Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 01 March 2006 - 11:59 PM
Публикувано: 02 March 2006 - 09:28 AM
Ако знаехте само колко са крехки на тази възраст кутретата и колко лесно може да си останете без него щяхте да сте значително по-внимателна с къпане и прочие процедури.
И му създайте някакъв режим на хранене-не може да го храните когато ви скимне през денонощието...
Публикувано: 02 March 2006 - 09:36 AM
Цитат
fasta4ka bash Ще ти дам един съвет- ако не си си взела това куче с цел да го тормозиш и да го превърнеш в една трудно ходеща ТАБУРЕТКА oleeee с хиляда болести, то вземи прочети темите за хранене и грижи за кучето-написани са много добре и ще ти стане ясно,че в момента не правиш нищо хубаво за твоя най-добър приятел,а напротив.И не мисли,че се заяждам!!!Просто ми е жал за бедното създание,което мъчиш. bl) Ако обичаш кучето си- грижи се наистина за него,а не само да си мислиш,че се грижиш ouu .Ако прочетеш дори само тази тема отначало,ще разбереш как се храни едно куче- не и денонощно NNN .А за къпането- нямам думи oleeee .
Публикувано: 02 March 2006 - 10:33 PM
Публикувано: 05 March 2006 - 11:47 PM
от доста време вече не бях активен на този форум за което съжалявам, имах бая работа по чужбина и рядко намирах по минутка свободно време.
Преди почти една година, Албена от Allegro Divace ми подари едно женско ротвайлерче, наречено "Аврора" (което м/д на старо-латински беше името на жената на дявола в гръцките легенди ;) )
Аврора се разболя много лошо на третия месец, докторите казаха, че боледува от Парвовироза и и даваха 5% шанс да остане жива.
Но със много любов и грижи Аврора се излекува и порастна, и вече е "истински ротвайлер" :)
Искам още веднъж да благодаря на Албена за съветите и най-вече за тогава малкото кутре, както и за доверието.
Поздрави,
Георги
Публикувано: 09 March 2006 - 04:09 PM
Прикачени файлове
-
_____.jpg (31.94K)
Брой сваляния: 164
Публикувано: 15 March 2006 - 03:09 PM
От вчера имам като подарък един страхотен красавец,мъжкарче на 40 дена.И тои стана причината да ви открия и вас.Прочетох доста работи и смятам че ще са ми от полза,за което и ви благодаря.Казва се Арес а снимки ще пусна по късно.А името ми допадна по време на едно от предаванията на Вот на доверие.Арес беше верния отговор и така ми се наби в мозъка.А бях решил да си вземам ротваилер от 2 години и ето че сега е реалност angelpik
Умирам от кеф.....
Публикувано: 16 March 2006 - 12:55 PM
Цитат
Това е нормално за тази възраст.И ние бяхме така,но не помня точно кога спря да прави бели, бе около 6 м. n) Има време,не преставай с наградките и се въоръжи с търпение:)
Публикувано: 16 March 2006 - 05:02 PM
Значи храня го с гранули.Предполагам трябва да му давам и друга храна r)
Бихте ли ми казали колко пъти на ден е добре да се храни и с какво количество гранули?И нещо по особенно ако има за храната и времето по което да се храни r)
Публикувано: 16 March 2006 - 05:40 PM
Публикувано: 16 March 2006 - 06:16 PM
Публикувано: 17 March 2006 - 12:00 AM
Публикувано: 17 March 2006 - 12:13 AM
Цитат
Защо даваш гранули и калции едновременно?
Не виждаш ли на чувала че пише ка;ции еди колко си процента.
В случая Диаманд пъпи-1,2%калции.
Тоест ако ку'ето ти приеме дневна дажба храна ,то ще приеме необходимото количество калции.
Ако ти му даваш допълнително калции,какво става?
Знаеш ли какво става с кучето след прекомерно приемане на калции?
Какви са последствията върху екстериора?
http://amstaf.hit.bg
Публикувано: 17 March 2006 - 12:22 AM
Цитат
Това че тежи 55кг не значи нищо.
Световните шампиони в зряла възраст теgат от 50 до 60кг.
Но проблема не е в кг а в хармонията между отделните части на тялото.
С кокали и месо и калции става следното:
куче с криви крака,малка глава,и несъразмерно тяло.
Много болести,кожни проблеми и мн.др.
Публикувано: 17 March 2006 - 01:48 AM

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)
Публикувано: 17 March 2006 - 09:16 AM
Цитат
Цитат
Защо даваш гранули и калции едновременно?
Не виждаш ли на чувала че пише ка;ции еди колко си процента.
В случая Диаманд пъпи-1,2%калции.
Тоест ако ку'ето ти приеме дневна дажба храна ,то ще приеме необходимото количество калции.
Ако ти му даваш допълнително калции,какво става?
Знаеш ли какво става с кучето след прекомерно приемане на калции?
Какви са последствията върху екстериора?
http://amstaf.hit.bg
Благодаря за загриженоста господин Илиев:))А вие чували ли сте за кръвен тест за съдържаие на калций:)))Спокойно.За кучето ми се грижат ветеринарите от Ита Вет,имам им пълно доверие и кучето ми расте със "страхотни крака":))Бих посъветвала всички собственици на Ротвайлери да дават по 1 таблетка калций дневно поне до 1.5 година.Все пак 1 таблетка се дава на 10 кг., а моето куче е минимум 30 кг.Което значи,че аз само подсилвам леко калция от храната,а не предозирам:)))
За Кирето: Това което правиш с храненето е адски вредно за стомаха на кучето ти.Консервите са много вредни и канцерогенни.Домашната храна надали му дава някакви витамини и подобни полезни нещица.Храни кучето си замо с ГРАНУЛИ.Иначе стомахчето му се чуди какво става- гранули, попари,гранули,попари- УЖАААААААААААСССССССС oleeee
Публикувано: 17 March 2006 - 09:32 AM
Цитат
Морти bravoS
Мерси за съвета,а 300 гр. ми се струва нормално.Коремчето му малко се издува но предполагам е нормално това.А за калции все още не съм почнал но в понеделник ще ходим на 1-ва ваксина и ще взема.А казаха ми също и за някакви витамини мисля че СА 32 или нещо подобно,които били комплексни,някакви коментари за тези витамини или да ми препоръчаш някакви ! cheers
Публикувано: 17 March 2006 - 09:44 AM
Цитат
Ми не мога да ти кажа нищо за тези витамини,защото не съм давала.Аз давам освен гранулите замо калции и кучешка Бирена мая за хубава и лъскава козина, а и намалява скубането:)Посъветвай се с ветеринар има ли нужда от витамини.Ти с каква храна храниш?

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +