Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#1181 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2009 - 04:34 PM

моя куджи много хора го харесват и редовно ни спират да му се радват (но само отдалече) и да ме разпитват.. има и такива, които обясняват как искат същото кученце и кога ще си има поколение.. по-рано обяснявах, че нямам никакво намерение да има деца и тн.. много трудно се обяснява обаче на хора, които явно смятат, че щом едно куче е красиво и им харесва, то най-нормалното нещо е да се развъжда.. сега всичко е по-лесно.. само казвам, че е кастриран и няма как да има поколение.. в редки случи се налага да обяснявам защо съм взела това решение и да се примирявам с ужасените погледи, но обикновено хората просто млъкват и се махат...
User's Signature

Качена снимка

#1182 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 05:40 PM

И аз днес получих покана за правене на поколение. Милата лисичка ab_041.gif
Прикачена снимка
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1183 Потребителят е офлайн   lilia9532 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 06:01 PM

Много е хубава zz_223.gif Но си помислете добре за поколение

#1184 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 10 November 2009 - 07:01 PM

Здр.Скоро не се бях включвала в темата.Доста кучовци са се присъединили. af_089.gif Наистина трябва да си имаме подфорум. smile.gif Уникални са всичките wb_052.gif
Снимка на Рита в действие ab_041.gif :

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1185 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 08:32 PM

Mай само ние си остананхме без предложение за бъдещ брак ab_041.gif

Ритка е много шик в тези гащи. Убавица голема, май и вас ще ви искат ab_041.gif

Днес за пръв път от месеци Макси беше оставен сам от обяд до вечерта. Няма да ви описвам как ми трепереха ръцете докато отключвах вратата, разтуптя ми се и сърцето от притеснения, не чух отвън да лае и хиляди мисли лоши ме споходиха дали не се е наранил нещо и дали е добре. Всичко беше наред, сънен ме посрещна с прозрявка и нищо не беше направило момчето. Нацелувах го и до преди малко в парка.Върна се като негърче, та се наложи да го къпя целия с шампоан с подвижния душ. Сега е като плюшена играчка, чисто нов.

Лека вечер и поздрави от нас !
User's Signature

Качена снимка

#1186 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 12:03 PM

Рита ме убива - всеки път с нови тоалети af_089.gif
Mожем да си направим тема модно ревю.
Аз само веднъж се опитах да облека на Кари блузка. Тя така се уплаши - направо се вцепени. Гледаше с ужас краката си ( в ръкави) и не смееше да помръдне. Поседя така, абсолютно неподвижно, няколко минути и се наложи да я съблека. Иначе много не обича студено. На вас не са ли ви казвали, че кучетата обичат студено, а котките топло? У нас е обратното. Котките щъкат по двора на -15, а Кари се завира под юpгана.

За размножаването - хич не си го и помисляйте. Вярно че са ни много готини кучовците, но не е въпросът за карасота. Проблемът е , че всички тези, дето уж искат кучета, ако наистина искаха, досега да са си взели. Има най-различни и по yлиците и по изолаторите - едно от друго по-красиви. Те само си приказват, че искат, но като дойде време да се грижат...
Според мен , ако човек не може ЛИЧНО да отглежда кученцата на своето куче, по добре да предотврати създаването им. Малко като с човешките деца - всяка здрава жена може да роди 20-ина през живота си, но не е само да ги родиш , нали? Не съм съгласна да раждам деца, които да раздавам и продавам. Не съм съгласна кучето ми да има деца , които да раздаваме или продаваме.
Аз съм против развъждането изобщо , породисто или безпородно, поне за следващите 10 години. Когато кучетата станат рядкост и хората започнат да ценят всяко едно като като безценна находка, може би ще си променя мнението.

Ето една снимка от нас - Кари в "Survivor - 5-те велики езера ab_041.gif "
Прикачена снимка
Мислех , че ще гледа през борда на лодката, както гледа от прозореца на колата. Нищо подобно. Уплаши се и седя на дъното ( върху спасителното елече ! ) през цялото време.

#1187 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2009 - 12:08 PM

Цитат(greeneyed @ Nov 11 2009, 12:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За размножаването - хич не си го и помисляйте. Вярно че са ни много готини кучовците, но не е въпросът за карасота. Проблемът е , че всички тези, дето уж искат кучета, ако наистина искаха, досега да са си взели. Има най-различни и по yлиците и по изолаторите - едно от друго по-красиви. Те само си приказват, че искат, но като дойде време да се грижат...
Според мен , ако човек не може ЛИЧНО да отглежда кученцата на своето куче, по добре да предотврати създаването им. Малко като с човешките деца - всяка здрава жена може да роди 20-ина през живота си, но не е само да ги родиш , нали? Не съм съгласна да раждам деца, които да раздавам и продавам. Не съм съгласна кучето ми да има деца , които да раздаваме или продаваме.
Аз съм против развъждането изобщо , породисто или безпородно, поне за следващите 10 години. Когато кучетата станат рядкост и хората започнат да ценят всяко едно като като безценна находка, може би ще си променя мнението.

ba_025.gif
Моите три са кастрирани. И всичко, което ми попада в ръцете се кастрира, стига да имам пари.

#1188 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2009 - 01:36 PM

Юки също е кастриран..
User's Signature

Качена снимка

#1189 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 01:39 PM

И Рокси така. Пък и да не беше, все тая...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1190 Потребителят е офлайн   iliyana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 08:50 PM

Привет на всички!
Мен също постоянно ме питат дали ще си имаме малки, но аз ги отрязвам, че не мисля да ражда. Отдавна се каня да я кастрирам, но честно казано ме е страх от самата операция. Изчела съм всичко за кастрацията, за положителната и страна, но си остава операция. А всяко едно такова вмешателство си е опасно, още повече, че имам два примера за неуспешна кастрация. При единия смърт / след двадесет дни и казват, че не операцията е причина, но... винаги остава едно но/, при другия четиридесет дни лечение с инжекции и антибиотици на тежко възпаление. Все си мисля, че ще набера смелост, но ще видим кога ще бъде. И една снимка с премяна, въпреки че само се снима с нея. Не бича да я обличам, затова е и сърдита на снимката.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1191 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 07:35 PM

Здравейте !

Днес отново беше самичко момчето, никаква беля не е свършило, само една бележка беше накъсало, дето оставих сутринта на щерката с указания какво да прибере преди да излезе. Явно не му е харесала, та я беше свалил и накъсал на парченца. Нищо, събрахме ги и готово. Като се прибирах днес не го чух да вие или лае, само за информация предишното ни куче, ако отсъствахме огласяваше квартала и посред нощ да сме се прибирали само той се чуваше в тишината, а му оставяхме телевизор, уредба, светнато навсякъде. Този за сега е различен, поне до момента, май не е забравил времето в което правех барикади и му оставях малко кътче мясо . Сега на разположение му е цял апартамент. Предния ден беше тъмно като се прибрах, не съобразих да пусна лампа , сутринта мислих дали да се остави и с еотказах. Ако навсякъде е светло има по-голяма вероятност да се разхожда и да си намери нещо за занимавка, иначе май си спи и лежи, защото завивките са объркани навсякъде.Това да е проблема. smile.gif А за изпускане у дома и дума не може да стане , явно стиска момчето и си чака времето за излизане. Опитавам се да му намаля разходките, до момента са 4, спестявам му късната към 22-23 ч., мисля че няма проблем, ляга и спи до сутринта .

Това за сега от нас , да нагушкате и нацелувате кучовците и да ги слушкате !
User's Signature

Качена снимка

#1192 Потребителят е офлайн   lilia9532 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 12:46 PM

Здравейте кучовци как сте днес нещо сме занемарили темичката ето малко днешни снимчици на Роко.... много обича да се плези

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1193 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 November 2009 - 01:52 PM

Как сте мили хора? :) В последните дни, сигурно сте видели, се занимавах с ТОВА. Призовавам ви за помощ при разпространяването.
А през уикенда бяхме на гости в Крумовград и си направихме чудесни разходки. Лара плачеше за един заек, който по нагорнището бягаше доста по-бързо от нея, но пък я чакахме сигурно поне 20 мин. да се откаже. Върна се мноого изплезена и уморена... Целувки за симпатягите от нас!

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1194 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2009 - 03:25 PM

sinioku4e очите на палачинки ми стават като ти гледам снимките ... невероятни са happy.gif
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1195 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 03:50 PM

Здравейте всички собственици на породни и безпородни. Моето първо куче е "породисто". Казва се Мърфи. През 2002 г. го купихме защото нямахме компютър, нямахме интернет, нямаше сайт "без дом" или ние незнаехме за него. Просто решихме с моята дъщеря, че ще имаме куче. Отидохме в магазина и видяхме няколко нещастни кутрета натъпкани в един стъклен аквариум. Така си взехме нашият Мърфи, като ни казаха, че е късокосмест кокер шпаньол. Все ни беше тая каква порода е. Щом го занесохме у дома се оказа, че той изобщо не е здрав. Една седмица водихме борба за неговият живот и той се пребори - оцеля. Сега е почти на 7 години и изглежда ето така:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1196 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 04:00 PM

Оказа се, че е бретон-шпаньол - ловно куче - побъркаха ме ловджиите в квартала що не го водя на лов. До този момент не бях имала куче. Година след това бях вече в средите не "лудите" кучкарки, които се хранят бездомните и се грижат за тях. Честно казано нямаше чак толкова много колкото са сега. Миналата година дъщеря ми се изнесе от дома ми на квартира и веднага си осинови едно мъниче от сайта "Без дом". Той е порода МИКС. Копие е на кученцето на samanta. Разкошен умник. Тя често ми го оставя да го гледам защото пътува и наистина - когато го извеждам и ме попитат каква порода е, а аз кажа - "няма си порода" - отсреща реагират ужасено и глупаво, или ме гледат със съжаление. А той е умен та умен. Просто прекрасен.
А преди 2-3 месеца си извадих от кофата моят втори домашен любимец - Каспър. Когато го извадихме от кофата беше една шепа куче - треперещо и мръсно, бълхлясало и с бодили по козинката. Така или иначе оцеля. Сега вече е на 5 месеца. Първоначално му търсех дом поради ред причини - едно куче - мое, едно внуче - мое, второ куче - на дъщеря ми - от време на време идва у нас и Каспър - четвърти. Обаче толкова се привързахме и толкова го обичаме, че шанса да излезе от дома ми вече е никакъв. Та ето Ви го и него. За мен той е много красив, умен и чаровен. Съседите ме освиркаха, предрекоха ми тежко бъдеще и т.н. Не ми пука. Обичам си и двете кучета еднакво и това си е.
Представям Ви Каспър.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1197 Потребителят е офлайн   lilia9532 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 07:57 PM

Много е сладък Каспър браво ae_085.gif

#1198 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 01:48 PM

Видях в началото на темата кръстоска между хъски и немска овчарка, която съм виждала и преди. Когато моята Ари беше малка се разхождахме с едно подобно куче. Явно от тази комбинация се 'получават' много красиви животни....

На втората снимка е кучето, което видях и тук, а на първата - кучето с което се разхождахме, но тук е малък - на 5-6 месеца. Сега е станал огромен.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#1199 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 05:10 PM

Здравейте приятели!

Тези дни не съм писала тука поради разлчини прични, но сега ще се поправя smile.gif

Добре дошла на Миси и нвйното домочадие af_089.gif

Излишно е да казвам, че всикчи кучета тук са трахотни, а снимките на sinioku4e са отново великолепни !

При нас нищо ново, нищо интересно, може би единствено, че вече сяда при команда "седни", не съм полагала особени усилия да го уча, някак от самосебе си си стана, като му говоря вървейки към парка, да седна на тротоара и да чака да минат колите и го натинсна по дупето. Не съм го сичтала за обучение, но се е получило. Вчера при една игра колкото пъти му казах седни, толкова го направи, естесвено получи наградки smile.gif Сега ще се пробвам да го уча да ляга и дава лапа. Все повече се убеждавам, че при него няма да ми е трудно.

Лека и прекрасна вечер !
User's Signature

Качена снимка

#1200 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2009 - 05:47 PM

За пореден път се убеждавам,че непородистите са умни и много бързо схващат (нямам лошо мнение за породистите) след написаното от samanta happy.gif
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема