Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#741 Потребителят е офлайн   moonwind Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 March 2011 - 09:58 PM

Здравейте. Имам кокер на 6 месеца. Извеждам го сутрин и вечер задължително, а когато не съм на работа и на обяд. Понякога сутрин не ме изчаква да стана от леглото и е направил белята. Беше се научил да си върши работата в банята, но напоследък прави всичко в коридора, а там му е мястото за сън и хранене. Прави бели и в кухнята и в другите стаи. Намалих му храната сутрин, но като се прибера от работа има поне 2 3 купчинки. Вече наистина не знам какво да го правя.

#742 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 08:19 PM

Моят проблем сега е че когато сме навън той скимти,че му се пишка или ака и си върши работата в къщи веднага след като влезем.Незнам как да му покажа,че трябва да го прави навън... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#743 Потребителят е офлайн   titingo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 10:05 PM

Привет

Кучето ми е на три месеца и половина. Живее на двора.
След хранене вечер ,го извеждам на улицата по голяма нужда да си свърши работата .Четох ,че малките кученца веднага след храна се изхождат,така прави и моето,храним се и веднага на улицата,няма и две минути и ака. Въпроса ми е като стане голямо куче,дали пак така ще стават нещата,след храна и да следва голямата нужда. Тъй като живее отвън и нямам постоянно наблюdение над кучето,по колко пъти уринира дневно едно куче и уринирането дали става като акането примерно след водопой и да пикае?

#744 Потребителят е офлайн   elll Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 07:50 AM

Показване на мнениетоtitingo, в 14 March 2011 - 08:05 PM, написа:

Привет

Кучето ми е на три месеца и половина. Живее на двора.
След хранене вечер, го извеждам на улицата по голяма нужда да си свърши работата .Четох ,че малките кученца веднага след храна се изхождат,така прави и моето, храним се и веднага на улицата, няма и две минути и ака. Въпроса ми е като стане голямо куче, дали пак така ще стават нещата, след храна и да следва голямата нужда. Тъй като живее отвън и нямам постоянно наблюdение над кучето, по колко пъти уринира дневно едно куче и уринирането дали става като акането примерно след водопой и да пикае?

Извинявай, може би ми е глупав въпроса, но ми е интересно защо го извеждаш на улицата да ходи по голяма нужда, след като живее в двора. Не става ли да му обособиш някакво място за тая работа в двора?
Моето куче е вече на 8 месеца и от 4-5 месечна възраст ходи по голяма нужда само навън задължително сутрин и някой път вечер (зависи от храненето и метаболизма). На другият въпрос не мога да ти отговоря. Много зависи. Мойта ходи най-малко 4 пъти по време на четирите й излизания.

#745 Потребителят е офлайн   NaDeNcEtOo Икона

Публикувано: 18 March 2011 - 07:35 PM

Аз да се оплача малко...............моята Тара я затворих в клетка, обаче не спира да лае и да скимти............Моля ви, кажете ми кога ще свикне да стои в клетката

#746 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 10:01 PM

Моя проблем е че нашето куче пишка и вкъщи.Веднага като излезем се изхожда ,но се изтърва и в къщи...Питахме ветеринаря и каза че след 2 месеца сам ще стиска.Това вярно ли е?Притеснявам се защото вече е на 5 месеца

#747 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2011 - 10:24 PM

Показване на мнениетоboxer_s6, в 18 March 2011 - 10:01 PM, написа:

Моя проблем е че нашето куче пишка и вкъщи.Веднага като излезем се изхожда ,но се изтърва и в къщи...Питахме ветеринаря и каза че след 2 месеца сам ще стиска.Това вярно ли е?Притеснявам се защото вече е на 5 месеца

Няма страшно ще спре да се изтърва, както ти е казал вета. Бих препоръчал да го научиш да ходи в банята или на памперс ( 30 бр. памперси 60/90 см струват 12 лв). Едното ми куче само при много голям зор пишка на памперса в къщи, а другото 1-2 на ден пишка на памперса. Разхождам ги задължително 2 пъти на ден.
User's Signature

Качена снимка

#748 Потребителят е офлайн   Dianka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 11:58 AM

Здравей мили хора,
имам един проблен с който не съм се сблъсквала до сега :(
Имам кученце, дребна порода, взех го Декември месец на възраст 4 месеца.
Естествено взех си отпуск и останах първата седмица при мъничето,за да не е само на новото място, а и да го привикна да извършжа нуждите си на пелини.
Естествено не беше трудно да разбере че трябва да пишка и да ака на пелената, и всичко беше перфектно.
Но в един момент, когато сме на работа и ни няма по-дълго време, когато се прибереме заварваме пълна бъркотия...
В какво се състои! Ами кучето си върши работата на пелената, но откача и когато ни няма си разнася акитата из цялата къща, качва ги по дивана.
И държа да кажа не ги яде, а просто ги разняся...
Положението вече е трагично, моля ако някой може да помогне със съвет ...
Благодаря...

#749 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 01:22 PM

Показване на мнениетоDianka_, в 24 March 2011 - 11:58 AM, написа:

Здравей мили хора,
...................
В какво се състои! Ами кучето си върши работата на пелената, но откача и когато ни няма си разнася акитата из цялата къща, качва ги по дивана.
И държа да кажа не ги яде, а просто ги разняся...
Положението вече е трагично, моля ако някой може да помогне със съвет ...
Благодаря...

Проблемите може да са два
1.Не му харесва да е само дълго време.
2.Пропуснали сте сутрешната разходка или сте закъснели с вечерната разходка.

Мойта щпицка прави подобни проблеми ( много рядко). Ако се успим сутринта и закъсняваме за работа и пропуснем разходката. Вечерта резултата е - огромна локва по средата на хола и разкъсан памперс разхвърлян из целия апартамент. И физиономията и направо говори " АЗ ХОДЯ ДО ТОАЛЕТ САМО НАВЪНКА НЕ НА ПАМПЕРС ". Памперса го слагаме за другото ни куче.
User's Signature

Качена снимка

#750 Потребителят е офлайн   Dianka_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 01:39 PM

Малко вероятно да е това,тя не е научена да ходи по нужда на вън, а във вкъщи на пелена.
А и си извършва всички нужди на памперса, но просто си разнася акитата, накъсва ги на малки парченца и качва по дивана и разпръсква навсякъде,
Понякога си разкъсва и пелената, но рядко.
Незнам вече какво да я правя, нямога да не ходя на работа.
Знае че не е правилно това нещо, наясно съм че ни прави напук, но как да прекратим всичко това? :dh_188:

#751 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 01:44 PM

Пробвайте с клетка. Всъщност, колко време ви няма?
Вижте в темата "Кучето само у дома", има полезни неща.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#752 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 March 2011 - 02:07 PM

Ще забравите за този проблем, когато кучето свикне с режима на разходките и си върши задачките само навън следващите 2 (примерно) месеца. А дотогава защо просто не го органичавате да стои, като е само в коридора/кухнята, за да не става голямо мазало? Струва ми се, че тая пелена не ви помага в случая- каква файда, че я ползва, като след това я размотава и маца повече.

#753 Потребителят е офлайн   iankisa13 Икона

Публикувано: 25 March 2011 - 01:26 PM

здравейте искам да попитам от кога се почва да се да се възпитава кученцето на навиците на колко месеца ,мерси много

#754 Потребителят е офлайн   Cocktail Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 March 2011 - 02:42 PM

Преди време търсих съвет тук,а сега искам да ви се похваля най-сетне с успеха.
Когато взех куч изпробвах какво ли не(пелени,парцали,вестници,различни препарати) и с нищо нямаше никакъв напредък.Бях се побъркала да търча с парцали и почистващи препарати,и на всичкото отгоре всички от къщата мрънкаха на мен.В един момент просто ми писна,ясно беше ,че ще се чисти още дълго.
Тук направих грешката,че започнах да извеждам кучето си на двора,а не бяха минали всички ваксини.Но на вторият ден започна да предпочита да се изхожда навън.Просто гледах да излиза навън през 3-4 часа.Даже още немога да разбера как стана тази магия,както си ходех вечно с парцала неможех да изляза за повече от час и половина кучето започна да скимти на вратата и да прави бели вкъщи много рядко.

#755 Потребителят е офлайн   netutyy Икона

Публикувано: 03 April 2011 - 07:45 PM

Помогнете мии, имам бебе пинчер. За първи път гледам пинчерче, че така как да го науча да ходи до тоалетна на определено място т.е тоалетната?? Дебна го уж но докато го видя ту се изпишкало, ту се изакало някъде (където не трябва). Знам че са лошички и за това гледам да не му се карам, но незнам как да го науча, дали ме разбира изобщо, като викам НЕ, НЕ демек съм недоволна от постъпката му :( :( :( Кога ще се научи и как, че ми писна да чистя лайна (puke)

#756 Потребителят е офлайн   stullunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 08:48 AM

Показване на мнениетоnetutyy, в 03 April 2011 - 07:45 PM, написа:

