Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#191 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2006 - 11:59 PM

Моят съвет е не го прехранвай - НИКОГА. Виж програмите със съветите за възпитанието на малките кучета. Прочети по колко пъти на ден се хранят ( на ден, не на нощ) и за тоалетната бъди по търпелива, ще свикне. Обикновено и аз ходех с тоалетната (вестника) след моето куче, разбира се през деня, след ядене и след сън, а не вечер. Успех и много търпение ти желая!

#192 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 09:28 AM

Ако кучето киха или проявява каквито и да било признаци за не добро здравословно състояние НЕ ГО ВАКСИНИРАЙТЕ В НИКАКЪВ СЛУчАЙ ДОКАТО НЕ Е НАПЪЛНО ОЗДРАВЯЛО.
Ако знаехте само колко са крехки на тази възраст кутретата и колко лесно може да си останете без него щяхте да сте значително по-внимателна с къпане и прочие процедури.
И му създайте някакъв режим на хранене-не може да го храните когато ви скимне през денонощието...
User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 09:36 AM

Цитат

Дрън дрън та пляс..моя най-добър приятел си е добре , не  е болен , а само киха чат-пат , ставането вечер е заради това,че папкаме по-много и повече приличаме на бебе-мече,отколкото на бебе-ротвайлер....ко да се прави-глад:))

fasta4ka bash Ще ти дам един съвет- ако не си си взела това куче с цел да го тормозиш и да го превърнеш в една трудно ходеща ТАБУРЕТКА oleeee с хиляда болести, то вземи прочети темите за хранене и грижи за кучето-написани са много добре и ще ти стане ясно,че в момента не правиш нищо хубаво за твоя най-добър приятел,а напротив.И не мисли,че се заяждам!!!Просто ми е жал за бедното създание,което мъчиш. bl) Ако обичаш кучето си- грижи се наистина за него,а не само да си мислиш,че се грижиш ouu .Ако прочетеш дори само тази тема отначало,ще разбереш как се храни едно куче- не и денонощно NNN .А за къпането- нямам думи oleeee .

#194 Потребителят е офлайн   fasta4ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 10:33 PM

Благодаря за съветите и упреците ви,найстина ми помагате,явну съм лоша мама,от сега нататък ще внимавам повече...thz benyb за съвета и ветеринара днес каза същото,че малко ще изчакаме с ваксината докато се стопли и кихането спре....:)) а вече си имаме и режим на хранене-ура ще се спи:) до скоро...

#195 Потребителят е офлайн   georgi22 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2006 - 11:47 PM

Здравейте,

от доста време вече не бях активен на този форум за което съжалявам, имах бая работа по чужбина и рядко намирах по минутка свободно време.

Преди почти една година, Албена от Allegro Divace ми подари едно женско ротвайлерче, наречено "Аврора" (което м/д на старо-латински беше името на жената на дявола в гръцките легенди ;) )

Аврора се разболя много лошо на третия месец, докторите казаха, че боледува от Парвовироза и и даваха 5% шанс да остане жива.

Но със много любов и грижи Аврора се излекува и порастна, и вече е "истински ротвайлер" :)

Искам още веднъж да благодаря на Албена за съветите и най-вече за тогава малкото кутре, както и за доверието.
Поздрави,

Георги

#196 Потребителят е офлайн   anto_meiat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 March 2006 - 04:09 PM

Да ви попитам по знаещите какво разбирате под правилно хранене, аз имам ротвайлер и го храня както си пише по книгите сега е на 8 месеца и тежи 55 килограма, изобщо нее дебел физиката му е еднаква с куче на година и половина, само че аз не го храня с готови храни а с кайма, месо и кокали. Давам му редовно калций и витамини, сега му давам по два пъти на ден ама май трябва да мина на един. Виждал съм развити мъжкари 60-65 килограма, а моя е на 8 месеца и тежи 55 това нормално ли е? Ето и снимка тук е на 6 месеца, съжалявам че нямам с по-добро качество.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  _____.jpg (31.94K)
    Брой сваляния: 164

#197 Потребителят е офлайн   Aleks Икона

Публикувано: 15 March 2006 - 03:09 PM

Здравеите на всички 1super
От вчера имам като подарък един страхотен красавец,мъжкарче на 40 дена.И тои стана причината да ви открия и вас.Прочетох доста работи и смятам че ще са ми от полза,за което и ви благодаря.Казва се Арес а снимки ще пусна по късно.А името ми допадна по време на едно от предаванията на Вот на доверие.Арес беше верния отговор и така ми се наби в мозъка.А бях решил да си вземам ротваилер от 2 години и ето че сега е реалност angelpik
Умирам от кеф.....

