Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 11 July 2007 - 06:08 PM
Сега ще заминем на вилата на морето. Там вече проучих в околността вет. клиниките. Позната ми каза, че води кучето си при един доктор, който много разбирал и бил много внимателен и добър. Ще го видим него като заминем, надявам се да нацелим добър. :) Докато като се прибира пак в София сменям ветеринарката. Сигурно ще я заведа в клиника "Анимо", не е много близко, но не е и далече. Надявам се понеже са голямата клиника, да има добри ветеринари.
Сега с Прешъс си върнахме старото меню. Четери пъти на ден, гранули Роял Канин за кученца до два месеца. Не е повръщала пак. Мисля, че вече по ги подъвчва.. не ги гълта съвсем.
А иначе по цял ден спи и става да хапне и да пие вода. По обяд пада голямата игра. Предната нощ ме събуди посред нощ да си играем. Надявам се тази нощ да поспи повече.
Публикувано: 11 July 2007 - 06:27 PM
Цитат
Какви са тия съвети, направо паднах - тоя ветеринар трябва да си скъса дипломата l)

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 11 July 2007 - 06:50 PM
Цитат
Цитат
Какви са тия съвети, направо паднах - тоя ветеринар трябва да си скъса дипломата l)
Именно, не да лъже такива неразбиращи като мен.. cl)
Ето ни, събудени и готови за игра:

А да попитам до кой ден очичките на хъскито потъмняват, ако са сини към кафяви? Защото на Прешъс едното оченце още малко и за кафяво ще мине.. само да потъмнее още малко. Сега в момента е синьо - кафяво.., в по-голямата си част кафяво, а на по-бебешките снимки и двете си бяха сини.
За жалост палавото зверче няма никога да застане на едно място за да и снимам очичките..
Това е единствената снимка, която стана, така че да си личи, че дясното е кафяво.. но леко.. ако я хвана ще пусна снимка.

А синьото има кафяво в долният десен ъгъл.
Публикувано: 11 July 2007 - 08:35 PM
Цитат
А иначе различни доктори, абсулютно различни мнение. За котката ми 5 доктора казаха различни неща и всеки отрича на другият.. вече не се знае на кой да се вярва.. Всеки ветеринар сякаш е със собственото си мнение по въпроса.. bl)
п.п. Аз я храня с Роял Канин за бебета.
Гранулираната храна не е например като солта или нещо подобно, което в малки количества да е добре, а в големи количества или при често ядене да не е добре.
Все пак дано не ти се налага ходене по доктори, защото те наистина понякога имат различно мнение. А иначе докторката едва ли ти е казала това с цел да те излъже, явно просто не е добре осведомена и не е "в час" Аз иначе не отричам даването и на други храни освен гранулата, като например пилешкото месо (обезкостено), яйца, извара, риба (обезкостена) и т.н.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 08:40 PM
Цитат
Чак вредно ... не е най-подходящата дума. А и зависи от млякото, ако е кучешко е супер полезно за кучета, ако е краве ... значи за кучета не става. Те не могат да го усвояват така, както го усвояват теленцата. Все пак кучето е хищник, и храносмилането му си остава като на такова, колкото и всеядно да е станало сред хората.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 08:42 PM
Цитат
Цитат
Да. Само кърмачетата имат необходимите ензими, за да използват прясното мляко като хранителен продукт. Това важи за всички, кучета котки и човекът. При употреба на прясно мляко при възрастни животни може да се стигне до проблеми със стомашно-чревния тракт...
честно казано възрастните ми кучета нямат проблем с прясното мляко, давам им да пият понякога по малко и те много го обичат. Но за разлика от тях с малките и младите кучета винаги е имало проблем и ги разхлабва. Ето защо предпочитам да им давам извара.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 July 2007 - 08:53 PM
Цитат
Добър избор! 1super
Цитат
На възрастта на твоето кученце вече трябва да се вижда. Може би очите му ще са хетероцветни, т.е. двата цвята в едно око; от снимките не се вижда добре, иначе обикновенно се разбира малко след като прогледнат бебетата, само че съм забелязала, че някои хора не могат да ги различат добре по това време, и за да са сигурни изчакват избистрянето на очичките, което обикновенно става доста по-късно.

