Шотландско коли
Публикувано: 19 October 2005 - 09:44 PM
Ех...да бях завела и аз Бъко на изложба l)
А късокосместите колита по-малък стоп ли трябва да имат от дългокосместите? поне така ми изглеждат попринцип.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 19 October 2005 - 10:05 PM
Цитат
Ех...да бях завела и аз Бъко на изложба l)
А късокосместите колита по-малък стоп ли трябва да имат от дългокосместите? поне така ми изглеждат попринцип.
Стига да имаше родословие....и твоето куче е имало голям шанс! Кучето от снимката е участвало на САСІВ Прилеп на 02.10.2005.
Късокосместите са с по-слабо изразен стоп от дългокосместите.По-изрозения не е нежелан , но е по-рядко срещан.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 19 October 2005 - 10:10 PM
Цитат
Също като късокосместият Сан-бернард, например.
А за да сме по-конкретни , късокосместите колита се отглеждат и то рядко на запад от централна Европа , в Русия и Финландия!
На големи САСІВ изложби се срещат не повече от 2-3 кучета, а в Русия и Финландия 5-6 кучета.И това ако е много angelpik !

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 19 October 2005 - 10:28 PM
Цитат
По мои данни на доста изложби там късо/твърдо/без-косместите там са повече от косматите b)
Наистина ще ми е любопитно , да ми намериш една справка в която да пише , че на изложба късокосместите колита са били повече от дългокосместите.
В Испания на САСІВ в Барселона - 27 дългокосмести и 3 късокосмести !!!
В Англия в Област Йоркшир - Клубна изложба на Английски овчарски породи - Късокосмести 46 , дългокосмести 231 , шелти 302!
Сега е твой ред!!! angelpik b)

Публикувано: 19 October 2005 - 11:03 PM
Благодаряяяяяяяяяя!!!!!!! Ихаааа, наистина са готини))) Разбрах за късо коли случайно, от един руски форум където женска родила бебета и им умуваха имена))))))) Бях очарована, а ние знаехме само за тип Ласи, а за шелти, или бордер коли или късокосместо- не толкова. За бордер-колито даже имаше едно хубаво стихче, как хората поради незнание го бъркат с безпородно, но се чудят защо е толкова красиво и така предано гледа стопанина в очите)))

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 29 October 2005 - 08:35 PM
Много се моля да не го получи никога повече, защото лекарите казаха че често се случва и това(веднъж и никога повече).
Много страшно е било положението, добре че ме е нямало....
Както си е ходил и братми чува некви странни некоорднинирани стъпки в хола. Поглежда и вижда как Бъко се люлее и пада в несвяст.
От там почва гърч...
После няколко минути в несвяст, след това се е събудил но не е знаел къде е и не е познал братми и бащами, нахвърлил се е на баща ми, което е много ненормално за него.
За щастие сега е добре. Спи с Лексис.
Има проблеми с това, че ако е буден лае и не изпълява никакви команди. Все едно изведнъж забравя всичко. Всичко е много странно и още повече страшно.
Моля се за кучето си!

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 30 October 2005 - 02:27 AM
На колко години е той,всъщност?

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 30 October 2005 - 07:35 PM
Цитат
И аз се надявам да е случайност.
Тази сутрин е още по-добре. Играеше и с мен и с кучетата.
Много се радвам,че Бъко е по-добре вече! super best
Дано всичко остане само лош спомен за теб и за него!

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 13 November 2005 - 02:56 PM
Публикувано: 08 January 2006 - 10:45 PM
Много интересно ми беше на състезанието за бордъри...ако имаше и за шотландско коли w) w) w)