#198 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 12:55 PM

Цитат

Моля даите някакъв съвет как мойта бесотия да я накарам да пиша и ака на терасата! worthy worthy worthy някои път отива там някои път хем сме в стаята нарочно ли какво не знам точно на средата на кухнята като я видя я шляпвам по дупето и се карам а като отиде на терасата и се радвам и някои път има награда ама на!тя е на 3 месеца на 23 ще и е първата разходка!дано да се научи навън че вече приятелката ми е царица на стирката! b) който е компетентен моля за помощ!"тенк иу"

Това е нормално за тази възраст.И ние бяхме така,но не помня точно кога спря да прави бели, бе около 6 м. n) Има време,не преставай с наградките и се въоръжи с търпение:)

#199 Потребителят е офлайн   Aleks Икона

Публикувано: 16 March 2006 - 05:02 PM

Имам една молба!
Значи храня го с гранули.Предполагам трябва да му давам и друга храна r)
Бихте ли ми казали колко пъти на ден е добре да се храни и с какво количество гранули?И нещо по особенно ако има за храната и времето по което да се храни r)

#200 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 05:40 PM

Не е необходимо да даваш друго,освен гранули и КАЛЦИЙ!А количеството храна зависи от самата храна.Напримен аз храня кучето си с Даймънд.Когато беше бебе я хранех с около 300 гр. на ден, разделено на 5 порции.Но ако нямаш възможност 5 пъти,то поне 3 пъти на ден трябва да се храни и задължително Калций,за да не израстне добре.Аз продължавам да давам калций всеки ден,а сме на годинка и 1 месец:)Чак след седмия месец се храни по 2 пъти на ден:)Хубаво е да го храниш след игра и разходка,за да не превърти стомах:)Не трябва да скача и играе ,когато му е пълно стомахчето.

#201 Потребителят е офлайн   Aleks Икона

Публикувано: 16 March 2006 - 05:58 PM

голяма грешка от моя страна
забравих да кажа че е на 40 дена а това има значение r)
Извиняваи Morti s)

#202 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 06:16 PM

Да, видях,че е на 40 дена:))Аз така хранех моето на тази възраст,но ако купуваш храна в чувал,на него си има дозировките за възраст.На теб 300 гр. на ден много или малко ти се вижда??не разбрах:)Аз в момента я храня с 400 гр. на ден а е на годинка!Но зависи от храната все пак.И задължително да е бебешка!

#203 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 07:49 PM

Защо всичките ми постинги ги няма!Няма ги и цели страници!

Не ми редактирай постингите!Можеше да ми го кажеш на л.с.

#204 Потребителят е офлайн   Kireto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 12:00 AM

ей здравейте отново.Аз съм с онова рошавото ротвайлерче дето преди месец някаде бях пуснал снимки дори на него.Както и да е...Някой от вас да е чувал за руски ротвайлер?Днес разбрах за този вид кучета-били като мойто(по дългокосмести и с по-рунтави уши).Ако някой е дочул нещо за тях нека драсне каквото знае... чао за сега и поздрави на всички :)

#205 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 March 2006 - 12:13 AM

Цитат

Не е необходимо да даваш друго,освен гранули и КАЛЦИЙ!А количеството храна зависи от самата храна.Напримен аз храня кучето си с Даймънд.Когато беше бебе я хранех с около 300 гр. на ден, разделено на 5 порции.Но ако нямаш възможност 5 пъти,то поне 3 пъти на ден трябва да се храни и задължително Калций,за да не израстне добре.Аз продължавам да давам калций всеки ден,а сме на годинка и 1 месец:)Чак след седмия месец се храни по 2 пъти на ден:)Хубаво е да го храниш след игра и разходка,за да не превърти стомах:)Не трябва да скача и играе ,когато му е пълно стомахчето.

Защо даваш гранули и калции едновременно?
Не виждаш ли на чувала че пише ка;ции еди колко си процента.
В случая Диаманд пъпи-1,2%калции.
Тоест ако ку'ето ти приеме дневна дажба храна ,то ще приеме необходимото количество калции.
Ако ти му даваш допълнително калции,какво става?
Знаеш ли какво става с кучето след прекомерно приемане на калции?
Какви са последствията върху екстериора?
http://amstaf.hit.bg

#206 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 March 2006 - 12:22 AM

Цитат

Да ви попитам по знаещите какво разбирате под правилно хранене, аз имам ротвайлер и го храня както си пише по книгите сега е на 8 месеца и тежи 55 килограма, изобщо нее дебел физиката му е еднаква с куче на година и половина, само че аз не го храня с готови храни а с кайма, месо и кокали. Давам му редовно калций и витамини, сега му давам по два пъти на ден ама май трябва да мина на един. Виждал съм развити мъжкари 60-65 килограма, а моя е на 8 месеца и тежи 55 това нормално ли е? Ето и снимка тук е на 6 месеца, съжалявам че нямам с по-добро качество.

Това че тежи 55кг не значи нищо.
Световните шампиони в зряла възраст теgат от 50 до 60кг.
Но проблема не е в кг а в хармонията между отделните части на тялото.
С кокали и месо и калции става следното:
куче с криви крака,малка глава,и несъразмерно тяло.
Много болести,кожни проблеми и мн.др.

#207 Потребителят е офлайн   vorros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 01:48 AM

за калция да питам!аз му давам на периоди от по 10 дни 10давам 10почивка но през почивката и давам едни холандски хапчета с витамини и малко калций голям проблем ли е ако дозата за калция се превишава леко?който знае да каже! b)а пък за храната давам малко гранули малко консерва и малко домашна но не пикантна или пържена!по поне 4пъти на ден!ШШШШШ ИЛИЕВ стига плаши хората бе сега ще спрат да си хранят кучетата!да питам докато е още малко задалжително ли трябва да се храни само с гранули или може по приложената от мен схема? b) b) b) fow
User's Signature

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)

#208 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 09:16 AM

Цитат

Цитат

Не е необходимо да даваш друго,освен гранули и КАЛЦИЙ!А количеството храна зависи от самата храна.Напримен аз храня кучето си с Даймънд.Когато беше бебе я хранех с около 300 гр. на ден, разделено на 5 порции.Но ако нямаш възможност 5 пъти,то поне 3 пъти на ден трябва да се храни и задължително Калций,за да не израстне добре.Аз продължавам да давам калций всеки ден,а сме на годинка и  1 месец:)Чак след седмия месец се храни по 2 пъти на ден:)Хубаво е да го храниш след игра и разходка,за да не превърти стомах:)Не трябва да скача и играе ,когато му е пълно стомахчето.

Защо даваш гранули и калции едновременно?
Не виждаш ли на чувала че пише ка;ции еди колко си процента.
В случая Диаманд пъпи-1,2%калции.
Тоест ако ку'ето ти приеме дневна дажба храна ,то ще приеме необходимото количество калции.
Ако ти му даваш допълнително калции,какво става?
Знаеш ли какво става с кучето след прекомерно приемане на калции?
Какви са последствията върху екстериора?
http://amstaf.hit.bg

Благодаря за загриженоста господин Илиев:))А вие чували ли сте за кръвен тест за съдържаие на калций:)))Спокойно.За кучето ми се грижат ветеринарите от Ита Вет,имам им пълно доверие и кучето ми расте със "страхотни крака":))Бих посъветвала всички собственици на Ротвайлери да дават по 1 таблетка калций дневно поне до 1.5 година.Все пак 1 таблетка се дава на 10 кг., а моето куче е минимум 30 кг.Което значи,че аз само подсилвам леко калция от храната,а не предозирам:)))

За Кирето: Това което правиш с храненето е адски вредно за стомаха на кучето ти.Консервите са много вредни и канцерогенни.Домашната храна надали му дава някакви витамини и подобни полезни нещица.Храни кучето си замо с ГРАНУЛИ.Иначе стомахчето му се чуди какво става- гранули, попари,гранули,попари- УЖАААААААААААСССССССС oleeee

#209 Потребителят е офлайн   Aleks Икона

Публикувано: 17 March 2006 - 09:32 AM

Цитат

Да, видях,че е на 40 дена:))Аз така хранех моето на тази възраст,но ако купуваш храна в чувал,на него си има дозировките за възраст.На теб 300 гр. на ден много или малко ти се вижда??не разбрах:)Аз в момента я храня с 400 гр. на ден а е на годинка!Но зависи от храната все пак.И задължително да е бебешка!

Морти bravoS
Мерси за съвета,а 300 гр. ми се струва нормално.Коремчето му малко се издува но предполагам е нормално това.А за калции все още не съм почнал но в понеделник ще ходим на 1-ва ваксина и ще взема.А казаха ми също и за някакви витамини мисля че СА 32 или нещо подобно,които били комплексни,някакви коментари за тези витамини или да ми препоръчаш някакви ! cheers

#210 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 09:44 AM

Цитат

А казаха ми също и за някакви витамини мисля че СА 32 или нещо подобно,които били комплексни,някакви коментари за тези витамини или да ми препоръчаш някакви ! cheers

Ми не мога да ти кажа нищо за тези витамини,защото не съм давала.Аз давам освен гранулите замо калции и кучешка Бирена мая за хубава и лъскава козина, а и намалява скубането:)Посъветвай се с ветеринар има ли нужда от витамини.Ти с каква храна храниш?

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни