Публикувано: 01 March 2006 - 12:00 AM
Здравейте, извинявам се, че пиша в порода ротвайлер, но ми харесва страшно много. Поздравления на всички собственици на ротвайлери, да са ви живи и здрави. Това, че не трябва да купуваме от борси, смятам че всички го разбрахме. Само едно не ми е ясно, как хора като Фъстъчка, може да измъчва така животинката. Колегите от форума казват, че не трябва да се къпе, ти вземи го изкъпи, защото миришело. Ами аз на такива деца не се сърдя ( предполагам от стила на писане, че е дете ) аз съм крайно възмутена от техните постъпки и от родителите , които най-вероятно не осъществяват нужният контрол. Кучето е купено, доколкот разбрах от борса, но дори и да е така на всяка клетка е написано : Покупката на което и да е било животно е свързана с поемането на много грижи и отговорност!
1. Кучето от много ранна възраст е отделено от майката - добре поправимо, смятам по някакъв начин.
2. Не е породата, за която е платила - е, рекламацията ще кажат по време на покупката. Колкото и грубо да звучи, никой няма да и върне парите, за това разчитаме на нейните грижи. Щом като го е взела, няма да го хвърли, я ???
3. Остава само тя да се прояви като добър стопанин, но УВИ..... Колегите си правят труда да селектират породи, да ги отглеждат, да създават развъдници в тези тежки времена и на всичко отгоре да пишат статии за нас невежите, поведени от мисълта да гледаме куче, ами и на всичко отгоре като ни се каже нещо и ние да не го чуем, си е пълна ...................... Няма да коментирам, но искам да призова всички, недобросъвестни стопани или кандидат стопани : Помислете!!! Това не е - днес го искам, утре не. Аз винаги ги сравнявам с децата. Ами същите са в действията си. Нека ги обичаме, защото в тези дни те са едни от най - добрите ни приятели. Нека се грижим по-добре за тях. Нека се вслушаме в съветите на специалистите в тази област. НЕКА ! Не забравяйте, че доброто възпитание и здраве на кучето са дотолкова важни, че ние носим отговорност за тях, дори и пред закона. За това се изискват и родословие, и паспорт на кучето, а не за да ни напомня кога да отидем да ни сложат годишната ваксина или, за да не забравим името на майката и на бащата на нашето куче. Дано бъда разбрана правилно, но се начетох на неграмотни изявления на дечица, нетърпеливи да измъчат някое беззащитно куче.