Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#1201 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2009 - 10:10 AM

Повече от умни са непородистите. Моят Каспър вече лапи подава, сяда, танцува. И другият го прави, но на бретона му трябваше доста време за да свикне, а Каспър схваща за часове. Вчера му беше зле на стомаха, щото се беше наял с една тетрадка, която си е свалил някак си от най-горният рафт на секцията. Забелязах го, че като си набележи цел започва да скача на място докато не набере нужната височина. Сега е добре маймуната. Поздрави.

#1202 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 10:23 AM

То и моят на "младини" си похапваше доста неща , сега гледам се е ограничил ab_041.gif Обаче много обича да влиза в банята когато се къпя или след това да изближе плочките и останалата по тях вода с шампоан или сапун. Брех, не мога да го отуча от това. преди беше прах за пране, сега е вдиганл класата. Какво толкова му харесва , не знам. Аз не очкавам, че всичко ще е непокътнато докато расте, но определено много неща от преди не прави. Много ми е любопитно обаче, иска ми се да мога да видя, какво прави когато е сам. От скоро му се налага да остава за половин ден, няма бели, но все пак се занимава с нещо , но не знам точно с какво, а може би си спи .

Поздрави !
User's Signature

Качена снимка

#1203 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 07:15 PM

Цитат(samanta @ Nov 18 2009, 08:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Много ми е любопитно обаче, иска ми се да мога да видя, какво прави когато е сам. От скоро му се налага да остава за половин ден, няма бели, но все пак се занимава с нещо , но не знам точно с какво, а може би си спи .

Сложи камера в стаята която стой. ab_041.gif

#1204 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 09:41 PM

Цитат(missi @ Nov 18 2009, 09:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Повече от умни са непородистите.

Убедена съм wub.gif .

User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1205 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 November 2009 - 10:15 PM

И аз казвам, че са много умни! Много ми се ще да направя клипче скоро да покажа... то е направо да се изфукам dc_015.gif (ФРЪЦ) какви неща се научихме да правим. Е, не е нещо кой знае какво, (изобщо няма да казвам как се прави на глуха, валя се в разни гнусотийки и ми къса нервичките), ама все пак ми е голяма гордост и знам, че още се учим (повече аз) и с повече търпение и постоянство ще става все по-добре.
Вкъщи съм почти сигурна че си спи кротко като е сама. С такава сънена мутра ме посреща, че чак й завиждам малко :).
Много хубави животинки си имате всички, много се обичайте и си доставяйте радост!
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1206 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 09:46 AM

Незнам какво правят докато са сами, но явно се забавляват. У нас са плочки и двата ми дивана общо взето се пързалят по плочките. Диваните седят в ъгъла. Като се прибера вечер ги намирам в средата на хола-избутани. Ако съм забравила възглавнички и дрехи някъде - те също са по средата на стаята и изобщо - текъл е купон. ab_041.gif

#1207 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 10:39 AM

Добро утро !

sinioku4e, сигурна съм ,че нещата които може да прави, са научени много по-лесно отколкото при друго куче. Добра идея е да направиш клипче, аз също искам да направя едно, но не знам как да го кача тука. Слушам някои кучета от породи ги водят на училище и стопаните им много ги хвалят, а и кучетата изпълняват доста неща. Аз по едно време , когато беше много буен си мислех да го водя някъде. Тогава не приемаше нищо, като го уча нещо, се върти, скача, хапе ми ръцете. Бях решила , че е глупаче и го оставих на мира. Сега обаче наоколо 6 месечна възраст установявам , че е момента да се научи на каквото трябва. Не мога да споделя изумлението си, че за 1 ден, вчера се научи да ляга и идва при команда "тук". Преди не съм го учила на това. Признавам, бях чела във форума всякакви упражнения и тренировки и опитах, но той като не прихвана се отказах. Вчера се амбицирах след "седни" и бързото научаване да пробваме и други неща. Днес сутринта го изпитах. Седни, легни и тук ги изпълнява безупречно. Обаче смених наградките му. Обичайно му взимам от магазина кучешки, вчера аз му приготвих . Нарзязах на малки ивички кашкавалче и саламче и явно за него е нещо по-различно и с охота слушаше. а предната вечер беше с парченца печено пиле.
Не знам обаче до кога да му давам наградки, в смисъл колко време докато съм сигурна в него на 100%. Сега пропускам някоя наградка след команда, но рядко. Все още се чуим в домашна обстановка, трябва да го направим и навън.
Толкова съм окрилена от този успех, че имам чувството , че всичко мога да го науча, само ,че нямам достъчно време за това.

Миси, и в нас са събрани завивки, обувки гледам да не оставям, но знам , че ги харесва . Обаче мисля , че все още е малък , за да не очаквам бели , все ще свърши някоя . Вчера една приятелка ми разправи какви бели е сътворила нейната кучка, вече на година и половина. Оставила я сама и отишла при съседка / и друг път я е оставяла/ , като се върнала всичко каквото могла извадила, разкъсала, разхвърляла, обърнала къщата краката нагоре и накрая и сдъвкала дистанционното за колата , което и е единствено и няма отваряне ако се повреди. ab_041.gif

Лек и усмихнат ден с малките палавници!
User's Signature

Качена снимка

#1208 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2009 - 12:28 AM

Охоо и моята до едно време правеше поразии. От самота и страх че я оставяме. Изравяше всички обувки и ми сдъвка сандалата няколко пъти. Обущаря я спаси накрая. Но вече е на цяла годинка и 2 месеца и аз дори бях забравила... Иначе наистина всички неща научава веднага - разбира се като успея да й покажа какво се иска от нея. До сега само с "Пълзи" не мога да се справя - т.е. не мога да й покажа какво да прави и ми мята едни лапи все cd_045.gif. Изпълнява ги почти винаги! (Ух, че съм хвалипръцка ag_204.gif) В началото вкъщи с наградки, после вънка пак с наградки и все още по-рядко без наградки. Нагрдаките са ми всякакви - кашкавал, саламче, хлябче, но като няма или бързам и гранулките вършат работа. Тя е лакомийка явно. Навън, ако ми свършат имам и резервен вариант - топка - като изпълни всичко й я хвърлям- голяма радост е! Ако се провини в нещо и й се скарам е особено послушна и върши всичко и без наградки. Признавам, че няколко пъти съм я поступвала ua_028.gif Незнам колко корава трябва да съм, че да ми се оваля 1 път в мършичка и 2ри път в ако в рамките на 20 мин. А после се втурне да се бута и да играе с разни други хора и кучета...
Да не пропусна картинките: Те са старички. Ларка май е на 10 месеца. Ех, че хубаво лято беше :) Другото куче е смесица м/у гонче и пойнтер и се казва Рада. Неуморна е!
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1209 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 20 November 2009 - 01:54 PM

uc_029.gif Снощи Рита беше отпаднала и не искаше да дойде да спи в хола.Тази сутрин едвам стана да отидем на разходка.Заведохме я на ветеринар и се оказа кучешка инфлуенца.Изписаха ни антибиотик,който да приема 6 дни на осем часа.Но проблема е че не иска да прави нищо.Едвам върви,не пие вода,не яде.Хапчето три пъти го изплю,на четвъртия май го глътна,но не съм сигурна.Към 4-5 часа трябва да вземе пак.Но незнам как ще го глътне.ИЗписаха ни гел за апетит,но и той не действа.Какво да правя? dh_188.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1210 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2009 - 02:19 PM

Защо не минете на инжекций? Действат много по- бързо и изобщо са по- ефикасни. Миналата година ние бяхме болни от същото. Изобщо неможеше да се изправи, като я вдигнех и тя веднага лягаше, не ядеше, дори вода не пиеше, пък какво оставаше за разходка. 3 инжекций и "старото" куче се върна. Мисълта ми е, болестите при кучетата се развиват много по- бързо от човешките и ако антибиотика не подейства или действа по- бавно от очакваното (да не дава Господ, а и не, че искам да ви плаша!!!!!!!)... Просто се допитаите с вет за инжекцийте. Проверете опцията- лично мнение.
И да ви представя Мери. На година и осем месеца, смеска между болонка и пекинез.
Хиперактивна, много умна, гръмогласна (като повечето малки кученца) и... много чувствителна smile.gif (винаги "говори" и "обяснява" нещо и се вълнува от всичко).
Изключително много е привързана към стопаните и дома си и към гуменото лъвче, което великодушно и подари мойта кучка ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1211 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 02:51 PM

Здравейте !

gngpaint, не знам какво да те посъветвам, давала съм много хапчета на предишното ми куче, но той всичко си ядеше с охота, така ,че не ми е било проблем. Сегашното също поглъща каквото му дам. Лекувала съм коте , коръо не искаше да пие вода и да яде нищо. Бяха ни изписали паста за хранене и 2 вида хапчета за през часове. Понеже котето не искаше и да опита, докторът ни посъветва да му отворя устичката и да му пъхна навътре хапчето и да затворя като задържа малко докато преглътне. Не знам с по-голямо животно дали се практикува така, все пак консултирай се . При котето имаше успех и после със спринцовка му давах водичка. Ще стискам палци бързо да се оправи Ритка. Пробвах и за инжекции, както предлага Тали.

sinioku4e, ако знаеш как се качва клипче и ако ти е удобно, напиши ми на лс или ми дай линк към някакво обяснение как става това. Няма да е лоша идея да слагаме и клипчета. Разбира се , че ще се хвалиш с твоята сладурана Ларка, колко кучета съм виждала , които нямат и грам елемнтарно възпитание, неконтролируеми, не подаващи се на команди и т.н. Разбира се , че всеки собственик би искал да обучи кучето си , но не винаги е възможно май, защото изисква упоритост и време.
Ние за сега се справяме добре. Много съм радостна от факта, че вчера при игра с няколко кучета в парка на команда "тук" идваше веднага , а като е вече при мен на команда "седни" я изпълнява. Опитах се да го уча снощи на "дай лапа", ама май няма да е сега, не е дорасъл още да се здрависва с хора и кучета ab_041.gif. Няма да го мъча с нови неща, ще затвърждаваме старите поне известно време.

Добре дошла на сладката Мери в тази тема. Много е миличка и чаровна wb_052.gif

Лек и успешен ден и приятен уикенд !
User's Signature

Качена снимка

#1212 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 03:43 PM

gngpaint преди време и на нас ни се наложи да пием хапчета,тогава вета ми каза да правя следното:слагам хапчето в устата,хващам муцуната и я държа на горе и леко( все пак да има натиск,но не прекален ) се масажира гръкляна,с движения на горе-на долу,така се стимулира да гълта.Дано скоро да оздравеете!!!
User's Signature

Качена снимка

#1213 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 20 November 2009 - 03:57 PM

gngpaint, ще се повторя и аз - отваряте устата на кучето, слагате хапчето на основата на езика, съвсем към гърлото (аз почти го пъхам в самото гърло). Затваряте устата и държите, кучето ще не ще почва да гълта.
Аз като сложа хапчето, всъщност така и държа пръста вътре доде не глътне.
Успех и ви стискаме палци!

#1214 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2009 - 06:21 PM

да сподела малко бебешки снимки на Мерилинка wub.gif
ама то колкото хубава, толкова и лоша ab_041.gif едното компенсира другото.
За тази година и осем месеца сменихме 12 мушами... всичките бяха изядени и наядени. Сега се е кротнала де. Пак от време на време прави корекций и преправя мебелите... ама друго си е.
Абе май всичките ми кучета се извъдиха ПР-и и модни дизайнери... мани, мани...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1215 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 06:30 PM

Слага се не на основата на езика,защото може да го изплюе,а след извивката на езика(това е на самия край).Така и да иска не може да го изплюе,като държите главата отново нагоре.
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1216 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2009 - 08:04 PM

Цитат(Tali @ Nov 20 2009, 04:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
да сподела малко бебешки снимки на Мерилинка wub.gif
ама то колкото хубава, толкова и лоша ab_041.gif едното компенсира другото.
За тази година и осем месеца сменихме 12 мушами... всичките бяха изядени и наядени. Сега се е кротнала де. Пак от време на време прави корекций и преправя мебелите... ама друго си е.
Абе май всичките ми кучета се извъдиха ПР-и и модни дизайнери... мани, мани...
Случайно кученцето да е взето от Пловдив? Мн прилича на Ръфо. Ето една снимка дето е на 3-4 месеца.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1217 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2009 - 09:21 PM

не е от Пловдив. Монтанско чадо си е smile.gif
Ето няколко нейни снимки и на две от братчетата и- едното ни е комшия smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1218 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 20 November 2009 - 10:13 PM

Снимки от преди няколко дни smile.gif
Открадна кокосовия орех ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1219 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 November 2009 - 12:27 PM

Великолепната тройка db_046.gif
баба Джеси (която за е вече на 13 години и с едното око почти не вижда вече за съжаление), най- новото попълнение на семейството- прасето ДжинДжър (наричана от мен Пиги) и Мери "Джейн" md_064.gif . Липсва Хамито, само че той не е толкова социален и ако го пуснем ще има изядени, нахапани, потърпевши и подсъдими.
П.П.
Снимките не са много хубави, но с 3.2 пиксела телефонна камера и лампа това се получава. Опитах се да ги пооправа малко с програмата... пак не са идеални, ама те... ше минеме и така ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1220 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2009 - 06:12 PM

Здравейте !

И аз днес съм по снимките. Направихе една фотосесия в парка.

Открийте 10- те разлики ab_041.gif

Първите 7 снимки са на Лъки, куче събрат по съдба и визия на Макси, само ,че е на 2 години. Със стопанина му си говорехме, че имат вероятно общ родител. И той е от квартала и намерен и всет по подобен начин като моя.

Тали, тези кучета все твои ли са ? Прекрсани са !

Снимките са се разбъркали, познайте кой кой е wb_052.gif

Да добавя, че Лъки е около 35 кг, предполага се че и моя ще достигне такова тегло и ще потъмнее.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка