Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#4661 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2007 - 06:08 PM

Имаш късмет, че си попаднал на добър ветеринар. Аз Прешъс я водих при една ветеринарна клиника в люлин, в която повече няма да ходя. Чак сегаа аз разбирам, че гранулите не са вредни, а какво ми казва тя "Те са вредни за бъбреците, трябва да се храни с мека храна" cl) . Потресена съм. Добре, че беше Huskypower за да ме поправи.
Сега ще заминем на вилата на морето. Там вече проучих в околността вет. клиниките. Позната ми каза, че води кучето си при един доктор, който много разбирал и бил много внимателен и добър. Ще го видим него като заминем, надявам се да нацелим добър. :) Докато като се прибира пак в София сменям ветеринарката. Сигурно ще я заведа в клиника "Анимо", не е много близко, но не е и далече. Надявам се понеже са голямата клиника, да има добри ветеринари.

Сега с Прешъс си върнахме старото меню. Четери пъти на ден, гранули Роял Канин за кученца до два месеца. Не е повръщала пак. Мисля, че вече по ги подъвчва.. не ги гълта съвсем.

А иначе по цял ден спи и става да хапне и да пие вода. По обяд пада голямата игра. Предната нощ ме събуди посред нощ да си играем. Надявам се тази нощ да поспи повече.

#4662 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 06:26 PM

Xmmm... s)
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#4663 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 06:27 PM

Цитат

Имаш късмет, че си попаднал на добър ветеринар. Аз Прешъс я водих при една ветеринарна клиника в люлин, в която повече няма да ходя. Чак сегаа аз разбирам, че гранулите не са вредни, а какво ми казва тя "Те са вредни за бъбреците, трябва да се храни с мека храна"

Какви са тия съвети, направо паднах - тоя ветеринар трябва да си скъса дипломата l)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#4664 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 06:38 PM

Vabank е описала всичко за храненето:
тук
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#4665 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 06:50 PM

Цитат

Цитат

Имаш късмет, че си попаднал на добър ветеринар. Аз Прешъс я водих при една ветеринарна клиника в люлин, в която повече няма да ходя. Чак сегаа аз разбирам, че гранулите не са вредни, а какво ми казва тя "Те са вредни за бъбреците, трябва да се храни с мека храна"

Какви са тия съвети, направо паднах - тоя ветеринар трябва да си скъса дипломата l)

Именно, не да лъже такива неразбиращи като мен.. cl)

Ето ни, събудени и готови за игра:
Качена снимка

А да попитам до кой ден очичките на хъскито потъмняват, ако са сини към кафяви? Защото на Прешъс едното оченце още малко и за кафяво ще мине.. само да потъмнее още малко. Сега в момента е синьо - кафяво.., в по-голямата си част кафяво, а на по-бебешките снимки и двете си бяха сини.
За жалост палавото зверче няма никога да застане на едно място за да и снимам очичките..
Това е единствената снимка, която стана, така че да си личи, че дясното е кафяво.. но леко.. ако я хвана ще пусна снимка.
Качена снимка
А синьото има кафяво в долният десен ъгъл.

#4666 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2007 - 08:35 PM

Цитат

Тя говореше за хранене само и единствено със суха храна.. Вече разбрах, че не е вредно b) . Просто ги сменях за разнообразие, да не е само суха храна а и нещо по-месесто.

А иначе различни доктори, абсулютно различни мнение. За котката ми 5 доктора казаха различни неща и всеки отрича на другият.. вече не се знае на кой да се вярва.. Всеки ветеринар сякаш е със собственото си мнение по въпроса.. bl)

п.п. Аз я храня с Роял Канин за бебета.

Гранулираната храна не е например като солта или нещо подобно, което в малки количества да е добре, а в големи количества или при често ядене да не е добре.
Все пак дано не ти се налага ходене по доктори, защото те наистина понякога имат различно мнение. А иначе докторката едва ли ти е казала това с цел да те излъже, явно просто не е добре осведомена и не е "в час" Аз иначе не отричам даването и на други храни освен гранулата, като например пилешкото месо (обезкостено), яйца, извара, риба (обезкостена) и т.н.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4667 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2007 - 08:40 PM

Цитат

Чувала съм, че прясното мляко е вредно, не е ли така?

Чак вредно ... не е най-подходящата дума. А и зависи от млякото, ако е кучешко е супер полезно за кучета, ако е краве ... значи за кучета не става. Те не могат да го усвояват така, както го усвояват теленцата. Все пак кучето е хищник, и храносмилането му си остава като на такова, колкото и всеядно да е станало сред хората.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#4668 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2007 - 08:42 PM

Цитат

Цитат

Чувала съм, че прясното мляко е вредно, не е ли така?

Да. Само кърмачетата имат необходимите ензими, за да използват прясното мляко като хранителен продукт. Това важи за всички, кучета котки и човекът. При употреба на прясно мляко при възрастни животни може да се стигне до проблеми със стомашно-чревния тракт...

честно казано възрастните ми кучета нямат проблем с прясното мляко, давам им да пият понякога по малко и те много го обичат. Но за разлика от тях с малките и младите кучета винаги е имало проблем и ги разхлабва. Ето защо предпочитам да им давам извара.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#4669 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2007 - 08:53 PM

Цитат

Сега с Прешъс си върнахме старото меню. Четери пъти на ден, гранули Роял Канин за кученца до два месеца. Не е повръщала пак. Мисля, че вече по ги подъвчва.. не ги гълта съвсем.

Добър избор! 1super

Цитат

А да попитам до кой ден очичките на хъскито потъмняват, ако са сини към кафяви? Защото на Прешъс едното оченце още малко и за кафяво ще мине.. само да потъмнее още малко. Сега в момента е синьо - кафяво.., в по-голямата си част кафяво, а на по-бебешките снимки и двете си бяха сини.

На възрастта на твоето кученце вече трябва да се вижда. Може би очите му ще са хетероцветни, т.е. двата цвята в едно око; от снимките не се вижда добре, иначе обикновенно се разбира малко след като прогледнат бебетата, само че съм забелязала, че някои хора не могат да ги различат добре по това време, и за да са сигурни изчакват избистрянето на очичките, което обикновенно става доста по-късно.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#4670 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 11:24 PM

Бини,поздравявам те за търпението което прояви,за новото малко зверче и за любовта с която говориш дори за пакостите му!дано ти носи само хубави моменти w) bravoS super best

#4671 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 09:35 AM

Цитат

Цитат

На възрастта на твоето кученце вече трябва да се вижда. Може би очите му ще са хетероцветни, т.е. двата цвята в едно око; от снимките не се вижда добре, иначе обикновенно се разбира малко след като прогледнат бебетата, само че съм забелязала, че някои хора не могат да ги различат добре по това време, и за да са сигурни изчакват избистрянето на очичките, което обикновенно става доста по-късно.

Да, може, за това не се сетих. Кафявото и око от долу все още се е запазило синьото, което се вижда най-много като я погледнеш в очите. Прави впечатление, че просто окото е тъмно синьо, но като се загледаш от горе все едно се е изляло кафе примерно, и е станало кафяво.

Ще стане много интересно ако станат хетероцветни w)

А иначе тази нощ спах маалко повече. Поигра си сама, но после пък реши да се опитва да се качи на леглото, а пък не може. Скача, скача, скимтя и накрая се отказа. За щастие това отне само около един час. Аз бих искала да спи при мен, но като стане голяма, ще трябва друго легло да си търся. l)

PolikarpА, мерси d)

Ето днешни снимки:
Качена снимка

Качена снимка

#4672 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 10:02 AM

хахах лапи и уши b) моята като бебе не спеше при мен,спазвахме дисциплина да не се качва по легла,по дивани но от 2 месеца насам дращи по вратата с часове и скимти ако не я пусна в моята стая,а ако е при мен не мога да я избутам от леглото!

#4673 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 12 July 2007 - 10:24 AM

Цитат

MistressLinda, Huskypower, мерси за съветите. Просто вече и аз не знаех кой да слушам, едни ми казват едно, други друго.. cl)
Аз сега с Royal Сanin Starter я храня.

Здрасти Бини не пиша защото не съм в София но моля те по прблеми с бебето звънкай ми по всяко време на мен или на Иляна. Иначе радвам се че и тук си получила нужните съвети r)
п.с. очите и са Парти (хетероцветни)
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4674 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 10:43 AM

Значи моето куче, няма никакъв шанс за смяна на очите? Не, че е грозно, но не ме радва особено! Така си ме радва повече, вече си е цяло вълче. С удоволствие го гледам и му се наслаждавам. А относно леглата и това да не спи в моята стая. Поседи ли някъде и две минути без мен получават сигнали от кучешко скимтене чак в космоса. А за спането обича да спи под леглото и под един шкаф, а когато иска на леглото просто скача с двете лапички и жално ме гледа с двете си сини очи. (трябва да си изрод за да му откажеш нещо при тоя поглед). Е и аз вече почвам да я отучвам от този навик, защото няколко пъти се изпипка в леглото ми, което не ми е особено по вкуса.
User's Signature

Save Our Wildlife.
So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

#4675 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 11:11 AM

Цитат

Цитат

MistressLinda, Huskypower, мерси за съветите. Просто вече и аз не знаех кой да слушам, едни ми казват едно, други друго.. cl)
Аз сега с Royal Сanin Starter я храня.

