Смесени породи
Публикувано: 18 November 2009 - 10:10 AM
Публикувано: 18 November 2009 - 10:23 AM

Поздрави !

Публикувано: 18 November 2009 - 07:15 PM
Сложи камера в стаята която стой.

Публикувано: 18 November 2009 - 09:41 PM
Публикувано: 18 November 2009 - 10:15 PM

Вкъщи съм почти сигурна че си спи кротко като е сама. С такава сънена мутра ме посреща, че чак й завиждам малко :).
Много хубави животинки си имате всички, много се обичайте и си доставяйте радост!
Публикувано: 19 November 2009 - 09:46 AM

Публикувано: 19 November 2009 - 10:39 AM
sinioku4e, сигурна съм ,че нещата които може да прави, са научени много по-лесно отколкото при друго куче. Добра идея е да направиш клипче, аз също искам да направя едно, но не знам как да го кача тука. Слушам някои кучета от породи ги водят на училище и стопаните им много ги хвалят, а и кучетата изпълняват доста неща. Аз по едно време , когато беше много буен си мислех да го водя някъде. Тогава не приемаше нищо, като го уча нещо, се върти, скача, хапе ми ръцете. Бях решила , че е глупаче и го оставих на мира. Сега обаче наоколо 6 месечна възраст установявам , че е момента да се научи на каквото трябва. Не мога да споделя изумлението си, че за 1 ден, вчера се научи да ляга и идва при команда "тук". Преди не съм го учила на това. Признавам, бях чела във форума всякакви упражнения и тренировки и опитах, но той като не прихвана се отказах. Вчера се амбицирах след "седни" и бързото научаване да пробваме и други неща. Днес сутринта го изпитах. Седни, легни и тук ги изпълнява безупречно. Обаче смених наградките му. Обичайно му взимам от магазина кучешки, вчера аз му приготвих . Нарзязах на малки ивички кашкавалче и саламче и явно за него е нещо по-различно и с охота слушаше. а предната вечер беше с парченца печено пиле.
Не знам обаче до кога да му давам наградки, в смисъл колко време докато съм сигурна в него на 100%. Сега пропускам някоя наградка след команда, но рядко. Все още се чуим в домашна обстановка, трябва да го направим и навън.
Толкова съм окрилена от този успех, че имам чувството , че всичко мога да го науча, само ,че нямам достъчно време за това.
Миси, и в нас са събрани завивки, обувки гледам да не оставям, но знам , че ги харесва . Обаче мисля , че все още е малък , за да не очаквам бели , все ще свърши някоя . Вчера една приятелка ми разправи какви бели е сътворила нейната кучка, вече на година и половина. Оставила я сама и отишла при съседка / и друг път я е оставяла/ , като се върнала всичко каквото могла извадила, разкъсала, разхвърляла, обърнала къщата краката нагоре и накрая и сдъвкала дистанционното за колата , което и е единствено и няма отваряне ако се повреди.

Лек и усмихнат ден с малките палавници!

Публикувано: 20 November 2009 - 12:28 AM

Да не пропусна картинките: Те са старички. Ларка май е на 10 месеца. Ех, че хубаво лято беше :) Другото куче е смесица м/у гонче и пойнтер и се казва Рада. Неуморна е!

Публикувано: 20 November 2009 - 01:54 PM

Публикувано: 20 November 2009 - 02:19 PM
И да ви представя Мери. На година и осем месеца, смеска между болонка и пекинез.
Хиперактивна, много умна, гръмогласна (като повечето малки кученца) и... много чувствителна

Изключително много е привързана към стопаните и дома си и към гуменото лъвче, което великодушно и подари мойта кучка

Публикувано: 20 November 2009 - 02:51 PM
gngpaint, не знам какво да те посъветвам, давала съм много хапчета на предишното ми куче, но той всичко си ядеше с охота, така ,че не ми е било проблем. Сегашното също поглъща каквото му дам. Лекувала съм коте , коръо не искаше да пие вода и да яде нищо. Бяха ни изписали паста за хранене и 2 вида хапчета за през часове. Понеже котето не искаше и да опита, докторът ни посъветва да му отворя устичката и да му пъхна навътре хапчето и да затворя като задържа малко докато преглътне. Не знам с по-голямо животно дали се практикува така, все пак консултирай се . При котето имаше успех и после със спринцовка му давах водичка. Ще стискам палци бързо да се оправи Ритка. Пробвах и за инжекции, както предлага Тали.
sinioku4e, ако знаеш как се качва клипче и ако ти е удобно, напиши ми на лс или ми дай линк към някакво обяснение как става това. Няма да е лоша идея да слагаме и клипчета. Разбира се , че ще се хвалиш с твоята сладурана Ларка, колко кучета съм виждала , които нямат и грам елемнтарно възпитание, неконтролируеми, не подаващи се на команди и т.н. Разбира се , че всеки собственик би искал да обучи кучето си , но не винаги е възможно май, защото изисква упоритост и време.
Ние за сега се справяме добре. Много съм радостна от факта, че вчера при игра с няколко кучета в парка на команда "тук" идваше веднага , а като е вече при мен на команда "седни" я изпълнява. Опитах се да го уча снощи на "дай лапа", ама май няма да е сега, не е дорасъл още да се здрависва с хора и кучета

Добре дошла на сладката Мери в тази тема. Много е миличка и чаровна

Лек и успешен ден и приятен уикенд !

Публикувано: 20 November 2009 - 03:43 PM

Публикувано: 20 November 2009 - 03:57 PM
Аз като сложа хапчето, всъщност така и държа пръста вътре доде не глътне.
Успех и ви стискаме палци!
Публикувано: 20 November 2009 - 06:21 PM

ама то колкото хубава, толкова и лоша

За тази година и осем месеца сменихме 12 мушами... всичките бяха изядени и наядени. Сега се е кротнала де. Пак от време на време прави корекций и преправя мебелите... ама друго си е.
Абе май всичките ми кучета се извъдиха ПР-и и модни дизайнери... мани, мани...
Публикувано: 20 November 2009 - 06:30 PM
Публикувано: 20 November 2009 - 08:04 PM

ама то колкото хубава, толкова и лоша

За тази година и осем месеца сменихме 12 мушами... всичките бяха изядени и наядени. Сега се е кротнала де. Пак от време на време прави корекций и преправя мебелите... ама друго си е.
Абе май всичките ми кучета се извъдиха ПР-и и модни дизайнери... мани, мани...
Публикувано: 20 November 2009 - 09:21 PM

Ето няколко нейни снимки и на две от братчетата и- едното ни е комшия

Публикувано: 21 November 2009 - 12:27 PM

баба Джеси (която за е вече на 13 години и с едното око почти не вижда вече за съжаление), най- новото попълнение на семейството- прасето ДжинДжър (наричана от мен Пиги) и Мери "Джейн"

П.П.
Снимките не са много хубави, но с 3.2 пиксела телефонна камера и лампа това се получава. Опитах се да ги пооправа малко с програмата... пак не са идеални, ама те... ше минеме и така

Публикувано: 21 November 2009 - 06:12 PM
И аз днес съм по снимките. Направихе една фотосесия в парка.
Открийте 10- те разлики

Първите 7 снимки са на Лъки, куче събрат по съдба и визия на Макси, само ,че е на 2 години. Със стопанина му си говорехме, че имат вероятно общ родител. И той е от квартала и намерен и всет по подобен начин като моя.
Тали, тези кучета все твои ли са ? Прекрсани са !
Снимките са се разбъркали, познайте кой кой е

Да добавя, че Лъки е около 35 кг, предполага се че и моя ще достигне такова тегло и ще потъмнее.
Прикачени снимки