Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 14 November 2008 - 01:06 PM
Да ви е жива и здрава хубавицата
Бари и праща целувки :wub: Той е страшно гальовен към женските,истински кавалер :drugarche:
Ще се радваме много,ако успеем да организираме среща някой ден :yahoo:
Поздрави на всички кавалерчета от нас
Публикувано: 14 November 2008 - 09:09 PM
Много хубави снимки на малчовците, тази порода наистина се отличава с умния и мил поглед на кучовците. Виждам,че феновете ни се множат :samodovolen:, xrisi95 благодаря ти за хубавите думи :blink:
Целувки и от нас на всички сладурковци :wub:
Публикувано: 15 November 2008 - 12:41 PM
Благодарим на xrisi95 за хубавите думи.А ти какво куче имаш,каква порода?Може да качиш негови снимки в тази тема да му се порадваме :yahoo:
Ето още няколко наши снимки :blink:
Поздрави на сладката Одри и малкия Оззи :wub:
Публикувано: 19 November 2008 - 02:10 PM

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 19 November 2008 - 10:05 PM
:P Твоята Вики е прекрасна. Толкова е мила и сладка. Очакват ви страхотни мигове заедно. :yahoo: В началните страници на темата съм сложила снимка и на моята сладка Арабела. Много, много страдам за нея. Почти година ми трябваше, за да заобичам Одри. Тя - миличката - не е виновна за нищо, но в началото не можех да я приема. Е, сега сме голяма любов, то се вижда, но моята Ара ми липсва все още.
:P Пишете, приятели, чакам новини от всички! Целувки на ушанковците! :wub:

Публикувано: 19 November 2008 - 10:45 PM
за съжаление точно сега сме в малко тежък период - много работа, проекти за кухна (обзавеждаме апартамент) и разни други задачки, та поради тази причина не сме се появявали. В интерес на истината онзи ден се пробвах да отворя форума, но имах проблеми с това.
Оззи е много добре. Тича, лудее, почва да прави малки бели. Да се надявам с малките да си останем :-)
Между другото при нас избора на породата беше донякъде случаен. Жена ми много хареса кавалерчето, което подариха на една Шарлот на "Секса и града" (кавалерчето веднага беше кръстено Елизабет Тейлър), взехме, че се поразровихме малко за породата и така малко по малко се роди идеята да си вземем и ние домашен любимец. А иначе вече писах как се сдобихме с Оззи - тръгнах да купувам плочки и се върнах вкъщи с Оззи :-)
Иначе и ние преди имахме руски шпаньол, но той почина преди 4 години и варианта друг любимец от тази порода беше неприемлив. Никое друго куче няма да замести Цезар, просто защото той наистина беше уникален !!! Това в никакъв случай не значи, че Оззи е на заден план - напротив. Сега той е в центъра на вниманието ни, и много го обичаме, а и това е първото куче на жена ми (тя цял живот е искала куче). Единствено, че много се безпокои за всяка дреболия с Оззи.
Та по този повод - вашите любимци кога се отучиха да пишкат вкъщи?
P.S. Ще пусна скоро нови снимки на Оззи.
Публикувано: 20 November 2008 - 10:00 AM
Кавалерчетата са много чистички и моята Одри много бързо се научи да пишка навън. Трябва винаги да носите някакви лакомства и когато се изпишка да го хвалите. В началото цялата разходка минава в игри и като се приберете тогава се пишка на любимото място, но то е докато разбере, че излизането включва и пишкане. Иска си търпение и постоянство в обучението. Моите впечатления са за момиченца. Чула съм, че при момченцата е по-дълъг периода на научаване, но това могат да го кажат стопаните на мъжки кученца. :yahoo:
Но, в края на краищата няма ненаучено кученце. :blink:
Успех в обзавеждането и това си е доста работа, но пък е приятна в известна степен. :wub: Целувки на кучовци! :wub:

Публикувано: 20 November 2008 - 11:52 AM
радваме се,че Оззи е добре.А за пишкането аз мога да кажа от личен опит с Бари.Когато почнахме да го извеждаме навън, той от първия път се изпишка на тревичката,но другите работи започна да ги върши седмица по късно:blink:тогава беше на почти 4 месеца,тъй като забавихме последната ваксина,защото беше болен :(Вършеше всичко навън,когато го извеждахме,но и не пропускаше като се приберем да си маркира и мястото вътре ;)Около 1 месец се извеждахме по 5/6 пъти на ден,за да се научи, че навън се вършат тези работи.Нямаше 5 месеца,когато спря да пишка вътре :yahoo:изключително бързо се научи за наша радост.Аз също знам,че мъжките малко по бавно привикват с хигиената.Но той опроверга тези ми очаквания.До 7 месец го извеждахме по 3 пъти по възможност,за щастие тогава бях в сесия и си бях вкъщи.След това преминахме на 2 пъти сутрин и вечер,а сега вече си стиска някои път и до 12ч на обед,оставя ни да се наспим през уикенда ;)
Мисля,че и Оззи ще се научи бързо,но тойе все още е много малък.Имате ли трета ваксина?
Трябва наистина да имате голямо търпение,както казва Кавалер,и да му се скарате,ако се изпусне вътре и веднага да го изведете навън.
Поздрави на всички мъници от нас :wub:
Публикувано: 20 November 2008 - 07:06 PM
Публикувано: 20 November 2008 - 07:36 PM
Относно пишкането,аз вече писах, че ние разхождаме Ати от първия ден. И той като Бари се научи уникално бързо. Още първата нощ, въпреки смяната на мястото, се разскимтя за разходка. Първите дни, докато бяхме в Унгария се разхождахме често. Но като си дойдохме тук, веднага му се наложи да мине на режим два пъти дневно. И въпреки рязката смяна се научи веднага и не е направил нито една беля вкъщи. Е, една сутрин се изпусна поради нашето забавяне, но ние си бяхме виновни :blink: Така че, спокойно, сигурна съм, че и Оззи ще се научи бързо.
Целувки на всички сладури от Атко :wub:
Публикувано: 21 November 2008 - 10:47 AM
Пишете за всички подробности. Целувки-и-и-и за кучовци. :wub: :wub: :wub:

Публикувано: 21 November 2008 - 08:54 PM
Публикувано: 21 November 2008 - 11:17 PM
(говоря от името на Оззи) ;D