JulyVell Siberians
Публикувано: 12 July 2007 - 09:35 AM
Цитат
Цитат
На възрастта на твоето кученце вече трябва да се вижда. Може би очите му ще са хетероцветни, т.е. двата цвята в едно око; от снимките не се вижда добре, иначе обикновенно се разбира малко след като прогледнат бебетата, само че съм забелязала, че някои хора не могат да ги различат добре по това време, и за да са сигурни изчакват избистрянето на очичките, което обикновенно става доста по-късно.
Да, може, за това не се сетих. Кафявото и око от долу все още се е запазило синьото, което се вижда най-много като я погледнеш в очите. Прави впечатление, че просто окото е тъмно синьо, но като се загледаш от горе все едно се е изляло кафе примерно, и е станало кафяво.
Ще стане много интересно ако станат хетероцветни w)
А иначе тази нощ спах маалко повече. Поигра си сама, но после пък реши да се опитва да се качи на леглото, а пък не може. Скача, скача, скимтя и накрая се отказа. За щастие това отне само около един час. Аз бих искала да спи при мен, но като стане голяма, ще трябва друго легло да си търся. l)
PolikarpА, мерси d)
Ето днешни снимки:

Публикувано: 12 July 2007 - 10:24 AM
Цитат
Аз сега с Royal Сanin Starter я храня.
Здрасти Бини не пиша защото не съм в София но моля те по прблеми с бебето звънкай ми по всяко време на мен или на Иляна. Иначе радвам се че и тук си получила нужните съвети r)
п.с. очите и са Парти (хетероцветни)
Публикувано: 12 July 2007 - 10:43 AM

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 12 July 2007 - 11:11 AM
Цитат
Цитат
Аз сега с Royal Сanin Starter я храня.
Здрасти Бини не пиша защото не съм в София но моля те по прблеми с бебето звънкай ми по всяко време на мен или на Иляна. Иначе радвам се че и тук си получила нужните съвети r)
п.с. очите и са Парти (хетероцветни)
Добре, ако имаме въпроси ще звъним.
Публикувано: 12 July 2007 - 11:27 AM
Цитат
Еми Huskypower написа, че на тази възраст очите на кученцето вече трябва да са си определили цвета. Ако са чисто синички едва ли ще станат кафяви.. r)
Докато аз нямам никакви проблеми с пишкането. Още от първият ден тя пишка само при вестниците. Много е чистичка и има хигиенни навици.
Публикувано: 12 July 2007 - 12:16 PM
Цитат
Докато аз нямам никакви проблеми с пишкането. Още от първият ден тя пишка само при вестниците. Много е чистичка и има хигиенни навици.
И моята е "чиста", такива хигиенни навици има, че усра целия апартамент. Ми каквото и да опитвам не става, тя си знае нейното и си сере дето си ще. Опитах малко по строго, ама така пък става едно тоално нищо! И незнам, опитвам се от време на време да и вкарам малко мозък, и като разрушава апартамента, поне да не го усира. Вчера в такова лайно стъпих, викам си лелеле, абе някой да не е докарал някоя крава да гледаме. Такова лайно никъде няма, трябваше да го снимам. Пък остави другото не съм усетил, че съм го настъпил и през целия апартамент, умазах и усмърдях всичко. То в книгата която взех си пишеше, че трябва клетка за добро възпитание, но тези сини очи ме отказаха, но не е късно да взема една клетка и да започна с строгостите, шото аз я глезя а тя си прави квото си ще. Слагам и вестник, следя я. Може половин час да се върти и да и се пика, но няма да го направи там дето трябва, щом я пусна и тя хуква в хола и на най-централното място се изсира най-нахално и нагло и идва при мен и почва да се гали.
п.п. Между другото за храната по горе, това за рибата. В книгата пишеше, че около 30% там някъде от храната трябва да съдържа риба!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 12 July 2007 - 04:05 PM
Публикувано: 12 July 2007 - 04:54 PM
Цитат
Няма такова нещо,че кучето било бебе.Кучето започва да се учи щом го вземе човек от майка му,става въпрос за хигиена и общи понятия,като забрана да не прави нещо ,да идва и т.н.Когато човек си играе с него е едно ,когато е строг е друго,то трябва да свиква от малко иначе идва момент, когато няма оправия и ви се качва на главата.

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 12 July 2007 - 06:16 PM