Здрасти Бини не пиша защото не съм в София но моля те по прблеми с бебето звънкай ми по всяко време на мен или на Иляна. Иначе радвам се че и тук си получила нужните съвети r)
п.с. очите и са Парти (хетероцветни)

Добре, ако имаме въпроси ще звъним.

#4676 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 11:27 AM

Цитат

Значи моето куче, няма никакъв шанс за смяна на очите? Не, че е грозно, но не ме радва особено! Така си ме радва повече, вече си е цяло вълче. С удоволствие го гледам и му се наслаждавам. А относно леглата и това да не спи в моята стая. Поседи ли някъде и две минути без мен получават сигнали от кучешко скимтене чак в космоса. А за спането обича да спи под леглото и под един шкаф, а когато иска на леглото просто скача с двете лапички и жално ме гледа с двете си сини очи. (трябва да си изрод за да му откажеш нещо при тоя поглед). Е и аз вече почвам да я отучвам от този навик, защото няколко пъти се изпипка в леглото ми, което не ми е особено по вкуса.

Еми Huskypower написа, че на тази възраст очите на кученцето вече трябва да са си определили цвета. Ако са чисто синички едва ли ще станат кафяви.. r)

Докато аз нямам никакви проблеми с пишкането. Още от първият ден тя пишка само при вестниците. Много е чистичка и има хигиенни навици.

#4677 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 12:16 PM

Цитат

Еми Huskypower написа, че на тази възраст очите на кученцето вече трябва да са си определили цвета. Ако са чисто синички едва ли ще станат кафяви.. r)

Докато аз нямам никакви проблеми с пишкането. Още от първият ден тя пишка само при вестниците. Много е чистичка и има хигиенни навици.

И моята е "чиста", такива хигиенни навици има, че усра целия апартамент. Ми каквото и да опитвам не става, тя си знае нейното и си сере дето си ще. Опитах малко по строго, ама така пък става едно тоално нищо! И незнам, опитвам се от време на време да и вкарам малко мозък, и като разрушава апартамента, поне да не го усира. Вчера в такова лайно стъпих, викам си лелеле, абе някой да не е докарал някоя крава да гледаме. Такова лайно никъде няма, трябваше да го снимам. Пък остави другото не съм усетил, че съм го настъпил и през целия апартамент, умазах и усмърдях всичко. То в книгата която взех си пишеше, че трябва клетка за добро възпитание, но тези сини очи ме отказаха, но не е късно да взема една клетка и да започна с строгостите, шото аз я глезя а тя си прави квото си ще. Слагам и вестник, следя я. Може половин час да се върти и да и се пика, но няма да го направи там дето трябва, щом я пусна и тя хуква в хола и на най-централното място се изсира най-нахално и нагло и идва при мен и почва да се гали.

п.п. Между другото за храната по горе, това за рибата. В книгата пишеше, че около 30% там някъде от храната трябва да съдържа риба!
User's Signature

Save Our Wildlife.
So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

#4678 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 July 2007 - 04:05 PM

И като започнеш със "строгостите" какво .Кучето е все още бебе и му трябва време за да се научи на хигиенни навици.Всеки е минал през този период,но за пръв път виждам такава остра реакция като вашата .Имайте търпение ,пък и не е лошо да попрочетете нещо по въпроса.Във форума има написано много .Успех

#4679 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 04:54 PM

Цитат

И като започнеш със "строгостите" какво .Кучето е все още бебе и му трябва време за да се научи на хигиенни навици.Всеки е минал през този период,но за пръв път виждам такава остра реакция като вашата .Имайте търпение ,пък и не е лошо да попрочетете нещо по въпроса.Във форума има написано много .Успех

Няма такова нещо,че кучето било бебе.Кучето започва да се учи щом го вземе човек от майка му,става въпрос за хигиена и общи понятия,като забрана да не прави нещо ,да идва и т.н.Когато човек си играе с него е едно ,когато е строг е друго,то трябва да свиква от малко иначе идва момент, когато няма оправия и ви се качва на главата.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#4680 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 July 2007 - 06:16 PM

Laikata явно не си ме разбрал правилно.Имах предвид ,че кучо е бебе и ще му трябва време за да се научи и, че няма да стане за ден- два ,а не че не трябва се учи на хигиенни навици.Доста прибързано си отреагирал на поста ми и май не си го прочел внимателно и разбрал какво съм имала предвид ,но нищо wink

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни