Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 05 August 2007 - 04:11 PM

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 06 August 2007 - 07:10 PM
да ви питам дали някои е имал са6тия проблем като мене и дали някои 6те ми намери ре6ение.та рамо постояно си грезе дражките на поводите които са от кожа.днес го оставих на една приятелка да го даржи докато вляза в един магазин а тои като взел да ска4а да грезе дражката .4е тя се опла6ила викала ми ама аз не я увам и об6то взето направихме сеира на улицата oleeee .и така де от малък си гризе дражките и о6те продалжава да го прави и знам 4е някои 6те ми каже 4е трябва да му казвам НЕ но тои о6те е голям главо4 и не разбира мно мно като побеснее трябва да го цапна 4е да се укроти а това знам 4е никак не е хъбаво bl)
Публикувано: 07 August 2007 - 09:54 AM
Публикувано: 07 August 2007 - 10:15 AM
Цитат
Явно хората който познаваш не разбират достатъчно от кучкарство,аз мога да си взема и един пумяр от улицата и да го направя 2-пъти по-агресивно от един домашно отгледан ротвайлер,както каза hera-reia всичко зависи от това как ще го социализираш,отгледаш и възпиташ !! Според мен щом ти харесват не му мисли много,стига обаче ДА ИМАШ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ЗА НЕГО,а не да го вземеш и по цял ден да го оставиш на дечицата ти да го мачкат докато е малко!! Трябва да се занимаваш с него много-особено докато е пале..... Това беше моето мнение!!
Поздрави и успех !!! cheers
Публикувано: 07 August 2007 - 10:21 AM
Аз мойто куче го отучих да ми гризе ръцете и синджира за повода като ги намазах с черен пипер или люта чушка -но по малко де не да ги зарините целите b) b) Незнам може и да не много правилен този начин но аз мойто го отучих като бяхме още на първите си разходки :) А за малкото коте...... в нас имаме сиамка на 3 год. и рота ми,според мен ще свикнат ама няма да е от първия ден-бъди търпелива,мойте домашни любимци се примириха че ще живеят заедно може би чак на 2-рата седмица b)
Публикувано: 07 August 2007 - 10:48 AM
Цитат
Аз мойто куче го отучих да ми гризе ръцете и синджира за повода като ги намазах с черен пипер или люта чушка -но по малко де не да ги зарините целите b) b) Незнам може и да не много правилен този начин но аз мойто го отучих като бяхме още на първите си разходки :) А за малкото коте...... в нас имаме сиамка на 3 год. и рота ми,според мен ще свикнат ама няма да е от първия ден-бъди търпелива,мойте домашни любимци се примириха че ще живеят заедно може би чак на 2-рата седмица b)
Благодаря b)
Публикувано: 07 August 2007 - 11:09 AM
Публикувано: 07 August 2007 - 12:04 PM
Цитат
Благодаря и на теб.Наистина се надявам по скоро да свикнат,че сега не смея и за минута да ги оставя сами в стаята
Публикувано: 07 August 2007 - 12:51 PM
Публикувано: 07 August 2007 - 02:55 PM
Цитат
Svetli0,
Първо добре дошъл при нас!!!
За твоя рот - не е малка, а игрива. Това, че е дружелюбна не е толкова лошо. Може би, хората които идват у вас не ги смята за заплаха - нито за вас, нито за нея. Бъди сигурен, че ще ви защити, ако нещо недай си боже се случи. wink
Все пак това е ротвайлер!!!
За това, че яде абсолютно всичко трябва да се притесняваш. Добре е, че досега си я хващал, но внимавай занапред, защото това може да доведе до невъзвратими ситуации. При гълтане на такива неща, които описваш, може да се стигне до операция, а ако не я хванеш навреме може да има и фатален край. Също така за камъните - ако можеш махни всички, до които има достъп. Виждала съм рот, които само си играе с камъни (не ги яде) и кучешките му зъби са се изпилили - изравнили са се с останалите, а кучето ти е младо. Тези зъби ще и трябват още дълги години.
Успех!!!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 07 August 2007 - 03:19 PM
Благодаря за отговора:)))) r)