Помогнете мии, имам бебе пинчер. За първи път гледам пинчерче, че така как да го науча да ходи до тоалетна на определено място т.е тоалетната?? Дебна го уж но докато го видя ту се изпишкало, ту се изакало някъде (където не трябва). Знам че са лошички и за това гледам да не му се карам, но незнам как да го науча, дали ме разбира изобщо, като викам НЕ, НЕ демек съм недоволна от постъпката му :( :( :( Кога ще се научи и как, че ми писна да чистя лайна (puke)

миличка ще чистиш още многоооооо време... Моето йорки е на 5 месеца и още не се е изпишквало нито 1 път навън,така че се въоръжи с търпение ... друг начин няма :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#757 Потребителят е офлайн   confessor Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:кучето ми Рони

Публикувано: 10 April 2011 - 07:24 PM

Показване на мнениетоstullunka, в 04 April 2011 - 08:48 AM, написа:

Показване на мнениетоnetutyy, в 03 April 2011 - 07:45 PM, написа:

миличка ще чистиш още многоооооо време... Моето йорки е на 5 месеца и още не се е изпишквало нито 1 път навън,така че се въоръжи с търпение ... друг начин няма :dh_188:

Не е задължително. Моето кокерче още на три месеца - след първата си разходка почна да пишка и ака навън и правеше всичко възможно, за да се сдържа. Сигурно съм голяма късметлийка, но мисля, че все пак може нещо да се направи по въпроса.

netutyy, в тоалетната си сложи вестник, натопен в урината му и го карай да пишка там. Дебни го и като видиш, че става неспокоен, души усилено и обикаля в стаята бързо го заведи върху вестника, докато си свърши работата. Ако успее го поощри, а ако не му кажи "НЕ!".Обаче ако го изтървеш - примерно направил е белята и ти си го видял/а по-късно не му се карай, защото няма да те разбере. След време кученцето ще започне да загрява какво трябва да прави. Това е от мен, успех! Някои кучета са големи инати, но за всичко си има начин. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#758 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2011 - 11:41 AM

Здравейте,
От седмица имам малко кученце в къщи - на 2 и 1/2 месеца. Взех си 3 дни отпуск и я научих я да си върши работата на вестници с идеята да ги местим постепенно и е интересно, че когато сме на работа или през нощта в другата стая, тя си пишка и ака на вестниците. Когато го прави пред нас , естествено я поощряваме тя май започна да ни разиграва дори. Но когато се приберем - между другото се изпишва и на друго място, докато я сложа на вестниците си е свършила работата. Това, което ме притеснява най - много е, че се изпиша на леглото си, и то за 2 ри път, . Доколкото знам, кучетата не правят такива работи там, където спят. Имала съм друго куче преди, но никога не е правила така. На какво се дължи това?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#759 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2011 - 12:50 PM

Ами благодаря, че никой не ми отговори, тя продъжава да си прави изпълнинията на 2 дни. Явно ще трябва да се обърна към някой друг!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#760 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2011 - 09:21 PM

Ще ти дам пример с моя малък черен ангел в нас .Скоро ще направи 3 месеца кум 2-я месец почна упорито да си пикае на китеника на който спеше .Знаеше че се пишка на вестник правеше го но уви любимото му беше на китеника знам ли аз миризмата ли не си усещаше силно там не знам какво е било. Постепенно почна да се качва на спалнята да спи при нас и кака си и почти всеки ден пикаеше и на нея (идвало ми е да го хвана и да го убия пералнята пуфтеше вече от него :Д) .Лошото беше че ни няма по цял ден и тогава го прави и нямаше какд а го хванеме ид а му се накарам. Но последните два пъти го хванах в началото на белята накарах му се не го пуснах 30минути от скривалището си ( под спалнята) и за сега вече една седмица няма провинения.Драска ми врата на балкона пишка си там или скимти , но на балкона има едно малко чержде на което си пишка в смисъл отива си там души си го и си пишка.Понеже вестника се залепя за цимента а не мога на всеки вестник да му топкам в пикито и да го слагам там реших да му сложа това чержде мияго всеки ден но без сапуни , за да стой лека миризма и се надявам да остиска там докато почнеме да излзиаме. Това е моя опит. Кучката ми и тя имаше леки проблеми с пикаенето но някакси от самосебе си се научи на балкона , а сега стиска докато не я изведа или ако и разреша да пишка на балкона ( не знам защо никога не съм и забранявала :Д) Друго не знам какво да ти кажа казвам си опита тука е пулно с много знаещи ......защо ли никой не ти е отговорил????? :P Успех и не се притеснявай всяко малко кутре е свързано с много чистене и нерви аз стигнах до заключението че първите 3-4 месеца на палето са като първите 7 години при хората , затова внимавай с опитите :Д Успех
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема