Смесени породи
Публикувано: 10 November 2009 - 04:34 PM

Публикувано: 10 November 2009 - 08:32 PM

Ритка е много шик в тези гащи. Убавица голема, май и вас ще ви искат

Днес за пръв път от месеци Макси беше оставен сам от обяд до вечерта. Няма да ви описвам как ми трепереха ръцете докато отключвах вратата, разтуптя ми се и сърцето от притеснения, не чух отвън да лае и хиляди мисли лоши ме споходиха дали не се е наранил нещо и дали е добре. Всичко беше наред, сънен ме посрещна с прозрявка и нищо не беше направило момчето. Нацелувах го и до преди малко в парка.Върна се като негърче, та се наложи да го къпя целия с шампоан с подвижния душ. Сега е като плюшена играчка, чисто нов.
Лека вечер и поздрави от нас !

Публикувано: 11 November 2009 - 12:03 PM

Mожем да си направим тема модно ревю.
Аз само веднъж се опитах да облека на Кари блузка. Тя така се уплаши - направо се вцепени. Гледаше с ужас краката си ( в ръкави) и не смееше да помръдне. Поседя така, абсолютно неподвижно, няколко минути и се наложи да я съблека. Иначе много не обича студено. На вас не са ли ви казвали, че кучетата обичат студено, а котките топло? У нас е обратното. Котките щъкат по двора на -15, а Кари се завира под юpгана.
За размножаването - хич не си го и помисляйте. Вярно че са ни много готини кучовците, но не е въпросът за карасота. Проблемът е , че всички тези, дето уж искат кучета, ако наистина искаха, досега да са си взели. Има най-различни и по yлиците и по изолаторите - едно от друго по-красиви. Те само си приказват, че искат, но като дойде време да се грижат...
Според мен , ако човек не може ЛИЧНО да отглежда кученцата на своето куче, по добре да предотврати създаването им. Малко като с човешките деца - всяка здрава жена може да роди 20-ина през живота си, но не е само да ги родиш , нали? Не съм съгласна да раждам деца, които да раздавам и продавам. Не съм съгласна кучето ми да има деца , които да раздаваме или продаваме.
Аз съм против развъждането изобщо , породисто или безпородно, поне за следващите 10 години. Когато кучетата станат рядкост и хората започнат да ценят всяко едно като като безценна находка, може би ще си променя мнението.
Ето една снимка от нас - Кари в "Survivor - 5-те велики езера

Мислех , че ще гледа през борда на лодката, както гледа от прозореца на колата. Нищо подобно. Уплаши се и седя на дъното ( върху спасителното елече ! ) през цялото време.
Публикувано: 11 November 2009 - 12:08 PM
Според мен , ако човек не може ЛИЧНО да отглежда кученцата на своето куче, по добре да предотврати създаването им. Малко като с човешките деца - всяка здрава жена може да роди 20-ина през живота си, но не е само да ги родиш , нали? Не съм съгласна да раждам деца, които да раздавам и продавам. Не съм съгласна кучето ми да има деца , които да раздаваме или продаваме.
Аз съм против развъждането изобщо , породисто или безпородно, поне за следващите 10 години. Когато кучетата станат рядкост и хората започнат да ценят всяко едно като като безценна находка, може би ще си променя мнението.

Моите три са кастрирани. И всичко, което ми попада в ръцете се кастрира, стига да имам пари.
Публикувано: 11 November 2009 - 08:50 PM
Мен също постоянно ме питат дали ще си имаме малки, но аз ги отрязвам, че не мисля да ражда. Отдавна се каня да я кастрирам, но честно казано ме е страх от самата операция. Изчела съм всичко за кастрацията, за положителната и страна, но си остава операция. А всяко едно такова вмешателство си е опасно, още повече, че имам два примера за неуспешна кастрация. При единия смърт / след двадесет дни и казват, че не операцията е причина, но... винаги остава едно но/, при другия четиридесет дни лечение с инжекции и антибиотици на тежко възпаление. Все си мисля, че ще набера смелост, но ще видим кога ще бъде. И една снимка с премяна, въпреки че само се снима с нея. Не бича да я обличам, затова е и сърдита на снимката.
Публикувано: 12 November 2009 - 07:35 PM
Днес отново беше самичко момчето, никаква беля не е свършило, само една бележка беше накъсало, дето оставих сутринта на щерката с указания какво да прибере преди да излезе. Явно не му е харесала, та я беше свалил и накъсал на парченца. Нищо, събрахме ги и готово. Като се прибирах днес не го чух да вие или лае, само за информация предишното ни куче, ако отсъствахме огласяваше квартала и посред нощ да сме се прибирали само той се чуваше в тишината, а му оставяхме телевизор, уредба, светнато навсякъде. Този за сега е различен, поне до момента, май не е забравил времето в което правех барикади и му оставях малко кътче мясо . Сега на разположение му е цял апартамент. Предния ден беше тъмно като се прибрах, не съобразих да пусна лампа , сутринта мислих дали да се остави и с еотказах. Ако навсякъде е светло има по-голяма вероятност да се разхожда и да си намери нещо за занимавка, иначе май си спи и лежи, защото завивките са объркани навсякъде.Това да е проблема.

Това за сега от нас , да нагушкате и нацелувате кучовците и да ги слушкате !

Публикувано: 16 November 2009 - 01:52 PM
А през уикенда бяхме на гости в Крумовград и си направихме чудесни разходки. Лара плачеше за един заек, който по нагорнището бягаше доста по-бързо от нея, но пък я чакахме сигурно поне 20 мин. да се откаже. Върна се мноого изплезена и уморена... Целувки за симпатягите от нас!

Публикувано: 16 November 2009 - 03:25 PM

Публикувано: 16 November 2009 - 03:50 PM
Публикувано: 16 November 2009 - 04:00 PM
А преди 2-3 месеца си извадих от кофата моят втори домашен любимец - Каспър. Когато го извадихме от кофата беше една шепа куче - треперещо и мръсно, бълхлясало и с бодили по козинката. Така или иначе оцеля. Сега вече е на 5 месеца. Първоначално му търсех дом поради ред причини - едно куче - мое, едно внуче - мое, второ куче - на дъщеря ми - от време на време идва у нас и Каспър - четвърти. Обаче толкова се привързахме и толкова го обичаме, че шанса да излезе от дома ми вече е никакъв. Та ето Ви го и него. За мен той е много красив, умен и чаровен. Съседите ме освиркаха, предрекоха ми тежко бъдеще и т.н. Не ми пука. Обичам си и двете кучета еднакво и това си е.
Представям Ви Каспър.
Публикувано: 17 November 2009 - 01:48 PM
На втората снимка е кучето, което видях и тук, а на първата - кучето с което се разхождахме, но тук е малък - на 5-6 месеца. Сега е станал огромен.
Прикачени снимки
Публикувано: 17 November 2009 - 05:10 PM
Тези дни не съм писала тука поради разлчини прични, но сега ще се поправя

Добре дошла на Миси и нвйното домочадие

Излишно е да казвам, че всикчи кучета тук са трахотни, а снимките на sinioku4e са отново великолепни !
При нас нищо ново, нищо интересно, може би единствено, че вече сяда при команда "седни", не съм полагала особени усилия да го уча, някак от самосебе си си стана, като му говоря вървейки към парка, да седна на тротоара и да чака да минат колите и го натинсна по дупето. Не съм го сичтала за обучение, но се е получило. Вчера при една игра колкото пъти му казах седни, толкова го направи, естесвено получи наградки

Лека и прекрасна вечер !

Публикувано: 17 November 2009 - 05:47 PM