Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#211 Потребителят е офлайн   vorros Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2006 - 03:52 PM

Морти мерси за инфото още от днес спираме ! ако може препоръчай ми какви гранули да давам сега е на 3 месеца !
User's Signature

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)

#212 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 04:16 PM

Цитат

Морти мерси за инфото още от днес спираме ! ако може препоръчай ми какви гранули да давам сега е на 3 месеца !

Аз храня с храна на Даймънд- Пъпи.Тя е бебешка и до година и половина е добре да се храни с такава кучето.Освен на Даймънд можеш да храниш и с Роял Къникг,но е доста по-скъпа.Както працениш.Аз съм доволна от тази и след 4 месеца ще минем на Даймънд за големи кучовци:)

#213 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 04:59 PM

Цитат

ей здравейте отново.Аз съм с онова рошавото ротвайлерче дето преди месец някаде бях пуснал снимки дори на него.Както и да е...Някой от вас да е чувал за руски ротвайлер?Днес разбрах за този вид кучета-били като мойто(по дългокосмести и с по-рунтави уши).Ако някой е дочул нещо за тях нека драсне каквото знае... чао за сега и поздрави на всички :)

Прочети стандарта на ротвайлера.Това е критерия.И няма руски,италиански,северно-корейски или южноамерикански вид.няма ротвайлери с рошави уши,нито такива дето били по 80см високи и т.н-тоест сигурно има такива кучета,но те са брак ако имат документи за произход-в противен случай просто не са ротвайлери.
много ми е интересно-когато си взимате кучето се биете в гърдите,че понеже не сте сноби някаква си хартийка не ви интересува,а след това започвате да се чудите от кой кладенец вода да донесете,когато видите,че кучето ви не не е съвсем същото като ротвайлерите дето гледате по картинките...еми сори.обичайте си го такова каквото е-с рунтави уши или кафяв цвят-без значение-това е вашето куче.и не му се сърдете,че не прилича на ротвайлер.сърдете се на себе си,че когато сте го избирали сте се доверили на случайни хора-вече е късно.и като ви е било все едно кои са родителите тогава защо сега толкова ви притесняват рунтавите уши...
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 05:04 PM

insult,предлагам когато темата стане толкоз дълга,за да няма недоволни от триене и прочие(а и за да се спести работа и на модератора защото не ми се вярва,че най-приятното нещо е да се подбира,прегрупира и прочие променя тема писана месеци назад)та-предлагам като стане много дълга темата просто да се пуска нова.ако трябва старата да се заключва,за да не я вдигат отново.
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 05:24 PM

УУУУУуу, я каква реч е дръпнала Бени super best :))Но е права за жалост ouu

#216 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 March 2006 - 10:31 PM

Цитат

Благодаря за загриженоста господин Илиев:))А вие чували ли сте за кръвен тест за съдържаие на калций:)))Спокойно.За кучето ми се грижат ветеринарите от Ита Вет,имам им пълно доверие и кучето ми расте със "страхотни крака":))Бих посъветвала всички собственици на Ротвайлери да дават по 1 таблетка калций дневно поне до 1.5 година.Все пак 1 таблетка се дава на 10 кг., а моето куче е минимум 30 кг.Което значи,че аз само подсилвам леко калция от храната,а не предозирам:)))
За Кирето: Това което правиш с храненето е адски вредно за стомаха на кучето ти.Консервите са много вредни и канцерогенни.Домашната храна надали му дава някакви витамини и подобни полезни нещица.Храни кучето си замо с ГРАНУЛИ.Иначе стомахчето му се чуди какво става- гранули, попари,гранули,попари- УЖАААААААААААСССССССС oleeee

как разбра че консервите са много вредни,ти знаеш че 30 % от кучетата по света се хранят само с консерви и обикновенно доживяват до дълбока старост.
Аз продавам храни за кучета от 15 години и познавам кучета които хранени с консерви са доживели 10-15години.
http://amstaf.hit.bg

#217 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 March 2006 - 10:16 AM

Цитат

предлагам когато темата стане толкоз дълга,за да няма недоволни от триене и прочие ... като стане много дълга темата просто да се пуска нова.ако трябва старата да се заключва,за да не я вдигат отново.

benyb,
там е работата, че ми е жал - ако се заключи и изпадне ще се загуби много скъпоценна информация. Но пък ако е 50 страници никой няма да си направи труда да я изчете. Не може заради тъга по някакви мнения, повечето от които не са за тук или са несъдържателни, да се решава, че по-добре да се изхвърли всичко, отколкото да се остави най-ценното.
Впрочем, не се и бутам да губя толкова много време за сортиране. Тази тема ми отне 40 минути. Ако и другите във форума ще ронят сълзици по такива мнения - просто ще заключваме. Което е пълна глупост според мен.
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 02:38 PM

Цитат

как разбра че консервите са много вредни,ти знаеш че 30 % от кучетата по света се хранят само с консерви и обикновенно доживяват до дълбока старост.

Аз друго съм чувала за кучета,които се хранят само с консерви - че умират о трак на стомаха още на 5 години.Това не значи,че всяко куче трябва да умре от рак!Но не съм чувала подобна статистика за куче хранено само с гранули:))Но това си е мое мнение!!!Колко собственици на кучета,които са " в час" хранят кучетета си с консерви???Аз не познавам нито един такъв:)

#219 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 09:19 PM

Цитат

Цитат

Аз друго съм чувала за кучета,които се хранят само с консерви - че умират о трак на стомаха още на 5 години.Това не значи,че всяко куче трябва да умре от рак!Но не съм чувала подобна статистика за куче хранено само с гранули:))Но това си е мое мнение!!!Колко собственици на кучета,които са " в час" хранят кучетета си с консерви???Аз не познавам нито един такъв:)

Едно е да си чувала едно е да си вътре в нещата.
Ти знаеш ли какъв е контрола на запад за храните за животни.
Ако имаше такъв проблем то кои на запад би си хранил кучето с консерви.
Консервата е нищо повече от консервирано месо,обработено в автоклав.
Това месо е много по-безопасно ,защото е обработена при много висока температура.
Проблема на консервата е че излиза по-скъпо от гранулите,защото консервата е 80% вода а гранулата е 90 % сухо вещество.
0,400гр гранула е достатъчна за 30кг куче,1,500кг консерва е достатъчна за същото куче.

#220 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 11:13 PM

да, не съм навътре в нещата,но факт е,че консервите, независимо кучешки или човешки са канцерогенни,нали?Та ако храним кучето само с консерви,вероятността да заболее от рак на стомаха е много висока.Не говорим тук за съдържанието на самата консерва.А за него са ми казвали производители,че е 95 % вода, не 80%.

....мисля,че отиваме вече към тема храни,не Ротвайлер!!!

#221 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 04:45 PM

Много е гадно когато си обичаш животното и някой ти каже у , то не е истински ротвайлер , няма родословие, махни го тоя боклук, а същевременно да знаеш колко хубави качества има и колко е добро и послушноо, умно и пухкаво:) Е, аз нямам този проблем, въпреки че тук някои хора много искат да им се покаже някъв документ преди да може спокойно човек да каже : "Имам ротвайлер", ама какво да се прави, много професионално се пипа явно тук ... А кучето просто си е куче d) квото и да е трябва да го обичаме, защото то със сигурност обича нас, които се грижим за него w)
User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#222 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 05:08 PM

Цитат

Много е гадно когато си обичаш животното и някой ти каже у , то не е истински ротвайлер , няма родословие, махни го тоя боклук...

Аз лично не съм видяла никой да пише подобно нещо.

#223 Потребителят е офлайн   kiro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 05:55 PM

Цитат

Много е гадно когато си обичаш животното и някой ти каже у , то не е истински ротвайлер , няма родословие, махни го тоя боклук, а същевременно да знаеш колко хубави качества има и колко е добро и послушноо, умно и пухкаво:) Е, аз нямам този проблем, въпреки че тук някои хора много искат да им се покаже някъв документ преди да може спокойно човек да каже : "Имам ротвайлер", ама какво да се прави, много професионално се пипа явно тук ... А кучето просто си е куче d) квото и да е трябва да го обичаме, защото то със сигурност обича нас, които се грижим за него w)

super best super best super best super best super best super best super best super best

#224 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 March 2006 - 06:57 PM

Никой никъде не ви е написал нещо такова и никой няма да ви напише. Тук всички хора обичат кучета, без изключение. Родословието не е документ за качество, а документ за произход, който дава отговор на въпроса - каква порода е моето куче. Това ни най малко не означава, е куче с родословие е едва ли не супер куче. От кучетата с родословие едва около 20 процента имат щастието да продължат рода - това са кучета, които са образец, еталон на дадена порода. Носят нейните характерни белези и като външен вид, и като характер и темперамент.

Да, обичаме ги ... никога не сме деляли любовта между такива и такива. Но любовта е и отговорност, която вие забравяте. Отговорност пред породота, именно защото я обичат - поради тази причина съществуват и ще продължат да съществуват хора, влюбени в породите, които ще се стремят да отглеждат именно кучета от породата ротвайлер.

Вместо да се сърдите като малки деца, интересувайте се. Прочетете стандарта на породата, научете повече за характера и темперамента, търсете допирните точки, работете и се учете в името на това да научавате повече за вашата любима порода.

Любовта в случея няма нищо общо ... има общо обиденото човешко его. Кучетата също нямат нищо общо - просто ги обичайте, те го заслужават. 1super

Дано да бъда разбран правилно ...
За повече въпроси - В да пазим и развиваме породите, ще се радваме да ви отговорим !

#225 Потребителят е офлайн   kiro Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 07:34 PM

Здравеите преди 2 месеца си зех малако бебе вече е на 4 месеца но има рахит калци зима доста поизправи крацчетата но не савсем. Моля някои да каже оправя ли се това или ще си остане все пак с криви крацчета.
и още нещто нормално ли е на 4 месеца да е 20кг или е дебеличко мерси b)

#226 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2006 - 12:12 AM

Цитат

Цитат

Аз храня с храна на Даймънд- Пъпи.Тя е бебешка и до година и половина е добре да се храни с такава кучето.Освен на Даймънд можеш да храниш и с Роял Къникг,но е доста по-скъпа.Както працениш.Аз съм доволна от тази и след 4 месеца ще минем на Даймънд за големи кучовци:)

откъде си купуваш храната и скъпа ли е?

#227 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2006 - 09:15 AM

Извинете тогава.

#228 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 22 March 2006 - 11:02 AM

Цитат

Обсъждайте в темата храна, вече се отклонявате наистина.Темата е Ротвайлер, а не Храни подходящи за Ротвайлера! n)

Мисля че ако аз имах нужда да попитам нещо за отделна порода, независимо дали е хранене или обучение бих го написала в такава тема.Иначе смисъла на темите по породи се губи.Нищо лично.
Поздрави!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#229 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2006 - 01:27 PM

Цитат

откъде си купуваш храната и скъпа ли е?

Купувам я от борса с отстъпка като член на клуб. d) d) d)

#230 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 10:17 AM

Нашият Арес! angelpik s) angelpik

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ____.jpg (40.23K)
    Брой сваляния: 126

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 10