Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4701 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 January 2008 - 11:26 PM

Цитат

А на ветеринар не ходихте ли,как така сте го гледали как кучето е на крачка от смърта? :'( :(

А дали се сещаш къде е границата или не?!?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4702 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 10 January 2008 - 01:03 AM

Moите съболезнования за кученцето..  :'( :'( :'(

#4703 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 08:41 AM

[/quote]

Разбира се , че не ми изнася когато се прави мечешка услуга на породата. Както ви бях казвал много пъти едва ли е в + за породата да се учи да напада хора. Хубаво ви предложиха някои да излезете на улицата с кучетата си правейки парад със смешни костюми, колкото и тъпо да ви звучи , но това се харесва по-вече на хората отколкото озъбени муцуни, тези кучетат по принцип  биват представяни по този начин, така че не наливайте масло в огъня.  Доста страшно си е все пак да се види обучен пит в акция и тогава всичките уверения, че тези кучета по принцип са си дружелюбни към ВСЕКИ непознат, което си е факт , отиват по дяволите.
[/quote]
Redy,много добре знаеш за какво иде реч и че изобщо не става въпрос за това да се учат питове "да хапят хора"! И моя пит е адски дружелюбен към околния свят,ама я се опитай да проявиш агресия към някой от семейството(включая и котката! ;D) да видим дали няма да те ухапе.А никой не го е учил!Надявам се сам усещаш разликата.....та и при обучението е така.
Достатъчно страшно е и да видиш в акция добре обучени кучета от други породи.Ама никой не реве,че е опасно!Замисли се защо.
Така че,моля те,не увъртай нещата.

#4704 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 January 2008 - 09:20 AM

Цитат

Арни почина. :'(

Miro,приятелче ,така ми е мъчно за малкия..Съчувствам ти много ,знам как се чувстваш...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4705 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 09:37 AM

Цитат

Redy,много добре знаеш за какво иде реч и че изобщо не става въпрос за това да се учат питове "да хапят хора"! И моя пит е адски дружелюбен към околния свят,ама я се опитай да проявиш агресия към някой от семейството(включая и котката! ;D) да видим дали няма да те ухапе.А никой не го е учил!Надявам се сам усещаш разликата.....та и при обучението е така.
Достатъчно страшно е и да видиш в акция добре обучени кучета от други породи.Ама никой не реве,че е опасно!Замисли се защо.
Така че,моля те,не увъртай нещата.

Нищо не увъртам!!! И точно това имам в предвид, че е опасно кучето да е способно да проявява агресия към хора независимо от повода. Значи казваш кучето ти е кротко, но ако проявя агресия щяло да ме ухапе :huh:, явно се осланяш доста на преценката МУ , кое е агресия и кое не!!! Ами ако здрава прегръдка между приятели или дори приятелско потупване по рамото се изтълкува за агресия тогава какво правим??? 
Ако някой прояви агресия към мен , моите кучета биха избягали и това е ОК за мен, смятам  че мога добре и сам да се защитя.
Така съм  спокоен , че никога няма да ухапят човек.

И не съм казал, че съм против обучени за защита кучета и дори и питове, но просто те нямат място в нормалния живот, на полянката, в парка , пред блока. Не смятам, че е лошо да притежаваш примерно пушка -помпа за защита, но не мислите ли , че е неуместно да ходите с нея на разходка в парка ;), и разбира се не всеки има правото да притежава такава!!! Според мен обучен пит по този начин би трябвало да може да се притежава само от специалните служби и да е АБСОЛЮТНО  забранено да се притежават такива кучета от разни му  там "питмени"  .

#4706 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 10:45 AM

Цитат

Нищо не увъртам!!! И точно това имам в предвид, че е опасно кучето да е способно да проявява агресия към хора независимо от повода. Значи казваш кучето ти е кротко, но ако проявя агресия щяло да ме ухапе :huh:, явно се осланяш доста на преценката МУ , кое е агресия и кое не!!! Ами ако здрава прегръдка между приятели или дори приятелско потупване по рамото се изтълкува за агресия тогава какво правим??? 
Ако някой прояви агресия към мен , моите кучета биха избягали и това е ОК за мен, смятам  че мога добре и сам да се защитя.
Така съм  спокоен , че никога няма да ухапят човек.

И не съм казал, че съм против обучени за защита кучета и дори и питове, но просто те нямат място в нормалния живот, на полянката, в парка , пред блока. Не смятам, че е лошо да притежаваш примерно пушка -помпа за защита, но не мислите ли , че е неуместно да ходите с нея на разходка в парка ;), и разбира се не всеки има правото да притежава такава!!! Според мен обучен пит по този начин би трябвало да може да се притежава само от специалните служби и да е АБСОЛЮТНО  забранено да се притежават такива кучета от разни му  там "питмени"  .

Ама,нали за това говорим през цялото време,бе,човек!Говорим за кучета обучени на определени места,по определена програма и с определена цел в служба на обществото,така да се каже.И страшни няма да са кучетата,обучени от специалисти,а от разни разбрали-недоразбрали самодейци!И това се отнася не само за питбулите,според мен.
А за другото....е,моето куче не би избягяло. ;D И ,да,вярвам в преценката му.Това,че за 7 години не е сбъркал ми е достатачно.

#4707 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 03:12 PM

Колегите от "другия" форум точно това имат предвид, те искат да имат кучета обучени за защита, ако не вярваш питай, Стоян, Илиев, Галя....
А колкото до питове ползвани за нуждите на полицията, :->) страшно много бих искал да има такава програма в  спецчастите дори съм готов да давам кучета безплатно на полицията, но това в Бг едва ли ще стане.

#4708 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 03:55 PM

Цитат

Колегите от "другия" форум точно това имат предвид, те искат да имат кучета обучени за защита, ако не вярваш питай, Стоян, Илиев, Галя....
А колкото до питове ползвани за нуждите на полицията, :->) страшно много бих искал да има такава програма в  спецчастите дори съм готов да давам кучета безплатно на полицията, но това в Бг едва ли ще стане.

Пак казвам,че ако кучетата са обучени от специалисти,за предпочитане лицензирани,според мен няма проблем.Друг е въпроса,че подобно обучение би струвало доста много пари и малко хора биха си го позволили.Но ако някой е решил,че е велик и е решил да проявява самодейност - не,благодаря!
Да,за съжаление, май няма да доживеем да видим полицейски питове.... :(

#4709 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 04:18 PM

Цитат

Еее Стоян пък какво го намесваш, че искал да има така обучено куче- за какво му е? Въпросния субект ти е казвал, че би аплодирал обучението и впоследствие използването на такива кучета, НО това би могло да стане само от съответните служби, както и в момента РАБОТЕЩИ кучета има само там. Всичко останало е спорт

#4710 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 January 2008 - 04:21 PM

Не сме ти колеги , redy- никой от нас не се занимава с боеве като теб.
Не цитирай лични имена .Не пиши неверни и подвеждащи неща ,само за да предизвикваш скандали.
Точно ние,  поне аз, сто пъти писах на цитираното място ,че не от всяко куче става да бъде обучавано за защита ,пък и освен това се имаше предвид ИПО, в което защитата е само  част от регламента.Става въпрос за спорт - за стотен път и става въпрос за КОНТРОЛ , за отговорност ,за спорни качества.Ма дъвчем го от толкова време - толкова ли ти е трудно да вденеш ,което не вървям, ти простo искаш сеир ..както винаги ..като например като  представяше едно кутре пит за дого по-долу и  питаше що петната ненам си к`во или пък като същия си говореше със себе си в таз тема тук  , или как в други форуми  и сайтове пишеше за бащата на  същото кутре - "1 победа ,1 загуба-R.I.P.".....или още колко простоии, па и достатъчно гнусни кадри - да  ги поствам или.. ...Най-хитрият си - ОК  - нали това ти е гъделът??
Не искам да обучавам куче за защитa простo защото е толкова специфична , дълга и трудна работа, че не е за мен- отлично знаеш ,че пишехме принципно - ма не, ти трябва да дразниш ,да предизвикваш ...Виж ILIEV  верно има такива кучета , всички ги видяхме на миналогодишното  републиканско съзтезание по ИПО на Клуб Сириус, верно стафове ,но какво от това.Точно този човек имаше амбицията да покаже, че нашите породи са способни на отлично възпитание обучение и контрол- като обратното на всеобщото твърдение ,че са глупави ,неконтролируеми и кръвожадни.За твое сведение - миналата година на Щатските годишни съзтезания по ИПО първото място  отборно спечели ,разбира се малиноа ,но второто си поделиха стаф и пит ,които  бяха в един отбор .По -добро признание за това ,че тези кучета могат и че важното е да се пренасочва безумният им хъс и упоритост не към боеве, а към Истински спорт, здраве му кажи.
Дразни те ,защото все мрънкаш какво щяло да стане с породата (се едно ти разбира главата какво е порода ,след като не признаваш екстериор и тук преди месеци прочете за пръв път ,че АПБТ има стандарт) - какво щяло да стане плачеше ,като не се развъждало по гейм, щяло ли да се запазят бойните "исконни" качества - хората са го казали ,по-умните от теб - Пренасочи Задачата и ще имаш същото безстрашно ,упорито и непобедимо куче !!Само дето няма да мре в бой ...Как да стане е бъдещото развъждане, ще кажеш пак - знам ти репертоара.Та ей тъй ще става - екстериор ,тестове за послушание, истински спортни победители.Защото не аз ,а един от най-великите развъждачи на АПБТ е казал какво е най - важното за един пит - огромното смелост , добронамереност ,хъс и великолепните му движения!За което не е необходимо развъждане по любимият ти гейм ,където основите качества ,които се търсят са агресия ,храброст, издържливост, захапка.Открий сам трите прилики...
И за абсолютно последен път в този форум ще кажа - боевете са това, което генерира огромната омраза и страх от кучетата !Любовта на хората  към сензации и ужаси трудно се пробива .Стерeотипите на мислене често са бетонни.Обаче знам ,че няма нормален човек ,който да види кървави кадри от кучешки боеве и после да общува с един небоен  пит или стаф и  да не вдене ..
ЗАБРАНЕТЕ ДЕЯНИЕТО ,НЕ ПОРОДАТА!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4711 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 05:30 PM

Качена снимка

Rest In Peace My Best Little Friend :'( :'( :'(

#4712 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2008 - 06:05 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4713 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 January 2008 - 06:26 PM

Тъжно е! Приеми моите съболезнования! Хубаво момче, почивай в мир!

#4714 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 07:36 PM

Съжалявам за кучето ти, сега като гледам снимките много ми хареса . Ако ти се пише напише какво е станало, че така внезапно си е заминало животинчето.

#4715 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2008 - 09:04 PM

Отново нашите съболезнования Миро и дано почива в мир кутрето! :'(
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4716 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 January 2008 - 04:46 PM

Съжалявам за загубата ти. Почивай в мир Арни.

#4717 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 08:39 PM

Как започна всичко?

Следобяда на 6 май 2007 година се появи той, Арни и обърка моят живот...

Качена снимка

Качена снимка

Учихме се да ходим...

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

С времето успяхме...

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Тръгнахме на море...

Качена снимка

Е поспахме си по пътя...

Качена снимка

Но в крайна сметка пристигнахме...

Качена снимка

Ходихме на плаж...

Качена снимка

Качена снимка

По кафетата...

Качена снимка

А през свободното си време си играехме...

Качена снимка

Ех, дойде време да се прибираме...

Качена снимка

Вече си бяхме вкъщи...

Качена снимка

Посрещнахме снега...

Качена снимка

За съжаление, не успяхме да посрещнем разцъфтващият живот на пролетта, а го заслужавахме!

Качена снимка

#4718 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:36 PM

Брат ми много си пада по тези кучета. Сега много ми хвалят един черен мъжкар на 2 годинки. Дали да го взема или не? Знам, че вече ще ми станат доста кучета, но все пак... Трябва ли да знам нещо предварително, за което трябва да проверя преди да го взема? Мога ли някакси да разбера дали ще проявява агресия към къщните, защото според мен са доста силни кучета и имам някои страхове... Нека някой, който разбира да ми даде съвет...
User's Signature

Качена снимка

#4719 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 01:20 PM

Цитат

Брат ми много си пада по тези кучета. Сега много ми хвалят един черен мъжкар на 2 годинки. Дали да го взема или не? Знам, че вече ще ми станат доста кучета, но все пак... Трябва ли да знам нещо предварително, за което трябва да проверя преди да го взема? Мога ли някакси да разбера дали ще проявява агресия към къщните, защото според мен са доста силни кучета и имам някои страхове... Нека някой, който разбира да ми даде съвет...

Направи си труда да прочетеш тук написаните неща и ще получиш доста информация! Със сигурност трябва да знаеш адски много неща за тези кучета, преди да си вземеш такова!!!  B)

#4720 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 02:58 PM

В момента нямам много време, но накратко стават ли за домашно отглеждане или е по - добре да са навън?
User's Signature

Качена снимка

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема