,за да не е само на новото място, а и да го привикна да извършжа нуждите си на пелини.
Естествено не беше трудно да разбере че трябва да пишка и да ака на пелената, и всичко беше перфектно.
Но в един момент, когато сме на работа и ни няма по-дълго време, когато се прибереме заварваме пълна бъркотия...
В какво се състои! Ами кучето си върши работата на пелената, но откача и когато ни няма си разнася акитата из цялата къща, качва ги по дивана.
И държа да кажа не ги яде, а просто ги разняся...
Положението вече е трагично, моля ако някой може да помогне със съвет ...
Благодаря...
Публикувано: 24 March 2011 - 01:22 PM
Dianka_, в 24 March 2011 - 11:58 AM, написа:
...................
В какво се състои! Ами кучето си върши работата на пелената, но откача и когато ни няма си разнася акитата из цялата къща, качва ги по дивана.
И държа да кажа не ги яде, а просто ги разняся...
Положението вече е трагично, моля ако някой може да помогне със съвет ...
Благодаря...
Проблемите може да са два
1.Не му харесва да е само дълго време.
2.Пропуснали сте сутрешната разходка или сте закъснели с вечерната разходка.
Мойта щпицка прави подобни проблеми ( много рядко). Ако се успим сутринта и закъсняваме за работа и пропуснем разходката. Вечерта резултата е - огромна локва по средата на хола и разкъсан памперс разхвърлян из целия апартамент. И физиономията и направо говори " АЗ ХОДЯ ДО ТОАЛЕТ САМО НАВЪНКА НЕ НА ПАМПЕРС ". Памперса го слагаме за другото ни куче.
Публикувано: 24 March 2011 - 01:39 PM
А и си извършва всички нужди на памперса, но просто си разнася акитата, накъсва ги на малки парченца и качва по дивана и разпръсква навсякъде,
Понякога си разкъсва и пелената, но рядко.
Незнам вече какво да я правя, нямога да не ходя на работа.
Знае че не е правилно това нещо, наясно съм че ни прави напук, но как да прекратим всичко това?

Публикувано: 24 March 2011 - 01:44 PM
Вижте в темата "Кучето само у дома", има полезни неща.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 24 March 2011 - 02:07 PM
Публикувано: 29 March 2011 - 02:42 PM
Когато взех куч изпробвах какво ли не(пелени,парцали,вестници,различни препарати) и с нищо нямаше никакъв напредък.Бях се побъркала да търча с парцали и почистващи препарати,и на всичкото отгоре всички от къщата мрънкаха на мен.В един момент просто ми писна,ясно беше ,че ще се чисти още дълго.
Тук направих грешката,че започнах да извеждам кучето си на двора,а не бяха минали всички ваксини.Но на вторият ден започна да предпочита да се изхожда навън.Просто гледах да излиза навън през 3-4 часа.Даже още немога да разбера как стана тази магия,както си ходех вечно с парцала неможех да изляза за повече от час и половина кучето започна да скимти на вратата и да прави бели вкъщи много рядко.
Публикувано: 03 April 2011 - 07:45 PM
Публикувано: 04 April 2011 - 08:48 AM
netutyy, в 03 April 2011 - 07:45 PM, написа:
миличка ще чистиш още многоооооо време... Моето йорки е на 5 месеца и още не се е изпишквало нито 1 път навън,така че се въоръжи с търпение ... друг начин няма

Публикувано: 10 April 2011 - 07:24 PM
stullunka, в 04 April 2011 - 08:48 AM, написа:
netutyy, в 03 April 2011 - 07:45 PM, написа:
миличка ще чистиш още многоооооо време... Моето йорки е на 5 месеца и още не се е изпишквало нито 1 път навън,така че се въоръжи с търпение ... друг начин няма

Не е задължително. Моето кокерче още на три месеца - след първата си разходка почна да пишка и ака навън и правеше всичко възможно, за да се сдържа. Сигурно съм голяма късметлийка, но мисля, че все пак може нещо да се направи по въпроса.
netutyy, в тоалетната си сложи вестник, натопен в урината му и го карай да пишка там. Дебни го и като видиш, че става неспокоен, души усилено и обикаля в стаята бързо го заведи върху вестника, докато си свърши работата. Ако успее го поощри, а ако не му кажи "НЕ!".Обаче ако го изтървеш - примерно направил е белята и ти си го видял/а по-късно не му се карай, защото няма да те разбере. След време кученцето ще започне да загрява какво трябва да прави. Това е от мен, успех! Някои кучета са големи инати, но за всичко си има начин.

Публикувано: 13 April 2011 - 11:41 AM
От седмица имам малко кученце в къщи - на 2 и 1/2 месеца. Взех си 3 дни отпуск и я научих я да си върши работата на вестници с идеята да ги местим постепенно и е интересно, че когато сме на работа или през нощта в другата стая, тя си пишка и ака на вестниците. Когато го прави пред нас , естествено я поощряваме тя май започна да ни разиграва дори. Но когато се приберем - между другото се изпишва и на друго място, докато я сложа на вестниците си е свършила работата. Това, което ме притеснява най - много е, че се изпиша на леглото си, и то за 2 ри път, . Доколкото знам, кучетата не правят такива работи там, където спят. Имала съм друго куче преди, но никога не е правила така. На какво се дължи това?
Публикувано: 16 April 2011 - 09:21 PM